Χρ. Βερναρδάκης: Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

Ν. Κεραμέως: "Ο κ. Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός"

12/07/2022

Ενημερώθηκε: 12/07/2022, 16:15

Άκουσε το άρθρο

Βίντεο με το οποίο  συγκρίνει την υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως με την προφυλακισμένη ύποπτη Πισπιρίγκου, ανάρτησε ο πρώην Επικρατείας υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης με το οποίο διερωτάται :  "Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;", και σημειώνει:

1) Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

2) Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά  δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.  

3) Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.

4) Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.

5) Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

6) Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας.

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Στην ανάρτηση  του κ. Βερναρδάκη απάντησε  η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με την ακόλουθη δήλωση: "Ο κ. Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός".

Η απάντηση  της Νέας Δημοκρατίας

Η  Νέα Δημοκρατία  με ανακοίνωσή της τονίζει  πως ο κ. Βερναρδάκης ξεπέρασε «και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα», και υπογραμμίζει:

 Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας.
Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος!.

Η  Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει».

Ζήτησε συγγνώμη

Ο πρώην υπουργός του  ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ.

Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο"

 

Σχόλια (27)

Μιμή
|

Σαν έκφραση όχι ωραία, αλλά ταιριάζει. Η υπουργός φέρεται με αναλγησία στη νέα γενιά.

Ο, τι και να λέμε....
|

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ 1000%.

xa
|

Το σίγουρο είναι ότι δεν βελτιώθηκε η ποιότητα της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, αλλά μάλλον επιδεινώθηκε.

Steve
|

Αυτό είναι το επίπεδο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην παιδεία. Για μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι θα γίνουν ποτέ τα πράγματα καλύτερα είτε με τους μεν είτε με τους δε.

ΞΑΝΘΟΣ
|

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ !

ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ;
ΓΙΑΤΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ;

1) Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

ΔΕΝ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΑΠΛΑ , ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΣΟΙ ......ΜΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΜΕ 8 ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ.......ΕΕΕΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.
ΜΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ....!!! ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

2) Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ.....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ.....!!!

5) Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ.....!!!
ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ.....

Επί της ουσίας
|

Ο χαρακτηρισμός άστοχος. Η κ. Κεραμέως ψάχνει, ως έξυπνη νομικός, να χρησιμοποιήσει κάθε λεκτικό ολίσθημα των πολιτικών αντιπάλων για να αλλάξει την ατζέντα και την αγανάκτηση που αισθανόμαστε για τα πεπραγμένα της. Κατά τα λοιπά είναι απόλυτα σαφής η ακαταλληλότητα, η εμπάθεια και η βαθύτατη άγνοια της για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Μαιρούλα
|

Αυτό είναι το επίπεδο της κυβέρνησης στη παιδεία! Αχρηστία όχι αριστεία.

Πολιτικός πολιτισμος
|

Αυτοί είναι. Ακριβώς ! Καλά ακούσατε!

ΚΩΣΤΑΣ
|

Απαράδεκτος.

τσίριζα
|

Αν ήταν σε άλλη χώρα θα είχε παραιτηθεί. Εδώ λες ό,τι θέλεις και έχεις γιατί έχεις άσυλο.

Σε όλα έχει δίκιο
|

Έκανε την επαγγελματική κατάρτιση ανειδίκευτη εργασία και τους μισθούς χαρτζιλίκι. Δεν είμαι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει 200% δίκιο. Τι είναι δολοφονία άραγε, να μην μπορείς να ζήσεις τα παιδιά σου εξαιτίας συντεχνιτων?

Χμ
|

Και λέει και ψέματα. Στην επαγγελματική εκπαίδευση επί ΣΥΡΙΖΑ τα παιδιά έκαναν πρακτική (εργάζονταν) αμισθί και επί Κεραμέως αποζημιώνονται. Ο λαϊκισμός του Σύριζα δεν έχει πάτο.

Χωρίς παρωπίδες
|

Ένας τέως ΠΘ, που αποκαλούσε έναν άλλο ΠΘ "αρχιερέα της διαπλοκής", στο ΣΥΡΙΖΑ ανήκε κι αυτός? Αποδίδετε χαμηλό επίπεδο στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν "πατάτες" γίνονται διαχρονικά από όλα τα κόμματα.
Για την "ταμπακιέρα", δηλαδή για τα πολιτικά σχόλια-κριτική του κυρίου Βερναρδάκη, θα πούμε τίποτα.... ή μούγκα στη στρούγκα?

Γνώμη
|

Ατυχής η έκφραση του αντιπολιτευόμενου βουλευτή. Η έκφραση ο "Νέρων" της παιδείας θα ταίριαζε γάντι!

Καθηγητής Δευτεροβάθμιας
|

Ο παραλληλισμός του κ.Βερναρδακη ατυχής. Η αδιαλλαξία της κας Κεραμεως ανηκουστη. Ο οξύς λογος του κ.Βερναρδακη ανεπιτυχής. Οι εμμονες της κας Κεραμεως οδηγούν σε αδιέξοδα. Δυστυχώς, ολα αυτά κάνουν "φτωχότερη" την Παιδεία. Η λεκτική πάλη ανάμεσα στις δυο ιδεολογίες που εκπροσωπούν η κα Κεραμεως και ο κ.Βερναρδακης μόνο θλίψη γεννούν. Παντελής έλλειψη (και των δύο) ορθού λόγου και διάθεσης να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

παρακμή
|

Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι πληρώνει ο φορολογούμενος. Βαθμός εισαγωγής 0,87 δε μπορεί να υπάρξει ας κλείσουν σχολές. Αυτά ήταν τα χαμηλής ποιότητας σπουδές. Ναι τα μεταπτυχιακά πρέπει να πληρώνονται . Είναι μετά τις βασικές σπουδές. Σύνδεση σχολών με αγορά εργασίας . Δεν πληρώνονται όλοι από το δημόσιο. Και ναι! Θελουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία γιατί το θέμα σε κάποια ΑΕΙ έχει ξεφύγει . Τόσο για τους χαρακτηρισμούς το απαράδεκτο είναι λίγο!

Γιατί ;
|

Ήταν αλήθεια υπουργός; Δεν το πιστεύω!

Αυτό είναι το επίπεδο
|

Αξιολύπητε φαινόμενα! Όταν δε μιλάει με επιχειρήματα μιλάμε χαρακτηρισμούς . Ο,τι του έρθει στο μυαλό. Προσβολες και μισογυνισμος έχει δίκιο η υπουργός. Τι να πρώτο σχολιάσεις όσα λέγονται.

Ξέφυγε (κι ο ένας κι ο άλλος)
|

Ο ένας "ξέφυγε" με την Πισπιρίγκου, η άλλη ξέφυγε από τη βάσιμη κριτική, πατώντας πάνω στην αστοχία της Πισπιρίγκου. Εδώ όμως τέθηκαν 6 σημεία πολύ συγκεκριμένα. Τι απάντησε πάνω σε αυτά η "άριστη" υπουργός; Ότι είναι χυδαίος ο παραλληλισμός με την Πισπριρίγκου. Αλήθεια, τι βολική απάντηση! Πάνω στα σημεία της κριτικής, απολύτως τίποτε! Κατά τα λοιπά, επικαλείται το ήθος η πρωτομαστόρισσα του αυταρχισμού, των θλιβερών απολυταρχικών εγκυκλίων και νομοθεσιών. Υποκρισία, υποκρισία, υποκρισία...

Αριστεία, όχι αστεία
|

Πιπερι και στους δυο.
Ο πρωην γιατι την εβρισε, η νυν γιατι συνεχως λεει ψεματα.
Και 200 φορες τιμωρια " δεν θα την ξαναπω πισπιριγκου" και" δεν θα ξανακανω τον εισαγγελεα".
Αντε καλοκαιριατικα!

Αναλογιζόμενος
|

Δεν χρειάζεται να δεις πολλά, αρκεί η αρχή με το "στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια" και καταλαβαίνει το είδος του πολιτικού ανδρός!
Να του δώσουμε ένα μπράβο όμως αφού δεν είπε ότι "τους στέρησε την πανεπιστημιακή εκπαίδευση" αλλά απλώς την "είσοδο στα Πανεπιστήμια". Τυπικά ακριβής είναι.

Πελοπίδας
|

Αυτό είναι το επίπεδο αντιπολίτευσης του Σύριζα.

nik
|

Αυτά που γίνονται στην παιδεία έχουν ψυχιατρικό υπόβαθρο, εκεί κολλάει το πισπιρίγκου αν και υπερβολικό. Ο πυροσβέστης παίρνει 1700€ και ο εκπαιδευτικός με 3 πτυχία σε πρότυπο σχολείο 1100€. Πρέπει να γίνει ειδική έρευνα για το τι συμβαίνει ακριβώς.

Πιτσιφλής
|

Οι βουλευτές πρέπει να είναι πρότυπα ενεργού πολίτη, ειδικά όταν είναι και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Λείπουν οι πολιτικοί δάσκαλοι από τον τόπο μας, είμαστε φτωχοί.
Πριν από ε΄ξι χρόνια, κύριε Διευθυντά, σαν σήμερα, έφυγε από τη ζωή ένας κορυφαίος πανεπιστημιακός Δάσκαλος που με τις επιφυλλίδες του κάθε Κυριακή
δίδασκε άριστο, απολαυστικό κριτικό νεοελληνικό λόγο σε αμέτρητους αναγνώστες και σε χιλιάδες δασκάλους και καθηγητές. Είναι ο Δάσκαλος που έβαλε στα σπίτια μας και στα σχολεία μας τον πιο όμορφο και υπέροχο Οδυσσέα και τα γέμισε με συγκίνηση, τα νότισε με τα δάκρυά μας. Σας παραθέτω ένα πολύτιμο απόσπασμα από τον τελευταίο δημόσιο λόγο του:

'' — Και το μοίρασμα του κόσμου σε καλούς και κακούς, σε Καλό και Κακό;

Αν μου έλεγαν τι έχω να πω στον εαυτό μου και σε κάποιους φίλους, θα τους έλεγα να μοιράσουν σωστά τα πράγματα ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό. Άλλο πράγμα το Καλό και το Κακό, καθαρά μεγέθη, υπαρκτά, μες στον κόσμο γύρω μας, μες στο κορμί μας επίσης, κι άλλο πράγμα ο καλός και ο κακός. Σε καθαρά μεγέθη δεν υπάρχουν πουθενά. Το Καλό και το Κακό υπάρχουν. Ο καλός και ο κακός είναι φαντασίωση, όχι ανύπαρκτοι, αλλά είναι φαντασίωση. Πότε βγαίνουν το Καλό και το Κακό και πώς μοιράζονται δεν ξέρω. Ξέρω πώς μοιράζονται σιγά-σιγά σ' εμένα, αλλά δεν ξέρω αν θα το μάθω έως την τελευταία μου πνοή.

— Στα χρόνια σου τα πανεπιστημιακά, διαμορφώνεις έναν δικό σου τρόπο διδασκαλίας. Θα έλεγα πως φέρνεις μια τομή στα ακαδημαϊκά πράγματα. Ποιες μορφές δασκάλων σε εμπνέουν;

Θα σου αναφέρω τρία ονόματα: στο γυμνάσιο ο Μπότσογλου, στο πανεπιστήμιο ο Λίνος Πολίτης και στη Γερμανία ο Βάλτερ Μαργκ.

— Από πού αλλού παίρνεις στοιχεία για να φτιάξεις τον τρόπο σου;

.... πρώτα-πρώτα, πρέπει να είσαι περήφανος δάσκαλος. Το άλλο, να αισθάνεσαι διδάσκοντας –αυτό άρχισε πολύ νωρίς– ότι μαθητεύεις και ότι μαθητεύοντας αφήνεις να βγει μόνο του το δασκαλίκι. Αυτό οι φοιτητές μου θαρρείς ότι το άρπαζαν στον αέρα και το τι μου παραστάθηκαν και μου παραστέκονται ως τώρα δεν λέγεται.''

Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
|

'Και βουλιάζαμε όπως η νεότης.Ενώ από το βάθος ακουγόταν η Ραμόνα".Ελύτης

Γιατί;
|

Ποση πόλωση ; Γιατί;

Δεν έχω λόγια
|

Πραγματικά λυπηρό! Γιατί επιτρέπουν και αναρτούν τέτοια κείμενα; Τι θα γίνει στην κοινωνία αν ο καθένας εκφράζεται έτσι;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ