Στο Λονδίνο με 4 Πρυτάνεις η Ν. Κεραμέως

Για την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών Πανεπιστημίων: Λονδίνο

17/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Διήμερη επίσκεψη για την προώθηση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση, συνοδευόμενη από τέσσερις Πρυτάνεις , θα πραγματοποιήσει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν οι Πρυτάνεις

α. του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, ήτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,   Νικόλαος Παπαϊωάννου,

β. του αρχαιότερου ΑΕΙ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,   Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος,

γ. ενός Πολυτεχνείου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,   Ανδρέας Μπουντουβής και

δ. ενός Περιφερειακού ΑΕΙ, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας   Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα λάβει μέρος τη Δευτέρα το πρωί σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη του οργανισμού Universities UK International, αρμόδιου για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των βρετανικών Πανεπιστημίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νομπελίστα καθηγητή Οικονομικών  Χριστόφορο Πισσαρίδη και στη συνέχεια με Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς, με στόχο την παρουσίαση των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας και τις ευκαιρίες που άνοιξε ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ «Νέοι Όρίζοντες».

Στις συνεδριάσεις θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των σπουδαιότερων βρετανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Cambridge, Imperial, King’s, London School of Economics (LSE), Queen Mary, University College London (UCL), Birmingham, Bristol, Cardiff, Durham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Nottingham, Southampton, Warwick.

Την Τρίτη, η υπουργός θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία του Λονδίνου και στη συνέχεια θα συναντήσει τη νέα Βρετανίδα Υπουργό Παιδείας, Gillian Keegan.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (14)

Αξιοπρέπεια: τι να την κάνεις;
|

Από το σχετικό δημοσίευμα του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά επιλέγω, μεταξύ άλλων, τις εξής δύο παραγράφους:
"Ενα άλλο είδος περιφρονημένων και δραματικά στερημένων ανθρώπων πληθαίνει καθημερινά, με αυξημένη, όλο και περισσότερο, την εκρηκτική δυναμική του απελπισμού τους: Εφημερίδες και τηλεοράσεις προβάλλουν, κάθε τόσο, διθυραμβικά, φωτογραφίες και πανηγυρικές «δηλώσεις» όσων πρώτευσαν στις Εισαγωγικές των ΑΕΙ. Αλλά αυτές οι «πρωτιές» είναι, συχνά, θριαμβικά κατορθώματα χρυσοπληρωμένων φροντιστηρίων και ιδιωτικών μαθημάτων, που η εμπορική τους ευφυΐα έχει επιβάλει στην ελλαδική κοινωνία τον εκπαιδευτικό πρωτογονισμό της «απομνημόνευσης»."
"Δεν έχουμε πια οι Ελληνώνυμοι κοινούς, βιωματικούς στόχους, επομένως ούτε και συντονισμό κοινωνίας των αναγκών. Ο πρωτογονισμός του εγωκεντρισμού καθορίζει τη λειτουργία θεσμών και επιδιώξεων, καθρεφτίζεται ο πρωτογονισμός εμφατικά κυρίως στη δημόσια διοίκηση, αλλά και στα εκπαιδευτικά συστήματα και επινοήματα. Η λογική των ανθρώπων της εξουσίας είναι η αυθαιρεσία του χορτάτου, που απορεί: Γιατί ο συνταξιούχος (αλλά και ο εν ενεργεία) πανεπιστημιακός χρειάζεται αξιοπρέπεια, «τι να την κάνει»; Έχει το ένα πέμπτο της σύνταξης Συμβούλου Επικρατείας, αυτονόητη καταδίκη στην ισόβια πενία."
Το ιδιωτικό (φροντιστήρια) κατά κράτος επιβάλλει στο δημόσιο (σχολείο και πανεπιστήμιο) την προσφορά έναντι της ζήτησης (για πτυχία).
Για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία: Πενία (και παιδεία) τέχνας κατεργάζεται.
Τι το θέλουν το ψωμί, να η Αγγλετέρα για παντεσπάνι.

Πιτσιφλής
|

OOh dear! Excellent, marvelous, absolutely fabulous!

It’s tea time
|

@Πιτσιφλής
Εγώ πάντως ως επιμελής μαθητής, ετοίμασα από τώρα τις ερωτήσεις μου προς την κα Υπουργό σχετικά με το ταξίδι της στο Λονδίνο, για το γνωστό και καθιερωμένο πλέον "ενημερωτικό" βίντεο εδώ στο esos. Ενδεικτικά αναφέρω :
- Τί καιρό έκανε στο Λονδίνο και εάν πήρατε μαζί σας ομπρέλα?
- Ποιός από τους 5 οδηγούσε το αυτοκίνητο, αφού εκεί είναι δεξιοτίμονα?
- Φάγατε fish and chips και ήπιατε τσάι με cookies στις 5?
- Στη πουτίγκα, τί φρούτα βάζουν? Του δάσους ή και εξωτικά?
- Ψωνίσατε τίποτα δωράκια από τα Harrods.... ή λόγω κρίσης θα περιμένετε τις εκπτώσεις της Black Friday?

Φοιτητής
|

Εξαιρετικα! Άντε να ξεφύγουμε από την ελάχιστη προσπάθεια ! Να μπορούμε να μπούμε σε τέτοια πανεπιστήμια!! Δε μιλάμε με το 5 φυσικά.

@εισαστε τυχεροί ε; Europe calling
|

εκτος ΕΕ και υπερατλαντικοί σίγουρα . κρατήστε τη καλά , εμείς δεν την θέλουμε (όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή)

ΔΕΠ
|

Και καλά κάνει! Στην πανεπιστημιακή κοινότητα αυτή η συνεργασία ειναι πολύτιμη. Είμαστε τυχεροί που την έχουμε!

Μια καλή αρχή θα ήταν να επιστρέψουν τα γλυπτά
|

του Παρθενώνα, ως αμοιβαία συνεργασία τμημάτων αρχαιολογίας, για μελέτη του ολοκληρωμένου έργου στο τόπο που τα δημιούργησε.

Εκεί παίζουν γκολφ και κρικετ
|

...ακριβά τα σπορ στο UK (γιου καίει), με βόλεϊ και μιλάκια την βολεύεις καλύτερα εδώ. Βλέπε τα εδώ κολέγια τους και παραρτήματα, για να καταλάβεις την διαφορά.

Οικονομικό πρόβλημα Ελλάδας
|

Οικονομικοί είναι οι περιορισμοί όχι συνταγματικοί, η Ελλάδα είναι μια χώρα απομονωμένη, στην περιφέρεια της Ευρώπης, χωρίς βιομηχανική παράδοση, που αδυνατεί να προσφέρει όραμα στους νέους πολίτες - λογικό οι νέοι πτυχιούχοι να μεταναστεύουν.

entourage
|

έχουμε αντιληφθεί το επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών όπως έρχονται από την δευτεροβάθμια μέσα από ένα διεκπαιρεωτικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Φερεντζές
|

Από πρυτάνεις καλά τα πάει η Κεραμέως. Έχει ήδη πολλούς. Κάτι σύμβουλοι και κάτι διευθυντές στα σχολεία της λείπουν κοντά 4 χρόνια τώρα. Η χειρότερη υπουργός της Μεταπολίτευσης.

ΕΛΕΝΗ
|

Επιτέλους έστω και με τους περιορισμούς του συντάγματος να ξεκινήσει μια νέα εποχή! Να αντιγραψουμε και να ενισχύσουμε τα θετικά και να αφήσουμε όσα συντηρούν το τέλμα στα πανεπιστήμια. Μακάρι να πετύχει. Συγχαρητήρια....

μετά το κολάμπια και η οξφορντττττττ
|

μαζεύτε τη, ή καλύτερα κλειστε τα συνορα να μη γυρίσει !!!!!!!

Πιτσιφλής
|

Αεικίνητη, φτερωτή, αιθέρια θεά, πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα, ελέησον ημάς!...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ