Αναπληρωτές: Σε λίγο η αποστολή των sms στους νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικούς για την Παράλληλη Στήριξη

Εκτιμάται ότι το υπουργείο Παιδείας δεν βρει από τους πίνακες και τους 2.300 εκπαιδευτικούς για να τους προσλάβει

18/11/2022

Ενημερώθηκε: 18/11/2022, 14:09

Άκουσε το άρθρο

Την πρόσληψη περίπου 2.300 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενέκρινε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία.

Σε λίγο θα ξεκινήσει η αποστολή των sms  στους νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο εκτιμάται ότι το υπουργείο Παιδείας δεν  θα βρει από τους πίνακες  και τους 2.300 εκπαιδευτικούς για να τους προσλάβει  .

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Νοεμβρίου όταν ανακοινώθηκε η Γ' φάση αναπληρωτών το υπουργείο Παιδείας είχε εγκρίνει  πιστώσεις για την πρόσληψη 2.708 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ωστόσο  όταν το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας "έτρεξε" για να αναζητήσει  από τους πίνακες τις αντίστοιχες ειδικότητες, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι εκπαιδευτικοί.

Η έλλειψη υποψηφίων εκπαιδευτικών αφορούσε   παραμεθόριες περιοχές και ειδικότητες κυρίως Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Γι αυτό το λόγο το υπουργείο χ ανακοίνωσε 2.253 προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι 2.708, όπως προέβλεπε η αρχική έγκριση πιστώσεων.

Σχόλια (23)

Δόμνα
|

@ Δωρα . Επιβεβαιώνω αυτά που έγραψε ο συνάδελφος Darius. Είναι πολύ καλά Σητεία και γύρω χωριά. Μην ακούς αυτό που λένε για "εξορία . Σητειάρα forever and ever που λέει και μία αγαπητή συνάδελφος. Τα κενά γενικής πάντως εδώ καλύφθηκαν όλα από τη δεύτερη φάση . Τώρα γιατί άφησαν έτσι τόσα κενά
ειδικής τόσο καιρό,δεν το καταλαβαίνω.
Εκτός από αυτά που ανέφερε ο συνάδελφος θα χρειαστείς βεβαίωση απογραφής ασφαλισμένου από Ι.Κ.Α για το ΑΜΚΑ και Α.Μ.Α

Master chef
|

@Darius
Ξέρει τι κάνει το esos αγαπητέ συνάδελφε! Προστατεύει και το σκαρί του αλλά και τους επιβάτες του από τις φουρτούνες και τις κακοτοπιές.... ακόμα και από τις δυσπεψίες(από το μπούκοβο που μου ξεφεύγει καμιά φορά).
Έχει έμπειρο καπετάνιο-θαλασσόλυκο, που κρατά σταθερά το πηδάλιο και ξέρει τα νερά και τους ανέμους. Όχι σαν κάτι ναύτες της στεριάς (ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε) μαθητευόμενους καπετάνιους σε πλοίο χωρίς φουγάρα.... και με 40 ναύτες πονηρούς (που λέει ένας καλός μας συνάδελφος).
Ο λόγος σας και η βοήθειά σας προς τη @Δωρα, δείχνουν έναν ευγενή, θετικό και χαρούμενο άνθρωπο. Αυτό "βγαίνει προς τα έξω" και είμαι σίγουρος, ότι βγαίνει και στη δουλειά σας. Να είστε καλά!

Darius
|

Γιατί esos κρατάς τα «πικάντικα» σχόλια του αγαπημένου μου Master chef για τον εαυτό σου; Εεε ; Γιατί;;; Ανησυχείς μη σοκαριστούμε; Εδώ δημοσιεύεις σχόλια άλλων που πονάνε τα μάτια μας για να καταφέρουμε να τα διαβάσουμε και να τα κατανοήσουμε και δε σε νοιάζει!
@Δωρα
Θα μιλήσω για τη Σητεία όπου είμαι δεύτερη χρόνια αναπληρωτής .Την επέλεξα και φέτος για 3 λόγους: α) έχει τα πιο προσιτά ενοίκια σε ολο το νομό β) οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ ήσυχοι, φιλόξενοι και μας δίνουν συνεχώς ένα σωρό καλούδια.( ειδικά το λάδι και το μέλι τους είναι θεϊκά) γ) γνώρισα πολύ καλούς συναδέλφους -φίλους πλεον και θεωρώ ότι έχω τον καλύτερο διευθυντή που θα μπορούσε να μου τύχει ποτέ ( δυστυχώς για τελευταία χρονιά, έχει ήδη δώσει τη σκυτάλη άτυπα ,στην εκκολαπτόμενη -oh my God -διευθύντρια )
Σχετικά με τα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι μπορείς να απευθυνθείς στην πρωτοβάθμια Λασιθίου. Τα σημαντικά είναι οι ιατρικές βεβαιώσεις και τα αντίγραφα πτυχίων .
Καλή τοποθέτηση σου εύχομαι.

Δωρα
|

Είμαι πρώτη φορά αναπληρώτρια ΠΕ 60ΕΑΕ Λασίθι. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει; Τι χαρτιά χρειάζονται; Κι άμα έχετε κάποια εμπειρία από νομό Λασιθίου;

@Γυρορονης
|

Έχετε κάποια σχέση με την εκπαίδευση; Γιατί αν είχατε θα ξέρατε ότι άλλη η δουλειά των ΤΕ και άλλη η δουλειά της Παράλληλης.... Μακάρι κάθε τάξη να είχε έναν εκπαιδευτικό που να λειτουργούσε ως παράλληλη στήριξη...

Γυρορονης
|

Να δούμε τι θα κάνουμε τόσες πλεονάζουσες ώρες και τόσες παράλληλες! Έλεγχος στα κεδασυ για τόσες παράλληλες. Τα ΤΕ τι κάνουν;

xa
|

Είναι φανερό ότι έχει χαθεί κάθε ίχνος οργάνωσης και γίνεται προσπάθεια να αντισταθμιστεί με παράλογη σπατάλη δημόσιου χρήματος.

Κεραμέως
|

Μα δεν υπάρχουν πλέον κενά κ. Χατζηνικολάου στα σχολεία! Εάν υπάρχει κάποιο, παρακαλώ να μου το επισημάνετε για να το δούμε.... Χα, χα, χα...!

steven@Όντως
|

ΤΟ σχολείο μου είναι 16/θ , με 324 μαθητές, έχει 12 εγκρίσεις για παράλληλη στήριξη και έχουμε τέσσερις συναδέλφισες.. Εσύ που τις βρήκες τις 16 στο σχολείο σου ;; Έλεος πια με τις υπερβολές και τα ψέματα ! !

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ
|

Στην περιοχή μας αν σε ένα τμήμα είναι δύο παιδιά για παράλληλη, την μοιράζονται...κι ας τους έχει εγκριθεί στο καθένα 24ωρη. Έπειτα, το αν πρέπει να υπάρχουν τόσες παράλληλες σε κάθε σχολείο... πιστεύω ότι αφού εγκρίνονται απ' τις αρμόδιες υπηρεσίες, φυσικά και πρέπει να έχουν την απαιτούμενη βοήθεια τα παιδιά στο σχολείο. Και φυσικά οφείλουμε να αγωνιστούμε για μείωση της αναλογίας μαθητών ανά δάσκαλο. Στο 2022 ζούμε και όχι στο 1980...

Μπράβο στις προσλήψεις
|

Θέλουμε παράλληλες κι όχι μόνο .Δώστε τι; Κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσουν τα σχολεία. Βγάλτε όμως και την προκήρυξη για διευθυντές.

Μαρία
|

Το θέμα με τις παράλληλες, έχει ξεφύγει εντελώς. Χωρίς μελέτη, χωρίς σωστή καθοδήγηση για όσους την αναλαμβάνουν και συνήθως με ελάχιστα θετικά αποτελέσματα. Να γινόταν και κάτι σ'αυτόν τον τόπο οργανωμένα και με συγκεκριμένους στόχους... τι καλά που θα ήτανε !
Πρωτίστως για τον μαθητή που έλεγε και μια παλιότερη Υπουργίνα, που ήταν επίσης όλο παχιά λόγια!

χαρά
|

που κάνετε
ότι έχει μετατραπεί το ΥΠΑΙΘ σε πρόγραμμα εύρεσης εργασίας του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους και αντί να τακτοποιήσει τα του οίκου του, να δει τις συντάξεις κάθε χρόνο και να κάνει αντίστοιχους μόνιμους διορισμούς , παίρνει χιλιάδες αναπληρωτές ΕΣΠΑ και κυρίως ψυχολόγους, ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης είναι η απόδειξη ότι η Παιδεία δεν πάει καλά και δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός..
αν τώρα κα΄ποιοι κοιτάνε μόνο τις προσλήψεις και πανηγυρίζουν...
σαν αυτούς που πανηγύριζαν με τις τεράστιες επιδοτήσεις στο λάδι παλαιότερα χρόνια...και που είδαμε τι έγινε

Πιτσιφλής
|

Δεν πρέπει να είμαστε οπαδοί. Είναι πολύ κακό για τον κλάδο.
Πόσες φορές πρέπει να γράψει, εδώ στο esos, την αλήθεια ο Δισκοβόλος για να την κατανοήσουμε και να την αποδεχτούμε; Και να πω ότι πρόκειται για κάτι δυσνόητο ή ότι αδυνατεί να την περιγράψει λεπτομερώς και εναργώς;
Έλεος πια!...

Παραγγελίες
|

Από που ξεκινά η υπερπληθώρα παράλληλων; Από τα κεδασυ; Από τα σχολεία ; Δε χρειάζονται όλοι οι μαθητές παράλληλη στήριξη. Υπάρχει και το ΤΕ . Το αγνοούμε. Σε λίγο θα έχουμε παράλληλες σε εφεδρεία μη τυχόν χρειαστούν.

@Ρεκόρ
|

Αυτό είναι αλήθεια. Το θέμα είναι να επαναληφθεί και του χρόνου ανεξαρτήτως κυβέρνησης γιατί αλλιώς θα φαίνεται ότι έγινε λόγω εκλογών. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, ανεξαρτήτως κυβέρνησης...

Γιάννης
|

Πόσες παράλληλες πια; Έχει ξεφύγει το θέμα!

Δισκοβόλος
|

@Ρεκόρ
Πολύ φοβάμαι πώς δεν αντιλαμβάνεστε και τόσο την τεράστια κενολογία που ξεστομίσατε! Γιατί προφανώς αγνοείτε ότι κάθε χρόνο τόσοι (και περισσότεροι) εκπαιδευτικοί εργάζονται στην ελληνική εκπαίδευση. Δηλαδή φανταστήκατε ότι αυξήθηκε στο σύνολό του το εκπαιδευτικό προσωπικό επί Κεραμέως; Είναι δυνατόν να τρέφετε τέτοιες αυταπάτες;
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι, επειδή μειώθηκε δραστικά το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό την τελευταία δεκαετία λόγω της αναγκαστικής αδιοριστίας που επέβαλαν οι δανειστές στα χρόνια των μνημονίων και την παράλληλη συνταξιοδότηση χιλιάδων συναδέλφων, έχουμε πλέον μια υπερδιόγκωση των κενών που αναγκαστικά καλύπτονται με αναπληρωτές. Ήδη φέτος - παρά τους διορισμούς μονίμων - τα κενά ξεπέρασαν τις 40.000 !!! Αυτό το ρεκόρ θα 'πρεπε να είχατε επισημάνει και όχι το ανύπαρκτο ρεκόρ που έχετε στο μυαλό σας. Γιατί, καταπώς βλέπετε, η υπουργός δεν πολυνοιάζεται να καλύψει έγκαιρα, από την αρχή δηλαδή του σχολικού έτους, αυτά τα τρομαχτικά κενά και γιαυτό προσλαμβάνει αναπληρωτές με δόσεις! Κάθε βδομάδα και μια δόση! Σκεφτήκατε ποτέ, για παράδειγμα, αυτοί οι διορισμοί αναπληρωτών που τώρα προαναγγέλλονται, για ποιο λόγο γίνονται; Μα για να καλυφθούν κενά! Για ρίξτε τώρα μια ματιά στο ημερολόγιο και υπολογίστε πόσο καιρό ήδη δουλεύουν τα σχολεία χωρίς αυτούς τους αναπληρωτές! Τι έκαναν άραγε οι μαθητές όλο αυτό το διάστημα; Το καλύτερο μάθημα: ΚΕΝΟ!!! Και ξανασκεφτείτε όλα αυτά που σας λέω, όταν μετά από κάποιο διάστημα γίνουν κι άλλοι διορισμοί αναπληρωτών, γιατί τα κενά δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλά σχολεία και θα υπάρχουν για καιρό ακόμη. Αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια και μην πασχίζετε με ψευδαισθήσεις να την καλλωπίσετε...

Μαιρη
|

Εξάντληση πίνακα Δασκάλων γενικής και ειδικής.

Διορισμοί 25.000 μονίμων σε 3 χρόνια.

Αναπληρωτές σε αριθμό ρεκόρ πάρα τους μόνιμους διορισμούς που έκανε.

Φιλόλογοι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα είδαν τον πίνακά τους να πέφτει πολύ κάτω και να δουλεύουν για πρώτη φορά αναπληρωτές.

Συμπερασμα: λίγοι διορισμοί, λίγες προσλήψεις, κενά στα σχολεία, κακή ή Κεραμεως......

Όντως
|

Όντως σε Δημοτικό με 200 παιδιά έχουμε φέτος 16 παράλληλες και τμηματα με 3 παράλληλες μέσα 24ωρες.
Σε λίγα χρόνια σε κάθε τάξη θα είναι 6-7 δάσκαλοι. Όσο υπάρχει εσπα..

Κατα τ άλλα, λίγες προσλήψεις και φέτος ε;
Και δεν έχουν σε κάποιες ειδικότητες άτομα να πάρουν μάλιστα... Άρα χάνονται και κάποιες προσλήψεις.

Με τα άλλα κενά.....
|

Με τα υπόλοιπα κενά τι θα γίνει;

Ρεκόρ
|

Πρώτη φορά δούλεψαν τόσοι πολλοί εκπαιδευτικοί. Ας πούμε και μια καλή κουβέντα.

δηλαδή
|

Κι άλλες παράλληλες; Έχουμε γεμίσει παράλληλες στα σχολεία. Υπάρχουν σχολεία με 15 παράλληλες. Σε λίγο κάθε μαθητής και μία παράλληλη. Πόσο ακόμη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ