Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα σημερινά επεισόδια στο ΑΠΘ

17/09/2022

Ενημερώθηκε: 17/09/2022, 19:33

Άκουσε το άρθρο

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ. (γρασίδια Φιλοσοφικής Σχολής), αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας.

Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους μετά από διακοπή της συναυλίας, ομάδα ατόμων εκτόξευσε εκ νέου αντικείμενα (πέτρες) σε έτερες αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθως περί τα (1.000) άτομα συγκεντρώθηκαν πλησίον της Καμάρας και διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων. Έπειτα, κινήθηκαν προς το χώρο του Α.Π.Θ. ρίπτοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ) και τοποθέτησαν εκ νέου κάδους απορριμμάτων στο οδόστρωμα, προκειμένου να παρεμποδίσουν την κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με το ειδικό όχημα ρίψης νερού τους απώθησαν. Στη συνεχεία οι προαναφερόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατείας Αρχαίας Αγοράς απ’ όπου και αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τέσσερις (4) προσαγωγές και μία σύλληψη 27χρονου ημεδαπού (ο οποίος δε φέρει φοιτητική ιδιότητα) για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ προκληθήκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων και αστυνομικό εξοπλισμό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (8)

απο Σύρο
|

...κάτι από τη Ζαρντινιέρα θυμίζει....
..κανένας δεν το ..χάφτει εύπεπτα στην Ελλάδα ότι η αστυνομία είναι για λόγους
...αισθητικής....ευταξίας...και fashion contrast με το ατιμέλητο των φοιτητών....

John T
|

Και τότε με τη συγκέντρωση στο εφετείο με αυτους που πανηγύριζαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είχαν πετάξει στην αστυνομία 150 με 300 ή ίσως και χιλιάδες μολότοφ γι αυτό διέλυσαν την συγκέντρωση, όχι για κάνα άλλο λόγο. Νομίζω ότι η αστυνομία απ' έξω απ' τα πανεπιστήμια να φυλάει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια δεν είναι αρκετή για να ικανοποιήσει τα δημοκρατικά αισθήματα των φιλήσυχων πολιτών, πρέπει να βάλει η ΝΔ το στρατό μέσα στα πανεπιστήμια ή ίσως και στα σπίτια μας για να ησυχάσουν.

ΑΓΓ.ΜΑΡΙΑ
|

Αλήθεια σε ποιον να πρωτοδώσω συγχαρητήρια; Στην κυβέρνηση, στην αστυνομία, στον κ.Θεοδωρικάκο στην κ. Κεραμέως; Από χθες το βράδυ προσπαθώ να ηρεμήσω. Η κόρη μου παρακολούθησε τη χθεσινή συναυλία στο χώρο του Α.Π.Θ. Δίπλα της οικογένειες με παιδιά, ακόμη και παιδικά καροτσάκια. Απροετοίμαστη καθώς καλώς ή κακώς ποτέ δε συμμετείχε σε πορεία ή διαδήλωση, ακόμη δε μπορεί να ξεπεράσει τον τρόμο που έζησε. Το φόβο μην την ποδοπατήσουν καθώς όλοι πανικόβλητοι έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση, το βήχα από τα δακρυγόνα, το κατάβρεγμα από την αύρα όταν προσπάθησε να βρει δρόμο διαφυγής προς το σπίτι της αλλά αυτός της απαγορεύτηκε. Ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία από την αστυνομία. Από τη ΔΕΘ αποχωρούσαν επισκέπτες, μεταξύ αυτών και ηλικιωμένοι. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη. Ξέρω ότι απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων. Απλώς θέλω κάπως να εκφράσω την οργή μου για τα γεγονότα. Να ευχαριστούμε όλοι που δεν υπήρξαν θύματα.
Πολλά Πολλά Μπράβο και σε σας κ. Πρωθυπουργέ!!!
Προστατέψατε το ΑΠΘ από τους βαρβάρους!

Εκτός ΑΕΙ η ΟΠΠΙ
|

H ΟΠΠΙ μαθαίνουμε τώρα ότι δεν θα μπαίνει στα πανεπιστήμια και θα περιπολεί στα γύρω τετράγωνα, με την συνοδεία αστυνομικών των κοντινών τμημάτων! Δηλαδή θα αφαιρεί αστυνομική δύναμη από τα κανονικά της καθήκοντα τη στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο! Ούτε να γελάσει δε μπορεί κανείς με τις παλινωδίες σας! Ξεκουμπιστείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα!!!

Θεμης
|

Μειοψηφία δημιουργεί θέμα με αφορμή τη συναυλία και μετά κατηγορεί πάλι για χημικά . Γνωστή τακτική. Τις ζημιές τις πληρώνει ακόμη ο φορολογούμενος. Ποτε θα πληρώνουν οι βάνδαλοι;

Να επέμβει η Scotland Yard
|

Αυτό είναι επίσημη ανακοίνωση ή σενάριο αστυνομικής ταινίας? Ούτε ο Σέρλοκ Χολμς δεν βγάζει άκρη, για το τί και πώς έγινε. Διαβάζω δυστυχώς και αντιφάσεις, που δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικές....

Μέλος ΔΕΠ
|

Ευτυχώς υπάρχουν βίντεο και είδαμε όλοι τι σκριβως έγινε και ποιος χτυπούσε ποιον άρα οι ανακοινώσεις περιττεύουν.....έχει ενδιαφέρον να δούμε με τι αδίκημα θα προστεθούν οι συλληφθέντες!

Χαρά
|

Εν τέλει ανακοινώνεται μετά από πολλές αντιδράσεις για τη στάση της αστυνομίας στο ΑΠΘ ότι η αστυνομία θα περιπολεί έξω και όχι εντός των ιδρυμάτων.Καλο ? Και εν κατακλείδι τι κάνει ο άνθρωπος για τα ψηφαλακια ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΡΕΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ