“Κρίσεις” στελεχών εκπαίδευσης: Η απάντηση της Ν. Κεραμέως στο esos για το χρονοδιάγραμμα (Βίντεο)

Ξεκινάμε με την επιλογή των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Συμβούλων Εκπαίδευσης (σ.σ. Σχολικών Συμβούλων)

11/11/2021

Ενημερώθηκε: 11/11/2021, 23:36

Άκουσε το άρθρο

“Θολό” παραμένει το τοπίο ως προς το χρονοδιάγραμμα επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης. Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως απαντώντας σε σχετική  ερώτηση του esos στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου για τα Προγράμματα Σπουδών απέφυγε μα δώσει τό όποιο χρονοδιάγραμμα , ούτε απάντησε εάν οι Διευθυντές των σχολείων θα αλλάξουν εν μέσω του τρέχοντος σχολικού  έτους:

esos: κα υπουργέ σήμερα εκδόθηκε  η πρόσκληση συγκρότησης των Συμβουλίων Επιλογής των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Μπορείτε να μας δώσετε εάν χρονοδιάγραμμα των κρίσεων στελεχών εκπαίδευσης; Και ρωτώ συγκεκριμένα να  μας απαντήσετε εάν   θα έχουμε αλλαγές Διευθυντών Σχολείων μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ν. Κεραμέως: Όπως ξέρετε περάσαμε μόλις τώρα το καλοκαίρι, στη Βουλή,  τον  νέο νόμο για τις επιλογές των στελεχών σε όλη την ιεραρχία της εκπαίδευσης. Ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται, όπως προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο . Ξεκινάμε με την επιλογή των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Συμβούλων Εκπαίδευσης (σ.σ. Σχολικών Συμβούλων) και θα συνεχίσουμε και με τους υπολοίπους. Όταν θα έχουμε νεότερα για το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα επανέλθουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (11)

PE19
|

«Μόλις τώρα το καλοκαίρι» viral απάντηση !!!!
Το νομοσχέδιο δημοσιεύθηκε 3/8 τώρα είναι 12/11 έχουν περάσει 3 μήνες και 10 μέρες η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα …. Μπροστά στην αιωνιότητα !!!!!
Αλλά να μου πεις αν θες 2 χρόνια να το ψηφήσεις τι είναι 3 μήνες μια στιγμή !!!!!
Χρονοδιάγραμμα (κατά όπως πάει το πράμα)
Προθεσμία υποβολής υποψηφίων Δ/ντων εκπαίδευσης 20/11-5/12 (στην καλύτερη περίπτωση)
Υποβολή αιτήσεων υποψιών Σχολικών συμβούλων 5/12-20/12
Έκδοση καταλόγων Δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων Δ.Ε 10/12 ενστάσεις μέχρι 15/12
Μοριοδότηση υποψηφίων αξιολογικοί πίνακες Δ.Ε 18/12 ενστάσεις μέχρι 23/12 !!!!!!!!
Έκδοση καταλόγων Δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων Συμβούλων 23/12 ενστάσεις μέχρι 29/12
Συνεντεύξεις υπ. Δ.Ε 27/12 – 14/1
Μοριοδότηση υποψηφίων αξιολογικοί πίνακες Συμβούλων 10/1 ενστάσεις μέχρι 14/1
Έκδοση Προσωρινών αποτελεσμάτων Δ.Ε 18/1 ενστάσεις μέχρι 21/1
Συνεντεύξεις υπ. Συμβούλων 17/1 – 4/2
Τελικά αποτελέσματα Δ.Ε 26/1 Ανάληψη υπηρεσίας Δ.Ε 1/2/22
Έκδοση Προσωρινών αποτελεσμάτων Συμβούλων 14/2 ενστάσεις μέχρι 18/2
Τελικά αποτελέσματα Δ.Ε 25/2 Ανάληψη υπηρεσίας Συμβούλων 1/3/22
Το παραπάνω είναι ένα πάρα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα με τη προϋπόθεση πως δεν θα γίνουν εκλογές !!!!!!!

π.κ.
|

Αλλαγές εν μέσω τέτοιων εντάσεων με την αξιολόγηση, εν μέσω πανδημίας μόνο περαιτέρω αναστάτωση θα προκαλέσει. Όλες οι αλλαγές να γίνουν με τη λήξη του διδακτικού έτους 2021-2022. Ορθώς υπάρχει ο προβληματισμός. Όσοι βιάζονται να αναλάβουν ας περιμένουν!

Αννα
|

Δεν ξέρω για τι χρονοδιάγραμμα αλλά φαίνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία θα κλείσουν για δυο εβδομάδες δεν γίνεται αλλιως

Εκπαιδευτικός τάξης
|

Είναι δυνατόν να γίνουν κρίσεις αυτήν την εποχή που τα σχολεία εχουν λυγίσει κάτω από την πίεση όλων αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ;;Πόση αναστάτωση να αντέξουμε οι εκπαιδευτικοί ; Πως θα επιτελέσουμε το έργο μας αν δεν ξέρουμε τι μας ...ξημερώνει;;

Στράτος
|

Ακριβές χρονοδιάγραμμα λοιπόν δεν γνωρίζουμε ακόμη. Όταν το οριστικοποιήσει η κ. Κεραμέως θα επανέλθει.
Όταν λέμε χρονοδιάγραμμα είναι ένας πίνακας με ημερομηνίες που προκαθορίζουν χρονικά τι και πότε θα γίνει. Δεν είναι ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος η έκδοση των εγκυκλίων/ Προσκλήσεων για αιτήσεις κάποιας κατηγορίας στελεχών εκπαίδευσης. Αυτό είναι η υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος.
Αναμένουμε την ανακοίνωση του προγραμματισμού, του χρονοδιαγράμματος για ΄΄ολες τις θέσεις στελεχών εκπαίδευσης αλλά και την τήρηση των ημερομηνιών. Λέτε να το δούμε να ανακοινώνεται;

chris michal
|

Εχουμε "πικρά πειρα" σαν εκπαιδευτικοί για τη φερεγγυότητα και το αδιάβλητο απο την τελευταία φορά....για τις επιλογές ...ας μας πει ευθέως οτι των ...κομματικών της θα κάνει δεκτά.......εξάλου μιλάμε για 100 άτομα επιλογή στις 100000 εκπαιδευτικούς......καμιά αύξηση ....αλέως" ούτε αξιολογηση....ούτε φηφους....θα δώσουμε....οι εκπαιδευτικοί.....ένα κιενα κάνουν δυο για μας που έχουμε χρόνια και χρόνια στο ΥΠΑΙΘ...κι έχουμε δει υπουργούς και ..υπουργούς που πηγαν..ηρθαν κι έφυγαν!!!!!

ταχύτητα 6G
|

"Όπως ξέρετε περάσαμε μόλις τώρα το καλοκαίρι"

ΜΤ
|

Καλύτερα να γίνουν στο τέλος του σχ. έτους και να αναλάβουν το Σεπτέμβριο του 2022, ώστε να μην αναστατωθούν ούτε τα σχολεία ούτε οι ίδιοι. Η ηρεμία από δω και μπρος για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα είναι αναγκαία για να προχωρήσουν τα πράγματα και να μπουν σε νέα δυναμική το επόμενο σχ. έτος.

Πιτσιφλής
|

Αχ... δεν... δεν!... Κόλπο του esos ήταν, ήθελαν έναν χρησμό για να τον αποκωδικοποιήσει το Τμήμα Προβλέψεων, αυτό που έχει επικεφαλής τη Λία, επίθετο δεν γνωρίζω.

Ερτ
|

Φοβερή οργάνωση, δεν ξέρουμε θα δούμε, ίσως μπορεί κτλ.

μόλις τώρα το καλοκαίρι ! αχαχαχ
|

νοέμβριο έχουμε (με΄σα ήδη), φθινόπωρο you know... οι έτοιμες προ 2 1/2 ετών τα λένε αυτά;;;;; και δε βρέθηκε ΕΝΑΣ δημοσιογραφίσκος να το ρωτήσει ΑΥΤΟ . πολύ χάιδεμα και προδέρμ στη νικούλα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ