Ν. Κεραμέως για μαθητή που φέρεται σε βίντεο να απειλεί καθηγήτρια: Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας

“Διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του”

27/01/2020

Ενημερώθηκε: 27/01/2020, 07:32

Άκουσε το άρθρο

Την οργή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως προκάλεσε βίντεο που φέρεται να καταγράφει μαθητή να απειλεί την καθηγήτριά του να του διαγράψει την  απουσία.

 “Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας” δήλωσε η υπουργός Παιδείας, μόλις πληροφορήθηκε την ανάρτηση στο διαδίκτυο του βίντεο και υπογράμμισε:

  • Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.
  • Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου.
  • Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει.

Τι περιέχει το βίντεο

Στο βίντεο φέρεται ο μαθητής έχει πρόσωπο με πρόσωπο την καθηγήτρια και ακούγεται να ζητά σε απειλητικό ύφος:

  • Θα μου   διαγράψεις τις απουσίες;
  • Διέγραψέ τη μη σε γ...

Η καθηγήτρια με απόλυτη ψυχραιμία ακούει το μαθητή,απαντά αρνητικά , και αρχίζουν οι απειλές:

  • Ρε θα σας κάψω όλους εδώ μέσα... Θα σε στείλω στο νοσοκομείο...
  • Ρε θα σε καταστρέψω ρε……γαμώτο …
  • Εδώ θα με κοιτάς όταν σου μιλάω...

Η Καθηγήτρια απαντά στον  μαθητή:

  • “Θα σε πάω στο Διευθυντή”.

Και συνεχίζει ο μαθητής:

  • Ρε,  στα α…δια μου,   θα με κλ …. και ο Διευθυντής γαμ…το σπ….

Στο βίντεο εμφανίζεται κι ένας άλλος μαθητής να κρατά μια σκούπα  με την οποία σβήνει τον πίνακα της αίθουσας.

Σχόλια (39)

DV
|

Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ενημερώστε την κ. Υπουργό που πέφτει απ' τα σύννεφα ότι τέτοια περιστατικά -και πολύ χειρότερα- αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στις τάξεις. Μάλλον από δω και πέρα θα πρέπει να τα βιντεοσκοπούμε κιόλας για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Το θεσμικό πλαίσιο είναι απαράδεκτο και οι εκπαιδευτικοί ανυπεράσπιστοι.

ΠΕ86
|

@Στέλιος

Μα καλά τι λέτε τώρα; Αυτά τα φαινόμενα είναι διαχρονικά μέσα στα σχολεία κύριε.

Στέλιος
|

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ασυδοσίας που έφερε στα σχολεία ο ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζοντας στις δυο ημέρες το μέγιστο της αποβολής από σύλλογο, κάνοντας τασχολεία parking μαθητών, χωρίς καμία υποχρέωση μελέτης, δίνοντας η ίδια η πολιτεία το μήνυμα όλα επιτρέπονται χωρίς καμία συνέπεια. Απαιτούνται άμεσα μέτρα επαναφοράς της τάξης στα σχολεία, επαναφορά εξετάσεων Ιουνίου, για νεο ξεκίνημα.

Κίτσος
|

Νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί απαξιώνονται καθημερινά. Οι μαθητές γνωρίζουν ότι μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουν ατιμώρητα και οι γονείς να πέτάνε το μπαλάκι στους καθηγητές για όλα.

Όχι λόγια κ.Κεραμέως.Νομοθέτησε ότι γίνεται παγκόσμια
|

Νομοθέτησε στην 3η παρατήρηση παντοτινή αποβολή και αν θέλει κάποιο σχολείο στην χώρα να τον δεχτεί.Και αν δεν τον δεχτεί κανείς τόσο το καλύτερο.Αν ο κανακάρης αναγκαστεί και αλλάξει πόλη να δούμε πως θα τον στρώσει αμέσως ο μπαμπάκας.Νομοθέτησε και την συνευθύνη των γονέων και να δούμε αν βγάλουν άχνα.Επιτέλους κάνε το αυτονόητο που ισχύει σε όλον τον πλανήτη

Γ.Π.
|

Το γεγονός αυτό αλλά και η γενική εικόνα της αίθουσας, είναι πλήρως συμβατά με τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από 2 χρόνια περίπου στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, όπου ο Υπουργός όχι μόνο ανέχτηκε και επέτρεψε σ' έναν μαθητή να του μιλάει απρεπώς, αλλά επέτρεψε στα ΜΜΕ να καταγράψουν το γεγονός και να το μεταδώσουν... Κι όλα αυτά στο Υπουργείο Παιδείας!

Σοφια
|

Η παιδεία ξεκινάει απ το σπίτι του καθενός μας αυτο το φαινόμενο υπάρχει και σε επαλ και σε γενικό λύκειο και σε γυμνάσιο... Όλα είναι θέμα παιδείας απ την οικογενεια

Νόμος 4000
|

Η χώρα των άκρων, από την εποχή του άκρατου φασισμού στην εποχή της οχλοκρατίας. Να δούμε πότε θα βρούμε ισορροπία σε αυτή την χώρα.

Γ.Π.
|

Τα «κοσμητικά επίθετα» είναι πιθανόν η κορυφή ενός «παγόβουνου» που αποτελείται από πολλές «σκούπες...«Σκουπάκια» πολύμορφα υπάρχουν και στην ΠΕ. Το φαινόμενο δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, εάν ο Κλάδος δεν το αναδείξει και δεν αγωνιστεί για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

καθηγητης
|

Αυτο γινεται σε ολα σχεδον τα λυκεια μεγαλων πολεων της χωρας εδω και χρονια αλλα δεν παιρνει διαστασεις διοτι οι καθηγητες κανουν το κοροιδο να μην μπλεξουν με τους γονεις που υπερασπιζονται τα παιδια τους να μην κινδυνεψουν με απολυση γενικα εφαρμοζουν βλεπε ακου σιωπα!!!!!!!!!!!!! αυτη ειναι το αποτελεσμα διαμαντοπουλου να μην ανακοινωνονται απουσιες, συριζα το πολυ διημερη και αν μετα απο αιτιολογηση,νεα δημοκρατια πιθανες απολυσεις Μητσοτάκη αν ειχες μηνυση απο πολιτη και αλλα τετοια υπαρχει πληρης διαλυση πληρης αδιαφορια

@έχω κοντή μνήμη
|

Ούτε ο Γαβρόγλου έδωσε πανελλαδικές ,ούτε οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ και όλου σχεδόν του αριστεροδεξιοκομμουνιστικού πολιτικού συστήματος.Λεφτά έχουν για να πάνε στα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.Σιγά που θα σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

εχω κοντή μνήμη
|

θυμήστε μου η Κα έδωσε πανελλαδικές?

Κωνσταντίνος
|

Αυτό το μπλούνιγκ στους καθηγητές έχει χρόνια τώρα ..... δεν το αποκαλύπτει κανείς διότι υπάρχει το άλλοθι της εφηβείας, του ανήλικου και τα δικαιώματα του παιδιού. Μας κατέστρεψε η αρρώστια "τα δικαιώματα του παιδιού". Όλοι επενδύουν στα δικαιώματα και κανένας στις υποχρεώσεις. Γενετικός εκφυλισμός όπως έλεγε ο Κονραντ Λώρενς στα 8 θανάσιμα αμαρτήματα της ανθρωπότητας.

@ Ερτ
|

Και συνεχίζει ο μαθητής
Ρε, στα α…δια μου, θα με κλ……. και ο Διευθυντής γαμ…. το σπ……..
Τι από όλα δεν καταλαβαίνεις;

Μπάτε ....
|

114 αδικαιολόγητες και οι μαθητές μπαινοβγαινουν σαν σε Πανεπιστήμιο....Οι ωριαίες αποβολές είχαν ...εξοριστεί και επανήλθαν (ως ωριαίες απομακρύνεις), οι αποβολές μειώθηκαν κ.τ.λ
Άμεση μείωση αδικαιολόγητων στις 30, απογόρευση ενδιάμεσων κατά τη διάρκεια της ημέρας απουσιών ( κυρίως 1η 2η) καταγράφοντας ως ολοήμερη την απουσία και αρκετά άλλα που πρέπει να αλλάξουν ΑΜΕΣΑ!

παραιτήσου Κα!!!
|

Κάντε το όπως η Βουλγαρία,τα Σκόπια και όλες οι χώρες του κό@ ΕΔΩ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ

3η παρατήρηση και αποβολή για πάντα
|

Αυτό ισχύει και στις ΗΠΑ και στον Καναδά και σε όλη την γη.Τώρα το γιατί δεν ισχύει στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν άλλο κράτος στην παγκόσμια ιστορία πουλήθηκε στους δανειστές για 100 χρόνια,ή έχει επιτροπεία ως το 2060,ή έβαλε τις αμυντικές δαπάνες μέσα στο μνημόνιο με αποτέλεσμα να καννιβαλίζει οπλισμό για να επιδιορθώνει άλλον ή και για αλλαγή του ΚΟΚ πρέπει να συμφωνούν οι δανειστές κλπ.Στην Γαλλία για το συνταξιοδοτικό ξεσηκώνονται καθημερινά,στον Λίβανο επί μήνες ξεσηκωμός για την διαφθορά της άρχουσας τάξης.Εδώ δεν κινείται τίποτα.

ΠΕ86
|

Ένα μεγάλο μπράβο στη συνάδελφο για τη ψυχραιμία και ειδικά για την υπομονή της!

Κάντε το όπως η Βουλγαρία,τα Σκόπια και όλες οι χώρες του κό
|

Στην 3η παρατήρηση αποβολή από το σχολείο και υποχρεούται ο μαθητής να ψάξει σχολείο μόνος του που αν θέλει θα τον δεχτεί.Μπορεί και σε άλλη πόλη ,μπορεί και πουθενά.Αν δε τολμήσει,που δεν θα τολμήσει,να διαμαρτυρηθεί ο γονέας καλείται η αστυνομία.Αυτό ίσχυε και επί κομμουνισμού και τώρα.Τώρα γιατί οι εδώ αριστεροί και κομμουνιστές το χειροκροτούσαν εκεί αλλά το θεωρούν έγκλημα εδώ ,ρωτήστε τους.Αυτές οι ιδεοληψίες ούτε με τον κομμουνισμό ταιριάζουν ,ούτε με τον καπιταλισμό.Ο κομμουνισμός είχε την παιδεία σε υπόληψη και για αυτό στα σχολεία η πειθαρχία ήταν σιδηρά.Τα παράπονά σας λοιπόν για το ξεχαρβάλωμα της πειθαρχίας στα σχολεία στην εδώ κομμουνιστική και μη αριστερά.Και μην παρομοιάζετε τους εδώ αριστερούς με εκείνους των σοβιέτ όλων των χωρών γιατί προσβάλετε τους δεύτερους.Για την παιδεία,την υγεία και την επιστήμη αναφέρομαι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΟΣ
|

Η ελληνική δημοκρατία λειτουργεί "άψογα" χρόνια τώρα και όλοι το γνωρίζουν! Φυσικά σε άλλη περίπτωση που κάποιος δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός, αστυνομικός) είχε χάσει την ψυχραιμία του θα έβγαινε σε διαθεσιμότητα με συνοπτικές διαδικασίες.

wz
|

Η γραμμή σε μερικά επαλ είναι να τελειώσουν οι μαθητές το σχολείο πάση θυσία για να μην το παρατήσουν . Μικρή υποστήριξη από τους διευθυντές και πλήρης ανοχή.

αμφισβητεις τον φίλη τώρα?
|

Έχει ξεχαρβαλωθει η υποχρεωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμί@ οχι το πανεπιστήμιο, το ειπε ο φίλης

Διώνη
|

Οι ψυχολόγοι που ζητούνε πολλοί ,όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα,αλλά αρχίζουν τις θεωρίες που δικαιώνουν πολλές συμπεριφορές παιδιών και γονιών.
Να ξαναγυρίσει επιτέλους η παιδαγωγική ,ο σεβασμός,η ηθική,που έμειναν στην γωνία τα τελευταία χρόνια..
Τα παιδιά είναι παιδιά,ανώριμα λόγω ηλικίας και χρειάζονται καθοδήγηση και σωστή αντιμετώπιση,από όλο το περιβάλλον τους.
Τα σχολεία έμειναν χωρίς καθοδήγηση.
Άμεση επιστροφή των Σχολικών Συμβούλων.
Αξιολόγηση από το παιδαγωγικό έργο τους και την προσφορά τους στα σχολεία και όχι από το χαρτομάνι που έχουν συγκεντρώσει.

Γ.Π.
|

Υπομονή. Στα Πρότυπα δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα.

takis
|

"δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ'ανέβει στο κρεβάτι" , αυτή είναι η κατάντια της "δημοκρατίας" στα Ελληνικά σχολεία... Αν συνέβαινε παρόμοιο συμβάν προ 40, ετών θα έτρωγε σφαλιάρα στο σχολείο και κατόπιν στο σπίτι το "ξύλο" θα το "έβαζε και στις τσέπες" από τον πατέρα.Τα παραπτώματα στο συγκεκριμένο περιστατικό πλείστα: χρήση κινητού εντός σχολείου(απαγορεύεται) από μαθητή, μαθητής κάνει "βόλτες" με σκούπα, ένα ολόκληρο τμήμα μπάχαλο εν ώρα διδασκαλίας...Αυτά είναι τα "δημιουργήματα" της αριστερό-αναρχικής ιδεολογίας που επικρατεί στα Ελληνικά δημόσια σχολεία και στην Ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες εκπ/κοί "ότι σπέρνουν, θερίζουν"...

για προσοντούχους λύτες
|

Τέτοια προβλήματα τα επιλύουν άμεσα οι προσοντούχοι λύτες της εκπαιδεύσεως.
Δηλαδή είτε οι ΠΕΚΕΔΕΣ εξ αποστάσεως, είτε οι αναμένοντες δικαστική δικαίωση πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι και στο μέλλον οι μέντορες στο τσακ μπαμ.
Αφού θα έχουν τελείως ξεχαρβαλωθεί τα σχολεία και οι δάσκαλοι καθηγητές θα έχουν πάρει τα όρη, όσοι δηλαδή γλυτώσουν το ψυχιατρείο, θα έρθει με τη σειρά της και η Κεραμέως με τους φωστήρες της να μας αξιολογήσει. Με τις υγείες μας.

Ερτ
|

Ο διευθυντής ενημερώθηκε;

Έχει ξεχαρβαλωθει η υποχρεωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμί
|

Έχει ξεχαρβαλωθει η υποχρεωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες γιατί ουτε οι γονείς βάζουν ορια και το σχολείο που βάζει δεν έχει πειθαρχικό πλαίσιο να τα εφαρμόσει. Στο Δημοτικό ούτε να αποβάλλεις μαθητή μπορείς, ούτε να τον βγάλεις έξω απ την τάξη και οι παραδοσιακές τιμωρίες (γράψιμο κειμένου, σήκωμα στον τοίχο είναι αντιπαιδαγωγικες). Τα χειριστικα παιδιά έχουν καταλάβει την παντοδυναμία τους, έχουν μόνο δικαιώματα και καμιά υποχρέωση και μας χορεύουν όλους στο ταψί, εκπαιδευτικούς και γονείς...

Γ.Π.
|

Το πρόβλημα θα λυθεί από τους μέντορες, μόλις αναλάβουν.

Δάσκαλος
|

Να κάνει το ίδιο το υπουργείο την καταγγελία στον εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ