Υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα η πρυτανεία του ΔΠΘ

03/03/2021

Άκουσε το άρθρο

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η  κατάληψη της πρυτανείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, από φοιτητές.

“Μέχρι και σήμερα που συνεχίζεται η κατάληψη, δεν έχει σημειωθεί καμία φθορά, ένταση η βιαιοπραγία”, δήλωσε ο πρύτανης  Αλέξανδρος Πολυχρονίδης” και πρόσθεσε: “Αυτή είναι η εικόνα που μετέφερα και στην υπουργό Παιδείας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε από την πρώτη ημέρα, η οποία επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχει το Δ.Π.Θ. με το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα με την υπουργό κ. Κεραμέως και τον υφυπουργό κ. Συρίγο, στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το Πανεπιστήμιό μας. Η ενημέρωση για την διαμορφωθείσα κατάσταση μετά την κατάληψη, η οποία συνιστά ένα ακαδημαϊκό θέμα, έγινε και περιορίστηκε στη βάση αυτής της συνεργασίας και με διακριτό και απολύτως σεβαστό το ρόλο τόσο της Πρυτανικής Αρχής όσο και του υπουργείου Παιδείας στη διαχείρισή της, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συνέχιση, χωρίς καμία παρέμβαση, της κατάληψης για τρίτη συνεχόμενη ημέρα».

Σχόλια (9)

ΔΕΠ
|

Απογοητευτικός ο Πρύτανης. Κάθεστε κ. Πρύτανη και τους κοιτάτε εκεί 3-4 μέρες. Έχετε ευθύνες τις οποίες έχετε απεμπολήσει. Σιωπηρά συμφωνείτε με το κλείσιμο κατά βούληση των πανεπιστημίων από "δυναμικές" ομάδες. Ποιός τους διόρισε σε αυτό το ρόλο; Ποιός σας επιτρέπει να κάνετε τα στραβά μάτια; Γιατί δεν έχετε εκκενώσει το χώρο με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ; Ποιός θα πληρώσει τα σπασμένα; Εσείς;

Πλατάρος Γιάννης
|

“Μέχρι και σήμερα που συνεχίζεται η κατάληψη, δεν έχει σημειωθεί καμία φθορά, ένταση η βιαιοπραγία”
Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρύτανης....
Δηλαδη:
1.Δεν έσπασαν λουκέτα και κλειδαριές για να μπουν στους χώρους ή κάποιος τους άνοιξε τις πόρτες των γραφείων.
2. Δεν είπαν σε κανέναν υπάλληλο " παρακαλείσθε όπως αποχωρίσετε των γραφείων σας" είτε "μαζεύετε τα και φύγετε όλοι τώρα"
3. Οι υπηρεσίες καθαρισμού των γραφείων, λειτουργούν παρέχοντας υποστήριξη στους καταληψίες, ήτοι, απολυμαντικά τζελ, κρεμοσαπουνα, χειροπετσετες, χαρτιά υγείας, κλπ, εκτός αν τα αγοράζουν, οπότε όλα καλά.
4. Δεν χρησιμοποιούνται οι Η/Υ στις ώρες αναμονής, αφού υπάρχει κωδικός εισόδου σε όλους.
5. Στους χώρους οι καταληψίες ιδίως το βράδυ, δεν σπαταλούν ηλεκτρικό ρεύμα με ενεργοβόρες ηλεκτρικές σόμπες.
6. Οι καταληψίες, δεν χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα της Πρυτανιας, κονο τα κινητά τους.
7. Οι φοριαμοι στα γραφεία, οι συρταροθηκες υπαλλήλων είναι κλειδωμένες και ουδείς εγγίζει τα προσωπικά και υπηρεσιακά πράγματα των υπαλλήλων.
8. Δεν έχουν γράψει στους τοίχους, δεν έχουν παραγάγει σκουπίδια, κάνουν καθημερινή καθαριότητα και αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ τηρούν και όλα τα μέτρα προστασίας από covid19.

Υ. Γ.
Φυσικά, δεν παρακωλύεται η λειτουργία του ιδρύματος, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν μεταβεί σε άλλους χώρους και εργάζονται κανινικα από εκεί!

Μελίτακας ο Α΄
|

Ε, τότε αυτό δεν λέγεται κατάληψη, είναι μία δυναμική εκδήλωση αγάπης, να τα κεράσετε τα κοπέλια κάτι και καλό θα είναι να μην ενοχλείτε το Υπουργείο, το Esos και τους Σχολιαστές του με ασήμαντα γεγονότα!...

Αγάλι αγάλι
|

Φαντάζομαι ούτε σήμερα θα έληξε η κατάληψη. Καταγραφή ζημιών και αποστολή σε αυτούς που στήριξαν όταν αποφασίσουν να τη λήξουν. Αλλά μη τους πιέσετε έτσι; Για όνομα του θεού !!

Αχχχ
|

Στο χωριό μου το λέμε "την έσφαξε με το βαμβάκι"....

Αδιέξοδα
|

Αφήστε τους μόνιμα μέσα . Είναι κρίμα να ταραξετε τη βολή τους.

Φαροφύλακας
|

"Ακαδημαϊκό θέμα" η κατάληψη;;; Το ακούσαμε κι αυτό!!

Δεν πληρώνω δεν πληρώνω
|

Ήταν που θα το έλυναν από μόνοι τους! Να δω το λογαριασμό όπως και όλοι οι φορολογούμενοι! Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται εδώ;

Μπράβο σας
|

να τα εκατοστήσετε. Μην κάνετε το παραμικρό.Αφήστε τους ώσπου να βαρεθούν. Ο φόβος σας και ποιος είναι στην πραγματικότητα ο έχων το γενικό πρόσταγμα είναι ολοφάνερο.Σας καταλαβαίνουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ