Ν. Κεραμέως: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του δικαστηρίου για το ιδιωτικό σχολείο στη Λάρισα

"Υπάρχει ένα ζήτημα με το συγκεκριμένο σχολείο στη Λάρισα , για το οποίο υπήρχε αρνητική γνωμάτευση από τον αρμόδιο φορέα , σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας του"

08/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Εν αναμονή της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (σ.σ. εκδικάστηκε χθες η υπόθεση) βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας , προκειμένου να οριστικοποιήσει την απόφαση για τη λειτουργία ή μη του ιδιωτικού σχολείου Μαίρης Ράπτου στη Λάρισα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της υπουργού Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα η Ν. Κεραμέως μιλώντας στο mega, είπε τα εξής: 

  • Υπάρχει ένα ζήτημα με το συγκεκριμένο σχολείο στη Λάρισα , για το οποίο υπήρχε αρνητική γνωμάτευση από τον αρμόδιο φορέα , σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας του . 
  • Είχε βγει μια απόφαση , το καλοκαίρι, για την αναστολή λειτουργίας του ιδιωτικού σχολείου γιατί ακριβώς  υπήρχε αρνητική γνωμάτευση.
  • Αυτή  προσεβλήθη στο δικαστήριο.
  • Βγήκε  μια πρώτη απόφαση, η οποία έλεγε ότι  το σχολείο πρέπει να κλείσει.
  • Όταν πήγε να εκτελεστεί αυτή η απόφαση ο ιδιοκτήτης του σχολείου  προσέφυγε εκ νέου στη δικαιοσύνη.
  • Χθες εκδικάστηκε η απόφαση  . Αναμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης.Οτι πει  η δικαιοσύνη θα γίνει. 
  • Εάν η δικαιοσύνη πει ότι αυτό το σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό θα είναι ανοικτό. . Εάν η δικαιοσύνη πει ότι πρέπει να κλείσει, θα κλείσει για την ασφάλεια των παιδιών 
  • Υπάρχουν  προϋποθέσεις για τη λειτουργία του σχολείου οι οποίες με βάση   τον αρμόδιο  φορά δεν πληρούνταν.
  • Από το καλοκαίρι όταν προέκυψε το θέμα με την άδεια λειτουργίας του σχολείου  έγινε από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης μια κατανομή  των μαθητών στα δημόσια σχολεία της περιοχής , ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

Δημοδιδάσκαλος
|

@ Έλεν
Ντροπή!

Δισκοβόλος
|

Τι νόημα έχει στ' αλήθεια η βαρύγδουπη δήλωση της υπουργού "...θα εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση...". Προφανώς και οφείλει να την εφαρμόσει, άρα η δήλωση πλεονάζει. Τώρα βέβαια είναι ρητορικό το ερώτημα γιατί ανακοινώνετια μια τόσο περιττή δήλωση, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι η υπουργός λειτουργεί υπεράνω κάθε άλλου θεσμικού οργάνου, ακόμη και υπεράνω των δικών της νόμων!

Έλεν
|

Δασκάλα/ δάσκαλο ειδικής για παράλληλη στήριξη πότε θα μου στείλεις; Η προηγούμενη συνάδελφος εμφανίστηκε στο σχολείο μόνο για να τακτοποιήσει το θέμα της άδειας της. Γιατί δεν έφερες αμέσως άλλη όπως όφειλες να κάνεις; Μπορεί εσένα να μη σε νοιάζει για αυτό το παιδί ,νοιάζει εμένα όμως και τους γονείς του που είναι πάρα πολύ θυμωμένοι .Έχουν άδικο; Στο νηπιαγωγείο δίπλα μας είναι 2 παιδιά για τμήμα ένταξης, το οποίο δε λειτουργεί γιατί δεν έχετε στείλει ακόμα νηπιαγωγό ειδικής αγωγής. Να παίζεις μπάλα όμως στα σχολεία , να κάνεις βιντεάκια και αηδίες ξέρεις! Άντε εξαφανίσου επιτέλους. (Αλλιώς ήθελα να το γράψω αυτό το τελευταίο αλλά δεν επιτρέπει το αγαπητό esos )

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

Α, τώρα ότι πει η Δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ