Πέντε -από τις 13-οι κενές θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης αλλά η θητεία παρατείνεται επ΄ αορίστου

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της υπ. Παιδείας να μην κινήσει τις διαδικασίες "κρίσεων¨Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

22/07/2022

Ενημερώθηκε: 22/07/2022, 13:59

Άκουσε το άρθρο

Σε αναζήτηση νομικής "φόρμουλας" βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας , προκειμένου να καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Οι δύο θέσεις έμειναν κενές καθώς  τα δύο στελέχη που εκτελούσαν χρέη Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης επελέγησαν ως Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Κεντρική  Μακεδονία ήταν ο νυν Γενικός Γραμματέας Αλ. Κόπτσης, και  μέχρι σήμερα αναπληρώνονταν από τον Θωμά Μπαχαράκη  ο οποίος επελέγη Διευθυντής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Περιφερειακός Διευθυντής στη Θεσσαλίας ήταν ο Γ. Δονδοτσάκης στη θέση του οποίου τοποθετήθηκε η Βασ. Ζιάκα. Η κ. Ζιάκα επελέγη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Από 1η Σεπτεμβρίου θα μείνουν τρεις ακόμη κενές θέσεις,η θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης   Δυτικής Μακεδονίας, η θέση  του ΠΔΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης και η θέση του ΠΔΕ Ηπείρου .

Ανάλογο πρόβλημα θα υπάρχει και σε μεγάλη Περιφερειακή Διεύθυνση , καθώς ο νυν Περιφερειακός Διευθυντής έχει θέση υποψηφιότητα για Σύμβουλος Εκπαίδευσης.

Ερωτηματικά 

Στο μεταξύ ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της υπ. Παιδείας  Ν. Κεραμέως να μην κινήσει τις διαδικασίες "κρίσεων¨ των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας με διάταξη , η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, παρέτεινε επ' αόριστον τη θητεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ενώ δεν υπήρχε αντικειμενικός λόγος για να προβεί σ αυτή την απόφαση.

Η "κρίσεις" Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και σήμερα , καθώς δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο , όπως για παράδειγμα με τους Διευθυντές Σχολείων , όπου στα τοπικά Συμβούλια επιλογής απαιτείται η συμμετοχή των Συμβούλων Εκπαίδευσης, οι οποίοι απ ότι φαίνεται η επιλογή θα γίνει κοντά στα Χριστούγεννα.

Σχόλια (47)

ΠΔΕ
|

ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΖΙΑΡΗΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΠΔΕ;

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ
|

@ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΑΛΙ
Ο νομοθέτης δεν απαιτεί να παραιτούνται οι ΠΔΕ, ΔΠΕ και ΔΔΕ για να θέσουν υποψηφιότητα για θέση ΣΕ. Πολύ καλά έκανε η κ. Υπουργός και παρέτεινε προσωρινά τη θητεία των ΠΔΕ που λήγει στις 31/7/22 μέχρι να γίνουν οι νέες κρίσεις. Ήταν απαραίτητο για να λειτουργήσει απρόσκοπτα η διοίκηση. Εξάλλου είναι κάτι που έγινε πρόσφατα για όλα τα στελέχη: προσωρινούς ΔΠΕ και ΔΔΕ, ΣΕΕ, ΔΣΜ. Ο νόμος έχει προβλέψει για τις αντικαταστάσεις, τη σειρά των κρίσεων, όλες τις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχουν μπάχαλα και αδιέξοδα. Αυτά είναι μόνο στο μυαλό μας. Για όλα υπάρχουν λύσεις και μην ανησυχείτε. Μην ονειρεύεστε προσωρινούς ΠΔΕ. Αν επιθυμείτε μια θέση του ΠΔΕ ετοιμαστείτε για τις νέες επιλογές. Σε λίγους μήνες θα αποχωρήσουν οι παλιοί και θα πάρετε τη σκυτάλη στη νέα κούρσα των ημετέρων. Καλή τύχη!

Ευτυχώς συνταξιούχος
|

Άχρηστη!!!!! 3 χρόνια παράταση οι διευθυντές σχολείων!!! Παράταση οι ΠΔΕ. !!!! Θα φύγει όπως ακούγεται για το Δικαιοσύνης και μετά ο νέος θα τρέχει!!!!!

Στράτος
|

Θυμίζω απλώς τις διατάξεις του Ν. 4823/2021 για την επιλογή στελεχών.
.
Στο Άρθρο 43 που καθορίζει την «Σειρά επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης» ορίζεται ότι «Κατά τις επιλογές των στελεχών της εκπαίδευσης, προηγείται η επιλογή και τοποθέτηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και ακολουθούν κατά σειρά οι επιλογές και τοποθετήσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης…» όπου αναφέρονται και τα λοιπά στελέχη εκπαίδευσης.
.
Ωστόσο στον ίδιο νόμο στο Άρθρο 232 που περιέχει «Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Β’» στην παρ. 4.ορίζεται ότι «Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος:
α) προηγείται η προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης,
β) έπεται η προκήρυξη των θέσεων των διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), των υπευθύνων τομέων των Ε.Κ., των Προϊσταμένων των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Προϊσταμένων των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Κ.Ε.ΠΕ.Α. και
γ) ακολουθεί η προκήρυξη των θέσεων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και του Προϊσταμένου του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
.
Εικάζω ότι όταν ψηφιζόταν ο Νόμος, το περασμένο καλοκαίρι του 2021, ο νομοθέτης προέβλεπε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2022 (που έχουμε τώρα) θα έχει γίνει η επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης, Συμβούλων Εκπαίδευσης και Εποπτών καθώς και των λοιπών στελεχών της περ.β , οπότε στο τέλος θα γινόταν και η επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης των οποίων, έτσι κι αλλιώς η θητεία έληγε τότε δηλ. το καλοκαίρι του 2022.
.
Όπως όλοι ξέρουμε τέτοιο χρονοδιάγραμμα δεν εφαρμόστηκε ποτέ και μέχρι το καλοκαίρι του 2022 ο νόμος εφαρμόστηκε μετά βίας για την επιλογή μόνο Διευθυντών Εκπαίδευσης.
.
Οι διατάξεις παράτασης της θητείας των Περιφερειακών Διευθυντών και των Διευθυντών Σχολείων και των αναπληρωτών στις θέσεις αυτών, που συμπεριλήφθηκαν στον μόλις ψηφισθέντα νέο Ν. 4957/2022 φαίνεται πως τελικά δεν επαρκούν για να λύσουν το πρόβλημα.
Εν αναμονή λοιπόν του τρόπου αντιμετώπισης της όλης κατάστασης από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Σε κάθε περίπτωση, αν και ακούγεται πλέον μονότονο, απαιτείται επίσπευση των διαδικασιών επιλογής νέων στελεχών εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικός
|

Η μη προκήρυξη ΠΔΕ τον Μάιο είναι στα όρια του σκανδάλου. Αν υπάρχει πρεμούρα για την ιεραρχική προκήρυξη των θέσεων γιατί είναι ala-cart δηλαδή για τους Δ/ντες Σχολείων πρέπει να γίνει μετά τους Συμβούλους ενώ για τους ΠΔΕ δεν πρέπει να γίνει …. Ποτέ !!!!
1) Η θητεία τους λήγει σε λίγες μέρες (31/7) άρα σύμφωνα με το νόμο θα μπορούσαν να προκηρυχθούν οι θέσεις τους ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 μήνες πριν δηλαδή εντελώς παράλληλα με τους ΣΣΕ.
2) Η καθυστέρηση στην διαδικασία επιλογής των ΔΔΕ-ΔΠΕ θα και παράλληλα η τεχνογνωσία που θα μπορούσε να αποκτήσει το υπουργείο σχετικά με την εφαρμογή του νόμου ήταν δυνατό να επισπεύσει την επιλογή των ΠΔΕ που θα μπορούσε να είναι στα πλαίσια του νόμου δηλαδή να αναλάβουν υπηρεσία το αργότερο μέχρι 31/8 (4 μήνες για 13 θέσει είναι λογικό αν για 113 θες 6).
3) 1/9/22 θα είχαμε Νέους ΠΔΕ και ΔΔΕ-ΔΠΕ αν επιταχύνονταν τα πράγματα θα είχαμε και νέους ΣΣΕ μέχρι αρχές Νοέμβρη ενώ Δ/ντες σχολικών μονάδων δεν ήταν απίθανο να είχαμε με το 2023 (φυσικά αν δεν γίνουν εκλογές)
4) Η παράταση της θητείας των ΠΔΕ εξυπηρετεί
a. Τους νυν ΠΔΕ (όσοι έμειναν) αφού το επιμίσθιο είναι καλό και όσο κάθονται στην θέση τους τόσο και εδραιώνονται με την νυν ή με άλλη κυβέρνηση που πιθανόν να είναι ποιο κοντά σε αυτούς.
b. Υφιστάμενους ΔΔΕ-ΔΠΕ που παίρνουν μόρια υψηλής διοίκησης (6/1.75=3.5 χρόνια ). ΔΔΕ-ΔΠΕ που έχουν εκλεγεί – οριστεί το 2020 έχουν τώρα 3.5 μόρια μέχρι να φτάσουν τα 6 θέλουν άλλον 1.5 χρόνο !!!!!!
c. Στελέχη που εκπονούν Διδακτορική Διατριβή η μεταπτυχιακό που ενδέχεται να τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η αδικαιολόγητη παράταση της θητείας των ΠΔΕ είναι τουλάχιστον ύποπτη. Εκτός και έγινε λόγω συνήθειας. Δηλαδή τόσοι και τόσοι πήραν παράταση γιατί να μην πάρουν και αυτοί !!!!!!!!!

Βρας
|

@ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

Δεν ξέρω. Εγώ άσχετος είμαι ο καψερός. Απλώς, αντί να γράφω υποθετικά σενάρια, άνοιξα τον νόμο και διάβασα αυτό που έγραψα παρακάτω. Έριξα και μια ματιά στο άρθρο με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, όπου και πάλι δε βρήκα κάποιο κώλυμα λόγω κατοχής θέσης ευθύνης την ώρα υποβολής της αίτησης.

Αν ισχύει κάτι άλλο, ας μας διαφωτίσει κάποιος εκ των πολλών επαϊόντων!

ΧΡΉΣΤΟΣ
|

Το τμήμα στελεχών ας ακούσει την βάση και τώρα στο μίνι νομοσχέδιο, ας περάσει τροποποίηση για τις κενές και κενούμενες θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων. Είναι άδικο να στερείται η εξέλιξη των συναδέλφων που επιθυμούν την τοποθέτηση ως αναπληρωτές Διευθυντές, την στιγμή που διαβάζουμε εδώ απίθανα πράγματα με συναδέλφους που δεν επιθυμούν είτε ως υποδιευθυντές, είτε έχουν υποβάλλει αίτηση παραίτησης που δεν γίνεται αποδεκτή.... Πρέπει να προβλεφθεί η προκήρυξη των κενών και κενούμενων θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων από συνταξιοδότηση ή παραίτηση άμεσα .

Πε19
|

Είμαι από χωριό αλλά δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει κώλυμα να εκλεγείς υποδιευθυντής ΙΕΚ ενώ είσαι Δ/ντης σχολείου που η θητεία έχει λήξει πριν 2 χρόνια και μπορείς όντας ΠΔΕ να εκλεγείς ΔΔΕ ή ΔΠΕ ενώ η θητεία σου λήγει 7 μήνες μετά την προκήρυξη. Μπορεί να μου απαντήσει κανένας ???
Για να βγουν Δ/ντες σχολείων δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχουν συμβούλια (να το πιστέψουμε αλλά αν ήθελαν όλα γίνονται) για τους ΠΔΕ ? πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει 1 συμβούλιο με πολύ υψηλά στελέχη (ΓΓ υπουργείου κλπ) πόσο χρονοβόρο μπορούσε να είναι ? Πραγματικά η επιλογή ΠΔΕ ίσως ήταν η πλέον εύκολη 1 συμβούλιο καμιά 100στή υποψήφιοι 39 στην τελική λίστα σε μία εβδομάδα οι συνεντεύξεις και τέρμα. Ειδικά αν η προκήρυξη των ΠΔΕ γίνονταν το Μάιο παράλληλα με τους ΣΣΕ και με τους ΔΔΕ-ΔΠΕ θα δίδονταν οι δυνατότητα αν κάποιος δεν γίνονταν ΠΔΕ να διεκδικήσει θέση ΣΣΕ ή να εκλεγεί ΔΔΕ -ΔΠΕ χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Βάσος
|

Γρήγορα προκήρυξη των ΠΔΕ είμαι πασοκος με την βούλα και πρωτοστάτης των κηδειών της ΝΔ τα παλιά τα χρόνια και μου ανήκει μια θέση

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ
|

@ Βρας
Απορία: Οι τοποθετημένοι σε θέσεις ευθύνης για να διεκδικήσουν κάποια άλλη θέση δεν έπρεπε πρώτα να παραιτηθούν;
Πχ ΝΥΝ ΠΔΕ και υποψήφιοι ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΝΥΝ ΔΔΕ ή ΠΔΕ υποψήφιοι και για Σχολικοί Σύμβουλοι….Αποκλείονται από τις επόμενες κρίσεις ή έπρεπε πρώτα, αν κατείχαν θέση να παραιτηθούν και μετά να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής;

Ερώτημα προς κ. Πλαταρο
|

Μιας και μιλάμε για τον καλυτεροτερο νόμο όλων των εποχών ...τη λυση θα τη βρει ο κ. Πλαταρος. Και αν μπορεί, να μας πει και τη λύση για τους διευθυντές σχολείων... Που έχουν συνταξιοδοτηθει και που ούτε οι υπ/ντες θέλουν να αναλάβουν ούτε οι παλιότεροι σ ένα σχολείο. ΔΕ θα ταν πιο δίκαιο να προκηρυχθούν οι θέσεις και να πάνε όσοι ενδιαφέρονται και έχουν τα προσόντα;;;;;

Παντελόνα Αλονα Βελονα
|

Ε, είπαμε... Ο καλύτερος νόμος όλων των εποχών... Να τον διαφυλαξουμε. Γειά σου ΠΛΑΤΑΡΕ με τα χωρατα σου!!!!!!!!

Eρμος Ερμής
|

Για 2 κενές θέσεις θεωρείται είδηση;;;; Των διευθυντων σχ. μονάδων από Σεπτέμβρη λόγω συντάξεων ξέρετε πόσες θα ναι;;;;; Μόνο στον Νομό που 'μαι εγω... 11!!!!!!!!!

Βρας
|

Άρ. 42 παρ. 2
Όσοι τοποθετούνται σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης διαγράφονται, μετά από την έκδοση της απόφασης τοποθέτησης, από τον αξιολογικό πίνακα επιλογής και θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από άλλη θέση στελέχους της εκπαίδευσης που κατέχουν.

Λι λα λο
|

Προκήρυξη κενουμενων θέσεων από συνταξιοδοτησεις άμεσα!!!!!!!!! Χθες!!!!!!!!!

Λαυρέντης δάσκαλος
|

Προκήρυξη θέσεων διευθυντων σχολείων χωρίς συνέντευξη. Μόνο με κατάθεση προσόντων. Τώρα. Άμεσα.

Διευθυντής ανατ. Αττικής
|

Πού να δείτε πόσες κενές θέσεις διευθυντων σχολείων έχουν μείνει λόγω συντάξεων... Κάντε κάτι με τις θέσεις αυτές. Προκηρυξτε τις!!!!!άμεσα!!!!!

Τώρα
|

Επιλογή ΠΔΕ τώρα, γιατί θέλω να γίνω οπωσδήποτε τώρα που έχω το "δόντι"!!!
Αν πάει για μετά τις εκλογές, θα πρέπει να αλλάξω ταυτότητα...
Και δεν ξέρω αν προλαβαίνω!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ
|

Οι ΣΕΕ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΔΝΤΕΣ ΕΚΠΣΗΣ ΠΩΣ Θ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ; ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΊΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΣΕΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ!!!

Πιτσιφλής
|

@ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΑΛΙ
Να μην απορείτε! Είναι προφανές ότι έχετε λησμονήσει την ιστορία του θεσμού.
Εν συντομία: Ελάχιστοι είναι αυτοί που πίστεψαν στις δυνατότητες του θεσμού από τότε που γεννήθηκε, ελάχιστοι και οι αγωνιστές για την αναγέννησή του. Ο θεσμός γρήγορα κλείστηκε σε βαθύ πηγάδι και τέθηκε - επί ''Αλλαγής'' φυσικά - γερή ''πλάκα'' το 2010 με τον Ν.3879 , άρθρο 26 , όπου ο θεσμός χρησιμοποιήθηκε για την ''αποκατάσταση'' Γραμματέων, Περιφερειακών Διευθυντών και διαφόρων Προέδρων...
Επομένως, καλέ μου δάσκαλε, όλα αυτά που αναφέρεις είναι ακόμη απολύτως φυσιολογικά!...

Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
|

Κανένα μπάχαλο.Τα στελέχη είναι τα ίδια και ανακυκλώνονται.Υπήρξε δικαιοκρισία στις κρίσεις των ΔΠΕ και ΔΔΕ.Η όποια αργοπορία δεν αλλάζει τίποτα...Οι κρίσεις των ΠεριφερειακώνΔιευθυντών και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων θα γίνουν τοπυ χρόνου.Τώρα π΄άμε για εκλογές..

Φ. Φ. Φ.
|

Ο καλύτερος νόμος... Κ. ΠΛΑΤΑΡΕ

Τουλα
|

Πολύ κακό για το τίποτα

Elva
|

Ο συνάδελφος Νίκος που γράφει, επόμενες κρισεις τέλος του 2023, μάλλον έχει δίκιο και αυτή τη φορά

ΑΓΡΙΝΙΟ
|

Η θητεία των ΠΔΕ λήγει σε λίγες μέρες. Είναι πολιτική επιλογή η τοποθέτηση των ήδη τοποθετημένων στις ίδιες θέσεις για 1-2 χρόνια τουλάχιστον. Θα ψάχνουν την κάλπη να βρουν ψήφο.

πε19
|

Δεν βλέπω τον λόγο πέρα από εξόφληση..... Να μην είχαν προκηρυχθεί από το Μάϊο οι ΠΔΕ. Αφού έχει λήξει η θητεία τους να τηρηθεί ο νόμος. Για 13 ΠΔΕ τα πράγματα ήταν εύκολα 1 συμβούλιο 39 στην συνέντευξη καμία 100στη αιτήσεις σε 2-3 μήνες τέρμα το παραμύθι. Σεπτέμβριο θα είχαμε νέους ΠΔΕ.

Πρόταση!!!
|

@ΝΊΚΟΣ ΑΤΤΙΚΗ
Μόνο στην ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας για στελέχη εκπαίδευσης δεν υπάρχει μέριμνα για το μετά …. Αφού λοιπόν υπάρχουν τόσες κενές θέσεις διευθυντών σχολείων γιατί το σοφό υπουργείο δεν σας αξιοποιεί μέχρι να προκηρύξει τις θέσεις αυτές;
Δεν είναι ντροπή η επιστροφή στο σχολείο … ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!! Κρίμα!!!
Η υπουργός μας πού θα πάει μετά τις εκλογές;

Ας πρόσεχες αγαπητέ τί ψηφίζεις
|

@ΝΊΚΟΣ ΑΤΤΙΚΗ
Τώρα είναι αργά πλέον για δάκρυα ...αλλά μπορείς να επανορθώσεις ..οσονούπω...

Κενές-κενούμενες θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου
|

Σύμφωνα με το αρ. 112 του Ν. 4842/2021 "Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, που καταργούνται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 233, συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4547/2018 (Α’ 102), όπως ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, έως την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης."
Ενώ:
1. Υφίστανται οι κυρωμένοι πίνακες των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, η ισχύς των οποίων δεν έχει λήξει.
2. Υπάρχουν κενές-κενούμενες θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου διαφόρων ειδικοτήτων.
Εντούτοις η κάλυψη των κενών-κενούμενων θέσεων δεν είναι εφικτή διότι έχει λήξει η θητεία των συμβουλίων επιλογής 2018 και δεν μπορεί να γίνει πρόταση τοποθέτησης σε κενούμενες θέσεις, ώστε να ακολουθήσει η απόφαση τοποθέτησης από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Λύσεις:
Α. Παράταση της θητείας των συμβουλίων επιλογής 2018 μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης.
Β. Έκδοση απόφασης τοποθέτησης ΣΕΕ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης χωρίς πρόταση του συμβουλίου επιλογής, με βάση τη σειρά εγγραφής στον κυρωμένο αξιολογικό πίνακα.

as
|

Α, δηλαδ΄ή δεν υπάρχει κώλυμα νυν ΠΔΕ να θέτει υποψηφιότητα για ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΘΕΣΗ; Ταράξτε τους στις ενστάσεις....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ