Κατανομή 360 θέσεων για την πρόσληψη μελών Δ.Ε.Π. στα Πανεπιστήμια για το έτος 2024

28/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Απόφαση κατανομής  τριακοσίων  εξήντα (360) θέσεων για την πρόσληψη μελών Δ.Ε.Π. στα Πανεπιστήμια,  ως εξής, σύμφωνα με την εισήγηση της ΕΘ.Α.Α.Ε., προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη :


Η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμόδιων οργάνων κάθε Ιδρύματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (18)

@ Απαγορεύονται τα πυροτεχνήματα
|

Δεν έγραψα πουθενά οτι ισχύει το Σύνταγμα του 1968.
Επιβεβαίωση της σ΄υνδεσης του άρθου 16 με τη Χούντα και αναφορά στο οτι η σύνδεση εχει συζητηθεί και πριν τη "κυβέρνηση των Κυριάκων".
Επί της ουσίας κάτι έχετε να γράψετε;

ΔΕΠ ΕΚΠΑ
|

@ΔΕΠ ΕΚΠΑ03 Ιαν 2024 10:49
Μαζί με το άρθρο 16 που προέρχεται από τη χούντα μάθαμε ότι και η συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη...Λαμπρά δείγματα για τη χρονιά που μόλις μπηκε...

Απαγορεύονται τα πυροτεχνήματα
|

Προς @ΔΕΠ ΕΚΠΑ 03 Ιαν 2024 10:49
Και στις πέτρινες πλάκες του Μωυσή, ήταν γραμμένες για πρώτη φορά οι Δέκα Εντολές. Σήμερα δεν ισχύει ούτε το Σύνταγμα του 1968 ούτε και κάποιες από τις Δέκα Εντολές.... και εντωμεταξύ, έχουν μεσολαβήσει πολλές δημοκρατικές κυβερνήσεις (και της ΝΔ) νομίζω.

@ΔΕΠ ΕΚΠΑ
|

«Η παιδεία τελεί υπό την ανωτάτην εποπτείαν του Κράτους, παρέχεται δαπάναις αυτού.... Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αυτοδιοικούμενα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, λειτουργούν υπό την εποπτείαν του Κράτους και ενισχύονται οικονομικώς υπ’ αυτού. Οι καθηγηταί των είναι δημόσιοι υπάλληλοι»
Άρθρο 17, Σύνταγμα 1968
Στο σύνταγμα της χούντας αναφέρεται ρητά για πρώτη φορά οτι τα Πανεπιστήμια μπορούν να είναι μόνο δημόσια.
Και Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτη η "σύνδεση" , έχουν υπάρξει δημοσιεύσεις και εχει συζητηθεί και στη βουλή παλαιότερα.

Ενημερωθείτε καλύτερα και αφήστε τα πυροτεχνήματα.

ΔΕΠ ΕΚΠΑ
|

@ @ ΔΕΠ31 Δεκ 2023 14:09
Πολλές κυβερνήσεις περάσανε αλλά καμία δε διανοήθηκε να συνδέσει το άρθρο 16 με τη χούντα (πλην της κυβέρνησης των Κυριάκων). Είναι μια "πρόοδος" κι αυτή...

@ ΔΕΠ
|

ΟΚ. Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν νομοθέτησε κατι που κρίθηκε αντισυνταγματικό, όλοι ηταν "η κάθε λέξη" του Συντάγματος.

ΑΕΙ επαρχίας
|

Αφού θα ανοίξουν τα "ελεύθερα πανεπιστήμια" στις αστικά κέντρα, τα παιδιά εκεί (θα) έχουν επιλογή στην πόλη τους. Ας αφήσουμε και λίγα τμήματα από τα δημόσια ΑΕΙ, τα υπόλοιπα κατάργηση.

Και αφου τα ΔΕΠ κάτωθι λένε δεν στηρίζονται όλοι όπως πρέπει, με αυτο τον τρόπο το προσωπικό και εξοπλισμός θα έρθουν και σε εμάς στην επαρχία.

Έτσι και τα παιδιά της πόλης και τα παιδιά της επαρχίας θα έχουν την οποία επιλογή τους για σπουδές και μάλιστα με τη δέουσα στήριξη που θέλετε τα ΔΕΠ (μην περιμένετε να έρθουμε στις πόλεις σας, δεν υπάρχουν λεφτά πια).

Χαρούμενο 2024!

ΔΕΠ
|

@ @ ΔΕΠ30 Δεκ 2023 20:13
Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης. Όμως εδώ και 5 χρόνια δεν έχει κάνει το παραμικρό εκτός...από την κατάργηση της 4ης νομικής. Τώρα που θα φτιαχτεί όχι η 4η αλλά 14η νομική από τα ιδιωτικά μαγαζιά δεν κουνιέται φύλλο.
ΥΓ κι άλλες κυβερνήσεις περάσανε αλλά καμία δε σκέφτηκε να παρακάμψει τόσο άκομψα και τόσο απροκάλυπτα το Σύνταγμα για να εξυπηρετήσει την ιδεοληψία της. Μου κάνει εντύπωση που πιστεύετε ότι αν ψηφίζονταν άλλη κυβέρνηση θα είχε αντιμετωπίσει έτσι τον ανώτατο νόμο της πολιτείας...

@ ΔΕΠ
|

Οταν καθε πόλη πλέον έχει Σχολή και καθε χωριό Τμήμα, λογικό είναι να μένουν υποστελεχωμένα. Η συγχώνευση και κατάργηση είναι η λύση, αλλά δεν τολμάνε οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων.
ΥΓ κι άλλες κυβερνήσεις περάσανε και πάλι υποστελεχωμένοι μείναμε, γι αυτό μου κανει εντύπωση που πιστεύετε οτι αν ψηφίζονταν άλλη κυβέρνηση θα είχε εξαφανίσει την υποστελέχωση...

ΔΕΠ
|

Όσοι αναρωτιούνται για τις λίγες θέσεις που δίνονται στα ΑΕΙ η απάντηση έρχεται από τα ιδιωτικά μαγαζιά που ανοίγουν οι Κυριάκοι. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν ενδιαφέρεται ούτε για την υγεία ούτε για την παιδεία. Η υποστελέχωση σε πολλά Τμήματα θα οδηγήσει σε λίγο καιρό σε αδυναμία υποστήριξης των ΠΣ. Επόμενο βήμα; Συγχώνευση; Κλείσιμο; Ποιος ενδιαφέρεται πλέον; Αφού υπάρχει η εναλλακτική του "ελεύθερου" Πανεπιστήμιου. Κύριοι και κυρίες τέλος το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Σε όποιον δεν αρέσει ας πρόσεχε τι ψήφιζε.

Απορία
|

Στο ΕΑΠ γιατί δίνονται θέσεις από την Πολιτεία; Δεν πληρώνουν δίδακτρα οι σπουδαστές για κάθε θεματική ενότητα που διδάσκονται; Δεν καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες από το πλήθος των Μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ που διδάσκουν στο ΕΑΠ με το αζημίωτο; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί γίνεται αυτό, όταν τα δημόσια ΑΕΙ είναι υποστελεχωμένα;

Ασπαιτε
|

Με την ασπαίτε τ γίνεται;; Θα πάρει τπτ

Παπακκ
|

δεδομένου ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΠΘ και τις ανακοινώσεις του Υπουργού, τα 7 Τμήματα του πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ που ανήκουν στο ΔΙΠΑΕ θα πάνε στο ΔΠΘ ... μήπως θα έπρεπε οι 5 από τις 19 θέσεις του ΔΙΠΑΕ να μεταβιβαστούν στο ΔΠΘ για αυτά τα 7 Τμήματα.;;;;;

Nikos Sakellar.
|

Για μια ακομα φορα οι πολλες θεσεις πανε στην πρωτευουσα και το Καποδιστριακο.

ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ
|

Μήπως θα ήταν χρήσιμο να ανακοινωθεί πρόσθετα και ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων σε κάθε Τμήμα ανά ΑΕΙ, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια:
α) στο μοίρασμα των θέσεων ανά ΑΕΙ που ανακοινώνονται από το Υπουργείο και β) να μην γίνεται ''σφαγή'' στις Συγκλήτους, ποιο Τμήμα έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες;

Αλέξανδρος
|

Ποιος κοροιδευει ποιον σε αυτή την χώρα...
Ψηφίστηκε νόμος που λέει οτι όλες οι συνταξιοδοτήσεις άμεσα προκηρρύσονται ΝΑΙ ή ΌΧΙ?

Γιατί δεν τον εφαρμόζει η κυβέρνηση?
Να εφαρμόζουμε και εμείς όποια κομμάτια από τους νόμους μας βολούον δηλαδή?

Μελος ΔΕΠ
|

Το δημόσιο πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδιαμφισβήτητη αναβάθμιση αφού το κράτος δεν καλύπτει ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ. Ντροπή και μόνο που το ανακοινώνουν!

Κώστας
|

Μην ξοδεύεστε τόσο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ