ΟΛΜΕ: Καμία υποχρέωση παροχής τηλεκπαίδευσης για τους/τις εκπαιδευτικούς

24/01/2022

Άκουσε το άρθρο

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για Γενική Αργία αύριο 25/1/2022  σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, για τις περιοχές που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα,   καμία υποχρέωση παροχής τηλεκπαίδευσης δεν υφίσταται για τους/τις εκπαιδευτικούς.

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες περιοχές  επισημαίνουμε ότι για την παροχή τηλεκπαίδευσης, ισχύουν οι αποφάσεις της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 16/10/2021 και η τελευταία  απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 16/01/2022.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (18)

pakis
|

@Ερτ
Μας ζάλισες με τους νόμους.
Αν εννοείς την απόφαση Αριθμ. 111525/ΓΔ4 διάβασε το καλά αν λέει για κακοκαιρία κτλ

Ερτ
|

Τώρα αυτές είναι σοβαρές απαντήσεις; Διαβάζετε τους νόμους όπως σας συμφέρει; Με ΝΟΜΟ ορίστηκε η τηλεκπαίδευση, αν δεν άρεσε στην ΟΛΜΕ ας πήγαινε στο ΣΤΕ. Αλλά δεν πάει, για να πουλάει ΣΑΝΟ. Αυτά.

Takis
|

@Ασεπίτης 26 Ιαν 2022 00:06

Έχεις την εντύπωση πως τους νοιάζει να μην χαθούν ώρες μαθημάτων και κάνουν τηλεκπαίδευση?? Για να την σπάσουν στους εκπαιδευτικούς και στην ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που δεν θέλουν την αξιολόγηση το κάνουν και για να δείξουν πως το επιτελικό κράτος που δίνει εντολές εκτελούνται πάραυτα. Πνίγηκαν σε 30 πόντους χιόνι και μας έλεγε η προθυπουργάρα μας πως μαθαίνουνε στου κασίδη το κεφάλι.

@Αρκετά 25 Ιαν 2022 23:25
Άμα θες ιδιωτικό σχολείο να πληρώσεις από την τσέπη σου. Η παιδεία προσφέρετε σύμφωνα με το σύνταγμα από το κράτος και δωρεάν, και ο συνδικαλισμός είναι μέρος του συντάγματος, αν δεν σου αρέσει, να αλλάξεις το σύνταγμα ή να πας στη χώρα που σου δίνει voucher και δεν έχει συνδικαλισμό η κουταμάρα έχει όρια.

foros1
|

Όποιος μπορεί, ας κάνει μάθημα από το σπίτι του. Όποιος πάλι κωλύεται, πάει στο σχολείο του και κάνει από εκεί.

Εκπαιδευτικός, ΄όχι τηλεκπαιδευτικός
|

@ερτ
Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) – Για τους ΟΤΑ ισχύει το άρθρο 35 του Κώδικα Κατάταξης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007):

«1. Ο υπάλληλος εκτελεί τα καθήκοντα του κλάδου ή της ειδικότητάς του.
2. Σε περιπτώσεις επιτακτικής υπηρεσιακής ανάγκης που δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλον τρόπο, επιτρέπεται να ανατίθενται στον υπάλληλο καθήκοντα άλλου κλάδου ή ειδικότητας. Σε όμοιες περιπτώσεις επιτρέπεται να ανατίθενται στον υπάλληλο εργασίες συναφείς με την ειδικότητα ή τα καθήκοντα του ή για τις οποίες έχει την απαιτούμενη εμπειρία ή ειδίκευση.
3. Η κατά την προηγούμενη παράγραφο ανάθεση επιτρέπεται για χρονικό διάστημα έως δύο (2) μηνών με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου προϊσταμένου. Παράταση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος έως έξι (6) μήνες ακόμη επιτρέπεται μετά από αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου».

Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΧΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!!!
Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ!!!

Σε λίγο θα μας βάζουν να καθαρίζουμε και τα χιόνια από την αυλή των σχολείων. Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Μας τάραξες στη νομιμότητα τώρα
|

@Ερτ
Ομοίως, το κράτος ορίζεται ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ από τους πολίτες(δηλ. και από τους ΔΥ), επίσης με νόμο(τον εκλογικό). Είμαι σίγουρος ότι ΘΑ το καταλάβεις....

Κάτω από τη γλώσσα το 'χω
|

@ασεπίτης
Ποιά σχολή τέλειωσαν και τί πτυχίο έχουν αυτοί που λες? Έδωσαν και ΑΣΕΠ να φανταστώ ε? Τη "διαθεσιμότητα", τελευταία φορά το 2013 την είχαμε ακούσει. Να δεις πώς τον έλεγαν τότε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που ΔΕΝ την ήθελε.... αλλά την έκανε με το ζόρι?....

ασεπίτης
|

@Εκπαιδευτικός, ΄όχι τηλεκπαιδευτικός

Λοιπόν αγαπητέ σκέψου να διορίσει το υπουργείο....τηλεκπαιδευτικούς όπους τους χαρακτηρίζεις και να πει οι εκπαιδευτικοί....διαθεσιμότητα!!!
εξπέρ θα γίνει στον....τηλεχειρισμό!!!!!

Αρκετά
|

Μπορούμε να έχουμε voucher να πάμε τα παιδιά μας στα ιδιωτικά; Θελουμε να επιλέγουμε το σχολείο του παιδιού μας και να μην αποφασίζουν οι καταληψίες , η ΟΛΜΕ ….αν θα κάνουν μάθημα.

ΞΑΝΘΟΣ
|

Συνάδελφοι....το αν θα γίνει τηλεκπαίδευση η όχι το αποφασίζει αυτός που σε πληρώνει στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού....!!!
Δεν το αποφασίζουν τα συνδικαλιστικά όργανα....
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φυσιολογικότητα στις εργασιακές σχέσεις.
Τώρα αν ο εργοδότης δεν μας προσφέρει τα εργαλεία της τηλεκπαίδευσης....τότε δεν κάνουμε.
Τα συνδικιστικά όργανα να απαιτήσουν με δημόσια επιστολή να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά κόμματα για την αναγκαιότητα τεχνολογικής στήριξης των εκπαιδευτικών σε μόνιμη βάση....κάθε 4 ή 5 χρόνια με ένα ικανό ποσό που να καλύπτει αυτή την ανάγκη....ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ....!!!

Απ. "καλή ιδέα"
|

Γιατί πληρωνόμαστε από το υπουργείο; Εσύ "καλή ιδέα" να αρχίσεις να πληρώνεις για τα παιδάκια σου. Το δημόσιο σχολείο είναι πλέον πάρκινγκ για να δουλεύει ο εργάτης χωρίς να έχει ευθύνη για τα παιδιά του. Δεν μαθαίνει ούτε διδάσκει τίποτα.

Ερτ
|

Προς τηλεκπαιδευτικό. Τα καθήκοντά σου ορίζονται ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ από το κράτος με νόμο επειδή είσαι ΔΥ. Δεν ελπίζω να το κατάλαβες, αλλά λέμε τώρα...

Ιάκωβος
|

Πιστοποίηση α και Β επιπέδου δωρεάν κάναμε;

ΠΕ800
|

Κάποια στιγμή αυτή η αδιαλλαξία πρέπει να σταματήσει, από όλες τις πλευρές και ειδικά από την ΟΛΜΕ. Πραγματικά απορώ αν η επερχόμενη επιδότηση της ψηφιακής μέριμνας για τους εκπαιδευτικούς ήταν 600 € (που θα έπρεπε να ήταν), ποια θα ήταν η στάση της ΟΛΜΕ τότε; Ποιο αφήγημα θα παρουσίαζε; Πραγματικά απορώ ποια είναι η καθαρή στάση, ποια είναι η πραγματική άποψη, ποια είναι η ρεαλιστική πρόταση της ΟΛΜΕ απέναντι στους "μαθητικούς αγώνες" των 10 καταληψιών μαθητών που παραδίδουν μετά από 3 μέρες ένα λεηλατημένο σχολείο; Αυτές τις πρακτικές υποστηρίζει; Ας προβληματιστούν οι πάντες, ειδικά εμείς οι εκπαιδευτικοί για τα πραγματικά κίνητρα της κάθε πλευράς, για το τι προσφέρουν αυτές οι στάσεις, οι απόψεις και οι συμπεριφορές στο δημόσιο σχολείο που πρέπει να εξασφαλίσουμε όλοι μας το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην ποιοτική εκπαίδευση που πρέπει να παρέχει.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Who cares?
Πράγματι δεν τους νοιάζει! Αλλά ποιους; Μάλλον αλλού πάει το μυαλό σου και όχι στους πραγματικούς υπαίτιους που δεν είναι άλλοι από τους αδιάφορους του υπουργείου! Εκεί πρέπει να στραφούν τα βέλη όλων. Γιατί από εκεί προέρχεται η απόλυτη αδιαφορία για την κατάσταση και για την έλλειψη εξοπλισμού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές! Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια και σταματήστε όλοι εσείς να κραυγάζετε με άναρθρους αλαλαγμούς.

Εκπαιδευτικός, ΄όχι τηλεκπαιδευτικός
|

Είμαι εκπαιδευτικός και όχι τηλεκπαιδευτικός. Το καθηκοντολόγιό για το οποίο προσλήφθηκα αναφέρει ότι πρέπει να εκπαιδεύω και όχι να τηλεκπαιδεύω.
Εφόσον το υπουργείο θέλει αλλαγή του καθηκοντολογίου μου, να δώσει και τον ανάλογο μισθό για την έξτρα .

Τηλεκπαίδευση ποτέ και πουθενά! Αν θέλει τηλεκπαίδευση το υπουργείο, να προσλάβει τηλεκπαιδευτικούς.

καλή ιδέα
|

Ας πληρωθούν και από το ταμείο της ολμε τότε, ή από τους δήμους.

Who cares ?
|

Ούτε μάθημα στις καταλήψεις ούτε μάθημα στις μερες για το χιόνι αλλα δεν τους νοιάζει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ