Παραμονή εκπαιδευτικών στα Λύκεια για το Μηχανογραφικό των υποψηφίων για τα ΑΕΙ

Οι εκπαιδευτικοί θα αποζημιωθούν για μη χρήση θερινής άδεια

11/07/2022

Άκουσε το άρθρο

Για την υποστήριξη της υποβολής απο τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ του Μηχανογραφικού Δελτίου , όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τετάρτη 13-7-2022 και την Δευτέρα 18-7-2022, σύμφωνα με εγκύκλιο , την οποία υπέγραψε η υπουργός  Παιδείας Ν. Κεραμέως. 

Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη υποβληθέν/οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να υποβάλουν αμέσως εκ νέου ένα
      
άλλο Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν με την παρουσία του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή (ή του αναπληρωτή αυτών) και ενός εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι 2 ανωτέρω εκπαιδευτικοί που θα είναι παρόντες στα Λύκεια θα αποζημιωθούν για καθεμία από αυτές τις 2 ημέρες για μη χρήση θερινής άδειας.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (15)

Αντώνης
|

Καμιά αποδοχή της πρότασης της ΟΛΜΕ για μισθολογική αναβάθμιση των καθηγητών θα κάνει του Υπουργείο;
Μισθοί περικομμένος, δώρα περικομμένα, 2 χρόνια πάγωμα ΜΚ για να σωθεί η προσωπική διαφορά των τότε συνταξιούχων, αυξήσεις προϊόντων και Υπηρεσιών επί 10 χρόνια (από το 2012) χωρίς καμιά αύξηση σε μισθό και πληθωρισμός 13% φέτος ξέχωρα το ξέσπασμα τιμών σε ενέργεια και καύσιμα...

Και παρόλα αυτά καμιά κουβέντα από το Υπαιθ για μια μικρή έστω αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών; Τί γίνεται;

Γιώργος Π.
|

Για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν οι νεότεροι μέχρι και το 2005 - 2006 η αποζημίωση του δ/ντη και ενός εκπαιδευτικού γινόταν για ΄΄όλες τις ημέρες από 1/7 μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΠΑΛ
|

Το ότι για να βοηθήσουμε τους μαθητές να εγγραφούν μέσα στον Ιούλιο έχοντας ανοιχτό το σχολείο, το ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής ώστε να κάνουμε δεκτή την αίτηση...ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ;;;;
22 μέρες του Ιουλίου στο σχολείο..

Μαρία
|

Η κοινωνική αναλγησία της υπουργού είναι αποδεδειγμένη καιρό τώρα....δεν είναι θέμα συζήτησης.

3 μέρες
|

θα έπρεπε ήδη να πληρώνονται από χθες - προχθές και πάει λέγοντας.. για τη θερινή υπηρεσία! (1 μέρα να ταξιδέψει για να πάει κανείς στον τόπο της θερινής υπηρεσίας του, 1 μέρα η θερινή υπηρεσία και 1 μέρα για να γυρίσει πίσω. Συν τα οδοιπορικά).
Για τη μη χρήση θερινής αδείας πληρώνονται εδώ και χρόνια οι καθηγητές λυκείων, δεν είναι κάτι τωρινό!! Εφαρμόζει τον νόμο που ήδη υπάρχει η υπουργός. Δεν έβγαλε κανέναν καινούργιο!!!
Το "Μπράβο" πρέπει να ειπωθεί αν βγάλει το υπουργείο κανένα νόμο για οικονομική αναβάθμιση (των εκπαιδευτικών μιλάμε, όχι των υπουργών!), και μείωση γραφειοκρατίας. Τότε θα γίνει πιστευτό ότι σέβεται τη δουλειά του εκπαιδευτικού. Όταν τους "φορτώνουμε", και στο "τζάμπα", δεν... Πρέπει πανηγυρίζουμε για ουσιαστικά πράγματα. Όσο το κράτος κρατά εξαθλιωμένους τους εκπαιδευτικούς δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν δίνει καμμιά σημασία στην εκπαίδευση. Αυτοί θα δουλεύανε με 800€ τον μήνα; Σαφώς και όχι!

ApoTel
|

Γιατί να μην πληρωθούν για χρήση θερινής άδειας και οι εκπαιδευτικοί που θα πάνε στα σχολεία να παραλάβουν τα βιβλία οποία μέρα βολεύει την μεταφορική; Και αυτοί δουλειά του σχολείου δεν κάνουν; Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια που η παράδοση γίνεται εκτός εφημερίας του σχολείου;

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
Αχ, Νικόλα μου! Δεν το 'πιασες. Εγώ είμαι με τον Σπάρτακο πάντως! Εννοείς;

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Η λιγοστή προθεσμία που δόθηκε για τα μηχανογραφικά ήδη έχει εξαντληθεί κατά το ήμισυ, αλλά τα έγγραφα και οι εγκύκλοι ανακοινώνονται μόνο στα διάφορα site, ενώ ακόμη δεν έχουν πάει στα σχολεία! Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι επισήμως δεν έχει αρχίσει η διαδικασία των μηχανογραφικών!!! Για παράδειγμα, αν ως αύριο δεν έρθει η παρούσα απόφαση για λειτουργία των λυκείων την ερχόμενη Τετάρτη, τότε δε βλέπω πώς νομιμοποιείται το άνοιγμά τους ή δεν ξέρω πώς μπορεί να κατηγορηθεί αν κάποιος δεν ανοίξει το σχολείο του! Όντως αυτή είναι υποδειγματική ...ψηφιακή διακυβέρνηση!

Ε;;
|

Πάντα ίσχυε αυτό, δεν το αποφάσισε αυτή η κυβέρνηση.

Πέτρος
|

Τα παλιά ΚΕΠΛΗΝΕΤ είχαν περίοδο λειτουργίας από 1η Σεπ μέχρι 10 Ιουλίου με ΦΕΚ και μετά οι έχοντες θητεία είχαν άδεια σαν τον εκπαιδευτικό.
Η αλήθεια είναι ότι συνεχώς τους έφερναν για προβλήματα σε υπολογιστές της Δ/νσης, την υποβολή μηχανογραφικού - ως τεχνικοί υποστήριξης (με τα αγγλικά μια χρονιά έληξε 27 Ιουλίου) και επίσης τον Ιούλιο και Αύγουστο τους έστελναν για ανάρτηση εκατοντάδες προκηρύξεις, ανακοινώσεις που απαιτούσαν πολύωρη εργασία μέσα στην α΄άδεια.
Ουδέποτε πήραν ούτε 1 ευρώ για χρήση θερινή άδειας.
Για να βλε΄πουμε πως το κράτος έχει διαφορετικά πρόσωπα για το ίσιο θέμα

Κρίτος
|

το να πληρώνεσαι για τη χρήση αδείας επιβάλλεται από το νόμο, δεν αποτελεί ... χάρη του κυβερνήτη..

ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
|

Μην πανηγυρίζεις για την υπουργό Σπάρτακε ,
ανέκαθεν αυτό γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια .........

Τι τραβάνε
|

οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα..
Στη Γερμανία οι εκπαιδευτικοί κάθονται 6 εβδομάδες το καλοκαίρι (έχουν περισσότερες διακοπές μέσα στη χρονιά σε σχέση με τους Έλληνες), δεν υπάρχει ΘΕΡΙΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ γιατί τα σχολεία μένουν κλειστά και δεν ανοίγουν καθόλου, ούτε για το αν χρειάζεται κανείς κάτι (θα πάρει κάποιος το οποιοδήποτε έγγραφο όταν ανοίξουν), και έτσι μπορούν οι εκπαιδευτικοί φεύγουν και για εξωτερικό όλο αυτό το διάστημα. Δεν έχουν καμμία υποχρέωση στο σχολείο. Όταν χρειάζεται να κλείσουν σχολεία, π.χ. λόγω χιονιού, αυτά κλείνουν και ΔΕΝ κάνουν τηλεκπαίδευση (ενημέρωση πρόσφατη από Γερμανούς εκπαιδευτικούς). Η τηλεκπαίδευση πάει, τέλειωσε -είπαν-.
Και φυσικά καλοπληρώνονται! Έχουν από τα καλύτερα μισθολόγια. Γιατί το κράτος σέβεται τη δουλειά τους και δεν τους εξαντλεί..
Κίνητρο το υπουργείο δεν θα δώσει για τους Έλληνες;
Άρα, στραβός είναι ο γιαλός εδώ ή στραβά αρμενιζουμε;

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

1.Την Τετάρτη 13 σε κάποια διεύθυνση είναι μέρα θερινής υπηρεσίας, οπότε ευνοείται ο συνάδελφος που πήρε εκείνη τη μέρα για θερινή υπηρεσία. Αυτό δεν πειράζει, χαλάλι του.
2. Μήπως όμως να δοθεί και αποζημίωση μη χρήσης θερινής αδείας σε κάθε εκπαιδευτικό που κάνει τη θερινή υπηρεσία του, χρόνια τώρα, και πληρώνει για τη μετάβαση από και προς τον τόπο των διακοπών του; Δοθέντος του ότι ταξιδεύει μία μέρα πριν, άρα τρώει 2 μέρες από την άδειά του; Ελπίζω να έγινε η αρχή.

Σπάρτακος
|

Θα πληρωθούν επιπλέον οι εκπαιδευτικοί για τη μη χρήση θερινής άδειας!
Μπράβο Νίκη! Να τα βλέπουν αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ