ΕΣΠΑ για τη μέριμνα φοιτητών για το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Πατρών

24/05/2018

Ενημερώθηκε: 24/05/2018, 17:56

Άκουσε το άρθρο

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Ιωαννίδης υπέγραψε στις 23/05/2018 την  ένταξη της Πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών» για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Πράξη έχει δικαιούχους τα δύο ιδρύματα και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 550.000 € για κάθε ίδρυμα.

Σκοπός της Πράξης είναι η ενίσχυση των δομών κοινωνικής μέριμνας για τους φοιτητές των ιδρυμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) με απώτερο στόχο την αύξηση του ποσοστού έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών και την ενίσχυση της ισότιμης συμμετοχής των ΑΜΕΑ καθώς και των ατόμων από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και χαμηλές εισοδηματικές τάξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ενδεικτικά, στην Πράξη περιλαμβάνονται δράσεις όπως:

•    Ενίσχυση ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης φοιτητών.
•    Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών προσβασιμότητας.
•    Δημιουργία υπηρεσίας διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα.
•    Δημιουργία γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας.
•    Χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές ΕΚΟ.
•    Παραγωγή κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ