Τηλεκπαίδευση

Προφορική οδηγία στους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τηλεκπαίδευση εάν κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Ν. Κερμέως: Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση
Δημοσίευση: 23/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προφορική εντολή έλαβαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Αττικής  να στείλουν σε όλα τα σχολεία μήνυμα το οποίο θα ορίζει:

Α. Εφόσον τα σχολεία κλείσουν , λόγω κακοκαιρίας, να είναι προετοιμασμένοι για την παροχή  τηλεκπαίδευσης  στους μαθητές,και,

Β.Να δοθούν τα σχετικά Link στους μαθητές.

Επίσης η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως δήλωσε σήμερα  «Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση».
 

Σχόλια (26)

 
το μπάχαλο ΔΕΝ έχει τέλος
25 Ιαν 2022 16:11

ρεζίλια των σκυλιών, καρναβάλια , αλλοπρόσαλλοι με τις απανωτές αποφάσεις (τελικά καθόλου μάθημα και μας έπρηζαν για 1-2 ώρες) . απλώς ΓΕΛΟΙΟΙ. με ποπ κορν και κουβέρτα παρακολουθούμε την επιθεώρηση

 
Δάσκαλος Χ.Κ.
24 Ιαν 2022 10:59

Δυστυχώς το ΥΠΑΙΘ τα έχει κάνει θάλασσα! Για τους εξής τρεις λόγους:
1) Το άρθρο 1 παρ. 1 της Υ.Α. Αριθμ. 111525/ΓΔ4 (ΦΕΚ 4188/10-09-2021) ορίζει ότι σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχεται όταν τμήματα ή σχολικές μονάδες τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του COVID-19.
Η λειτουργία των σχολείων όμως ανεστάλη ως μέτρο προστασίας από την κακοκαιρία, όχι ως μέτρο προστασίας από τον COVID-19.
2) Για να καλυφθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης η εν λόγω Υ.Α. προβλέπει (βλ. άρθρο 1, παρ. 5) ότι "θα παρασχεθούν εγγράφως οδηγίες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες για την πρόσβασή τους στην ει-
δικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων και τη χρήση αυτής." Οι οδηγίες αυτές δεν έχουν σταλεί έως τώρα.
3) Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει προβεί σε επιπλήξεις προς το ΥΠΑΙΘ ζητώντας να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το ΥΠΑΙΘ έλαβε μέτρα, αλλά δεν έχει ακόμα καλύψει όλες τις απαιτήσεις προστασίας.

 
Aς τα πουμε ολα
24 Ιαν 2022 09:38

Που είναι η επισημη ανακοινωση της ΟΛΜΕ;
Που είναι οι ΕΛΜΕ που ξερουν να κρατούν απο τον μισθο μας κάθε μήνα την πληρωμή τους, να στηρίξουν τους συναδελφους;

Που ειναι ο συνδικαλισμός;

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
24 Ιαν 2022 07:38

Ενυπόγραφη εντολή δε στέλνει κανείς ε;;

 
Dorothy
24 Ιαν 2022 00:46

Εφόσον οι περισσότεροι εκπαιδευτικοι δεν είστε ικανοποιημένοι-ευχαριστημένοι γιατί ποτέ δεν έχουμε ακούσει κάποιον να παραιτηθει και να αναζητήσει αλλου καλύτερες συνθήκες εργασίας;
Μας κουράσατε!!!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
24 Ιαν 2022 00:46

@Δουλειά - λειτούργημα23 Ιαν 2022 17:45
Έχω κουραστεί πια να απαντώ σε τέτοιου είδους κακόβουλα και άστοχα σχόλια που σαν το μονόφθαλμο βλέπουν μόνο τη μισή εικόνα, αυτή που τους βολεύει, αδιαφορώντας αν αυτό που σκαρφίζεται η κούτρα τους πατάει επί πτωμάτων, δηλαδή καταπατά στοιχειώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα και μάλιστα σε μια στιγμή που το υπουργείο έχει επίσημα καταγγελθεί από την αρμόδια Αρχή για εξόφθαλμες παρανομίες στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης!
Αν λοιπόν νομίζετε κάποιοι ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ότι οι εκπαιδευτικοί είναι δουλοπάροικοι κάποιας ολοκληρωτικής και όχι δημοκρατικής κοινωνίας, μόνο ντροπή θα έπρεπε να αισθάνεστε γι' αυτό και σταματήστε επιτέλους να ξεστομίζετε χωρίς ντροπή κούφιες νουθεσίες. Κοιτάξτε και μια φορά τον αληθινό φταίχτη, δηλαδή την υπουργό που δε σταμάτησε να παίζει τα παιχνίδια της πάνω στο κουφάρι της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης. Ντροπή λοιπόν! Αιδώς, Φαρισαίοι!!!

 
Ουσιες
23 Ιαν 2022 20:33

Προφανως κσι σε πολλά σχολεία δεν υα γίνει τηλεκπαίδευση όπως δεν έγινε ξαι στις καταλήψεις προφανως γιατί δεν προβλέπεται πουθενά ο εκπαιδευτικος από το σπίτι του να υποχρεούται να έχει Ίντερνετ και υπολογιστή τον οποίο χρησιμοποιούν όλα τα μέλη της οικογένειας.Το υπουργείο των παρατάσεων ας κοιτάξει ΜΑ δρομολογήσει μετά από τρία χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων τις κρισεις στελεχών.βρβαια οσο καθυστερεί κάποιο μαζεύουν ακόμα χαρτιά:Φίλος μου πήρε το διδακτορικό πήρε διαδικτυακά το c2 έκανε ένα ετήσιο επιμορφωτικό δυο συνέδρια και διαδικτυακά επιμόρφωση στο Ιεπ όλα αυτά το τρλευτσιο τριμηνο και έχει επιπλέον 11-12 μόρια από σα θα είχε τέλη Οκτώβρη.Αν καθυστερήσουν κι άλλο ολοκληρώνει και μεταπτυχιακό και είναι συν 15 μόρια.Βεβαια το πιο πιθανό είναι να μην γίνουν.εδωωθα είμαστε να το σχολιάσουμε γιατί μέχρι τώρα όλα τα σενάρια και τα σχόλια έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους

 
?!
23 Ιαν 2022 18:58

Δυο γονείς εκπαιδευτικοί με δύο παιδιά. Πόσοι υπολογιστές χρειάζονται; Πόσες τηλεδιασκέψεις ταυτόχρονα μπορεί να αντέξει μια απλή γραμμή ίντερνετ; Ουπς! Νομίζω πως κάτι δεν θα πάει καλά αύριο...

 
ΝΤΡΟΠΗ
23 Ιαν 2022 18:41

Η μη συμμετοχή εκαπιδευτικών στην τηλεκπαίδευση μας ρίχνει κι άλλο στα μάτια των γονέων. Κατά τα άλλα κάνουμε και λειτούργημα.

 
Πανάγος
23 Ιαν 2022 18:34

Ξέρετε τι θα πρέπει να κάνει η ΟΛΜΕ αντί να αναλώνεται σε διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις: Να προτρέψει τους εκπαιδευτικούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες του υπουργείου και να κάνουν όλοι τηλεκπαίδευση. Μετά να φτιάξει μια όπου θα δηλώνει ο καθένας πόσο χρόνο έκανε μάθημα κάθε μέρα για όσο διαρκεί η εντολή του υπουργείου. Με βάση αυτό να υπολογίσει με τιμές αγοράς πόσο κοστίζει η διάθεση χώρου / εξοπλισμού να κόψει ένα τιμολόγιο και να το στείλει στην κεραμέως.

 
Ερώτηση
23 Ιαν 2022 17:45

Θα πληρωθούμε αν δεν εργαστούμε τηλεκπαίδευση και καθίσουμε ;

 
Δουλειά - λειτούργημα
23 Ιαν 2022 17:45

Όσοι εκπαιδευτικοί νοιάζονται πραγματικά για τους μαθητές τους, για να μην χαθούν διδακτικές ώρες και για να κάνουν το λειτούργημα για το οποίο προσλήφθηκαν και αμείβονται, πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο να μην θέλουν ή να μην μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση, όταν υπάρχει ανάγκη.

 
Αααααχχχχ..!
23 Ιαν 2022 16:43

Μόλις δάνεισα τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ στο ανηψάκι μου να παίξει DOOM Eternal.

Είναι πολύ καλό παιδί και ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διαθέτω την ιδιοκτησία μου όπου θέλω...

 
ΔΑΣΚΑΛΑ
23 Ιαν 2022 16:15

Είναι πλέον δεδομένη η τηλεκπαίδευση, αλλά μερικοί κάνουν πως δεν το ξέρουν, δεν τους το υπενθύμισαν ή ότι ήταν για μια φορά!

 
Πε19
23 Ιαν 2022 16:13

Προβλέπεται αλλά είναι σύννομη ? Με όλες τις παρατηρήσεις που έκανε η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ?
Αν κάποιος προφασιστει

 
Δάσκαλος.
23 Ιαν 2022 16:09

Βρε κάντε ένα μπάνιο

 
Κώστας Χαλκίδα
23 Ιαν 2022 16:07

Αφήστε επιτέλους τα παιδιά να χαρούν...Δύο χρόνια τα έχουμε κάψει...

 
Σωστό
23 Ιαν 2022 15:52

Η τεχνολογία να αξιοποιείται!

 
Τρέχοντας
23 Ιαν 2022 15:32

Μην χάσουμε....τόσο επιτυχία που είχε η τηλεκπαιδευση.

 
Αννα
23 Ιαν 2022 15:07

Κ. Κεραμέως δεν έχω ούτε λάπτοπ ούτε ίντερνετ.
Όλοι θα πάμε στο σχολείο μας να κάνουμε μάθημα.

 
Σοφία
23 Ιαν 2022 14:58

Απαράδεκτοι σε όλα!Μας έχουν αφήσει στο έλεος του κορωνοιου... Όλη την εβδομάδα δεν ξέραμε πως να καλύψουμε τα κενά των συναδέλφων που νοσουν... Στις τάξεις ένα μπάχαλο... Άλλοι μαθητές νοσουν... Άλλοι δεν τους στέλνουν οι γονείς τους από φόβο... Άλλοι τρέχουν για τα Ραπίντ... Και θέλουν και webex για μια μέρα που θα κλείσουν τα σχολεία... Συνάδελφοι ξυπνήστε κανένας τηλ εκπαίδευση από το σπίτι του!!! Μας έχουν τρελάνει φτάνει πια!!!

 
Εκπαιδευτικός
23 Ιαν 2022 14:56

Να το στείλετε γραπτώς για να το δώσουμε στις αρμόδιες αρχές, να βρούμε το δίκιο μας. Το ξεφτιλισατε πια με την τηλεκπαίδευση. Μοιράζετε εντολές σαν σουλτάνοι.

 
Μ
23 Ιαν 2022 14:50

Το γεγονός ότι το δίκτυο στις καλές μέρες σέρνεται κ η webex μαζί, αλλά με την κακοκαιρία Ελπίδα θα πηγαίνει σφεντόνα κ όλοι θα είναι χαρωποι, συνδεδεμένοι κ θα κάνουν μάθημα με κάνει να γελάω.Ηχεί ήδη στα αυτιά μου"παιδιά με ακουτεεεεεε"

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.