Self-test: 0,27% θετικότητα- Βρέθηκαν 408 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί σε σύνολο 149.852 καταχωρισμένων αποτελεσμάτων

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει χαμηλή τη θετικότητα στον Κορωνοϊό.

11/04/2021

Ενημερώθηκε: 12/04/2021, 06:55

Άκουσε το άρθρο

Μικρός αριθμός θετικών τεστ δηλώθηκε μέχρι το απόγευμα, σε σχέση με τον  συνολικό αριθμό των δηλώσεων εκπαιδευτικών και  μαθητών, ενώ διαπιστώνεται διπλάσιο ποσοστό εκπαιδευτικών με θετικά τεστ έναντι των μαθητών .

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας από τις 8 το πρωί της Κυριακής  που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι και τις 9:30 το βράδυ:

Το  self-test  το έκαναν και το δήλωσαν   98.965  μαθητές. Από αυτούς οι 236 έκαναν δήλωση ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οσον αφορά τους εκπαιδευτικούς από τους 50.887 που δήλωσαν ότι έκαναν το  self-test έκαναν δήλωση ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό  συνολικά 172.

Κατά συνέπεια σε σύνολο 149.852  καταχωρισμένων αποτελεσμάτων  αφ΄ενός  παρατηρείται χαμηλή θετικότητα (0,27%), εφ΄ετέρου 408 δυνητικά  νοσούντες αποφεύχθηκε να προσέλθουν αύριο Δευτέρα στα σχολεία.

Συνολικά οι μαθητές στις τρεις τάξεις του Λυκείου  είναι περίπου 255.000.

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει χαμηλή τη θετικότητα στον Κορωνοϊό.

Το   esos  θα επανέλθει όταν θα έχει νέα στοιχεία για το πόσοι έκαναν το self-test  και πόσοι βρέθηκαν θετικοί.

Τι ισχύει

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

Σχόλια (41)

Iωάννης Α. Δελημ.
|

1.Να μην δραματοποιούμε υπερβολικά την κατάσταση.
2.Ο ιός μεταλλάσσεται με πάρα πολύ χαμηλό ρυθμό μεταλλαξογένεσης (σχεδόν μηδέν,όχι όπως στην γρίπη). Το εμβόλιο για τη γρίπη θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.Το εμβόλιο για τον sars-cov-2 δεν χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο, πιθανότατα.
3.Δεν πρέπει να φοράμε παντού μάσκα. Η μάσκα κοστίζει οικονομικά και προκαλεί κακή ψυχολογία και κακή οξυγόνωση του εγκεφάλου.
4.Οι πιο νέοι και υγιείς άνθρωποι έχουν συνήθως ελαφρά συμπτώματα ή δεν έχουν καθόλου γιατί έχουν ισχυρό ανοσοβιολογικό σύστημα.

Σπύρος ΠΕ03
|

Το selftest γράφει ότι εντοπίζει τα αντιγόνα στη φάση έξαρσης της νόσου δηλ. 5-7 ημερες μετά τα πρώτα συμπτώματα. Δεν έχει καμία απολύτως ένδειξη για ασυμπτωματικούς φορείς όπως οι μαθητές κάτω των 18, κι εκτιμώ ότι δεν τους εντοπίζει αλλιώς θα αναφερόταν στις οδηγίες. Οι ασυμπτωματικοί φορείς συντριπτικά θα βγαίνουν αρνητικοί γι αυτό βλέπουμε τέτοια ποσοστά. Επίσης και από τα θετικά που δηλώθηκαν μερικά θα είναι ψευδώς θετικά. Η μόνη προστασία είναι να τηρούμε τα μέτρα.

Πολλά ψευδώς αρνητικά
|

Το ποσοστό θετικότητας υπολείπεται τόσο πολύ του ποσοστού θετικότητας ενός τυχαίου δείγματος στον πληθυσμό -δεν είναι καν το εν δέκατο- που στατιστικά δεν βγάζει νόημα, σαν ακραίες τιμές. Ενώ ξέραμε ότι τα κρούσματα σε μαθητές του λυκείου διπλασιάστηκαν, όπως λένε, κατά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης, αίφνης, με το που άνοιξαν τα λύκεια, εξαφανίστηκαν. Δείχνει σαν να μην είχε διαδοθεί σχεδόν καθόλου ο ιός σε λυκειόπαιδες και καθηγητές λυκείου το προηγούμενο διάστημα, όταν τα κρούσματα ανηφόριζαν. Σημειωτέον, υπάρχουν και πολλά ψευδώς θετικά. Ας περιμένουμε να δούμε πόσοι είναι οι όντως θετικοί -αν το μάθουμε ποτέ.

Ενημερώνομαι
|

Σύμφωνα με την govgr σελίδα κρουσμάτων covid19 τις Ελλάδας, τα τέστ απο Μάρτιος 2020 εως χθες 11/4/2021 είναι συνολικά 7.088.799 με τα 295.480 θετικά κρούσματα. Μπορεί κάποιος να μου πει το ποσοστό θετικότητας;

Η χώρα του ό,τι δηλώσεις είσαι
|

Το σωστό είναι 0,27% ΔΗΛΩΜΕΝΗ θετικότητα

Θρίαμβος της λογικής
|

Έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία. Με μέτρα. Τα μέτρα πάρθηκαν τα παιδιά υπάκουσαν τα σχολεία άνοιξαν. Ο θρίαμβος των λογικών.Όλων των λογικών.

Μαρία
|

Παντού μιλάνε για το 0,27 θετικότητα, αλλά πουθενά δεν αναφέρουν ότι μιλάνε το 30% του μαθητικού πληθυσμού.

Βιοστατιστικός PhD
|

@Louisa 12 Απρ 2021 00:44

Λες : ''Η θετικότητα είναι χαμηλή επειδή η συμμετοχή ήταν χαμηλή''. Λάθος. Η συμμετοχή είναι υψηλή και συγκεκριμένα 38,8% (= 99.000 / 255.000 Χ 100% ). Συμμετείχε 1 στους 2,5.

Ιωάννης Α. Δελημ.
|

@12 Απρ 2021

Είστε εντελώς λάθος.Ένα ειδικό τεστ είναι πιο χρήσιμο όταν είναι ΘΕΤΙΚΟ γιατί επιβεβαιώνει μια διάγνωση που έχουμε σκεφτεί.
Δείτε τί λέει η βιοστατιστική:
(Σύνολο ατόμων)= 98.965 + 50.887 = 149.852
(Σύνολο θετικών ατόμων)= 236 + 172 = 408
(Θετικότητα)=(Σύνολο θετικών ατόμων)/(Σύνολο ατόμων)=408/149.852 =0.0027
(Θετικότητα %)=0.0027 Χ 100% =0.27%
Συμπέρασμα: Τα μέτρα πρόληψης έπιασαν τόπο. Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Υγείας.

Ουσιαστικό αποτελεσμα
|

Τζανάκης: “3.620 νέα κρούσματα σε 15 ημέρες θα έδιναν μόνο οι 200 θετικοί μαθητές”.
Με χαιρετισμούς από την Κρήτη ... Τα 408 που εντοπίστηκαν θα είχαν πολλαπλάσια κρούσματα!!!

Μαρία Σ...υ
|

Κανείς δεν διαφωνεί πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι σαφώς καλύτερη από την τηλε εκπαίδευση. Δεν θα αναφερθώ στους λόγους. Άλλωστε έχουν ειπωθεί άπειρες φορές.
Αλλά όλοι εσείς οι ιθύνοντες αποφασίζετε τώρα να ανοίξετε την Γ Λυκείου που τα παιδιά της Τρίτης θέλουν χρόνο για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές. Κάθε χρόνο τα παιδιά αυτής της τάξης και προς το τέλος της χρονιάς δεν πήγαιναν σχολείο ακριβώς για αυτή την προετοιμασία. Και εσείς ανοίγετε!!!Αυτό που πρέπει να ανοίξετε είναι τα φροντιστήρια. Δηλαδή ποια η διαφορά. Είτε πάνε σχολείο είτε φροντιστήριο με self test θα πάνε. Ανοίξτε τουλάχιστον τα φροντιστήρια.

Ελενη
|

Υπάρχουν και παιδιά που δεν μπορούν να παραλάβουν τα τεστ όπως ο γιος μου ,λόγω λάθους από την ΗΔΙΚΑ .Αυτά δεν τα λενε όμως και είναι αρκετά από ότι έχω πληροφορηθεί . Οποτε να μην μας παραμυθιάζουν ..

ΠΕ86
|

#ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν δίνεται γιατί είναι όλοι μαζί με τους δασκάλους και τους υπηρετούντες στην πρωτοβάθμια καθώς επίσης και με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Louisa
|

Η θετικότητα είναι χαμηλή επειδή η συμμετοχή ήταν χαμηλή. 99.000 / 255.000 μαθητές δήλωσαν. Οι υπόλοιποι έκαναν το τεστ;;

100% αρνητικότητα
|

Για ποιά χαμηλή "θετικότητα" λέει το υπουργείο??? Το 0,27% είναι χαμηλότερο.... και από το +/- 1 ή 2% του στατιστικού λάθους!!!

Να δούμε επίσης, ΠΟΣΟΙ μαθητές θα προσέρθουν αύριο στα σχολεία. Γιατί εάν είναι οι μισοί, τότε η Άριστη τα έκανε μάλλον σελφ-σαλάτα.

Όταν βγαίνει ο Νο1 λοιμωξιολόγος της χώρας και λέει ότι διαφωνεί, απορώ τί ψάχνουν μερικοί παλαμοκροτητές?....

Περιμένω αύριο νέα από Κρήτη, εάν γελούν μέχρι και τα δύο νεογέννητα παρδαλά ερίφια του αγαπητού συναδέλφου μου!

Βικεντια-Δασκαλα
|

Τα παιδιά που βγήκαν μαθητές και ως εκ τούτου θα μείνουν καραντίνα στο σπίτι... Πως θα παρακολουθουν τα μαθήματα?????? Ποιος θα τους κάνει μάθημα;;;; Να υποθέσω πως δεν έχει προβλεφθεί πάλι αυτό...?!

Εκπαιδευτικος
|

Μήπως θα ήθελε το « θετικό μέτρο» να μας θυμίσει τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας που ισχυρίζεται ότι ισχύουν στα σχολεία ;

Νίκος
|

Αν υπήρχε ένας επαγγελματίας υγείας σε κάθε σχολείο κάνοντας αυτός τα self test για κάθε μαθητή ή καθηγητή, τα κρούσματα θα είχαν γίνει n-παραγοντικό. Τώρα δηλώνω και αστροναύτης στην πλατφόρμα. Αυτά.......

Ατομική ευθηνη
|

Μπορεί κάποτε σ αυτόν το τόπο να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στο σύνολο και στη πολιτεία ; Τι ζητούν μερικοί ; 20.000 υπαλλήλους έξω από τα σχολεία όλης της χώρας και για κάποιες ημέρες να κάνουν τεστ στους μαθητές για να μπούνε μετά από καμμία βδομάδα στη τάξη!!’ Δεν υπάρχει λογική . Στείρα άρνηση μόνο !!! Λυπάμαι με τη φαιδρότητα και ελαφρότητα ορισμένων . Προκειμένου να μην κάνουμε τα αυτονόητα θα ζητήσουμε σε λίγο να έρχονται από τον ΕΟΔΔΥ και να να μας κάνουν μπάνιο !!!€

Μαρία
|

Και τα υπόλοιπα παιδιά πότε θα κάνουν το τεστ; Και το γεγονός ότι τα τεστ δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα;
Λίγο πριν το Πάσχα και με την επιδημία στην κορύφωση παίζουμε με την τύχη μας. Σε καλό να μας βγει.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ****ΗΣ
|

ξεχνάμε και τους πολίτες (μαθητές -γονείς) που δεν έχουν εκτυπωτή , δεν έχουν πάρει κωδικούς ΕΦΟΡΙΑΣ και κάνουν χειρόγραφη δήλωση...η οποία δεν καταχωρείται στο σύστημα!!! ΥΠΟΜΟΝΗ!

Δημήτρης
|

Έπρεπε το μέτρο να εφαρμοστεί νωρίτερα όπως και το άνοιγμα σχολείων. Δυστυχώς με την τηλεκπαίδευση αρκετά παιδιά που δεν είχαν άλλη υποστήριξη τα παράτησαν...

Lampros
|

Η μεγαλύτερη ανοησία να πάνε οι μαθητές
τρίτης Λυκείου στην παρούσα κατάσταση

Θετικό μέτρο
|

Εντοπίστηκαν κάποιοι δυνητικά νοσούντες, άρα θα προλάβουν τα χειρότερα. Μαζί με τα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν στα σχολεία , τα παιδιά επιτέλους θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Α καλά σαλαχατα
|

95000/255000 μαθητές έκαναν τεστ. Οι υπόλοιποι ποτέ θα κάνουν; Αύριο πρωί πριν το σχολείο; Πόσα πραγματικά θετικά θα δηλωθούν αρνητικά και πόσοι που δεν θα έχουν κάνει το τεστ (μην πω ότι δεν θα το έχουν παραλάβει καν) θα εκδόσουν την βεβαίωση του αρνητικού;...

Ας κάναμε μια φορά κάτι καλό... Η Κύπρος στέλνει τον αντίστοιχο ΕΟΔΥ και κάνει rapid test στους μαθητές. Εμείς που; Όλο ατομική ευθύνη...

Και εκτός όλων αυτών πρέπει κανείς να συλλογιστεί και τις καταγγελίες ότι δεν είναι self test αυτά που γίνονται (άρα πιθανότητα εσφαλμένων αποτελεσμάτων)... Ότι να ναι αυτή η κυβέρνηση, ΣΧΕΔΙΟ 0!

(Υ.Γ.: Πανεπιστήμια θα ανοίξουν καθόλου ή μπα;)

Φωτης
|

Νέο Όσκαρ υποκρισίας

Βιλλυ
|

Επιτέλους συνδεθήκαμε ψηφιακά κι έχουν ψηφιοποιήσει το σύστημα. Έτσι πρέπει να γίνουν όλα. Τα σχολεία να ανοίξουν. Είναι όλοι έξω . Ορδές!

Πολύ μικρή συμμετοχή
|

55.000 στους 255.000
Αστεια λέμε, που είναι τα υπόλοιπα παιδιά;

Κώστας
|

Οι μισοί καθηγητές /τριες σε σχέση με τους μαθητές /τριες αλλά θετικά Self test περίπου ίσα. Στατιστικά κάτι δεν πάει καλά.

Όλα καλά!!!
|

0,3% πολύ μικρό ποσοστό!!! Μπράβο!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ