“Σιγή” απ το υπ. Παιδείας για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στα κόμματα

Κ. Γαβρόγλου: Είναι γύρω στις δυόμιση χιλιάδες οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.

06/02/2017

Ενημερώθηκε: 06/02/2017, 23:30

Άκουσε το άρθρο

Εχουμε κάνει κ. Υπουργέ και μια ερώτηση για το πόσοι είναι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε διάφορους φορείς, κόμματα, Βουλή ή άλλους φορείς. Την είχαμε κάνει επί Υπουργίας κ. Φίλη και δεν έχει ακόμα απαντηθεί. Θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε πόσοι εκπαιδευτικοί είναι εκτός τάξης.

Αυτό το παράπονο διατύπωσε ο τομεάρχης παιδείας του “Ποταμιού” Γιώργος Μαυρωτάς,στη σημερινή συνεδρίαση   της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής , όπου συζητείται    το νομοσχέδιο «σκούπα» και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Η επισήμασνη αυτή του κ. Μαυρωτά  προκάλεσε την παρέμβαση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στέφου:

Γιάννης Στέφος: Είναι παρανόμως;

Γ. Μαυρωτάς: Λέω ότι είναι εκτός τάξης. Δεν καταλάβατε καλά τι είπα κ. Στέφο.

Κ. Γαβρόγλου: Είναι γύρω στις δυόμιση χιλιάδες οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.
Και καταλαβαίνετε ότι το θέμα των αποσπάσεων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο όλο λέμε ότι «θα το λύσουμε», όχι μόνο εμείς και προσκρούει, όπως καταλαβαίνετε, σε αντιστάσεις ολονών μας. Φέτος, έχουμε ένα στόχο, να μειώσουμε κατά 20%. Και σε αυτό, ελπίζουμε να βοηθήσουμε όλοι και όλες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Pe19
|

Πόσοι είναι αποσπασμένοι ? που είναι αποσπασμένοι ? και με ποια διαδικασία αποσπάστηκαν?
Στα κόμματα πόσοι έχουν αποσπαστεί ? γιατί δηλαδή πρέπει ο κάθε βουλευτής να έχει και 1-2 δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους πληρώνουμε εμείς με τους φόρους μας, άραγε ο μισθός τους εκπίπτει από την χρηματοδότηση των κομμάτων ή πάει extra ???
Αποσπάσεις σε Υπηρεσίες και φορείς του Υπουργείου, με ποιο αλγόριθμο γίνονται ? και γιατί δεν απαντάει το υπουργείο σε ενστάσεις που αφορούν τις αποσπάσεις ?Τι να πει δηλαδή σε μένα που δε με απόσπασε σε ΑΕΙ ενώ είχα διδακτορικό, χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ δημοσιεύσεις και σε πλεονασματική ειδικότητα και το ίδρυμα να γράφει τόμους για το πόσο με χρειάζεται, ενώ αποσπά στο ίδιο ίδρυμα (σε άλλη σχολή) άτομο με απλό πτυχίο (άσχετο με το αντικείμενο που θεραπεύει το τμήμα) ? Φυσικά τίποτα.
Να μην ξαναγίνει καμία απόσπαση αν δεν υπάρξει ανοικτός αλγόριθμος και διαφάνεια. Τουλάχιστον να απαντάει το υπουργείο στις ενστάσεις (και αιτήσεις θεραπείας) των υφισταμένων του. Αν κάνουν την παρασπονδία να έχουν το θάρρος να την υπερασπιστούν ή να δεχθούν τις συνέπειες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ