Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης όταν τέθηκε θέμα αναγνώρισης Μεταπτυχιακού Κολλεγίου

Για λόγους συνείδησης και αξιοπρέπειας

17/02/2020

Άκουσε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Δυτικής Θεσσαλονίκης, θέση που κατέχει εδώ και τέσσερα χρόνια, κατέθεσε  σήμερα ο Βασίλης Κ. Χατζής Δάσκαλος ΠΕ 70 & ΠΕ 80, για λόγους συνείδησης και αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα τους λόγους παραίτησης ο Βασίλης Χατζής, εξηγεί παρακάτω:

Κατατέθηκε στο ΠΥΣΠΕ (από τις 27/1/2020) και θα είναι θέμα συνεδρίασης σε επόμενο Συμβούλιο (19/2/2020), αίτημα αναγνώρισης συνάφειας «μεταπτυχιακού» τίτλου της αλλοδαπής από εκπαιδευτικό που υπηρετεί στη Διεύθυνσή μας.

Ο συγκεκριμένος τίτλος «μεταπτυχιακών σπουδών» στερείται αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ.

Με βάση το νέο νόμο αρκεί η «επαγγελματική ισοδυναμία συναφούς αντικειμένου» που έχει λάβει εδώ και χρόνια από μια επιτροπή του Υπουργείου, ώστε το ΠΥΣΠΕ να αναγνωρίσει την «πολυπόθητη συνάφεια» του συγκεκριμένου «μεταπτυχιακού τίτλου».

Επειδή ο συγκεκριμένος τίτλος έχει κατατεθεί αρκετές φορές για αναγνώριση συνάφειας τα προηγούμενα χρόνια, το Συμβούλιο δεν έμπαινε καν στη διαδικασία της συνάφειας παρά μόνο παρέπεμπε την εκπαιδευτικό στη διαδικασία της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ και αν και εφόσον υφίσταται ως ισότιμο το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό της αλλοδαπής με τα αντίστοιχα των ελληνικών Πανεπιστημίων, τότε και μόνο τότε θα αποφασίζαμε για τη συνάφειά του (δεν κατατέθηκε ποτέ στο ΔΟΑΤΑΠ από την ίδια, γιατί άραγε;).

Με λίγα λόγια: στην προϋπόθεση που υπήρχε στον προηγούμενο νόμο «...αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ» προστέθηκε στο νέο νόμο ένα διαζευκτικό με μία πρόταση ακόμη «ή επαγγελματικής ισοδυναμίας συναφούς αντικειμένου».

Είναι ολοφάνερη η διαφορά της ακαδημαϊκής ισοτιμίας με την επαγγελματική ισοδυναμία. Η πρώτη διαπιστώνει επιστημονικά την ισοτιμία των Ιδρυμάτων και των προγραμμάτων σπουδών της αλλοδαπής με τα αντίστοιχα των ελληνικών ΑΕΙ και η δεύτερη την επαγγελματική ισοδυναμία του τίτλου για την ελεύθερη αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας τίτλος λοιπόν μπορεί να μην είναι ισότιμος με τίτλο ελληνικού ΑΕΙ, αλλά μπορεί να δίνει επαγγελματικά δικαιώματα για ελεύθερη εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Στην εκπαίδευση όμως, όπου όλοι είναι πτυχιούχοι είτε από ελληνικά ΑΕΙ είτε από ισότιμα αναγνωρισμένα ιδρύματα της αλλοδαπής δεν αρκεί απλώς η επαγγελματική ισοδυναμία.

Είναι άδικο και αναξιοκρατικό να μπουν από το «παράθυρο» αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας προγραμμάτων σπουδών Κολλέγια και Ιδρύματα που χορηγούν τίτλους «δια αλληλογραφίας» έχοντας ένα παράρτημα «βιτρίνας» στη χώρα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους και παραμένοντας πιστός σε αρχές και αξίες που έχουν να κάνουν με τη συνείδηση και την αξιοπρέπειά μου αλλά και τη στάση μου όλα αυτά τα χρόνια μέσω της θέσης του Αντιπροέδρου του ΠΥΣΠΕ (αν παραμείνω θα υποχρεούμαι να εφαρμόσω το νόμο), υποβάλλω την παραίτησή μου από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο γιατί αλλιώς θα είμαι αναγκασμένος να λειτουργήσω κόντρα σε ό,τι υπηρετώ καθημερινά ως δάσκαλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (28)

ΛΙΑΚΟΣ
|

Γιατί ένα τόσο ασήμαντο γεγονός περιορισμένης εμβέλειας , απέκτησε τέτοιες διαστάσεις; Και σιγά τα ωά αν ο Χατζής ή ο κάθε χ παραιτηθεί για προσωπικούς του λόγους από κάπου. Αφορά το Πανελλήνιο;

Εκπαιδευτικός
|

@Χατζή ."Αρχές","αξίες","συνείδηση μου"και λοιπές πομφόλυγες που χρησιμοποιείτε.Ο κ.Πλατάρος σας απάντησε πως διοριστήκατε σε αυτήν την θέση.Κομματικά και μόνο και χωρίς άλλα κριτήρια.Άρα αφού δεχτήκατε να διοριστείτε αποκλειστικά κομματικά οι ιδιότητες που δίνετε στον εαυτό σας δηλ.αρχές,αξίες,συνείδηση,αξιοκρατία κλπ που κολλάνε;Συμβαδίζει ο διορισμός με κομματικά και μόνο κριτήρια με αυτά που γράφετε; Γιατί επίσης δεν παραιτηθήκατε από την πεντάχρονη διορισμένη θητεία σας την επομένη των εκλογών και περιμένατε εφτά ολόκληρους μήνες;Τί περιμένατε;

Γ.Π.
|

Εύκολο - μια μπαλωθιά, σαν κι αυτές που ρίχνουμε στα πανηγύρια και στους γάμους στην Κρήτη - το μικρό Όχι, ειδικά όταν συνοδεύεται από μία προσωπική αυθαίρετη νομική γνωμάτευση* και δεν συνοδεύεται από το στοιχείο της απώλειας, της στέρησης. Το μεγάλο Ναι και το μεγάλο Όχι συγκίνησε τον Ποιητή, ο χρόνος που φανερώνεται και η προέλευσή του. Έρχεται από την «τιμή» και την «πεποίθησί του»;
Με άλλα λόγια, το σημαντικό είναι τι θα πράξει ο καθένας μας, όταν αύριο η εκπαιδευ-τικός που έχει το «κολεγιακό πτυχίο», κριθεί και γίνει Διευθύντρια με τη συμβολή κάποιων «κολεγιακών» μορίων. Έρχεται λοιπόν στη σχολική μονάδα και σου δίνει μία σύννομη εντολή. Θα αρνηθείς να την εκτελέσεις; Κι αν αρνηθείς και μια και δυο και τρεις φορές..., σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζεσαι, κι αυτή εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία και οδηγηθείς κάποια στιγμή στο αρμόδιο Όργανο, θα επιμείνεις στις αρχές σου όταν ο Νόμος δείχνει την απόλυση;

Το θέμα προφανώς θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εκτός θέματος
|

Τον κύριο που παραιτήθηκε δεν τον γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει να μάθω τον λόγο της παραίτησής του, αν λειτουργεί πλήρως κομματικά, αν έχει άλλα ιδιοτελή κίνητρα κτλ.
Μπήκα να διαβάσω τα σχόλια για την ουσία ενός θέματος που το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, σχετικά με την αναγνώριση τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών υπό το πρόσφατο νομοθετικό καθεστώς.
Λυπάμαι που δεν βρίσκω ούτε μια σχετική τοποθέτηση παρά μόνο κοκορομαχία σε κομματικό φόντο. Ιδίως η τοποθέτηση του κ. Πλατάρου έχει έκταση μισής σελίδας, περιλαμβάνει 4 διακριτά ερωτήματα και δεν έχει ούτε μια σειρά με τοποθέτηση επί της ουσίας. Εκτός αν η ουσία είναι η πράξη της παραίτησης και μόνο, οπότε βρίσκομαι εγώ εκτός θέματος..

Οι ερωτήσεις επιστρέφονται στον ερωτών
|

@18 Φεβ 2020 11:39
- [Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία σε δυο μήνες άλλαξε τα υπηρεσιακά συμβούλια και έβαλε τους δικούς του]. ΣΩΣΤΟ. Κακώς αλλά έτσι έγινε.
- [και εσάς]. ΛΑΘΟΣ. Εκτός κι αν είστε μέντιουμ.
- [Αντίθετα η ΝΔ αυτό ΔΕΝ το έκανε εδώ και 7 μήνες]. ΣΩΣΤΟ. Γιατί οι πιο πολλοί ήταν ήδη δικοί της ή ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή πάλι δικοί της.
- [και ΔΕΝ θα το κάνει]. ΙΣΩΣ. Ο χρόνος μόνο θα δείξει. Εκτός κι αν είστε και πάλι μέντιουμ.
- [Αυτό και μόνο καταρίπτει όλα τα επιχειρήματα του σχολίου σας]. Μα ΈΝΑ ήταν. Ότι τα "γρανάζια" δεν δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο. Από όποια κόμματα θέλετε και για όποια-όσα χρόνια θέλετε(μηδενός εξαιρουμένου). Είμαι αρκετά σαφής τώρα???
- [Όσο για τα 40 χρόνια]. Κατανοώ την αλλεργία μερικών σε αυτό το νούμερο. Το να προσπαθείτε όμως να εξισώσετε 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ = με 40 χρόνια ΝΔ+ΠΑΣΟΚ και κουράζει και δεν πείθει(ακόμα και μαθηματικά). Ρωτήστε και όποιον ΠΕ03 θέλετε(ενός εξαιρουμένου...).
- Τέλος [Η ερώτηση που δεν απαντήθηκε είναι σαφέστατη:Γιατί κύριε Χατζή]. Αλήθεια τώρα? Αυτή είναι για εσάς η ερώτηση? Αυτό είναι για εσάς, το μείζων του δημοσιεύματος? Εάν, πότε, γιατί, παραιτήθηκε ή όχι και πότε ο κάθε Χατζής, Γιάννης, Τάκης, Μάκης?
Ο ασκός άνοιξε και σύντομα θα το καταλάβουν-με όλοι. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση, νομίζοντας ότι έτσι, κοροϊδεύουν ΑΚΟΜΑ τους πλησίον τους.

@Οι ερωτήσεις επιστρέφονται στον ερωτών
|

Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία σε δυο μήνες άλλαξε τα υπηρεσιακά συμβούλια και έβαλε τους δικούς του και εσάς.Νόμιμο.Αντίθετα η ΝΔ αυτό ΔΕΝ το έκανε εδώ και 7 μήνες και ΔΕΝ θα το κάνει.Αυτό και μόνο καταρίπτει όλα τα επιχειρήματα του σχολίου σας.Όσο για τα 40 χρόνια για τα κόμματα που γράφεις αναφέρεσαι άμεσα και στον ΣΥΡΙΖΑ που στο υπουργικό του συμβούλιο είχε το μισό ΠΑΣΟΚ,στους συνδικαλιστές τους περισσότερους συν και όλο το περιβάλλον του ΓΑΠ.Άρα άν αναφέρεσαι στα 40 χρόνια μέσα είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ με τα περισσότερα στελέχη και τους ψηφοφόρους του.
Η ερώτηση που δεν απαντήθηκε είναι σαφέστατη:Γιατί κύριε Χατζή δεν παραιτηθήκατε αμέσως όταν βγήκε η ΝΔ και περιμένατε 7 ολόκληρους μήνες;Περιμένατε κάτι και τί;Γιατί δεν κάνατε μόνος σας αυτό που κάνατε στους προηγούμενους που τους διώξατε σε δυο μήνες;Γιατί κύριε Χατζή;Θα απαντήσετε επιτέλους;

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Πλατάρος
Ομολογώ πως έχετε μετατραπεί εδώ μέσα σε ένα είδος ιδεολογικού καθοδηγητή, με αποτέλεσμα να αλλάζει άρδην η λογική των σχολίων πριν και μετά το δικό σας σχολιασμό!
Δεν ανήκω στους θαυμαστές του "ορθολογισμού" σας, οφείλω να πω, γιατί ανιχνεύω εύκολα τον συντηρητικό κομματικό σας προσανατολισμό σε ο,τιδήποτε γράφετε. Στα σχόλιά σας διακρίνω ένα πνεύμα τιμητή άνωθεν με σταθερά αντιαριστερή κατεύθυνση και συχνά με διατυπώσεις μεγαλόστομου εντυπωσιασμού, κάτι που βεβαίως αρέσει σε πολύ κόσμο, πλην όμως ρέπει προς τον μεταμφιεσμένο λαϊκισμό.
Κι επειδή έχετε και την έπαρση του γλωσσαμύντορος αποτολμώντας κατά καιρούς να δημοσιοποιείτε ακόμη και άρθρα ελληνοκεντρικού γλωσσολογικού ενδιαφέροντος, ως μη έδει, θα συνιστούσα τουλάχιστον να ελέγχετε πιο προσεκτικά τη γραφή σας, η οποία διανθίζεται με άφθονα "μαργαριτάρια" άλλοτε ορθογραφικά κι άλλοτε συντακτικά, όπως ατυχώς συμβαίνει και στο παρόν σχόλιό σας...
ΥΓ. Βεβαίως και επικροτώ την πράξη του κ. Χατζή, η οποία αποτελεί κι ένα αισιόδοξο μήνυμα που θα χαιρόμουν αν το εισέπραττε ευμενώς ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα...

Μαρία
|

H KANONIKOTHTA θα επικρατήσει ΚΑΙ στην εκπαίδευση!
Όσες και αν είναι οι αντιδράσεις από τους αριστερούς συνδικαλιστές....

Θοδωρής Πάτρα
|

Ακόμα κ. Πλατάρο να τοποθετηθείτε κάπου; Μια θεσούλα βρε αδερφέ!

Γ.Π.
|

@ @ Πλατάρος 17 Φεβ 2020 23:15
Κι εγώ είμαι όαση ορθολογισμού και σωφροσύνης!...

Οι ερωτήσεις επιστρέφονται στον ερωτών
|

[Στην Ελλάδα υπάρχει η κουλτούρα του «όποιος προλαβαίνει κοροϊδεύει πρώτος τον πλησίον του » ή όχι;].
Ναι υπάρχει. Και ισχύει πολύ περισσότερο, για όσους υμνούν τα κόμματα που δημιούργησαν και έθρεψαν αυτή ακριβώς την κουλτούρα 40 χρόνια. Αυτούς, που επίσης ήταν σε θέσεις "γρανάζια" αυτών των κομμάτων και αυτής της κουλτούρας. Και που τώρα ζητούν και τα ρέστα. Πάει πολύ όμως, να νομίζει ότι μας κοροϊδεύει... η "επιστροφή στην κανονικότητα".
Απαντήστε λοιπόν στα δικά σας ερωτήματα, για τα δικά σας πεπραγμένα. Κάποιοι άλλοι τουλάχιστον, παραιτούνται.

Χατζηγεωργίου
|

@ Χατζή Γιατί περίμενες 7 μήνες να παραιτηθείς και το κάνεις τώρα;Και το θεωρείς μεγάλο εκπαιδευτικό θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί;Σε διόρισαν αντιπρόεδρο οι προηγούμενοι που σε έβαλαν πριν πέντε χρόνια.Οι τωρινοί φταίνε που δεν σας άλλαξαν σε δυο μήνες ,όπως κάνατε εσείς σαυτούς.Αυτό πληρώνουν τώρα.Πάντως ένα ασήμαντο τοπικό θέμα με την δημοσιοποίηση γίνεται πανελλήνιο ,βάζοντας υποθήκη για ένα λαμπρό μέλλον με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία,που με τα λάθη των σημερινών είναι κοντά πιθανότατ α με την μορφή συνκυβέρνησης.Καλή επιτυχία στην αντικαταστάτρια σου .

@ Πλατάρος
|

Ο λόγος σας είναι όαση ορθολογισμού και σωφροσύνης.

ελευθερια
|

Βασίλη Χατζή, δεν μας πειθεις.

ΕΛΕΟΣ
|

Το να συγκρίνεται το επάγγελμα του γιατρού με τον κάτοχο επαγγελματικής ισοδυναμίας είναι τουλάχιστον άτοπο! Το ιατρικό επάγγελμα ευτυχώς δεν υπάγεται στην ισοδυναμία! Επίσης, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι σε όλη την ΕΕ ρυθμιζόμενο...με ο τι σημαίνει αυτό

xatzisp
|

Όψιμη και επιλεκτική ευαισθησία κ Χατζή. Πολιτικώς εμφορούμενη και με κίνητρα διφορούμενα. Έστω και γι αυτήν, συγχαρητήρια! Μην περιμένετε όμως να μας πείσετε ακόμη και αν έχετε δίκιο...

@ Χατζή Β.
|

Και ο κ.Γαβρόγλου αποφοίτησε από το Αυτοκρατορικό Κολλέγιο του Λονδίνου και μετά και βάσει αυτού του πτυχίου φοίτησε στο Χάρβαντ.Μετά δίδαξε σε ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια και έγινε καθηγητής ΑΕΙ εδώ.Με το πτυχίο του Κολλεγίου φοίτησε στο Χάρβαντ.Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει καθηγητής εδώ.Για αυτό ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκατε.Αντίθετα τον εκθειάζατε επί 24ωρου βάσης.

Για τον κύριο Χατζή
|

Α.Στις αντισυνταγματικές επιλογές λόγω ψηφοφορίας ήσασταν μέλος του ΠΥΣΠΕ και τις επικυρώσατε με την συμμετοχή- υπογραφή σας.
Β.Οι Πρόεδροι των ΠΥΣΠΕ Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν κατά την κ.Κεραμέως νομικό πρόβλημα.Ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκατε και τώρα εμφανίζεστε κήνσορας της αξιοκρατίας
Γ.Ποτέ δεν είπατε την γνώμη σας όταν στις ψηφοφορίες για Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν έγιναν οι πρώτοι σε ψήφους .

ερτ
|

"κόντρα σε ό,τι υπηρετώ καθημερινά ως δάσκαλος.", ΤΟΝ ΝΟΜΟ;

ΠΑΠΑΣ
|

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Η' ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ή ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ. Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ; ΤΙ ΠΑΤΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ Ή ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ.........!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ Ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ....;

ΑΠ
|

Σχόλιο στους προβληματισμούς του κ. Πλαταρου: Ευτυχώς που έχετε τη ψυχική δύναμη να απαντάτε, ώστε να μας προβληματίζετε και να αφυπνίζετε όσους έχουν κουραστεί πια! Σας ευχαριστούμε!

Ερωτήματα για κ.Χατζή Β
|

1Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 3 μήνες παύθηκαν από τα καθήκοντα τους οι προηγούμενοι και πήρες την θέση εσύ με τις διαδικασίες της παρ.2 του κ.@Πλατάρου.Έκτοτε για πάνω από 5 χρόνια είσαι στην ίδια θέση
2.Γιατί δεν παραιτήθηκες όταν ανέλαβε η ΝΔ και περίμενες πάνω από 7 μήνες για να το κάνεις τώρα;
3.Έγινες το 2010 ,με τις μνημονιακές κυβερνήσεις,Προιστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων μέχρι το 2013 που παραιτήθηκες.Πώς άντεξες τόσα χρόνια δίπλα σε έναν.... μνημονιακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και σε εποχή των ποιό σκληρών μνημονίων;

Εκπαιδευτικός
|

Συγχαρητήρια!!!Μακάρι να σκέπτονταν έτσι κι άλλοι!!!

πολίτης
|

Συγχαρητήρια. Υπάρχουνε εκπαιδευτικοί που τιμούν το λειτούργημά τους.

Πλατάρος Γιάννης
|

Ερωτήματα προς όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες αναγνώστες του esos.gr με αφορμή την κατ΄εμέ πλήρως κατανοητή ενέργεια του κ. Χατζή:

Ερώτημα 1

Όταν διαφωνείς πολιτικά απολύτως με έναν νόμο και είσαι υπάλληλος του Κράτους παραιτήσαι ή απλώς τον εφαρμόζεις τηρώντας ευόρκως το καθήκον σου να τηρείς το Σύνταγμα και τους νόμους;

Ερώτημα 2

Όταν σε βάζουν σε μια θέση με πλήρως αδιαφανή και πλήρως αναξιοκρατικά κριτήρια, με πλήρη αδιαφάνεια και πλήρη απουσία αιτιολόγηση επιλογής δηλ. ως πλήρως 100% κομματική επιλογή και όταν αλλάζει η κυβέρνηση δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθείς κοροϊδεύεις κάποιον ή απλώς προσπαθείς να δημιουργήσεις κομματικές εντυπώσεις;

Ερώτημα 3

Αν τυχόν δέχεσαι ο Πρωθυπουργός της Χώρας σου και πάρα πολλοί Υπουργοί βουλευτές που σε κυβερνούν και σε διαφεντεύουν να είναι αγράμματοι χωρίς να παραιτείσαι -αν δεν τους έχει ίσως εσύ ο ίδιος υπερψηφίσει- τότε είσαι ευαίσθητος αξιοπρεπής μη αντιφάσκων ή κάτι άλλο;

Ερώτημα 4

Αν ως μέλος του ΠΥΣΔΕ έχεις εφαρμόσει νόμους που έχουν ανακηρυχθεί επισήμως αντισυνταγματικοί χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθείς τότε είσαι μη ευαίσθητος ή απλώς δεν είσαι νομικός ώστε να έχεις άποψη;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι εξόχως πολιτικά δεν απευθύνονται στον κ . Χατζή, αλλά προς όλους και τίθενται υπό το γενικότερο ερώτημα:
Στην Ελλάδα υπάρχει η κουλτούρα του «όποιος προλαβαίνει κοροϊδεύει πρώτος τον πλησίον του » ή όχι;

Κασσάνδρα
|

Εύγε!
Δυστυχώς, μάλλον θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
Έχουμε να δούμε πολλά...

Φ.Χ.
|

Συγχαρητήρια για την απόφαση παραίτησης λόγω συνείδησης και αξιοπρέπειας.

Αγγελική
|

Συγχαρητήρια για τη συνέπεια. Ας αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ