Τα επιδόματα των στελεχών εκπαίδευσης από 1-1-2024

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

27/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Το ύψος των επιδομάτων ων στελεχών εκπαίδευσης τα οποία θαχορηγούνται στα στελέχη εκπαίδευσης, από 1-1-2024, περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, τα επιδόματα έχουν ως εξής:

Προϊστάμενοι εκπαίδευσης Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης 1.170

Περιφερειακοί Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης 780

Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 715

Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης 650

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης 455

Προϊστάμενοι των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και Προϊστάμενος του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 455

Διευθυντές Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων - Λυκείων και Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Μουσικών Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις και Καλλιτεχνικών Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), καθώς και Διευθυντές εκπαιδευτικών μονάδων στα Καταστήματα Κράτησης και στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Βόλου  429

ή

εφόσον τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις και τα δημόσια Ι.Ε.Κ. διαθέτουν εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον μαθητές ή καταρτιζόμενους και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) τριάντα (30) τουλάχιστον μαθητές.  501

Προϊστάμενοι των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 390

Διευθυντές Γυμνασίων, Επαγγελματικών Σχολών, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων, τετραθέσιων και άνω γενικών και ειδικών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), καθώς και δημόσιων Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) και Σχολών και Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Ο.Α.Ε.Δ. 358

ή εφόσον τα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και οι λοιπές δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διαθέτουν εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον μαθητές, εκπαιδευόμενους ή καταρτιζόμενους και οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε. τριάντα (30) τουλάχιστον μαθητές  429

Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε., δημόσιων Ι.Ε.Κ., Δημόσιων Ε.Σ.Κ. και Σχολών και Κ.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ., Υπεύθυνοι Τομέων Ε.Κ., Προϊστάμενοι των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.). 195

Προϊστάμενοι μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. 215

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (28)

Τόνι
|

Για τους διευθυντές σε γυμνάσια με Λυκ. τάξεις (όχι μουσικά η καλλιτεχνικά) αναφέρεται πουθενά;

Δήμος
|

Το ότι κάποιοι θεωρούν ως βασική και κύρια δουλειά τη δουλειά του εκπαιδευτικού τάξης και ως ... υποστηρικτική (!) τη δουλειά του Διευθυντή, πρέπει να είναι ως ιδέα, παγκόσμια πρωτοτυπία. Διότι παγκοσμίως, ο έχων την ευθύνη ενός Οργανισμού είναι ο Διευθυντής ή η Διευθύντρια. Αλλά, έτσι είναι. Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια !

good luck
|

Απάντηση στο ΠΕ04.Οι λόγοι συνάδελφε που υποβάλλει κανείς για διευθυντής δεν είναι αρκετές φορές ούτε το οικονομικό ούτε ο τίτλος. Απλά πέραν από το να θέλει να προσφέρει κανείς από άλλη θέση είναι και πρακτικά ουσιαστικά θέματα, όπως η δυνατότητα να δουλεύει κανείς κοντά στο σπίτι του και να γλυτώσει από τις μακρινές μετακινήσεις, κ.α.

Πλατάρος Γιάννης
|

Ασκηση:
Να αποδείξετε ότι η μέγιστη δυνατή περιοχή κάλυψης ενός Σ. Ε. χωρίς αποζημίωση είναι 15.708 Km^2

Master chef (έτοιμο μενού για σήμερα)
|

Για όσους/όσες δεν τα διάβασαν ή δεν τα γνωρίζουν....

- Ορεκτικό
TOMMY 23 Δεκ 2023 18:30
Η πολυδιαφημισμένη αύξηση των 70 € έγινε 41 € καθαρά μηνιαίως για τους εκπαιδευτικούς. Γνωριζετε τις αυξήσεις που ψήφισαν για τους εαυτούς τους οι βουλευτές μας για το 2024;;;
https://www.esos.gr/arthra/86149/stoiheia-poy-sokaroyn-tsoynami-paraiti…

- Κυρίως πιάτο
Την ιδια ωρα.. 27 Δεκ 2023 08:37
Που δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του ΣΤΕ, δίνεται αύξηση 45% σε ολους τους υπουργούς και υφυπουργούς..
https://www.esos.gr/arthra/86167/neo-misthologio-ton-panepistimiakon-pa…

Εκπαιδευτικός κορόιδο
|

Η συνολική αύξηση αποδοχών ενός διευθυντή/υποδιευθυντή σχολείου ή συμβούλου στα καθαρά καλύπτει τον πληθωρισμό? (15% τα τελευταία 2 χρόνια).
Κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Τα καθήκοντα τους έχουν αυξηθεί?
Κατηγορηματικά ΝΑΙ.
Άρα τι συζητάμε? Ποιος έχασε τα περισσότερα?
Και σε περίοδο που υπήρχαν τα περιθώρια να δώσουν, αλλά επιλέγουν αλλού.
Άρα τι συζητάμε?
Ζήτω η κυβέρνηση της κοροϊδίας!

ΠΕ_04_στην τάξη...
|

Τα πάντα είναι μικτά...όταν λέμε κατώτερος μισθός πχ 850€ είναι μικτά, δεν ισχύει μόνο σε σας. Αν δεν σας αρέσει γιατί σε κάθε προκήρυξη υποβάλλεται αίτηση; Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά τα χρήματα είναι πολλά, η θέση καλή και όλα μια χαρά...αν δεν σας αρέσει και σας καταπιέζουν... υποβάλλεται αύριο την παραίτηση και ελάτε στη τάξη...που παίρνουμε και πολλά χρήματα και είμαστε και χωρίς ευθύνες!!!

good luck
|

Τα επιδόματα αυτά μπροστά στις ευθύνες των στελεχών και τις διαρκείς απαιτήσεις του ΥΠΑΙΘΑ από αυτούς είναι ένα τίποτα. Οι ώρες δουλειάς, το άγχος και οι διευθετήσεις των θεμάτων που προκύπτουν καθημερινά δεν ανταποκρίνονται στα πενιχρά επιδόματα που με τις κρατήσεις τα κάνουν πενιχρότερα!!!!

Παραιτηθείς σύμβουλος
|

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του Συμβούλου Εκπαίδευσης. Βέβαια, συμφωνώ τόσο πολύ που εγώ παραιτήθηκα. Άπειρες ώρες δουλειάς, μετακίνηση με δικό σου μέσο και δικά σου έξοδα (το κόλπο του νόμου για εγγύτερη απόσταση κατοικία/έδρα υπηρεσίας). Βέβαια γύρισα ως Διευθυντής σχολείου...που κι εδώ μια από τα ίδια χάλια είναι η κατάσταση με τον καθημερινό όγκο δουλειάς. Σε λίγο θα ψάχνουν στελέχη και θα βρίσκουν μόνο τους "στρ@τ___uλου$".

Πάρτυ
|

Θα κάνουν Μετά Από Δεκατρία χρόνια απανωτων μειωσεων μισθων, κατάργησης μισθολογικών κλιμακίων, αύξησης της γραφειοκρατίας και των ευθυνών, και τρελού πληθωρισμού σε είδη διατροφής και ενέργειας. Αυτές μάλιστα, είναι αυξήσεις, όχι σαν τα ψίχουλα που έδωσαν στα γκολντεν μποϊς της ΔΕΗ, του οσε, στους διοικητές νοσοκομείων και σε υπουργούς.

Διευθυντής Σχολικής Μονάδας/Σούπερμαν
|

Παρατήρηση 1η: Το ρεπορτάζ θα ήταν ολοκληρωμένο αν ενημέρωνε και για το καθαρό ποσό που αναλογεί σε κάθε στέλεχος εκπαίδευσης.
Παρατήρηση 2η: Το επίδομα του Διευθυντή Σχολικής Μονάδας θα έπρεπε να ήταν το μέτρο και για επιδόματα των υπολοίπων στελεχών, γιατί είναι το πιο απαιτητικό σε σχέση με των άλλων στελεχών. Τα 358 των Γυμνασίων και τα 429 των Λυκείων είναι αστεία πόσα σε σχέση με το έργο που προσφέρεται: Διοίκηση, οργάνωση, οικονομική διαχείριση, πολυεπίπεδη συνεργασία με εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, φορείς, υπηρεσίες, προϊστάμενες αρχές συν τη λάντζα (υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, καθαρίστρια, φύλακας κλπ). Τα καθήκοντα των άλλων στελεχών εκπαίδευσης είναι μέρος των καθηκόντων ενός Διευθυντή Σχολείου.

Ναι
|

Όποιου δεν του φτάνει το επίδομα διευθυντή, απλώς φιλότιμα και γενναία παραιτείται. Το ''τραβά΄΄΄΄τε με κι ας κλαίω'' είναι απλώς υποκριτικό.

Σύμβουλος ΕΚπαίδευσης
|

Από ότι διαβάζετε 50%-60% είναι τα καθαρά, αλλά αυτή η απαξίωση των Συμβούλων καλά κρατεί! Εύγε στην Κεραμέως! Εύγε και στον Πιερρακάκη! Αυτό θέλανε, να τους κάνουν επιθεωρητές, με επίδομα κάτω από τους Διευθυντές σχολείων και μάλιστα χωρίς ανεξαρτησία: κάτω από τον διευθυντή εκπαίδευσης, να τους αναθέτει ότι του κάνει κέφι ενώ τους έχει 15 σε ένα γραφείο για να επιτύχουν πνευματική εργασία και διασυνδέσεις με πανεπιστημιακούς, και επιπλέον να τρέχουν με δικά τους έξοδα για αξιολογήσεις εκπαιδευτικών! Γιατί καθένας καθορίζει τις επιλογές του σύμφωνα με την απόσταση γραφείου-κατοικίας, όχι κατοικίας και περιφερειακής ενότητας! Και ενώ οι Σ.Ε. βομβαρδίζονται με τις ανάγκες των εκπαιδευτικών για εκπαίδευση σε σχέδια εργασίας, πού χρόνος! χάθηκε στις χιλιομετρικές αποστάσεις προς τέρψιν των συνεργείων, γιατί αν μεταβούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για αξιολογήσεις, θα μας προλάβουν οι βουλευτικές εκλογές! Μοριοδοτήσαμε και στο έπακρο την εμπειρία των διευθυντών, έτσι για να τους τιμωρήσουμε για μια ακόμη φορά που διαθέτουν προσόντα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Γυρίσαμε 100 χρόνια πίσω, αυτό που μας νοιάζει είναι η διοίκηση. Και διερωτώμαι, αφοί οι Δ/ντες σχολείων αξιολογούν τους εκπ στο παιδαγωγικό μέρος, πρώτον γιατί τους αξιολογούν και οι σύμβουλοι, και δε΄ύτερον γιατί όταν έχουν προβλήματα παιδαγωγικής φύσεως απαιτούν διευθέτηση από τους συμβούλους και τους φορείς; Δεν γνωρίζουν οι υπουργοί και σύμβουλοί τους ότι όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει; Ας αξιολογούν λοιπόν οι διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους, όπως γίνοταν με τους νεοδιόριστους, να ησυχάσουμε. Στη δευτεροβάθμια υπάρχει πρόβλημα, αλλά στην πρωτοβάθμια όχι.

ΔΑΣΚΑΛΑ
|

Και την απαξίωση που την βάζετε;
Να τους λενε τα μελη της σχολικης επιτροπής τι ειναι σημαντικο και τι οχι πχ
ακουσα ότι στο δικο μασ δήμο είπαν στους δντεσ να μην παιρνουν σημαιες γιατι είναι από.. υφασμα αρα θεωρείται..ρουχο και δεν επιτρεπεται να ξοδευουμε για ..ρουχα, ουτε για δαφνινο στεφανι ουτε για .. αρτους γιατι ειναι τροφιμο
ΦΕΥ!! Οταν τους ειπαμε στειλτε τα εγγραφως αυτα, το ξανασκεφτηκανε, γι αυτο , οποιος εχει αλλη λυση... να την ακολουθησει..

ΝΟ
|

@xa
Θα τους δώσουν οι διευθυντές από το μεγάλο επίδομα, τις απίστευτες ώρες δουλειάς και την τεράστια ευθύνη.
Το άρθρο μιλάει για τα επιδόματα στελεχών.

Μαίρη Μαίρη
|

Αστεία ποσά. Κατάντια.

ΤΑΣΟΣ
|

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ...ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ!!! ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΝΕΞΟΔΑ ΛΟΓΙΑ...!

Φιλολογος
|

Πρέπει να θεσπιστεί και ενα επίδομα που θα δίνεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς της τ΄άξης. Προετοιμασίας θα το πουν είτε βιβλιοθήκης είτε ψυχικής οδύνης δεν έχει σημασία. Δεν γίνεται να επιβραβεύονται οι υποστηρικτικοί ρόλοι και να μην επιβραβεύονται οι βασικοί.

Τηλεμαχος
|

Για όλα αυτά που κάνουμε οι εκπ/κοι θα πρεπε εστω να παίρναμε το δώρο Χριστουγέννων...έστω. . .
Είναι ντροπή και λυπηρό

@χa
|

Ένα τπτ με μπόλικο καθόλου

ΝΙΚΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖ.
|

Και ο εκπαιδευτικος της ταξης τι παρνει¨Μην το πω

xa
|

Και ο απλός εκπαιδευτικός που κάνει όλη την πραγματική δουλειά τι θα πάρει;;

Δημήτριος Ξέρξ.
|

Τέτοια γράφετε και κοροιδευετε την κοινωνία και νομίζουν ότι παίρνουμε 500 ευρώ καθαρά οι διευθυντές...και όταν τους λέμε καθαρά 200 δε μας πιστεύουν. Τα κάνουμε όλα και συμφερουμε σ αυτή τη χώρα. Είμαστε απ ολα.
Και επιστάτες και τραπεζοκομοι ( για το ολοήμερο) και ψυχολόγοι και αστυνομικοι και υδραυλικοί και γραφιαδες και γραμματείς. Τι;;;; Οχι;;;;

Κατερίνα Ξάνθη
|

Για όλα αυτά που επωμιζεται και χρεώνεται ένας διευθυντής σε δημοτικο σχολείο που είναι εγω...δεν ξεπληρώνεται με 200 ευρώ καθαρά. Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι κατάντια.

Τρελαντωνης
|

Στις επόμενες θητείες θα ψάχνετε άτομα για να γίνουν διευθυντές ...

Δήμητρα Θεσσαλονίκη
|

Οι διευθυντές ( Π/θμιας και Δ/θμιας εκπ/σης στα σχολεια) είναι οι πιο αδικημένοι. Διοτι ουτε γραμματέα έχουν να σηκώνει τα τηλ ... μόνοι τους ανοιγοκλεινουν πόρτες & λουκέτα, είναι υπεύθυνοι για τα πάντα...συντάσσουν εγγραφα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κλπ σε αντίθεση με τις άλλες θέσεις...( π.χ. διευθυντές εκπ/σης ή προϊστάμενοι εκπ/κων θεμάτων...)

Ασπασία Αθήνα δ/ντρια
|

Έχουμε το τσουβάλι του Αγίου Βασίλη για να τα βάλουμε μέσα ευτυχώς...
Σαν δεν ντρεπομαστε λέω εγώ...
Τα καθαρά να μας πείτε . Που τα κάνουμε όλα...και συμφέρουμε
Ντροπή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ