Επ' αόριστον παράταση θητείας των Διευθυντών Σχολείων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Με τις ψήφους μόνο των Βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκαν οι διατάξεις

15/07/2022

Άκουσε το άρθρο

 Με τις ψήφους μόνο των Βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκαν οι διατάξεις με τις οποίες παρατείνεται επ΄ αόριστον η  θητεία  των Διευθυντών Σχολείων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, μέχρι την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης.

Ειδικότερα οι νέες διατάξεις ορίζουν τα εξής:

Παράταση άσκησης καθηκόντων των διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων και των υπευθύνων τομέων των Εργαστηριακών Κέντρων και ρύθμιση συναφών θεμάτων

1. Διευθυντές, προϊστάμενοι και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), καθώς και υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ., οι οποίοι υπηρετούν το σχολικό έτος 2021-2022, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β ́ του Μέρους Β’, περί της επιλογής των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ν. 4823/2021 (Α’ 136).

2. Μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν με οργανική θέση στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021 – 2022 υπηρέτησαν ή υπηρετούν κατ’ αναπλήρωση ως διευθυντές, προϊστάμενοι και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και ως υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ, διατηρούν τη θέση ή ιδιότητά τους αυτή και εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β ́ του Μέρους Β ́ του ν. 4823/2021, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι η υπηρεσία τους στις προαναφερόμενες θέσεις ή υπό τις προαναφερόμενες ιδιότητες έχει λήξει με τη λήξη του διδακτικού έτους 2021 – 2022.

3. Μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β ́ του Μέρους Β ́ του ν. 4823/2021, κενές ή κενούμενες θέσεις διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και υπεύθυνων τομέων των Ε.Κ. πληρούνται με αναπλήρωση κατά τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο Ε’ του άρθρου 11, περί αναπλήρωσης, του ν. 1566/1985 (Α’ 167). Στην περίπτωση αυτή, εφόσον αναπληρωτές ορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με οργανική θέση στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, η αναπλήρωση διαρκεί μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β ́ του Μέρους Β ́ του ν. 4823/2021.

Παράταση της θητείας και άσκησης καθηκόντων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία λήγει στις 31.7.2022, ή όσοι ορισθούν να αναλάβουν και ασκήσουν καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του Μέρους Β’ του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί της επιλογής των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχόλια (109)

@Ανδρέας διευθυντής
|

Από το στόμα σου και στης Κ...ς τ' αφτί μα δεν το βλέπω.

Παναγιώτης Πατσ.
|

Μου άρεσε πολύ το σχόλιο του κου Πιτσιφλη !!!!!! "Διακριτικά" στο σακάκι, για τον καθε Διευθυντή, όπως έγραψε, πυρσός, κλπ, !!!!!!!!!! Εγώ θα πρότεινα για διακριτικά, ειδικώς αυτά του Ταξιάρχου, απ' τον στρατό !!!!!!!!! Ταιριάζει και το όνομα με τον βαθμό: Ταξίαρχος = ο αρχηγός στην τάξη !!!!!!!!!!!!!!

Εκπαιδευτικός
|

Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος την απάντηση. Είμαι υποδιευθυντής σε κάποια σχολική μονάδα. Θεωρώντας ότι λήγει η θητεία μου το 2020, ζήτησα και πήρα οργανική θέση σε άλλη σχολική μονάδα της διεύθυνσης στην οποία ανήκω. Με την παράταση της θητείας μου το 2021 και την νέα παράταση του 2022, θεωρείται ότι έχω υπηρετήσει την οργανική μου θέση στο άλλο σχολείο;

Αγανακτισμένος
|

Έλεος με τις παρατάσεις των διευθυντών σχολείων. Από παράταση σε παράταση !Τέτοια ανικανότητα στο υπουργείο ! #Λιβανίζουν # τις προκηρύξεις ! Άλλοι διευθυντές θέλουν να φύγουν και άλλοι κοκορεύονται που παραμένουν ! Φτάνει πια η κοροϊδία !! Προκηρύξτε και τις θέσεις των συμβούλων και των διευθυντών.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Δάσκαλος
Τι ωραία που τα λέτε! Καμία αναστάτωση δεν προκαλεί η αλλαγή διευθυντή στη μέση της σχολικής χρονιάς! Πρωτότυπη λογική, ομολογώ. Δεν ξέρω βέβαια πώς ορίζει κανείς την έννοια της "αναστάτωσης". Για παράδειγμα, μπορεί να θεωρείται φυσιολογικότατο ο απερχόμενος διευθυντής αίφνης από 2-4 ώρες την εβδομάδα υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου κατά τα Χριστούγεννα ή στο τέλος του τετραμήνου να πάει ως απλός διδάσκων στις 18 ώρες αφαιρώντας τις από άλλους συναδέλφους, με αποτέλεσμα αυτοί να βρεθούν μετέωροι και να πάρουν αναγκαστική διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλα σχολεία, ενώ οι μαθητές να αλλάζουν καθηγητή μετά από 3-4 μήνες!!! Ή ακόμα να αναβαθμίζεται μεσοχρονής σε διευθυντή κάποιος συνάδελφος σπάνιας ειδικότητας και να μένουν οι μαθητές χωρίς καθηγητή για άγνωστο διάστημα, όπως συνέβη άλλωστε την προηγούμενη χρονιά με την ξαφνική αποχώρηση χημικού από το σχολείο μου δυο μήνες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε ποτέ!!! Ουαί τοις Αβδηρίταις!!!

διευθυντής όποιος να 'ναι
|

τότε γιατί κόπτεσθε για την αντικειμενικότητα, αριστεία και αξιοκρατία;
τότε γιατί παρασύρετε τον κόσμο να κάνει ξένες γλώσσες, δεύτερα πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ετήσιες επιμορφώσεις;
προφανώς οι προσοντούχοι δεν ανήκουν στους ημετέρους σας, οπότε ψάχνετε τρόπο να τοποθετήσετε τους ευνοούμενούς σας, και μαζί να υποβαθμίσετε τα δημόσια σχολεία, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, μωρέ μπράβο;

Πιτσιφλής
|

Ας θυμόμαστε πού και πού τα αυτονόητα:
1. Για να γίνεις διευθυντής πρέπει να έχεις υπηρετήσει x έτη ως υποδιευθυντής.
2. Οι νέοι διευθυντές, πριν αναλάβουν, θα περνούν από την Ανώτατη Σχολή Διευθυντών για μία επιμόρφωση x ημερών. Κάτι σαν την Ανώτατη Σχολή Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων... Καλό θα ήταν κι ένα διακριτικό σήμα στο σακάκι. Μια κουκουβάγια; Ένας πυρσός;

Ας πρυτανεύσει η λογική...
|

@ Χουρδάκης & χωρίς συνέντευξη, αυτοματοποιημένα

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά δυστυχώς στο υπουργείο παιδείας κωφεύουν και επιλέγουν την αρχαιότητα ως μοναδική λύση... Είναι δυνατόν το 2022 να γίνονται τοποθετήσεις στελεχών σύμφωνα με το κριτήριο της αρχαιότητας; Απαράδεκτη επιλογή, άδικη, αντιδημοκρατική και μη αξιοκρατική!!!

ΝΟ
|

Ποια είναι τα μίνιμουμ προσόντα?

Πιτσιφλής, ο αρχαιότερος
|

@ Ανδρέας διευθυντής
Το πρόβλημα είναι η διαμονή στο σπίτι, τι να κάνει;

Πε19
|

@Χουρδάκης Μιχαήλ
Το παραμυθάκι με το δράκο της αναστάτωσης των σχολείων με επιλογές Δ/ντων στα μέσα της χρονιάς το ακούμε 3 χρόνια τώρα. Απλά να κάνεις υπομονή 1 χρόνο άντε 2 τρίτη χρονιά πάει πολύ. Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει αξιολόγηση προφανώς με αξιολογημένους Δ/ντες και Συμβούλους.
Το θέμα είναι ότι το σύστημα κυνηγάει την ουρά του μέχρι τους Δ/ντες θα Ξαναμετρηθούν μόρια για 3η φορά για τα ίδια άτομα ΑΝ το σύστημα ήταν αξιόπιστο στην ίδια πλατφόρμα θα έπρεπε από την κρίση των Δ/ντων Εκπαίδευσης τα Σταθερά μόρια των υποψηφίων με την μορφή πιστοποιημένων προσόντων πχ έχεις μεταπτυχιακό ή Δ.Δ καταχωρίζεται έχεις δημοσιεύσεις καταχωρίζονται και υπολογίζονται τα μόρια αυτόματα δεν ελέγχονται ξανά ΟΛΟΙ οι φάκελοι (δηλαδή 50-60 έγγραφα κατά μέσο όρο) έτσι θα γίνονταν πολύ ποιο γρήγορα τα πράγματα.
Σε ότι αφορά την αναστάτωση αυτή δεν θα υπάρξει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν προκάνουν στο υπουργείο να κάνουν τους Συμβούλους μέχρι την άνοιξη το 23 άρα ουδέν πρόβλημα. 40 μέρες για τους Συμβούλους αντί 10 για τους ΔΔ(Π)Ε 2.5 μήνες και ακόμα να βγουν τα σταθερά μόρια για τους Συμβούλους αντί 40 ημερών των ΔΔ(Π)Ε πάνε 6.5 μήνες και οι ΔΔ(Π)Ε δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία αν αύριο το πρωί βγουν τα σταθερά μόρια των συμβούλων η εκτιμώμενη διάρκεια της κρίσης των συμβούλων λαμβάνοντας υπόψη αυτή των ΔΔΕ είναι 12 μήνες η διαδικασία άρχισε 19/4 άρα …..

"Μετρήσιμα μόρια"
|

Όλοι όσοι προτείνετε κρίσεις Διευθυντών με τα μετρήσιμα μόρια μόνο , έχετε αναλογισθεί ότι η αιτία των καθυστερήσεων των κρίσεων των Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι τα λεγόμενα "μετρήσιμα μόρια" και οι άπειρες ενστάσεις γι' αυτά και όχι οι συνεντεύξεις;

Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει..
|

Είναι προφανές ότι αυτή εδώ η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να κάνει κρίσεις διευθυντών σχολείων. Χρειάστηκαν 6 μήνες για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Αναλογικά με το πλήθος των αιτήσεων θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα έτος για τους Συμβούλους Εκπαίδευσης. Κρίσεις γιόκ..
Οι διευθυντικές θέσεις θα μοιραστούν τοπικά κατά τα γνωστά.. από τα γνωστά ΠΥΣΔΕ στους γνωστούς ενδιαφερόμενους.

φιλελεύθερος

Πέτρος
|

Ντροπή στην κ. Ντίνα και κάθε ντίνα που θεωρεί λογικό τις επ' αόριστον παρατάσεις. Ο νόμος ν.4823/2021 ορίζει να ξεκινούν οι κρίσεις Μάρτιο-Απρίλιο πριν λήξει η θητεία των στελεχών, όχι εκατό χρόνια μετά. Δε μπορεί να βαπτίζουμε την ανικανότητα "ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων".

@Ντινα
|

Δύο παραιτήσεις;;;;;;;;; μόνο;;;;;;;; είστε σίγουρα σε μικρό μέρος...

@Ντινα
|

Σίγουρα είστε σε ΠΥΣΠΕ επαρχιακό κι όχι Αθήνα /Αττική

Φρειδερικος
|

Δε γίνονται σ όλες τις περιφέρειες δεκτές οι παραιτήσεις... Παρά μόνο για ογους υγείας από δημόσιο νοσοκομείο.

@Ντινα
|

Κάνετε λάθος. Δε γίνονται παντού δεκτές οι παραιτήσεις. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για να βγει κάποιος στη σύνταξη. Για οποιονδήποτε άλλο λόγο, δε γίνεται δεκτή. Εξαρτάται που υπηρετείτε... Σε ποια περιφέρεια είστε. Αν ήταν έτσι, οι μισοί διευθυντές θα χαν φύγει...θέλουν πολλοί να φύγουν κι έχουν εγκλωβιστει με τις συνεχείς παρατάσεις.

Πλατάρος Γιάννης
|

@yiolo
Καθησε ως διευθυντής...
Αν γίνουν κρίσεις μεσουσης της χρονιάς, θα πας στην νέα οργανικη σου.
Αν είναι καλυμμένα όλα τα κενά, θα κάνεις γραμματειακή υποστήριξη ή θα καλύψεις ωράριο σε διπλανά ή όμορα σχολεία. Θα σε προσέξει το ΠΥΣΔΕ....
Τα παραπανω είναι μια λύση. Αν έχει πάει αναπληρωτής στην θέση σου (πιθανό) θα κάτσεις κανονικά και θα τον στείλουν αλλού αυτόν.
Σε κάθε περίπτωση, αν "τα στηλωσεις" δεν μπορούν να σε στείλουν πουθενά βάσει νόμου. Μόνο εθελουσίως και για το συμφέρον το δημόσιο...
Ως παλιος συμβουλεύω μείνε διευθυντης.... Θα το βρεις - θετικά- μπροστά σου...

@ χωρίς συνέντευξη, αυτοματοποιημένα
|

σε όλα τα πόστα της εκπαίδευσης (όχι σε νοσοκομεία, στρατό , ΔΟΥ , σε ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΠΕ ΔΔΕ ΠΔΕ ΜΟΝΟ) έτσι με κάποια μινιμουμ προσόντα , με φθίνοντες πίνακες για διετία μεχρι εξάντληση του πίνακα , ώστε : να έχουν όλοι εικόνα, ευκαιρία, εμπειρία, και οι κακοί μόνο δύο χρόνια , ω΄στε να μην γίνονται καθεστώς ! απλά πράγματα , θέλουν; μία διάταξη μόνο : αν ένας ΣΔ 100% επώνυμα με έγγραφο θέλει έναν πιο πολλές θητείες , να του αφήνει το περιθώριο ο νόμος. ούτε επαγγελματίες στελέχη , ούτε μωροφιλόδοξοι εκτός τάξης μονίμως ! επαγγελματική εξέλιξη σε όλους . θέλετε;

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Όποιος λέει (μέσα ή έξω από το υπουργείο) ότι οι κρίσεις διευθυντών μπορούν να γίνουν μέσα στη σχολική χρονιά δεν έχει ιδέα από την πραγματικότητα.

Ο διευθυντής που θα φύγει πρέπει να πάει να κάνει κάπου τις ώρες του (αφού το κενό θα έχει ήδη καλυφθεί με τοποθετήσεις/διαθέσεις/αναπληρωτές) και ο διευθυντής που θα έρθει (άλλης ειδικότητας ίσως) πρέπει να αφήσει τις ώρες του για κάποιον άλλον.

Άρα, μπάχαλο σε 15.000 σχολικές μονάδες χωρίς νόημα.

Η μοναδική ελπίδα είναι να γίνουν τοποθετήσεις χωρίς συνέντευξη, αυτοματοποιημένα.

Alex
|

Από την αριστεία στην.....αχρηστεία.....και με το νόμο.....

Κου του ρου
|

Θεωρητικά οπότε και να γίνουν θα ναι βαριδι της επόμενης κυβέρνησης οπότε άστοχα πολλά σχόλια από τι βλεπω

Μ.Π
|

#Σωκρατης δλδ στο μυαλουδακι σας, αγαπητέ, σε ένα σχολείο νησιού με 30 μαθητές Α, Β,Γ λυκειου θα πρέπει τα 10 μαθήματα που πρέπει να κάνουν οι μαθητές σύμφωνα με τις διατάξεις να τα μοιράζονται μεταξύ τους εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για να μην είναι πολλοί? Να κάνει πχ ο φυσικός και γυμναστική, η ο φιλόλογος αγγλικά? Έλεος! Σας πληρώνουν για να τα λέτε αυτά η είναι δική σας πρωτοβουλία?

Βρας
|

@Δάσκαλος
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας!
Μερικές απορίες:
-=Κάθε αλλαγή διευθυντή/ντριας, μία αναστάτωση βεβαίως τη δημιουργεί στη σχολική μονάδα, όποτε και αν γίνει αυτή η αλλαγή.=-
Αν γίνει το καλοκαίρι η αλλαγή, τι αναστάτωση προκαλεί; Ταράζονται τα θρανία;

-=Σε πολλές περιπτώσεις άλλωστε ο διευθυντής ή η διευθύντρια παραμένει στην ίδια σχολική μονάδα και μετά τις νέες κρίσεις.=-
Τότε προς τι η πρεμούρα να αλλάξουν το ταχύτερο;

-=Στις σχολικές μονάδες που θα αλλάξουν διευθυντή η διευθύντρια είναι προτιμότερο αυτό να γίνεται στη μέση της σχολικής χρονιάς...=-
Τότε γιατί άραγε ΟΛΟΙ οι νόμοι περί επιλογής στελεχών προβλέπουν λήξη θητείας μες στο κατακαλόκαιρο; Με τους διευθυντές που δε συνεχίζουν στη μονάδα τους και επιστρέφουν στην οργανική τους τι θα γίνει;

Η υπόθεση ε-τε-λεί-ω-σε που λένε και στην ελληνική ταινία. Κρίσεις κανονικά και με τον νόμο (τον καλυτερότερο, πάντοτε).

Ντίνα
|

Όποιος Δ/ντής κουράστηκε ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ και με απόφαση του περιφερειακού Δ/ντή εκπ/σης ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ.....Αυτό λέει ο νόμος και αυτό ισχύει...όχι άλλο κάρβουνο και όχι άλλα ψέμματα..Σαν μέλος του ΠΥΣΠΕ κάναμε δεκτές όλες τις παραιτήσεις( δύο) και αναμένουμε την απόφαση (τυπική) της περιφέρειας..Αρκετά πιά με τους δήθεν κουρασμένους ! ! !

Ντίνα
|

Το έγραψα-τα ξανάγραψα και το ξαναγράφω..Οι κρίσεις Δ/ντών σχολικών μονάδων θα ξεκινήσουν Μάρτιο-Απρίλιο του 2023 σύμφωνα με το ν.4823/2021..Αυτό λέει η λογική και η υπουργός και ΜΠΡΑΒΟ της προέταξε πάνω από όλα την ομαλή επανέναρξη των σχολικών μονάδων..Τα σχολεία έχουν άξιους συναδέλφους που τα γνωρίζουν και θα καλύψουν τα κενά..Οι παραιτήσεις των Δ/ντών γίνονται ΑΜΕΣΑ αποδεκτές από τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ και με απόφαση του περιφερειακού Δ/ντή ο εκπ/κός απαλλάσσεται..Μην γράφουμε ότι θέλουμε για την δημιουργία εντυπώσεων..Το θέμα λοιπόν έκλεισε και οι γνωστοί ανυπομονούντες, γιατί την πλειοψηφία των εκπ/κών δεν τους αγγίζει το θέμα , ας περιμένουν μέχρι την Ανοιξη..

Μανώλης Κ
|

Μια πρόταση προς κάθε ενδιαφερόμενο. Ο αποκλεισμός των εκπαιδευτικών εκείνων που έχουν προγραμματίσει να καταθέσουν αίτηση για Διευθυντής και έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ο νόμος που υποτίθεται προβλέπει να γίνεται κάθε τρία χρόνια και τελικά δεν γίνεται, δεν είναι αντισυνταγματικός; Μήπως να αρχίσουμε να κινούμαστε συλλογικά οι εκπαιδευτικοί προς αυτή την κατεύθυνση; Κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογείται σε ένα σχολείο να υπηρετεί ως Διευθυντής ένας εκπαιδευτικός επειδή έτυχε να έχει εκεί οργανική (και που ενδεχομένως το κάνει παρά τη θέλησή του) και να μην μπορεί να αναλάβει ένας άλλος εκπαιδευτικός που έχει μοχθήσει τα τελευταία χρόνια να συγκεντρώσει τα προσόντα εκείνα που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει μια θέση διευθυντή με αξιώσεις..

Γιωργος
|

Αλλαγή διευθυντών στη μέση της χρονιάς;
Μόνο αν παράλληλα ψηφιστεί ότι μέχρι να τελειώσει η χρονιά δε θα γίνει καμμιά μεταβολή στις ήδη τοποθετήσεις
Αν προκύψουν νέοι διευθυντές δε θα πάρουν ώρες από συναδέλφους που ήδη υπηρετούν μέχρι το τέλος της χρονιάς
Παλιοί διευθυντές που δε θα γίνουν δε θα επιστρέψουν στις οργανικές τους αν έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ας πάνε σε άλλες κενές θέσεις η διοικητικοί για λίγους μήνες
Να γίνει το μπαχάρι οσο το δυνατόν μικροτερο

Περικλής
|

Ναιιιιιιιι! Εξαιρετικά! θαυμάσια! μπράβο! καταπληκτικά! συγκλονιστικά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ