Αντιπρόεδρος ΕΑΠ: Τεράστιο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το ΚΕΔΙΒΙΜ

Συμμετοχή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο 25ο Φόρουμ Ανάπτυξης στην Πάτρα την 19η - 20η Νοεμβρίου 2022

21/11/2022

Ενημερώθηκε: 21/11/2022, 19:45

Άκουσε το άρθρο

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετείχε για 3η συνεχόμενη φορά στο Φόρουμ Ανάπτυξης με τίτλο «Νέο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο», παρουσιάζοντας σε ειδικά διαμορφωμένη ενότητα τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης που υλοποιούνται μέσω του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΕΑΠ.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. πρωτοπορεί υλοποιώντας 68 καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και στόχος μας είναι να το εμπλουτίσουμε και με καινούργια προγράμματα».

Ακολούθως, η Διευθύντρια του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΑΠ κυρία Ευγενία Βερυκίου έκανε εκτενή παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κέντρου στον τομέα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ανάπτυξη ψυχαγωγικού λογισμικού» Καθηγητής κ. Κυριάκος Σγάρμπας, ανέλαβε την παρουσίαση του εν λόγω Προγράμματος, ενώ ο κ. Βασίλειος Φωτόπουλος ως Υπεύθυνος των Εργαστηρίων των Ψηφιακών Συστημάτων του ΕΑΠ, αναφέρθηκε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχεδιασμός Ενσωματωμένων Συστημάτων και εφαρμογές μικροελεγκτών στο διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ)».

Επικοινωνώντας το esos με τον Αντιπρόεδρο Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Ε.Α.Π και Πρόεδρο του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Καθηγητή Κωνσταντίνο Καραμάνη μας δήλωσε:

Πόσο σημαντική είναι στις μέρες της εξειδίκευσης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας η ανανέωση, η επικαιροποίηση και η αναβάθµιση γνώσεων;

Οι συνεχώς αυξανόμενοι ρυθμοί ζωής, οι ραγδαίες εξελίξεις σε τεχνολογικό-οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, επιβάλλουν ο πολίτης όχι μονό να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις του αλλά και να εξειδικεύεται σε περισσότερα από ένα αντικείμενα. Η εν γένει δια βίου µάθηση, είναι το κλειδί για την προσωπική αλλά και επαγγελματική ανέλιξη του καθενός και αυτή προσφέρεται μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ και σε ποιους απευθύνονται;

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως  αρωγός της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης επιθυμεί μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ, να πρωταγωνιστήσει και στη συνεχιζόµενη εκπαίδευση και κατάρτιση συνδυάζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) με τη μεικτή μάθηση (blended learning) επιμόρφωση υψηλής ποιότητας.

Μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ υλοποιείται και πιστοποιείται κάθε δράση μη-τυπικής εκπαίδευσης και άτυπης μάθησης, η οποία περιλαμβάνει την επιμόρφωση, την συνεχιζόμενη εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εν γένει διά βίου μάθηση. Η κατάρτιση και υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη διά βίου μάθηση.

Το ΚΕΔΙΒΜ απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, που επιθυμούν να εξειδικευτούν σε οποιαδήποτε τομέα όπως στην τεχνολογία, στις θετικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήµες, στις επιστήµες υγείας κ.ά.

Ποια είναι η ανταπόκριση στα προγράμματα που συνοδεύτηκαν με την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου από τον περασμένο Οκτώβρη;

Οι πολίτες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, λόγω του συνεχούς μεταβαλλόμενου εργασιακού περιβάλλοντος, δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το ΚΕΔΙΒΙΜ. Δεν είναι τυχαίο, πως αρκετά από τα προσφερόμενα προγράμματα έχουν περάσει σε δεύτερο και τρίτο κύκλο παρακολούθησης, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ποια είναι η στόχευσή σας για το Κέντρο;

Ο πρωτεύον στόχος, από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου, ήταν να πρωταγωνιστεί στον τομέα της συνεχιζόµενης εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια λειτουργίας, ο στόχος μας συνεχίζει να είναι ο ίδιος, καθώς η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι ενδιαφερόμενοι, μας κάνει να νιώθουμε μεγαλύτερη ευθύνη και θέληση να δημιουργούμε ολοένα και περισσότερα επιμορφωτικά προγράμματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ