Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά την περίοδο των εορτών

21/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την περίοδο των εορτών (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων) προκειμένου να μετακινηθούν προς τον τόπο κατοικίας τους και αντίστροφα. Ειδικότερα:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Fast Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματα (από 22/12/2023 έως 7/1/2024),

Dodekanissos Sea Ways έκπτωση 50% για επιβάτες (από 22/12/2023 έως 7/1/2024),

Levante Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες και 50% για τα οχήματα (από 22/12/2023 έως 7/1/2024),

Attica Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες και 50% για τα οχήματα (από 22/12/2023 έως 10/1/2024),

Golden Star Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματα (από 22/12/2023 έως 7/1/2024),

Triton Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες και 50% για τα οχήματα (από 22/12/2023 έως 7/1/2024),

Zante Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες και 50% για τα οχήματα (από 20/12/2023 έως 9/1/2024)

Saronic Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες (καθ΄όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους)

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αναφέρει την πρόσληψή τους, καθώς και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση της αεροπορικής εταιρείας SkyExpress, ύψους 30% για την έκδοση δέκα (10) αεροπορικών εισιτηρίων ανά ενδιαφερόμενο.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ευχαριστεί θερμά τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του ΥΠΑΙΘΑ για την παροχή των ανωτέρω διευκολύνσεων.

 

Σχόλια (5)

@Ερωτήσεις προς τον "καπετάνιο-πιλότο" του Μαξίμου
|

Μα αγαπητέ μου τα διάφορα επιδόματα και τα pass είναι μόνο για φοροδιαφεύγοντες και εισφοροδιαφεύγοντες. Ξέρεις πόσο κουραστικό είναι να ψάχνεις για τρόπους φοροδιαφυγής χωρίς να σε πιάσουν. Μάλιστα η επιδότηση αυτή ισχύει και για μετά τη σύνταξη. Ενώ ως μισθωτός οι κρατήσεις σου είναι ποσοστιαίες και φθάνουν το 40 % των μικτών αποδοχών όσοι ως επαγγελματίες πληρώνουν την μικρότερη κλίμακα (230 Ε για σύνταξη και ασφάλιση υγείας) στο τέλος επειδή θα έχουν μικρότερη σύνταξη θα επιδοτούνται με όλα αυτά τα pass και τα επιδόματα των ευάλωτων τα οποία τους τα πληρώνεις εσύ ως πλούσιος

Ερωτήσεις προς τον "καπετάνιο-πιλότο" του Μαξίμου
|

Τόσο για το επίδομα θέρμανσης όσο και για το επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση (που άνοιξε χθες), το εισοδηματικό κριτήριο για τους έγγαμους είναι τα 24.000 ευρώ.
- Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών ή μισθωτών, με μηνιαίο εισόδημα 1.001 ευρώ έκαστος και συνολικό ετήσιο εισόδημα 24.002 ευρώ, θεωρούνται έχοντες και κατέχοντες ή μεγιστάνες και δεν το δικαιούνται?
- Εάν πχ ζουν και στη Βόρειο Ελλάδα, πιστεύετε ότι δεν έχουν κανένα πρόμπλεμ να δίνουν τα 4 από τα 24 χιλιάρικα (από δύο μισθούς ο καθένας) για να ζεσταθούν το χειμώνα?
- Έχετε μήπως να τους προτείνετε εναλλακτικούς και οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς η ένδυση με κουβέρτες-παπλώματα και το τρέξιμο Μαραθωνίου εντός της οικίας τους?
- Η εγκατάστασή τους πχ στη Χαβάη ή στα Φίτζι ή στα Μπόρα Μπόρα που δεν έχουν δριμύς χειμώνες, θα μπορούσε ν' αποτελέσει πιθανή λύση?
- Τέλος, από την παγκόσμια πατέντα σας των τετρακολόρ τιμολογίων ρεύματος των παρόχων, ποιο χρώμα συνιστάτε να επιλέξουν με βάση την εμπειρία σας ως καλός και οικονόμος νοικοκύρης? Μήπως συνδυαστικά ένα πρασινομπλέ, θα αποτελούσε την καλύτερη επιλογή?
ΥΓ. Για μάρκετ-λάδι-φέτα δεν θα σας ενοχλήσω, γιατί τα έχουν κόψει ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό.... ενώ και το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και άρα δεν χρειάζεται ν' αγοράζουν την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη. Καλές γιορτές σας ευχόμαστε....

Ελπίδα
|

@Ετεοκρής 21 Δεκ 2023 15:14
"Μοναχά σας λέω: «Αλίμονο στον αυτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών»"
Κώστας Βάρναλης
Η αληθινή απολογία του Σωκράτη

Ευαγγέλιο Κυριακής ιγ εβδομάδος Λουκά (Λουκ ιη 18 – 27)
|

@Ετεοκρής
Όχι ένας πλούσιος αλλά πολλοί πάμπλουτοι υπάρχουν σ' αυτόν τον τόπο.... αλλά πολύ φοβάμαι..... ότι θα "δέσμευαν" για τον εαυτό τους και τ' αβγά και το καλαθάκι.... κι ότι επιπλέον θα φορολογούσαν και την κυρά Ειρήνη ως εύπορη....
"Εὐκολώτερον γάρ ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν".

Ετεοκρής
|

Δεν υπάρχει ένας πλούσιος σ' αυτόν τον τόπο... να βγει και να πει: όλα τα εισιτήρια των αναπληρωτών φέτος, θα τα πληρώσω εγώ;
Στο χωριό μου, τη δεκαετία του 60, η Ειρ΄΄ηνη, χήρα του... , η πιο φτωχή του χωριού, άφηνε κρυφά στο περβάζι, σε ένα καλαθάκι, ένα ή δυο αυγά για τον δάσκαλο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ