Δήμος δίνει 300 ευρώ σε κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό

01/06/2020

Άκουσε το άρθρο

Τη χορήγηση εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ για κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του, ανακοίνωσε  ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου

Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ' έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Δημήτρης
|

Όπως έγραψε και άλλος αναγνώστης, σοβαρή βοήθεια προς τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) είναι η χορήγηση στέγης (και όχι κάτι ψιλά για να βγούμε στα κανάλια). Υπάρχει πληθώρα άδειων σπιτιών που θα μπορούσαν οι Δήμοι να φροντίσουν να αξιοποιηθούν με κάποιο χαμηλό μίσθωμα. ΑΛΛΑ, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των δημοτών! Μια τέτοια κίνηση μπόρεσε να υλοποιηθεί μόνο στο ορεινό χωριό Ανάβρα όπου ο τότε κοινοτάρχης έχτισε σπίτια για τους δασκάλους και άλλους υπαλλήλους. Αλλά εκεί, δεν έχανε και κανένας ενοίκια...

Αποτυχία κεντρικού σχεδιασμού
|

Όταν έχουμε φτάσει να πρέπει να δίνουν οι δήμοι επιδότηση για τους εκπαιδευτικούς και τους ιατρούς καταλαβαίνουμε ότι έχει αποτύχει ο κεντρικός σχεδιασμός.

Εδώ και χρόνια έπρεπε αυτά να έχουν λυθεί, με αναδιάρθρωση των δομών, με εξασφάλιση πόρων για μόνιμο προσωπικό, με σχεδιασμό για πρότυπες μονάδες (πχ. πρότυπα Λύκεια που να λειτουργούν ως οικοτροφεία για παιδιά ακριτικών και δυσπρόσιτων περιοχών) και να μην εξαρτώνται τα σχολεία και τα κέντρα υγείας από τοπικές πρωτοβουλίες.

Κώστας
|

Εύγε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμαρχο. Τι κίνητρα δίνει το κράτος και το Υπουργείο για να στηρίξει αυτούς τους εκπ/κούς; Παρομοίως και τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό κλπ. εργαζόμενους, που πηγαίνουν στην άγονη γραμμή; Πού είναι το κράτος;

Φώτης
|

Θα μπορούσαν οι δήμαρχοι στα νησιά να παρέχουν δωρεάν διαμονή σε σπίτια που είναι κλειστά το χειμώνα.

Quixotakis
|

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το πολιτικό τους ήθος που διαφαίνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης και θυμίζει περιόδους του 40ου Κεφαλαίου του Επιταφίου Λόγου του Περικλέους!
Περήφανοι πρέπει να νιώθουν και οι δημότες που με την ψήφο τους ανέδειξαν τους σπουδαίους άνδρες και τις σπουδαίες γυναίκες της ιδιαίτερης Πατρίδας τους!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Αυτά είναι τα υγιή αντανακλαστικά της κοινωνίας, όπου κυριαρχεί ο κοινωνικός αυτοματισμός και η στοχοποίηση εναντίον του εκπαιδευτικού μεθοδευμένος έντεχνα από την ίδια την κεφαλή του υπουργείου με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του. Κι ακριβώς επειδή πάντα υπάρχουν τέτοιες συγκινητικές εξαιρέσεις, παραμένει ζωντανό το παροιμιώδες φιλότιμο του εκπαιδευτικού που, όταν χρειάζεται, υπερβαίνει τον εαυτό του για χάρη των μαθητών, των δικών του παιδιών...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ