Ν. Κεραμέως: Έχουμε ολοκληρώσει τις προεκλογικές εξαγγελίες για την παιδεία

30/03/2022

Άκουσε το άρθρο

Το Νοέμβριο του 2018 παρουσιάσαμε το πλήρες πρόγραμμα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (Δείτε εδώ) δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στην προσυνεδριακή της ΝΔ για την παιδεία και σημείωσε:

  • Αν ανατρέξει κανείς σε όσα είχαμε πει τότε, μαζί με το νομοθέτημα που επίκειται και παρουσιάσαμε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, έχουμε πλέον ολοκληρώσει σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παιδεία.
  • Και πολλά μπορεί να μας πει κανείς. Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές μας, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, για ένα δεν μπορεί να μας κατηγορήσει: ότι δεν είμαστε συνεπείς στις εξαγγελίες μας, βάσει των οποίων διεκδικήσαμε την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Η Παιδεία , τόνισε η υπουργός, είναι ένας από τους τομείς στους οποίους εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου, με τους υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς μας, καταβάλλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου κατ’ αρχάς να τιμήσουμε το λόγο μας".

Η Ν. Κεραμέως αφού αναφέρθηκε στα δύο χρόνια   της πανδημίας, υπογράμμισε:

  • Η αλήθεια είναι ότι τα δυόμιση – σχεδόν τρία τελευταία χρόνια δεν έχουν τύχει λίγα στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Κι όμως, έχει κατά τη γνώμη μου αντιμετωπίσει όλες αυτές τις κρίσεις, υπό αντίξοες συνθήκες, πολύ επιτυχημένα.
  • Πρωτοφανείς μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία, μία άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση που μάστισε όλο τον πλανήτη, ευρείας κλίμακας επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και τώρα ένας αδιανόητος πόλεμος που μαίνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, προκαλώντας -πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες και το πλήγμα στην ανεξαρτησία μίας χώρας- ένα κύμα ακρίβειας σε βασικά προϊόντα, βέβαια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (24)

Μπραβο και παλι μπραβο
|

Α, να τα δωσουμε τα ευσημα συναδελφοι, μην ειστε τσιφουτηδες. Τα έκαναν οπως μας τα είχαν πει τοτε, για αυτο δεν υπάρχει καμια αμφιβολία.
ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΓΕ
Υ.Γ. τωρα αν μερικοι απο εσας δεν τα ειχατε μάθει ή ακουσει ας προσεχατε

@ΠΕ19 @Ερτ @ΑΝG. @ΥΠΟΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ ΙΕΚ
|

Μαντέψτε ποιός το είπε και σε ποιούς? "νομίζεται ότι ενδιαφέρει την κοινωνία ο τρόπος διοίκησης των ΑΕΙ;"....
Προς βοήθειά σας : https://www.esos.gr/arthra/77528/sfigga-i-n-kerameos-ston-tomea-paideia…

4ο μνημόνιο πότε?
|

Το κυριότερο είναι, ότι κάνατε κι όσα ΔΕΝ υποσχεθήκατε.... Μένει μόνο, να δούμε τους εξωγήινους....

Πράγματι θέλει λίγη δουλειά ακόμα
|

@Engineer
"Εντούτοις πρέπει να προχωρήσεις αν θες να κάνεις κάτι που θα πιάσει" πάτο.

Dimitris
|

Στα ΕΠΑΛ περιμέναμε μια πραγματική αναβάθμιση και σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Δεν έγινε καμία αλλαγή και καμία βελτίωση.

@ πιτσιφλή και εντυπωσιακές παρεμβάσεις
|

για πες μία γιατί γκαβωθήκαμε από τα εντυπωσιακά της υπουργάρας και δεν τι βλέπουμε ! ΕΝΑ μόνο;

αχαχαχα, δεν θα μας μείνει άντερο !
|

πλάκα έχει τελικά τελικά ! μπα΄χαλο όλα και ανικανοτητα παντού έλεγε το προεκλογικό της νδ ; δεν το διάβασα, το διάβασε κανεις σχολιαστής να μας διαφωτίσει; να την επιβεβαιώσει την υπουργάρα;

Παράκληση
|

Αφού ολοκληρώθηκε το σπουδαίο προγραμματικό έργο αποδόμησης της παιδείας, είναι ώρα για να αποσυρθείτε. Να είστε βέβαιοι ότι τα "σπουδαία" σας επιτεύγματα στον χώρο της παιδείας σύντομα θα ξεχαστούν ή ακόμη καλύτερα, ας μείνουν ως μνημεία προχειρότητας, εμπάθειας και αμορφωσιάς! Σύντομα θα πρέπει να αναλάβουν υπεύθυνοι, συγκροτημένοι και κυρίως προοδευτικοί άνθρωποι το βαρύ φορτίο της ορθής αναδιοργάνωσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Πιτσιφλής
|

Ελάχιστα έχετε κάνει για τους αδύνατους - μέτριους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας, για τους πολλούς που αγνοήθηκαν άλλη μία φορά. Δεν αρκούν τα νέα προγράμματα σπουδών και η συγγραφή νέων βιβλίων, έπρεπε να στείλετε από την πρώτη χρονιά τρία ηχηρά αλλά πρωτίστως ουσιαστικά πολιτικά μηνύματα: Νέοι διευθυντές και νέοι σχολικοί σύμβουλοι συμπαραστάτες των δασκάλων και των καθηγητών, υψηλού επιπέδου ενισχυτική διδασκαλία στους αδύναμους από την Α Δημοτικού, διαμορφωτική αξιολόγηση για τη μάθηση και μόνο, τόσο για τον μαθητή όσο και για τον εκπαιδευτικό. Οι εντυπωσιακές παρεμβάσεις που έγιναν είναι δευτερεύουσας σημασίας... είναι πλέον ολοφάνερο ότι τα επιτελεία δεν είχαν αξιόλογους μπαρουτοκαπνισμένους. Κρίμα.

pakis
|

Αφού πραγματοποιήθηκαν οι προεκλογικές εξαγγελίες σας και αφού σωθήκαμε πια μήπως σιγά σιγά να κάνετε εκλογές για να δούμε και άλλες προεκλογικές εξαγγελίες;

Ελεος!!!
|

Αφού λοιπόν το ολοκληρώσατε και διαλύσατε τα πάντα κάντε μας τη χάρη και ξεκουμπιστείτε για να βρούμε τρόπους να σταθεί η χώρα στα πόδια της!

@ Engineer
|

Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης, αυτό είναι το μέλλον με τα μυαλά που κουβαλάς. Άκου λογική, επειδή θα αντιδράσει η πλειονότητα των πανεπιστημιακών τότε τα προτεινόμενα μέτρα θα είναι τα σωστά.
Μπράβο Κουδούνα μου, είσαι μεγαλοφυΐα !

ΟΡΘΙΑΝΟΣ ΕΔΙΠ ΔΡ.
|

Σε κάθε περίπτωση συζήτησης νέου νόμου για την Παιδεία συντρέχουν τροποποιήσεις και τροπολογίες. Σε μια δύσκολη και χειρότερα διαφαινόμενη οικονομική συγκυρία, ο δάσκαλος θέλει την ελάχιστη ανταμοιβή στον κόπο του, Επιστήμονες λοιπόν με πλούσια και πλείονα, συγκριτικά άλλης εποχής, προσόντα αδικούνται ακόμη και χλευάζονται. Η π΄ρόταση του τομέα ΝΔ για την επαναφορά του Λέκτορα είναι ορθή, υποκείμενη σε διαδικασίες κρίσης, έστω κι επηρεάζει το συσχετισμό των μελ΄ών ΔΕΠ. Εξάλλου με ποιό κριτήριο ορ΄ίστηκε το 55 % ως ποσοστό επί του κλιμακίου ΔΕΠ, χωρίς χρονοεπίδομα ! Δεν είναι ρουσφέτι αλλά δίκαιη αποκατάσταση. Ελπίζω....Υγεία νάχετε.

Άρα μπορούμε να πάμε για εκλογές!
|

Λέω εγώ....

ΥΠΟΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ ΙΕΚ
|

ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΝ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η πιο ακατάλληλη στιγμή αλλαγών στα ΑΕΙ
|

Οι Έλληνες πρόκειται να υποστούν μια τέτοια ανατίμηση και ελλείψεις προϊόντων μαζί με λογαριασμούς ενέργειας στα ύψη, που με την νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Σεπτέμβριο πολυ λίγη σημασία θα έχει το τι λέει το οποιοδήποτε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, μπροστά στα θέματα επιβίωσης που ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει.

Με αυτά θα έπρεπε να ασχολείται η κάθε ελληνική κυβέρνηση και όχι με άκαιρα νομοσχέδια. Οι φοιτητές είναι παιδιά ελληνικών οικογενειών που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν πρόκειται να λύσει κανένας νέος μανατζερ- διοικητης με το συμβούλιο του. Οι πολιτικοί δυστυχώς έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Όλγα
|

Ήταν δηλαδή στο προεκλογικό πρόγραμμα η αύξηση του αριθμου των μαθητων στις τάξεις;

ΑΝG.
|

Πολύ μεγάλη απογοήτευση!!!!! Τρία χρόνια στην εξουσία χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν κρίσεις στελεχών...Τι θα γίνει επιτέλους με την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων;
Αυτό που δυστυχώς έχει μεγιστοποιηθεί ,είναι μια ατέρμονη γραφειοκρατική διαδικασία σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.
Πραγματικά....κρίμα!!!!!

!
|

Αντιμετώπιση επιτυχής από την κυβέρνηση:
Να αναφέρω μόνο 2 από τα 100!
1. Ρεκόρ νεκρών από την πανδημία, εκτός μεθ κλπ.
2. Πληθωρισμός 8% πριν καν αρχίσει ο πόλεμος και μέτρα για την αντιμετώπισή του η ... μείωση του ενφια!!!! Σε εκατομμύρια μισθωτούς με μισθούς του χιλιάρικου αύξηση ΜΗΔΕΝ!!!

Ερτ
|

Ας μην κάνει επιλογές διευθυντών και θα τα πούμε στις εκλογές. Ήδη για εκεί το πάει σιγά σιγά με την σιγή ασυρμάτου για τους σχολικούς συμβούλους και την ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 10 ημερών ήδη χωρίς λόγο.

Engineer
|

Νίκη, αν δεν φέρεις τον νόμο με την αλλαγή στο σύστημα διοίκησης στα ΑΕΙ, θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Τον "λιβανίζετε" κοντά 3 χρόνια, όλο για νόμο ακούμε και νόμο δεν βλέπουμε. Τα άλλα που έχουν παρουσιαστεί στο Υπ. Συμβούλιο είναι ανώδυνα. Λίγοι θα αντιδράσουν σε μαθήματα από άλλα Τμήματα, κατάργηση περιορισμών στα μεταπτυχιακά και Erasmus εσωτερικού. Αλλά για το μοντέλο διοίκησης (Συμβούλια, Manager, ορισμός Πρύτανη από το Συμβούλιο κτλ), θα γίνει χαμός. Εντούτοις πρέπει να προχωρήσεις αν θες να κάνεις κάτι που θα πιάσει τόπο.

ΠΕ19
|

Η μόνη κυβέρνηση που δεν θα κάνει επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων αν και έχει μείνει (για την ώρα) 3 χρόνια στην εξουσία !!!

νικ δε γκρικ
|

τη γκαντεμιά με γκαντέμη δεν τη σπάς ο κόσμος να χαλάσει....

διορισμοί με ΑΣΕΠ
|

όχι δεν πραγματοποιησατε το προεκλογικό σας πρόγραμμα
δρ ΕΔΙΠ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ