Πότε θα γίνουν οι "κρίσεις" Διευθυντών Σχολείων εφόσον "τρέξουν" χωρίς καθυστερήσεις οι επιλογές των Συμβούλων Εκπαίδευσης

Δείτε το χρονοδιάγραμμα των Διευθυντών Εκπαίδευσης και πόσο έξω έπεσε το υπουργείο Παιδείας

11/05/2022

Ενημερώθηκε: 12/05/2022, 15:36

Άκουσε το άρθρο

Επειδή οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων είναι σαφώς πολλοί και επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί θέλουν να προγραμματίσουν διακοπές, επιχειρούμε  μια καταγραφή κάποιων προθεσμιών:

1. Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης ολοκληρώνονται στις 4 Ιουνίου (αυτή είναι η πιο αργή ημερομηνία που είδα στα προγράμματα συνεντεύξεων). Οπότε πριν τις 10 Ιουνίου είναι απίθανη η έκδοση οριστικών πινάκων (με τα μόρια των συνεντεύξεων). Και για πρακτικούς λόγους (πανελλήνιες κλπ) πιθανόν η ανάληψη υπηρεσίας για τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης να γίνει την 30η Ιουνίου ή την 1η Ιουλίου.

2. Για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων απαιτείται η συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής στα οποία μετέχουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και οι Επόπτες Εκπαίδευσης. Οι Επόπτες θα επιλεγούν μετά την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης, σε μία διαδικασία που θα πρέπει από τους επιλεγέντες Συμβούλους Εκπαίδευσης να κατατεθούν αιτήσεις ενδιαφέροντος και να γίνει επιλογή. Επομένως για τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων που θα επιλέξουν τους Διευθυντές Σχολείων είναι απαραίτητες: α) η ολοκλήρωση της επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και β) η επιλογή από αυτούς των Εποπτών Εκπαίδευσης.

Βεβαίως οι αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων μπορούν να κατατεθούν και πριν τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων (όπως έγινε και τώρα με την επιλογή Συμβούλων) αλλά σίγουρα όχι πολύ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και Εποπτών Εκπαίδευσης.

Ποια είναι η πιθανή προθεσμία υποβολής αιτήσεων Διευθυντών Σχολείων; Άγνωστο!!!

Οι ενδιαφερόμενοι για Διευθυντές Σχολείων ετοιμάστε τα έγγραφα για τις αιτήσεις, ετοιμάστε και ένα laptop για να έχετε μαζί σας στις διακοπές και προγραμματίστε διακοπές!!!


"Ανακάλυψε όλες τις συσκευές για την Ψηφιακή Μέριμνα  στο you.gr". Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε"


Το χρονοδιάγραμμα των Διευθυντών Εκπαίδευσης και πόσο έξω έπεσε το υπουργείο Παιδείας

Το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας για τις "κρίσεις" των Διευθυντών Εκπαίδευσης, ενώ προέβλεπε στις 21 Απριλίου να είχε γίνει η πρόταση για τοποθέτηση , σήμερα 20 ημέρες μετά βρισκόμαστε στο στάδιο των  Συνεντεύξεων, λόγω  των πολλών ενστάσεων .

Ακολουθεί  το χρονοδιάγραμμα που είχε  θέσει το υπουργείο Παιδείας

  •     4 Μαρτίου: Ανακοίνωση πινάκων μοριοδότησης τυπικών προσόντων
  •     Από 8 έως 10 Μαρτίου (3 εργάσιμες ημέρες): Κατάθεση ενστάσεων
  •     18 Μαρτίου: (i) Ανακοίνωση οριστικών πινάκων μοριοδότησης μετά την εξέταση των ενστάσεων και (ii) Ανακοίνωση προγράμματος συνεντεύξεων
  •     Από 21 Μαρτίου έως και 8 Απριλίου: Διεξαγωγή  Συνεντεύξεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκαπίδευσης
  •     8 Απριλίου: Έλεγχος πινάκων μοριοδότησης για συμπληρωματικές συνεντεύξεις από τον επικουρικό πίνακα
  •     11 Απριλίου: Ανακοίνωση προγράμματος συμπληρωματικών συνεντεύξεων
  •     Από 13 έως 14 Απριλίου: Συμπληρωματικές συνεντεύξεις
  •     15 Απριλίου: Κατάρτιση τελικών αξιολογικών πινάκων επιλογής και υποβολή για κύρωση
  •     Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου: Κλήση από διοίκηση για υποβολή δήλωσης προτίμησης
  •     Από 19 έως 20 Απριλίου: Δηλώσεις προτίμησης
  •     Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου: Πρόταση για τοποθέτηση

 Στράτος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (33)

Εντός του 2022
|

@Νηπιαγωγος 13 Μάιος 2022 14:44
Αχαχαχα! Έχει μέρες που το σκεφτόμουν κι εγώ! Μετά σκέφτηκα, ότι μάλλον το χρονοδιάγραμμα είναι ή open ή λάστιχο....

Νηπιαγωγος
|

Για τους διευθυντές εκπαίδευσης είχε οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα ( το οποίο δεν τηρήθηκε) για τους σχολικούς συμβούλους ποτε θα γίνει αυτό;

ΕΡΤ
|

@Πρώτα το Σχολείο. Όταν υπάρχει έστω και ένας εκπαιδευτικός με οργανική, ΠΑΝΤΑ υπάρχει διευθυντής. Οπότε από 1/7 θα οριστούν πάλι οι Υποδιευθυντές (ή οι αρχαιότεροι αν δεν υπάρχει/πάρει σύνταξη) μέχρι να δεήσει η Παρατασέως να κάνει κρίσεις διευθυντών. Για το (γ) συμφωνώ απόλυτα.

Πρώτα το Σχολείο
|

Έχω μια απορία (μάλλον δύο): α) οι Υποδ/ντες που αναπληρώνουν τώρα τις κενές διευθυντικές θέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 2 του Ν.1566/1985, μπορούν να το κάνουν μέχρι τέλους του τρέχοντος διδακτικού έτους (στον ίδιο νόμο ορίζεται: Η προσωρινή αναπλήρωση δεν μπορεί να διαρκέσει πέραν από τη λήξη του διδακτικού έτους). Σωστά καταλαβαίνω; Υπάρχει κάποιος άλλος νόμος που ισχύει; Με αυτόν το νόμο δεν αποφασίστηκε η αναπλήρωση; Άρα, αν ισχύει αυτό, στις 30/6 για τη Β/θμια και στις 21/6 για την Α/θμια οι Υποδντες τελειώνουν την αναπλήρωση. Σωστά;; Αν ναι, τι θα συμβεί μετά; Μπορεί να παραταθεί η αναπλήρωση καθ' υπέρβαση (και καταπάτηση) του νόμου; Το καλοκαίρι κάποια Σχολεία θα είναι "ακέφαλα"; Και, αν ισχύουν όλα αυτά, τι θα γίνει με αυτά τα Σχολεία την 1/9; β) κάποιοι από τους Υποδντες σίγουρα έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης φέτος ή αποχωρούν αυτοδίκαια από την Υπηρεσία. Τι θα γίνει σε αυτά τα Σχολεία την 1/9; γ) πώς φαντάζεται η Υπουργός ότι θα "προχωρήσει" η "αξιολόγηση" με όλη αυτή την προσωρινότητα και με Δντες που παίζουν ήδη στην παρα΄ταση της παράτασης και που οι ίδιοι δεν έχουν αξιολογηθεί με κανένα τρόπο (προσχηματικό ή ουσιαστικό (;)). Εκτός αν ζούμε στο νομικό σύμπαν της κ. Κεραμέως, όπου ο νόμος είναι αυτή και μπορεί να τα "μαγειρεύει" κατά το δοκούν, και δε θέλουμε να το καταλάβουμε. Αιδώς !!

Μιχάλης
|

Είναι σίγουρα η ίδια πλατφόρμα;
Η επιλογή Συμβούλων και ΔΙΔΕ γίνεται κεντρικά. Των Διευθυντών σχολικών μονάδων εντός κάθε Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας.

@Μιχάλης
|

Μάλλον επειδή είναι η ίδια πλατφόρμα???

ΔΕΝ είναι αποτυχία
|

είναι μεθόδευση (απλώς λίγο πιο αποτυχημένη από το αρχικό σχέδιο, αλλά κάνει δουλίτσα)

Θέμιδα
|

Σιγά σιγά! Όλα θα γίνουν μην βιάζεστε! Άλλωστε θα ζήσουμε ένα θερμό καλοκαίρι με πολλές κρίσεις.

ph
|

Στράτο, πιστεύεις ότι τον Ιούνιο του 2023, η Νίκη θα ναι Υπουργός? Εγώ δε νομίζω. Θα δεχτούν 2-3 κόμματα τους ίδιου Υπουργούς? Γιατί και χωρίς απλή αναλογική πολύ δύσκολο να ξαναδούμε μονοκομματική κυβέρνηση.
Καλό καλοκαίρι σε όλους.

@ert
|

Εδώ καράβια χάνονται ,βαρκούλες αρμενίζουν ...Άνθρωποι σκοτώνονται, συνάνθρωποι μας αγωνιούν για να εξασφαλίσουν το αύριο τους και εσύ το μυαλό σου :Πότε θα γίνουν επιλογές Δ/ντών σχολείων..Σου έγινε έμμονη ιδέα πλέον ! ! !

Ονειρα
|

Και ελπίδες φρούδες.Το ξαναγράφω για τελευταία φορά.Μονο διευθυντές διεύθυνσης εφετος και αυτοί στις 16 Αυγούστου.ολα τα αλλά τα χριστουγεννα

πείνα και των γονέων!!!
|

Εδώ έρχεται πείνα και καταστάσεις ανεξέλεγκτες στην κοινωνία και εσείς ασχολείσθε ακόμη με την κ. Νίκη Κεραμέως;;;;

Ntinos
|

Τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά..Οι αναπληρωτές οι Υπ/ντές που ανέλαβαν καθήκοντα τα κατάφεραν μια χαρά..Ας αφήσουν την κλάψα και το απαξιωτικό φρασεολόγιο κάποιοι που παριστάνουν τους εκπ/κούς λοιδορώντας θεσμούς και συναδέλφους ! !

SGK
|

Τίποτε δεν θα γίνει!

Ert
|

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να ξηλωθεί όλο το επιτελείο για την επική αποτυχία αυτή. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Είναι ντροπή να θέλει αξιολόγηση όταν οι ίδιοι παίρνουν στον προγραμματισμό ΜΗΔΕΝ. Πάντως αν στα σοβαρά θέλει νέους διευθυντές την 1 Σεπτεμβρίου, μπορεί να το επιβάλει. Μια τροπολογία, λίγο σφίξιμο λουριών τηλεφωνικά και τέλος. Όσοι ονειρεύονται εκλογές για να τους μαυρίσουμε, θα περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι το 2023.

ΡΟΤΟ
|

Οι νυν διευθυντές σχολείων θα πάρουν παράταση άλλα 2 χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι αποκλείεται να προλάβουν. Του χρόνου έχει εκλογές και πιθανότατα εκλογικές περιπέτειες με προσωρινές κυβερνήσεις κλπ οπότε αν ξεμπλέξουμε με τα πολιτικά το φθινόπωρο του '23 πάμε για προκήρυξη και επιλογή το καλοκαίρι του '24.

Τοτο
|

Θυμάστε το πρωταπριλιατικο σχετικό άρθρο; Να τον ακούτε τον προφήτη.

Μιχάλης
|

Τι εμποδίζει την κατάθεση αιτήσεων υποψηφίων Διευθυντών σχολείων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των Συμβούλων; Οι δύο επιλογές να "τρέξουν" παράλληλα για ένα διάστημα.
Θέμα πολιτικής βούλησης είναι και όχι πρακτικό

pakis
|

Τέτοια τάξη τέτοια αλφαδιά με τους άριστους της κυβέρνησης δεν έχουμε ζήσει ποτέ, όχι τουρλού που έλεγε ο απόφοιτος χαρβαρντ πρωθυπουργός

ΠΕ19
|

Αν οι συνεντεύξεις των Συμβούλων αρχίσουν πριν από 10/7 τότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχουμε Δ/ντες σχολείων μέχρι 1/11 ή αν γίνει κανένα θαύμα 1/10.

Πρόσεχε Ayrton, η πίστα γλιστράει
|

@ΕΡΤ
"Εκτός αν τρέξει πολύ γρήγορα η διαδικασία με τους συμβούλους/επόπτες"...

Πολύ γρήγορα.... μπορεί να τρέξει η F1, το νέο Tesla, οι Labo και οι Ferrari.
Για 600 υποψήφιους ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ, τα 4 συμβούλια (μ.ο. 150 υποψηφιότητες/συμβούλιο) χρειάστηκαν.... είμαστε στον 4ο μήνα κι ακόμα έχουμε δρόμο (ή πίστα) μπροστά μας.
Για 2400 υποψήφιους Σ.Ε., τα 6 συμβούλια (μ.ο. 400 υποψηφιότητες/συμβούλιο).... πόσο χρόνο λέτε να χρειαστούν για την καρό σημαία?
ΥΓ. Και πάντα με την προϋπόθεση, ότι δεν θα έχουμε κανένα tête-à-queue και δεν θα χρειαστεί να μπούμε στα pits....

Νίκος
|

Διευθυντές σχολείων του χρόνου. Τα είπα αυτά εδώ και καιρό.

alastor
|

Μερικοί εδώ μέσα, από την ανυπομονησία τους να γίνουν διευθυντές, πιστεύουν στα σοβαρά ότι μέσα στο καλοκαίρι (κατά τον δεκαπενταύγουστο δηλαδή...) θα ολοκληρωθούν οι κρίσεις διευθυντών σχολείων και την 1η του Σεπτέμβρη οι νέοι διευθυντές θα αναλάβουν υπηρεσία!! Τόσες φορές διαψεύσθηκαν και ακόμη να βάλουν μυαλό....

αγαπητέ Στρατο
|

Κάνεις λάθος με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για ΔΕ
Αφου 4/6 είναι η τελευταία ημέρα συνεντευξεων, δεν υπολογισες τις 2 εβδομάδες για συμπληρωματικές Συνεντευξεις.
Όποτε παμε 17/06
Άρα, βάλε κ 1 εβδομάδα για δηλωση τοποθέτησης παμε 24 ή 27/06

Στράτος
|

Άρθρο 232 παρ. 4
Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος:
.
α) προηγείται η προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης,
.
β) έπεται η προκήρυξη των θέσεων των διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.),
των υπευθύνων τομέων των Ε.Κ., των Προϊσταμένων των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Προϊσταμένων των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Κ.Ε.ΠΕ.Α. και
.
γ) ακολουθεί η προκήρυξη των θέσεων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και του Προϊσταμένου του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαί-
δευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

όλα
|

όλα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το πολύ τέλος Αυγούστου, γιατί μετά θα έχουμε εκλογές και οι διαδικασίες αναστέλλονται !

teacher
|

Θεωρώ δεδομένο ότι οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους την 1 Ιουλίου. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό, για λίγες ημέρες, να βάλουν τους νέους να υπογράψουν αποφάσεις των παλιών, για θέματα που αφορούν στο προηγούμενο διδακτικό έτος. Οι Συντονιστές-Σύμβουλοι, σχεδόν για όλο τον Ιούνιο, θα απασχολούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις Πανελλαδικές εξετάσεις (βαθμολογικά κέντρα, κ.λπ.). Άρα, όποτε κι αν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των πινάκων με τα μόριά τους, πριν τις αρχές Ιουλίου δεν μπορούν να ξεκινήσουν συνεντεύξεις. Το χρονοδιάγραμμα των συνεντεύξεων των ΔΠΕ και ΔΔΕ καλύπτει χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα. Οι Σύμβουλοι, που είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι, δε θέλουν 1,5 μήνα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες; Και μετά ξανά οι πίνακες με το σύνολο των μορίων, μαζί με αυτά της συνέντευξης, βάλε πέντε μέρες για ενστάσεις και, αν δεν υπάρξουν παρατράγουδα, μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι Σύμβουλοι. Τα σχολεία όμως θα αρχίσουν και οι Σύμβουλοι ίσα ίσα που θα έχουν τοποθετηθεί. Βάλτε μια βδομάδα (πολύ αισιόδοξο σενάριο) να βγουν οι επόπτες, άλλη μια βδομάδα να συγκροτηθούν και να οργανωθούν τα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Σχολείων, φτάσαμε στα μέσα Σεπτέμβρη. Είναι το νωρίτερο που μπορούν να ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Όσο γρήγορα κι αν το τρέξουν, θα χρειαστεί τουλάχιστον μήνας. Και ξανά πάλι πίνακες, ενστάσεις, κ.ά. Θα συμβεί ό,τι έγινε το 2007, όταν ανέλαβαν Διευθυντές τον μήνα Νοέμβριο. Και όλα αυτά, χωρίς να αποκλείουμε το σενάριο πρόωρων εκλογών. Οπότε, οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων, κανονίστε ήσυχα τις διακοπές σας και με το καλό τον Σεπτέμβριο επαναπροσδιορίζετε τα δεδομένα. Τώρα, αν αιφνιδιάσουν και, άσχετα πότε θα γίνουν οι συνεντεύξεις, ζητήσουν να υποβληθούν τα δικαιολογητικά μέσα το καλοκαίρι, πριν φύγετε για οπουδήποτε, ετοιμάστε έναν ηλεκτρονικό φάκελο με τα προς μοριοδότηση δικαιολογητικά σας, πάρτε μαζί σας και το καινούριο laptop που θα αγοράσετε με τα λεφτά που θα δώσει η Υπουργός, και περιμένετε την ημέρα που θα πρέπει να τα ανεβάσετε στην αντίστοιχη πλατφόρμα. Και σε όλα αυτά που περιγράφω, δεν έχω λάβει υπόψη και το δικαίωμα των υπαλλήλων των Διευθύνσεων να πάρουν τις άδειές τους. Γιατί κάποιος από αυτούς θα εκδώσει τις βεβαιώσεις υπηρεσιακής κατάστασης. Χαρτί απαραίτητο για να γίνουν οι αιτήσεις. Καλό κουράγιο.

ΓΙΏΡΓΟΣ
|

Του αγίου .............

Λεων
|

Απλά να αναφέρω, χωρίς παρεξήγηση και για να μην αρχίσει να ανοίγει η όρεξη σε αρκετούς, ότι σύμφωνα με το αρχικό (ιδεατο) σενάριο του υπουργείου, από τη λήξη της προθεσμίας αιτήσεων των διευθυντων εκπαιδευσης μέχρι την έναρξη των συνεντεύξεων, θα ήταν 2 μήνες...Άρα, ΑΝ όλα πάνε καλά με τους συμβούλους (όπως ΔΕΝ πήγαν με τους διευθ εκπ/σης), οι σύμβουλοι ξεκινάνε συνεντεύξεις 9 Ιουλίου... Άρα,απλά μαθηματικά....

Εκπαιδευτικός
|

Οι ΣΕ θα έχουν γίνει μέχρι 15 Αυγούστου (μεγάλη η χάρη της).
20-30 Aυγούστου θα γίνουν οι Διευθυντές σχολείων και 1 Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι στις θέσεις τους.
Είναι το ίδιο πιθανά με τη νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο (στην Γιουροβίζιον είναι δεδομένη)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ