Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Αντικαταστάθηκαν σήμερα τα παραιτηθέντα μέλη δύο Συμβουλίων Επιλογής

"Σέρνεται" η διαδικασία επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, η οποία ξεκίνησε στις 9 Απριλίου και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ούτε η προσωρινή μοριοδότηση των υποψηφίων.

25/08/2022

Άκουσε το άρθρο

Με δύο αποφάσεις τις οποίες υπέγραψε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, τοποθετούνται νέα μέλη στις θέσεις παραιτηθέντων των Α΄και Β'  Συμβουλίων Επιλογής των υποψηφίων Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας) .

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Α ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Β ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Απ΄ότι φαίνεται "σέρνεται" η διαδικασία επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, η οποία ξεκίνησε στις 9 Απριλίου και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ούτε η προσωρινή μοριοδότηση των υποψηφίων.

Οι τελευταίες περίπου  παραιτήσεις μελών  Συμβουλίων Επιλογής, ανάγκασε την υπουργό Παιδείας να απευθύνει προς όλα τα Πανεπιστήμια πρόσκληση  (Δείτε εδώ) στα μέλη ΔΕΠ για να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα Συμβούλια Επιλογής , προκειμένου να αντικατασταθούν οι παραιτηθέντες.

Από τις 113 ενστάσεις έγιναν δεκτές οι 95

Υπενθυμίζεται ότι από τους 113  ενστάσεις κατά των μη δεκτών πινάκων από υποψήφιους Συμβούλους Εκπαίδευσης  έγιναν δεκτές οι 95.

Πρόκειται, ίσως για το μοναδικό "διαγωνισμό" του υπ. Παιδείας, που γίνονται σε τέτοιο ποσοστό δεκτές ενστάσεις.

Οι  μη δεκτοί υποψήφιοι ήταν 183 υποψήφιοι για λόγους ξένης γλώσσας μη κατάθεσης άλλων  στοιχείων όπως προϋπηρεσίας, Πιστοποιητικών ΤΠΕ , διδακτικής υπηρεσίας κλπ.

Έτσι, μετά από αυτή την εξέλιξη , οι δεκτοί υποψήφιοι από τους 2.185 του προσωρινού πίνακα αυξήθηκαν  στους 2.280.

Σχόλια (13)

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
|

ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ-ΙΣΩΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ-ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

Πλατάρος Γιάννης
|

@Ηρακλης
1. Τα Προσόντα που μοριοδοτουνται είναι αυτή την φορά αριθμητικως, πρακτικώς, χρονικως, επί του πεδίου τουλάχιστον υπερπολλαπλασια. Και επειδή αυτό έχει ασάφεια, σας λέω ότι ανηρτησα 114 αρχεία όλα μοριοδοτησιμα. Κάποτε η πλειονότητα αυτών ήταν "συνεκτιμωμενα" Δηλ. Χωρίς πολύ μελέτη, "με το μάτι",
εκ του βιογραφικού. Βεβαίως, δεν είμαι κοντά στον μέσο όρο. Τα υπό μοριοδοτηση γενικα στοιχεία πολλαπλάσια, τα διακριτά χαρτιά πολλαπλασιως πολλαπλάσια....
2. Τα χαρτιά που προσκομιζω, στον ατομικό φάκελλο είναι τα βασικά. Σιγά να μην στέλνω κάθε χρόνο 5-6 χαρτιά, που δεν ξέρω ΑΝ ΘΑ μετρήσουν, με ποιο νόμο κτλ. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξαγωγή μορίων από Α. Φ. εκπαιδευτικού, ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ! Ούτε καν ενδεικτικά, βοηθητικα....
Καρατσεκαρισμενο....
3. Τα χαρτιά πρέπει να ανέβουν σε πλατφόρμα, διότι άμα τη ανοδω τους είναι ΑΜΕΤΆΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΘΆΝΑΤΑ. Η οποία κομπίνα και σκόπιμη "ανακρίβεια" μπορεί να ανακαλυφθεί στο ΜΈΛΛΟΝ, όταν ο αναρτησας είναι εν ζωή έστω και συνταξιούχος και έχει προσπορισει αποδεδειγμενα οικονομικά οφέλη από την ενδεχόμενη "ανακρίβεια στοιχείων". Η απάτη σε βάρος του δημοσίου δεν έχει παραγραφή και μάλιστα αν κάποιος γίνει στέλεχος με πλαστά πτυχία και λάβει εξ αυτού εικονικά επιδόματα, Μ.Κ. κτλ, το ελάχιστο, θα υποχρεωθεί να τα επιστρέψει εντοκως, ο ίδιος αν ζει ή οι κληρονόμοι του, που έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για ανάρτηση "ανακριβών" πιστοποιητικών. Υπενθυμίζω τον έλεγχο των πτυχίων που γίνεται σε κάθε συνταξιοδοτηση υπαλλήλου, ενώ εχουν επανελεγχθει άλλες 2-3 φορές επισήμως και ΚΑΘΟΛΙΚΆ, όχι δηλ. τυχαία ενδεικτικά, το 2,5% κτλ.
4. Ανεξαρτήτως του σκεπτικού σας, στο "δια ταυτα" συμφωνώ, ΑΝ είχαν σύμβαση με αποζημίωση έργου παραδοτέου, τα μέλη, διπλάσια γραμματεία, με υπερωρίες, καταληκτικη ημερομηνίες, με ελάχιστη ελαστικότητα, νομοθετικως προβλεπόμενη και με "ΜΑΛΟΥΣ" , συμβατική ΠΟΙΝΗ, την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΉ ΤΟΥ 100% ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ., τότε όλα θα έτρεχαν πιο γρήγορα.
Δεν έγιναν όμως και εκ του αποτελέσματος μπορεί να υποθέσει ο κάθε ένας, αδιαψευστα, ο, τι θέλει.
Η πρόταση αυτή καίτοι επιλυουσα του προβλήματος, από τους εδώ θαμώνες, εξελήφθη ως... σκάνδαλο!
Ας κάνουν οι επιτροπές σοβαρότατο έργο, υπεύθυνο έργο, έργο για το οποίο δυνητικά μπορούν να συρθουν πολλά χρόνια σε δικαστήρια, ως υπόλογοι για λογοδοσία!
Τα μέλη των επιτροπών έχουν οικογένειες, τελούν σε διακοπές, πως θα επιτελεσουν το υπό την Δαμοκλειον σπάθη λεπτό έργο τους, ώστε να μην αδικησουν ούτε κατά λάθος έναν υποψήφιο; (υπαρχουν λάθη που φαίνονται παγκοίνως ως σωστά χωρίς να είναι, όπως και σωστά, που φαίνονται ως λάθη. (νομικως πάντα) Καίτοι ο νόμος ήταν ο πλέον περίπλοκος όλων, δεν βγήκε ούτε μια ερμηνευτική εγκύκλιος για τα δικαιολογητικά. Και αυτό τελικά ήταν λάθος και μάλιστα πολύ μεγάλο.
Ο συνδικαλισμός δεν έχει πλέον αιρετούς και άρα δεν συμπαρισταται στα συμβούλια επιλογής όπως έκανε αδιακρίτως παλιά, ΕΝΑΝΤΙΟΝ οσων προσέφευγαν δικαστικώς. (προστάτευε αιρετούς και όχι τα μέλη των σωματείων)
Με όλα όσα ανέφερα, επεξήγησα σφαιρικως γιατί τα μέλη των συμβουλιων προχωρούν με το "σπευδε βραδεως". Μην ξεχάσω να υπενθυμίσω ότι ζήτησαν επισήμως και νομική υποστήριξη η οποία δεν τους παρασχεθηκε...
Εσείς υποστηρίζετε ότι η δουλειά, μπορεί να γίνει γρήγορα. Αν δεν σας έπεισα, σας παρακαλώ, γράψτε τον εναλλακτικό ταχύ τρόπο μοριοδοτησης που επικαλεισθε, περιεργώ τα μάλα...

Πιτσιφλής
|

@ Ηρακλής
Είσαι μπαρουτοκαπνισμένος και επιπλέον δεν φοράς κι ένα τουλάχιστον γαλλικό άρωμα. Δεν μας κάνεις!

Ηρακλής
|

Ζητούσαν, από τη διεύθυνση εκπαίδευσης που ήμουνα προϊστάμενος, να βγάζουμε μόρια από τους φακέλους των εκπαιδευτικών και μάλιστα της τάξης των 200 και 300 ατόμων, και είχα ένα άτομο για αυτή τη δουλειά και τα έβγαζε πάντα σε δυο με τρεις μέρες. Ποτέ δεν είπαν ευχαριστώ, ποτέ δεν αναγνώρισαν τίποτα, ίσα ίσα πίεζαν κιόλας να τηρήσουμε τις ασφυκτικές ημερομηνίες που έβαζαν από το Υπουργείο. Και αν έκανες λάθος σε έπαιρναν τηλέφωνο και εμμέσως πλην σαφώς σε παρατηρούσαν κιόλας. Εγώ για πρώτη φορά δημόσια θέλω να ευχαριστήσω το άτομο αυτό, που είναι σε τάξη τώρα όπως κι εγώ. Το έγραψα όλο αυτό για να σας πω τούτο: Ότι αν ήθελαν να βγάλουν τουλάχιστον τα μόρια και να προχωρήσει η διαδικασία των σχολικών συμβούλων μπορούν να το κάνουν σε είκοσι μέρες και με τις συνεντεύξεις!!! Ναι, απορεί κανείς; Στη διάθεση του esos τα στοιχεία μου, να με πάρουν τηλέφωνο να τους πω, πως θα γίνει. Άντε πια με την κοροϊδία και τις δικαιολογίες, πού νομίζουν ότι απευθύνονται; Τα γνωρίζουν αυτά όσοι έχουμε υπηρετήσει σε διευθύνσεις εκπαίδευσης... Καλημέρα σας!

Καραμήτρος Β.
|

Μήπως να μάθουμε τα ονόματα και των άλλων Συμβουλίων;

ΡΥΘΜΟΙ ΧΕΛΩΝΑΣ
|

ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ,ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ...ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ...

Προβληματισμένος
|

Να συμπληρώσουμε με την παρατήρηση, ότι δύο από τα μέλη του πρώτου συμβουλίου είναι επίκουροι καθηγητές στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ.

Προβληματισμένος
|

Δύο παρατηρήσεις:
α. το πρώτο και το δεύτερο συμβούλιο είναι αυτά που έχουν και το μεγαλύτερο αριθμό υποψήφιων (περισσότεροι από 500 το καθένα)
β. στο πρώτο συμβούλιο υπάρχει μόνο μια γυναίκα στα πέντε τακτικά μέλη και ακόμα δύο στα αναπληρωματικά οπότε δεν τηρείται η υποχρεωτική ποσόστωση για την συμμετοχή κατ' ελάχιστο του 1/3 γυναικών στη σύνθεση του συμβουλίου. Επίσης δεν έχει ληφθεί υπόψη επιμέρους ποσόστωση από τα μέλη ΔΕΠ.
Φοβάμαι ότι δημιουργείται βάσιμος λόγος προσφυγής, όποιων θεωρήσουν ότι αδικούνται από τις αποφάσεις που θα προκύψουν από τη λειτουργία του συμβουλίου.

Μήπως να το πάρουμε απόφαση ;
|

Οτι δε θα βγουν τα μόρια ποτέ ;

Μάθετε σκακι
|

Εντελώς προβλέψιμη κίνηση για να τροφοδοτείται η ελπιδα.μετά τα σχόλια για τους διευθυντές επειδη είχαμε καιρό να ακούσουμε κάτι για τους συμβουλους,να σου ξαφνικά εμφανίστηκε πηγή για αντικατάσταση δυο μελών δυο συμβουλίων.μόνο που οι παραιτήσεις είναι 10 συνολικά σε όλα τα συμβούλια!πρωτοστατης βρβαια ποιος άλλος;….

Πιτσιφλής
|

Φουουου....
- Πάμε για μήλα;

μπα; τους είχαμε ξεχάσει αυτούς !
|

καλά οι υποψήφιοι όλοι, τα λοιπά μέλη ; πάντα καλά, καλές δουλειές ! καλό σαββατοκύριακο (μην πάτε αύριο δουλειά , κάντε το τριήμερο μωρέ, μόρια και πίνακες και βλακείες)

Στράτος
|

Να δούμε εάν υπάρξουν ανασυγκροτήσεις και των υπολοίπων Συμβουλίων Επιλογής. Κυρίως να δούμε πότε θα ανακοινωθεί ο προσωρινός πίνακας μοριοδότησης των υποψηφίων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ