ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβ. Εκπρόσωπος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι κλειστά και αύριο τα σχολεία

Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα, μέσα στη μέρα
Δημοσίευση: 25/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανοιχτό άφησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ,το ενδεχόμενο για επέκταση της αργίας και κλείσιμο των σχολείων και αύριο σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα, μέσα στη μέρα.

Ο Γ. Οικονόμου άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγωγή σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού, αλλά και της καταβολής αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν .

«Η διαχείριση του δρόμου της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε πινγκ πονγκ ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα το κάνει, αλλά και οι ευθύνες άλλων που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοιχτοί, πράγμα που δεν έγινε, κι αυτές θα αποδοθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν το κράτος θα καταθέσει αγωγή, απάντησε ότι «ό,τι πρέπει να γίνει, για τις κυρώσεις που πρέπει αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και του οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με όλους τους τρόπους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι το κράτος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν τονίζοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι αφενός να φτάσουν ασφαλείς στα σπίτια τους και αφετέρου η αποκατάσταση του ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά». Όπως εξήγησε,  υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία, ωστόσο η πληροφόρηση του είναι ότι σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαθίστανται

Σε ό,τι αφορά στους οδηγούς που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα κι εξακολουθούν να παραμένουν 1.200, άλλα από αυτά εγκαταλελειμμένα και άλλα με τους οδηγούς μέσα. «Γίνονται προσπάθειες ώστε να απεγκλωβιστούν όλοι μέσα στις πρώτες πρωινές ώρες», επισήμανε.

«Με τον όγκο του χιονιού, με τα οχήματα που είναι στη μέση του δρόμου, με τα εκχιονιστικά και τα ειδικά μηχανήματα που φέρνουμε από όπου είναι εφικτό, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να απεγκλωβιστούν», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η πολιτική προστασία σε συνεργασία με τον προαστιακό θα οργανώσει δρομολόγια πυκνά και τακτικά για να φεύγει ο κόσμος και από το αεροδρόμιο και από τα σημεία εξόδου που προσεγγίζει για να πάρει το τρένο να πάει στο σπίτι του.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τι έφταιξε, ο ίδιος ανέφερε ότι «βιώσαμε ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και χιονιά και ξεπεράστηκαν οι όποιες προβλέψεις υπήρχαν. Η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν ότι το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο και δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα, με βασικό και καίριο την αδυναμία λειτουργίας ενός μεγάλου δρόμου της Αττικής Οδού που κατέρρευσε τελείως».

Παραδέχτηκε δε ότι όταν υπάρχουν αυτής της τάξης τα προβλήματα, αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε αφήνοντας «παράθυρο» για απόδοση ευθυνών. «Γιατί δεν λειτούργησε και σε ποιο επίπεδο, θα εξηγηθεί με απόλυτο τρόπο στον κόσμο που έμεινε στα αυτοκίνητά του και χωρίς ρεύμα στο σπίτι του. Δεν είναι η ώρα αυτή της συζήτησης τώρα. Όταν αποκατασταθεί η λειτουργία της πόλης, όλα θα ειπωθούν».

Σχόλια (11)

 
ΔΜ
26 Ιαν 2022 15:25

@Περίεργε άκου, εσύ τι ήθελες να στα χαρίσουν;
Η πολιτική απόφαση αγοράς, σύμβασης -τιμης και το σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία είναι αυτό που έχει σημασία!

 
@ΘΑΝΑΣΗΣ
26 Ιαν 2022 14:06

Εχεις δίκιο, το επιτελικό κράτος που τόσα χρόνια δούλευε τοσο καλά, ξαφνικά δε δούλεψε, φταίει ο Κούλης. Και η Μαρέβα, θα πρόσθετα.

 
@Περίεργε ακου
26 Ιαν 2022 14:05

Σωστά. Τι μ'αυτό; Τον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας πάντα τον πληρώνει η χώρα, άρα ο φορολογούμενος. Αν θέλεις να έχεις σύνορα και να τα σέβονται οι γείτονες, ειδικά αυτοί που έχουμε, χρειάζεσαι και άμυνα, και δεν είναι φτηνά, εκτός κι αν τα κατασκευάζεις εσύ.

 
Περίεργε ακου
26 Ιαν 2022 12:33

@ Περίεργος26 Ιαν 2022 11:10
Τα rafale αγαπητέ μου τα ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ο ελληνικός λαός. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Ή ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙΑ;

 
Περίεργος
26 Ιαν 2022 11:10

Τα rafale αγαπητέ μου τα σηκώνουν , ΡΙΣΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, τα Ελληνικά παλικάρια και αλωνίζουν το Αιγαίο 12 μήνες το χρόνο . Έτσι έχουμε εμείς τη δυνατότητα να φιλοσοφούμε .... !!!
Ούτε για πλάκα λοιπόν ... αναφορές σε τέτοια θέματα....!!!

 
Πιτσιφλής
26 Ιαν 2022 10:02

Άκουσε τους προγόνους σου και πάρε την κατσούνα, πάρε την!...

 
Σκόπια σκόπια.... cisco
26 Ιαν 2022 00:19

@Πιτσιφλής
Για τα Rafale δεν κατέχω.... τη Raffaella Carrà όμως, μια χαρά μπορούν να την κάνουν, έτσι όπως τα κατάφεραν....

 
Πιτσιφλής
25 Ιαν 2022 19:44

Τα Rafale που πήραμε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι;

 
υπέροχος
25 Ιαν 2022 17:55

τώρα το απόγευμα λέει ότι καλά έκαναν και έκλεισαν τα σχολεία , να το πιστωθούν από ευαισθησία ΠΡΩΤΑ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μετά αχαχαχαχαχαχαχα

ρε ψοματάρες. θα τρελαθούμε . πάνε για αυτοδυναμία (φανερό)

 
XA XA XA XA
25 Ιαν 2022 11:41

XA XA XA XA ...
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ......
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
25 Ιαν 2022 10:09

Το επιτελικό σας κράτος κατέρρευσε για μία ακόμα φορά. Σας έπιασε απροετοίμαστους μία κακοκαιρία για την οποία είχατε λάβει επανειλημμένες προειδοποιήσεις. Αλλά ξέρουμε ποιο θα είναι το αφήγημά σας: πρωτοφανή φαινόμενα πανευρωπαϊκής κλίμακας. Άλλωστε τα ίδια δεν ισχυρίζεστε και για την πανδημία και λόγω των επιτελικών σας σχεδίων θρηνούμε 100 ανθρώπινες ζωές την ημέρα; Άραγε πού κρύβεται ο ανέμελος πρωθυπουργός μας;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ