Ν. Κεραμέως: Θα ενισχύσουμε τα σχολεία με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους

22/02/2020

Άκουσε το άρθρο

Στα άμεσα αλλά και τα μακροπρόθεσμα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας και bullying στα σχολεία αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, η υπουργός παιδείας, σημείωσε ότι πρώτο μέτρο θα είναι «η ενίσχυση των σχολείων με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, ώστε να διασφαλιστεί η συνύπαρξη των μαθητών».

Όσον αφορά το δεύτερο μέτρο, αυτό θα εκκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Θα εισάγουμε νέες θεματικές. Θέλουμε να υπάρχει μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Το σχολείο δηλαδή να μεταδίδει όχι μόνος γνώσεις, αλλά και αξίες. Μεταξύ των θεματικών, θα υπάρχει και ο σεβασμός στον άλλον. Δηλαδή, το τι σημαίνει να συνυπάρχεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Τι σημαίνει να βάζεις όρια στη δική σου συμπεριφορά, σεβόμενος και τη συμπεριφορά των άλλων» εξήγησε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούμε να χτίσουμε την ομαλή συνύπαρξη των παιδιών» πρόσθεσε.

Σχετικά με τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού, η υπουργός ανέφερε ότι «σε κάθε ιστορία υπάρχουν δύο οπτικές».

«Μετά το περιστατικό στο Βύρωνα, πήγα εκεί, μίλησα με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, την οικογένεια. Ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες για την έρευνα του κάθε περιστατικού για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε» είπε.

«Δεν αλλάζει η κοινωνία από τη μια μέρα στην άλλη» κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Εσφαλμένες πολιτικές που ήδη γυρνάνε μπούμερανγκ
|

Όσο τα χαιδεύετε τόσο πιο βίαια θα γίνονται. Τα πρώτα "θύματα" θα είναι οι εκπαιδευτικοί. Καλά ξεμπερδέματα.

αναπληρωτής
|

@jim22, στην πλειονότητα των ΕΠΑΛ, συμπεριλαμβανομένου αυτού που διδάσκω, υπάρχει ψυχολόγος. Δεν ξέρω πως εσύ έχεις αντίθετη πληροφόρηση

ΣΣ
|

Σχολές γονέων χρειάζονται με υποχρεωτική συμμετοχή. Η θέσπιση ορίων ξεκινά από τα πρώτα βήματα του παιδιού και οι περισσότεροι γονείς σε αυτόν τον τομέα είναι ανεπαρκείς. Έχουν τοποθετήσει τα παιδιά τους σε θρόνο και τα προσκυνούν. Δύσκολα το σχολείο στις ελάχιστες ώρες λειτουργίας του μπορεί να βάλει όρια σε ένα ήδη διαμορφωμένο παιδί ως προς τη συμπεριφορά του και ειδικά το ελληνικό δημοτικό σχολείο που έχει σχεδόν ανύπαρκτο πειθαρχικό πλαίσιο.

Ψυχολόγοι σε ΕΠΑΛ
|

@jim22, σε αρκετά ΕΠΑΛ που γνωρίζω, συμπεριλαμβανομένου αυτού που έχω οργανική, έχουν προσληφθεί και φέτος ψυχολόγοι!

jim
|

Το ΜΝΑΕ στα ΕΠΑΛ, προβλέπει την πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ, πράγμα που είχε εφαρμοστεί σε όλα τα ΕΠΑΛ το σχολικό έτος 2018-19. Μπορεί να μας πει η κα υπουργός γιατί φέτος δεν προσελήφθησαν ψυχολόγοι στα ΕΠΑΛ, όπως ο νόμος ορίζει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ