Νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα και Θεσπρωτία

22/03/2021

Άκουσε το άρθρο

Νέους  προσωρινούς Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και Θεσπρωτίας,τοποθέτησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Στη Φθιώτιδα τοποθετείται η Δήμητρα Τσιάκα (ΠΕ02) και στη Θεσπρωτία ο Ευάγγελος Κοσιώρης (ΠΕ84).

 Στη ΔΔΕ Φθιώτιδα η θέση έμεινε κενή λόγω  του   θανάτου του Κωνσταντίνου  Αργυρόπουλου και στη Θεσπρωτία, λόγω    μη ανάληψης υπηρεσίας του Τζανή Ευαγγέλου, τοποθετημένου
προσωρινού Διευθυντή .

Οι προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετούνται έως την επιλογή και τοποθέτηση νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, για όσο διάστημα ασκούν τα καθήκοντά τους, λαμβάνουν το σύνολο των επιδομάτων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, όταν δεν υπάρχουν, απουσιάζουν ή κωλύονται, αναπληρώνονται στα καθήκοντά τους κατά τα οριζόμενα στην περ. β) του άρθρου 33 του ν. 4547/2018.

Οι τοποθετούμενοι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών.

Στελέχη της εκπαίδευσης που αναλαμβάνουν υπηρεσία ως προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, θεωρούνται αυτοδίκαια παραιτηθέντες από τη θέση στελέχους που κατέχουν.

 

Σχόλια (7)

@ΕΡΤ
|

να παραιτηθούν όλοι μετά τις πανελλαδικές για να την εξαναγκάσουν προς αυτή την κατεύθυνση, πλάκα δεν θα έχει; δεν το βλέπω πιθανό πάντως,

Ηλία,
|

έχω και άλλη μία ωραία πρόταση : όταν λήξει η θητεία όλων , να βάλει με την ίδια φαστ τρακ διαδικασία άλλους διευθυντές και σχολείων και εκπαίδευσης για ένα χρόνο, να πάρουμε κι εμείς πριμ κανά μόριο για τις κανονικές κρίσεις όποτε γίνουν ! δεν είναι σωστό όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι !

Ερτ
|

Εγώ πάλι άκουσα ότι θα οριστούν αιώνιοι διευθυντές σαν τους "αιώνιους" Κιμ της Β. Κορέας. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και η Υπουργός να κάνει τα αυτονόητα. Θα είναι υπέρτατη ντροπή να ξαναδούμε παρατάσεις σε διευθυντές σχολείων, εκπ. Θεμάτων κλπ.

Ηλιας
|

Εγώ πάλι άκουσα ότι μόλις λήξει η θητεία των διευθυντών θα τους αντικαταστήσει με διορισμένους όπως τους διευθυντές διεύθυνσης για δυο χρόνια και θα κρατήσει και τα ΠΕΚΕΣ δυο χρόνια ακομα

ΠΠ
|

Κάθε κυβέρνηση αλλάζει τα κριτήρια επιλογής στελεχών και αποφασίζει αυτή πότε θα κάνει κρίσεις και όχι όταν λήγει η θητεία των στελεχών (διευθυντών σχολείων, διευθυντών εκπαίδευσης κτλ). Αυτό γινόταν πάντα. Αλήθεια εμείς οι εκπαιδευτικοί τι κάνουμε για να αλλάξει αυτό που συμβαίνει διαχρονικά; Μήπως φταίμε και εμείς ή μάλλον κάποιοι από εμάς;

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ;
|

Οι προσωρινοί θα εξαντλήσουν την κανονική θητεία 3 ετών και ενδέχεται να πάρουν και παράταση.

Προσωρινοι
|

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.Κατι άκουσα για νομοσχέδιο επιλογής στελεχών σε δυο χρόνια ότι έρχεται ισχύει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ