Υφ. Παιδείας: Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των αποδοχών που τους αναλογεί

Η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα, τον χρόνο υπηρεσίας στον φορέα που υπηρετούν και τον χρόνο υπηρεσίας που έχει αναγνωριστεί από τον φορέα αυτόν μέχρι τις 31-12-2015

03/12/2021

Άκουσε το άρθρο

Τυχόν καθυστερήσεις που παρατηρούνται, σε μικρό όμως   αριθμό Διευθύνσεων, στον υπολογισμό και την απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων, οφείλονται στον μεγάλο αριθμό διορισμών, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή, κατά τη σημερινή συζήτηση , στη Βουλή, σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του ΚΚΕ  Γ. Δελή, και υπογράμμισε τα εξής:

  • Έντεκα χιλιάδες επτακόσιους διορισμούς πραγματοποιήσαμε φέτος, μετά από πάρα πολλά χρόνια.
  • Σε κάθε περίπτωση βεβαίως, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των αποδοχών που τους αναλογεί.
  • Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του νόμου 4354 του 2015, η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια του άρθρου 9 αυτού του νόμου πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα, τον χρόνο υπηρεσίας στον φορέα που υπηρετούν και τον χρόνο υπηρεσίας που έχει αναγνωριστεί από τον φορέα αυτόν μέχρι τις 31-12-2015.
  • Σε ό,τι αφορά στην προϋπηρεσία με βάση τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του ίδιου άρθρου και νόμου και τις οδηγίες που έχει δώσει η διευκρινιστική εγκύκλιος του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, στην περίπτωση που υποβάλλεται από νεοδιόριστους μετά την 01-01-2016 αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας μετά το διορισμό τους, τα οικονομικά αποτελέσματα έχουν ισχύ από την ημερομηνία αίτησης του υπαλλήλου.
  • Εξυπακούεται ότι η ως άνω προϋπηρεσία, ανεξάρτητα από το τυπικό προσόν με το οποίο διανύθηκε που μπορεί να αναγνωριστεί, είναι αυτή η οποία αναφέρεται στον ίδιο νόμο, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με βάση την εγκύκλιο.
  • Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου και του ίδιου νόμου, μετά τη μισθολογική κατάταξη της προηγούμενης παραγράφου, η μισθολογική εξέλιξη όλων των υπαλλήλων αναστέλλεται από την 1-1-2016 μέχρι τις 31-12-2017.
  • Συνάγεται, λοιπόν, από όλα αυτά ότι το χρονικό διάστημα από 1-1-2016 μέχρι 31-12-2017 δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν για τη μισθολογική εξέλιξη, γιατί ισχύει η αναστολή για όλους τους υπαλλήλους, υπηρετούντες και νεοδιόριστους, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση.
  • Επίσης, είναι γνωστό ότι τα επιδόματα εορτών -Χριστουγέννων, Πάσχα- και αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη ή ρήτρα ή όρο συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση με ατομική σύμβαση εργασίας ή συμφωνία για λειτουργούς, υπαλλήλους, μισθωτούς του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, έχουν καταργηθεί από 1-1-2013.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ