A. Βατόπουλος : ;Aνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί; Τώρα το μαθαίνω εγώ

Έκπληκτο το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σταθμών. Τι είπε για τα σχολεία, την συρροή κρουσμάτων και την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ.

03/01/2022

Άκουσε το άρθρο

«Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα δούμε αν έχουμε συρροές μέσα στο σχολείο, αν κόλλησε το ένα παιδί από το άλλο παιδί μέσα στο σχολείο, έχουμε στοιχεία και πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές» είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» σχετικά με την σύσκεψη που θα γίνει τις επόμενες ημέρες για το άνοιγμα των σχολείων.

«Η κοινωνία θέλει ανοιχτά τα σχολεία», είπε ο κ. Βατόπουλος, λέγοντας πως είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει αύξηση των ελέγχων στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και σημειώνοντας πως «δεν ξέρω αν είναι rapid ή self test, όλα είναι υπό συζήτηση».

Υπενθύμισε πως σε σχέση με την τελευταία οδηγία για την καραντίνα, ανέφερε πως «η καραντίνα είναι 5 ημέρες στο σπίτι συν 5 ημέρες με μάσκα υψηλής προστασίας, επειδή είναι πολλά τα κρούσματα με ελαφρά συμπτώματα, για να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία και καθώς ο χρόνος μεταδοτικότητας έχει μειωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα»

Μιλώντας για τα μοριακά τεστ, για τα οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε πως θα επανεξεταστεί το πλαφόν των 60 ευρώ, ο κ. Βατόπουλος είπε πως «το πρόβλημα δεν είναι τα 60 ευρώ, δεν είναι παράλογη η τιμή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν συνταγογραφείται και το πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους. Θα έπρεπε να συνταγογραφείται».

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας είπε πως «σε σχέση με άλλες χώρες, τα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως και οι θάνατοι, είναι αρκετά υψηλά, αλλά αυτό είναι κάτι που μειώνεται σταδιακά»

Σχόλια (3)

Μαρία Ασπρούλη
|

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση επηρέασε εσκεμμένα τη γνώμη των ειδικών και έπαυσε τις επιστημονικές που διαφωνούσα με σκοπό να ανοίξουν όπως και να έχει στις 10 Ιανουαριου. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στα πρωτόκολλα 50 +1 ούτως ώστε να μην κλείνει το τμήμα, έχουμε δει εντός σχολικων μονάδων το πώς συνωστιζονται οι μαθητές και το γεγονός ότι είναι μεταδοτες του ιού προμηνύει το τι θα γίνει με το άνοιγμα σχετικά με τους ηλικιωμένους στα σπίτια. Θεωρώ απαράδεκτο το ότι δεν εισακουστηκαν τελικά οι γιατροί των ΜΕΘ που πρότειναν άνοιγμα των σχολείων μια εβδομάδα αργότερα που θα μπορούσε να αναπληρωθεί με την παράταση του σχολικού έτους τη στιγμή που αναμένουμε άμεσα την κορύφωση των κρουσμάτων. Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη με τις αποφάσεις της.

Γονιός.
|

Όχι που δεν θα άνοιγαν. Πού ζείτε καλε; Μήπως στην μπανανία;

Ο σοφός λαός...
|

... έχει αποφανθεί για το ποιός το μαθαίνει τελευταίος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ