Ν. Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει διασπορά Κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών

Αυτό αποδείχθηκε σε δειγματοληπτικές έρευνες την Καστοριά, αλλά και στην Κοζάνη

03/11/2020

Ενημερώθηκε: 03/11/2020, 22:45

Άκουσε το άρθρο

Δεν υπάρχει διασπορά Κορωνοϊού μεταξύ  των μαθητών, σύμφωνα με    δειγματοληπτικές έρευνες την Καστοριά, αλλά και στην Κοζάνη, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς είπε τα εξής:

  • Δεν υπήρχε μεγάλη ενδοσχολική διασπορά, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία, καθώς από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου, 73 σχολικές μονάδες και 621 τμήματα βρίσκονται σε αναστολή. Ποσοστό δηλαδή 0,52% και 0,76% αντίστοιχα με τα κρούσματα συνήθως να πηγαίνουν από έξω προς τα μέσα, και να μην υπάρχει διασπορά μεταξύ  των μαθητών.
  • Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να είναι  ανοιχτά και το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει ότι δεν είναι  το πρόβλημα τα σχολεία μας.
  • Αυτό απεδείχθη και στην Καστοριά, αλλά και στην Κοζάνη. Σε όλες τις δειγματοληπτικές έρευνες που έγιναν στις περιοχές αυτές που ήταν στο κόκκινο, απεδείχθη ότι το ποσοστό θετικότητα στα τεστ ήταν κάτω της μονάδας, μόλις 0,6%.
  • Μόνο 4 τεστ ήταν θετικά στα 660 που έγιναν στοχευμένα στις περιοχές αυτές και μέσα στις εκπαιδευτικές μονάδες. Άρα, δεν υπήρχε θέμα διασποράς μέσα στα σχολεία.
  • Όμως, οι ειδικοί χθες αποφάσισαν ότι καλό είναι  για τα Λύκεια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών να εφαρμοστεί τηλεεκπαίδευση και αυτό γιατί φοβούνται ότι σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά, ενδεχομένως μέσα από την κοινότητα, σιγά – σιγά να μπει ο ιός και στα σχολεία.
  • Αυτή ήταν η λογική που ανέπτυξαν οι ειδικοί χθες το βράδυ και για αυτό προχωρήσαμε και σε αυτήν την αλλαγή όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων.

Σχόλια (13)

Alex
|

"Νεκρός μη αναγνωρισθέν δεν υπάρχει"...από την απολογία του Γεώργιου Παπαδόπουλου κατά τη δίκη για τα επεισόδεια που έγιναν κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου......

ΜΤ
|

ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΣΤ!!! ΓΙΑ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 1,5 ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ. ΜΗ ΜΑΣ ΤΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ, ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΜΟΥΣΑΚΑ.

Τ' αυγά και τα πασχάλια
|

Το νου σου Χαρδαλιά μην χάσετε τ' αυγά.

Ψιλό γαζί
|

Μας δουλεύετε! Κάντε τεστ σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος και μετά πείτε μας για το αν υπάρχει διασπορά ή όχι!!
Είναι δυνατόν, τόσα χρόνια, τα παιδιά να μεταδίδουν γαστρεντεριτιδες και όλων των ειδών τις ιώσεις και των ρινοϊών μεταξύ και στο σπίτι, αλλά ξαφνικά να μην μεταδίδουν τον Κορονοϊό;;;!!!! Και μην λέτε ότι τους προστατεύει απόλυτα η μάσκα, γιατί θα είναι βλακεια. Δεν γίνεται σωστή εφαρμογή και το γνωρίζετε! Ανυπομονώ να μάθω τον πραγματικό σκοπό όλου αυτού του φιάσκου!!

"Δόλια μάνα"
|

@Γιάννης
Δεν ξέρω για εσάς αγαπητέ μου αλλά όταν ακούω εγώ, ειδικό-κη επιστήμονα(ή και μη), να χρησιμοποιεί όρους όπως "λιγότερο", "μικρότερες", "πολύ μικρή" κλπ χωρίς να δίνει ούτε ένα νούμερο, μου θυμίζει λίγο τη δόλια τη μάνα μου, που επειδή δεν τα πάει καλά με τα ρολόγια, όταν τη ρωτάς για την ώρα-χρόνο, απαντά με τον ίδιο τρόπο. "Αργά", "νωρίς", "σε λίγο", "ουυυ έχει πολύ ώρα" κλπ....
Το ερώτημά σας στο δεύτερο μέρος του σχολίου σας, νομίζω ότι σας το απάντησαν ήδη οι εξελίξεις....

χαχαχαχα
|

ΜΑ Κ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟ 0.6% ΕΙΝΑΙ ....ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ....ΑΛΛΟΥ ΤΟ 0.6 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ Κ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ

Εκπαιδευτικός
|

600 τμήματα κλειστά σήμερα και πάει λέγοντας.
Η Σλοβακία σε ένα σ/κ έκανε τεστ στο μισό του πληθυσμού.Εμεις ελάχιστα

Σε εμάς ήδη το σύστημα έφτασε στα όριά του.

Τηλεκπαίδευση για το λύκειο , αραίωση μαθητών στα κενά κτίρια, πριν γίνουμε Ιταλία.

Γιάννης
|

Καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά "Ο κορονοϊός μεταδίδεται στα παιδιά αλλά λιγότερο στις μικρότερες ηλικίες και συγκεκριμένα η συχνότητα που εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 10 ετών είναι πολύ μικρή.

Να φανταστώ ότι όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι είναι ταυτόχρονα και ειδικοί λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι. Πως εξηγούν το γεγονός ότι ακόμη και σε χώρες με πολλαπλάσια κρούσματα τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και αν κλείσουν κλείνουν τελευταία;

!!!!!!!
|

"Επιστημονικά όσα παιδιά είναι πάνω από 5 ετών έχουν το ίδιο ιικό φορτίο, την ίδια ποσότητα ιιού με τους μεγάλους και θεωρητικώς μεταδίδουν το ίδιο"

Θεόδωρος Ι. Βασιλακόπουλος - Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ σήμερα 4/11/2020 στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

Αντί σχολίου στις σχετικές δηλώσεις.

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Εκτίθεσθε κύριε Χαρδαλιά. Αν έχετε το θάρρος, να κάνετε τεστ σε όλα τα σχολεία και να μην επικαλείστε δειγματοληψίες.Αυτές οι δειγματοληψίες μας έφεραν σε αδιέξοδο, αρχής γενομένης με τον ανεύθυνο τρόπο ανοίγματος του τουρισμού. Όσο για τα χρήματα που απαιτούνται για τα τεστ, να τα κόψετε από τα μμε και να τα διαθέσετε για την υγεία.

Μας έπεισες!
|

Δηλαδή πόσο σανό νομίζεις ότι μπορούμε να φάμε;

...και μετά
|

...σκότωσαν τον κακό δράκο, ελευθέρωσαν το βασιλείο και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Είναι δυνατόν να μας λένε ότι δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία για να μας πείσουν για τις ξεκάθαρα πολιτικές-οικονομικές αποφάσεις που παίρνουν για το μη-κλείσιμο των σχολείων; να είναι ανοιχτά όταν η επιδημιολογική κατάσταση δεν είναι σε κρίσιμα επίπεδα αλλά σε Θεσσαλονίκη - Σέρρες που είναι σε εξαιρετικά οριακό σημείο, θα έπρεπε να κλείσουν για ένα διάστημα, τουλάχιστον μέχρι να μειωθεί η εκθετική άνοδος των κρουσμάτων.

Γιώργος
|

Πόσα τεστ κάνουν κάθε μέρα στα σχολεία για να διατυπώνει αυτό τον ισχυρό ο κύριος ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ