Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές

29/07/2022

Ενημερώθηκε: 29/07/2022, 22:33

Άκουσε το άρθρο

Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργου Τσίπρα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Θαυμάστε αμυντικό σχεδιασμό. Εξοπλιστικά 14 δις χωρίς ούτε βίδα για την αμυντική μας βιομηχανία και ταυτόχρονα μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.

Πέρυσι 103 θέσεις στη Σχολή Ευελπίδων έμειναν κενές, αλλά φέτος η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη.

Σύμφωνα με τον αριθμό των επιτυχόντων που ανακοινώθηκε φέτος υπάρχουν:

▫ 140 κενές θέσεις στη Σχολή Ευελπίδων - Όπλα που είναι το 54% των διαθέσιμων θέσεων (251)

▫ 52 κενές θέσεις στη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών (ΣΜΥ - Όπλα) που είναι το 23% των διαθέσιμων θέσεων (219)

▫ 17 θέσεις στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Μάχιμοι που είναι το 37% των διαθέσιμων θέσεων (45)

Αν συνυπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο παραιτούνται 30-50 από την Ευελπίδων και τις άλλες παραπάνω σχολές λόγω των φυσιολογικών απωλειών της πρώτης περιόδου, είναι πλέον δεδομένο αποψιλώνονται τα όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων από στελέχη.

Από την ώρα που ψηφίστηκε ο ιδεοληπτικός Νόμος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα παρέμβει για τη συστηματική απόρριψη άνω των 35 χιλιάδων υποψηφίων κάθε χρόνο, γεγονός που τους οδηγεί σε προσωπικό αδιέξοδο και στα ιδιωτικά κολέγια. Πλέον το φαινόμενο αυτό έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και πλήττει πλέον τα όπλα αλλά πολύ περισσότερο το στελεχιακό δυναμικό του Στρατού Ξηράς που δέχτηκε χτυπήματα επί δύο συνεχόμενες χρονιές".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (10)

KOSTAS
|

Δυστυχώς κανένας δεν έχει ακουμπήσει το πρόβλημα δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει και γιατί.Ο ένας λέει μπαίνει οποίος ναναι και ο άλλος τπτ. Κύριοι ο λόγος που δεν πάνε τα νέα παιδιά στις σχολές είναι η φτώχεια που θα ζήσουν με τους μισθούς πείνας που θα παίρνουν.Αν θες νέα παιδιά με δυνατότητες στις σχολές θα δώσεις και τα ανάλογα χρήματα τόσο απλό.

Φίλιππος
|

Κύριοι του Σύριζα, αγνοείτε ότι η κυβέρνηση με το νόμο που -καλώς ψήφισε - δίνει απλώς τη δυνατότητα και στις Στρατιωτικές και στις άλλες σχολές να καθορίσουν ΕΒΕ κινούμενοι σε ένα εύρος από 0,8 μέχρι 1,2. Τό ότι π.χ η σχολή Ευελπίδων ή η Φιλολογία τάδε ή η Αγγλική Φιλολογία επιλέγει την ανώτερη δυνατή ΕΒΕ δείχει ότι μάλλον κάτι έχουν διαπιστώσει ως προς το επίπεδο αυτών που εισάγονταν. Η λύση χαλαρααααααα και άνετα και στην εκπαίδευση και στην κοινωνία δεν είναι βιώσιμη. ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
|

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ .......ΠΑΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ 3% . ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο...........ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΠΡΟΤΑΣΗ ....ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ....... ΛΕΥΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ...ΥΓ....ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ =ΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ....ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΜΕ

γιόχαν
|

Με τον τρόπο που πολιτευεται και επιχειρηματολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα εχει εξασφαλισμένη νίκη ο Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές.

Είναι φίλοι μας οι Γάλλοι
|

Είναι σίγουρα η 4ετία, με την πιο έντονη αντιπολίτευση... στην αντιπολίτευση.... από την κυβέρνηση. Έγινε κι αυτό με τους άριστους.
Για 2η χρονιά έχουμε λιγότερους εισαχθέντες στην Ευελπίδων, από την ίδια κυβέρνηση που υπεραμύνεται για την αγορά των πανάκριβων στρατιωτικών εξοπλισμών.

Περάστε κόσμε
|

Το σχέδιο ανοιχτή πόρτα αρκεί να συμμετέχει κάποιος στις εξετάσεις το ξέρετε;

σύνορα
|

Η θάλασσα έχει σύνορα: τη στεριά.

Ποιο το πρόβλημα ;
|

Ο γιαλός δεν έχει άκρη και η θάλασσα δεν έχει σύνορα.

και για G.Α.Ο. – B.I.U ψηφαλάκι ...ο ΣΥΡΙΖΑ
|

και με τους "μικρούς ηγήτορες" τώρα ... "μικρός στον βαθμό, υψηλόβαθμος στον ΣΥΡΙΖΑ".
Σημείωση: από Σχολή Ευελπίδων, τα αρχικά G.Α.Ο. – B.I.U. σημαίνουν Greek Army Officers – Best in Universe

Χμ
|

Θα το ρισκάρουμε. Τι; Όχι; Αφού η θάλασσα δεν έχει σύνορα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ