Κυβ. Εκπρόσωπος: Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ είναι απόλυτα συνεπές με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

11/07/2022

Ενημερώθηκε: 12/07/2022, 07:32

Άκουσε το άρθρο

Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ  είναι απόλυτα συνεπές με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί μια τομή στη δημόσια εκπαίδευση, η οποία θα ωφελήσει τη νεολαία, θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το δημόσιο Πανεπιστήμιο και θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες στην κοινωνία, το Κράτος και συνολικά την Πατρίδα μας.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σημείωσε τα εξής:

Με το νομοσχέδιο εξασφαλίζονται: Η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο προς τα ίδια τα αυτοδιοίκητα Πανεπιστήμια. Η διεπιστημονικότητα. Η κινητικότητα φοιτητών και ερευνητών. Η ανάπτυξη συνεργασιών. Η εξωστρέφεια και η παραγωγή γνώσης, έρευνας και καινοτομίας, διαδικασίες που διαχέονται προς όφελος της κοινωνίας. Η παροχή νέων δυνατοτήτων στα Πανεπιστήμια, στους φοιτητές, στους πανεπιστημιακούς και στους πολίτες. Η προσαρμογή στις διεθνείς εξελίξεις. Η επίλυση χρόνιων ζητημάτων  και η κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Αναβάθμιση της ποιότητας των Α.Ε.Ι., με εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων, με εσωτερικό Erasmus, με ενίσχυση της πρακτικής άσκησης, κοινά και διπλά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με προγράμματα σπουδών δευτερεύουσας κατεύθυνσης, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία, με ένα νέο, γρήγορο, πιο αξιοκρατικό, πιο διαφανές σύστημα εκλογής και εξέλιξης μελών Δ.Ε.Π, με επαγγελματικά μεταπτυχιακά και βιομηχανικά διδακτορικά.
  • Ενίσχυση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας στα Πανεπιστήμια με ένα νέο μοντέλο διοίκησης,  με θέσπιση αναπτυξιακών εργαλείων για την αναβάθμιση των Α.Ε.Ι., με εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας.
  • Προώθηση της σύνδεσης με την κοινωνία, με ολοκληρωμένο πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών των πανεπιστημιακών εργαστηρίων και αναβάθμιση του ρόλου των Κέντρων Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, με αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας και υποστήριξη για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων από φοιτητές.
  • Εκσυγχρονισμό του ΔΟΑΤΑΠ, με νέο πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του, που στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας ακαδημαϊκής αναγνώρισης τίτλων σπουδών από Ιδρύματα της αλλοδαπής με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη μείωση της καθυστέρησης και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των Πανεπιστημίων και του πολίτη σε θέματα αναγνώρισης τίτλων σπουδών από Ιδρύματα του εξωτερικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Φοιτητής
|

Σας παρακαλούμε όλοι εμείς οι φοιτητές των ΑΤΕΙ Μηχανικών (Ηλεκτρολόγων & Μηχανολόγων) του 4ου έτους φοίτησης που είμαστε στην μεταβατική περίοδο αναβάθμισης των σχολών, να αντιστοιχίσετε τις σχολές μας με όλες τις υπάρχουσες στην Ελλάδα, διότι είναι οικονομικά ασύμφορο εμείς της επαρχίας να συνεχίσουμε τις σπουδές μας υποχρεωτικά στην ΑΘήνα!!!
Εκτιμούμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία "επί ίσοις όροις" να εξελιχθούμε ακαδημαϊκά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ