Η Ν. Κεραμέως για διορισμούς, αυξήσεις,Λατινικά, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς,αντιστοιχίσεις πτυχίων ΤΕ με ΠΕ και απουσίες

Το υπουργείο Υγείας θα μας πει εάν πρέπει να παραταθεί η εγκύκλιος για τις απουσίες και μετά τον Μάρτιο

12/01/2023

Ενημερώθηκε: 12/01/2023, 17:33

Άκουσε το άρθρο

Διορισμούς, αυξήσεις,Λατινικά, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς,αντιστοιχίσεις πτυχίων ΤΕ με ΠΕ και απουσίες, είχε το "μενού" των απαντήσεων που έδωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του  Alpha 9,89.

Για το υπό κατάρτιση νέο σύστημα διορισμών η Ν. Κεραμέως δήλωσε τα εξής:

"Αφνιδιαστικάδε θα γίνει τίποτα. Εχουμε μιλήσει για νεο σύστημα διορισμών με περισσότερα κοινωνικά κριτήρια και αλλαγές, αλλα δεν είμαστε εκει, όλα θα γίνουν μετά από διάλογο»,Δεν ειμαι σε θέση να απαντήσω τώρα, δεν έχουμε κάποιες ανακοινώσεις να κάνουμε, ο,τι γίνει θα γίνει μετά από διαβούλευση"

Για τους νέους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών,τόνισε : "Ασε λίγο οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να καταρτιστούν οι νεοι πίνακες απο τους οποίους θα αντλήσουμε και για προσλήψεις αναπληρωτών και για διορισμούς και δεν θα αλλαξει κάτι στους πίνακες που θα ανοίξουν τώρα»,   

Δημοσιογράφος: Το υπουργείο θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση  με την οποία θα ορίζονται οι  όροι  και οι προϋποθέσεις  αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕ με  τα πτυχία ΠΕ;

Ν. Κεραμέως: Σε ποιο κλάδο; Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο ακροατής . Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση, , η τεχνική και η πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές. Υπάρχουν Επιτροπές από διάφορα υπουργεία , που μελετούν το ζήτημα. Για παράδειγμα στο υπουργείο Υποδομών  υπάρχει μια Επιτροπή για τα επαγγελματικά δικαιώματα  των Μηχανικών . Όλο αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο ακροατής.

Δημοσιογράφος: Για ποιο λόγο δεν διδάσκεται το μάθημα της Κοινωνικής Αγωγής;

Ν. Κεραμέως: Μαθήματα κοινωνικής φύσης διδάσκονται  στο σχολείο.  

Δημοσιογράφος: Τα Λατινικά που θέσπισε το υπουργείο Παιδείας  σε τι θα ωφελήσουν τους μαθητές;

 Ν. Κεραμέως: Πρώτα απ όλα τα Λατινικά προέκυψαν από εισήγηση  του ΙΕΠ.

Υπάρχει ένα όργανο εκπαιδευτικών που  μελετά και διεθνώς τα προγράμματα   και κάνουν εισηγήσεις, σχετικά με τη βέλτιστη ισορροπία   στο πρόγραμμα των μαθητών. Πόσες ώρες  χρειαζόμαστε Μαθηματικά, Φυσική , Ιστορία κλπ.

Το θέμα των  Λατινικών  έχει προκύψει διότι   έμπαιναν για παράδειγμα οι υποψήφιοι στις Νομικές , όπου  τα Λατινικά είναι βασικό στοιχεία και δεν είχαν κάνει ποτέ  τους.  

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο  η εισήγηση της Επιτροπής ήταν  τα Λατινικά γι αυτούς που  κατευθύνονται σε αυτές  τις Σχολές και πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη απόφαση  κρίθηκε   από το ΣτΕ, μετά από σχετική προσφυγή,  συνταγματική.

Δημοσιογράφος: Οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν κάποια αύξηση στους μισθούς;

Ν. Κεραμέως: Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει  ότι η επόμενη τετραετία εάν και εφόσον  οι Έλληνες πολίτες μας τιμήσουν εκ νέου με τη ψήφο τους  θα είναι μια τετραετία σε μεγάλο βαθμό  στις καλύτερες αποδοχές σε όλους  τους τομείς.

Ηδη ξεκινήσαμε  με τον τομέα της Υγείας  και είναι αυτονόητο διότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν στην πρώτη γραμμή  τς μάχης για δυο και πλέον χρόνια , στο πλαίσιο της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Δημοσιογράφος:  Σε ποιο υπουργείο ανήκουν   τα εργασιακά τ  δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών;

Ν. Κεραμέως:Τι θα πει ως προς τα εργασιακά δικαιώματα;

Δημοσιογράφος:  Εργασιακά δικαιώματα είναι μια φράση, εργασιακά δικαιώματα .

Ν. Κεραμέως: Τα διοριστήρια βγαίνουν κανονικά από το υπουργείο Παιδείας , Εφόσον όμως ανήκουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις , οι πτυχές της δραστηριότητάς τους  είναι στο υπουργείο Εργασίας.

Δημοσιογράφος: Θα ισχύσει φέτος το ίδιο  σύστημα μόνιμων διορισμών  με άνοιγμα των πινάκων .

Ν. Κεραμέως: Θα ανοίξουν οι πίνακες  τις επόμενες εβδομάδες   από το ΑΣΕΠ.

Δεν θα αλλάξει κάτι ως προς τους πίνακες που θα ανοίξουν τώρα . 

Δημοσιογράφος:  Η εγκύκλιος για τις απουσίες λόγω γρίπης ισχύει μέχρι τον Μάρτιο. Μπως να ισχύσει η εγκύκλιος μέχρι τέλος της χρονιάς;

Ν. Κεραμέως: Αυτό θα μας το πει το υπουργείο Υγείας . Βγαίνει μία οδηγία από το υπουργείο Υγείας  και μας λέει ποια είναι η χρονική περίοδος της εποχικής γρίπης . Για την ώρα μας έχει πει μέχρι τον  Μάρτιο . Εάν αυτό τροποποιηθεί από το υπουργείο Υγείας, φυσικά θα τροποποιηθεί και  από εμάς η εγκύκλιος.

Δημοσιογράφος: Εσείς όταν πηγαίνατε σχολείο κάνατε απουσίες;

Ν. Κεραμέως: Τις απαραίτητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (28)

Δάσκαλος
|

Άντε βρε άσχετη κάνε καμιά άλλη δουλειά. Έγινες κουραστική.

Παρατηρητής
|

Το σχόλιο ότι πληρώνονται εξαιρετικά καλά οι εκπαιδευτικοί με έκανε να γελάσω...Το άλλο με τον Τοτό σας το 'πα;;;

Δημήτρης Καλογιάννης
|

Προσωπικά εμένα με ξεπερνά ότι είστε αρνητής του ρόλου των εκπαιδευτικών. Προφανώς η παραπαιδεία μας έλυσε τα προβλήμστα. Φροντιστήρια υπήρχαν ήδη από πολύ παλιά, γιατί το σύστημα είναι άκρως ανταγωνιστικό.

Πάρα πολύ σωστό είναι ότι έγιναν διορισμοί.
|

Στις εποχές των μνημονίων δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο γιατί δεν επιτρεπόταν.
Τώρα φύγαμε από τα μνημόνια..
Ας μην ξεχνάμε ότι έγιναν απολύσεις εκπαιδευτικών.. Και μετά επαναπροσλήψεις (ευτυχώς..).
Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν όντως πολύ μεγαλύτερο το βάρος στους ώμους των εκπαιδευτικών και τρομερά περισσότερη η δουλειά, όπως και το κόστος. Τα φροντιστήρια ήταν και είναι.. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε και μπορούμε να πούμε, είναι ότι στη Γερμανία υπάρχουν φροντιστήρια και κάνουν τα παιδιά ιδιαίτερα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό τι σημαίνει; Το κράτος δεν θα πληρώσει τους εκπαιδευτικούς (Παρεμπιπτόντως πληρώνονται εξαιρετικά καλά ) ή ότι θα καταργηθεί η δημόσια εκπαίδευση;
Τα φροντιστήρια έχουν 28 -29 παιδιά μέσα στην τάξη; Όχι βέβαια. Και φροντιστήριο πάει αυτός που έχει στόχο να περάσει, όχι αυτός που θέλει να τελειώσει μόνο το σχολείο και να πάει στη βιοπάλη..

@Καλογιάννης
|

Αυτά τσ περί χαρακωμάτων με ξεπερνούν. Αγαπητέ συνάδελφε, ας μην ήταν το φροντιστήρια πρώτης γραμμής και θα βλέπατε τις επιτυχίες. Το λύκειο είναι ένα απέραντο φροντιστήριο.

Δημήτρης Καλογιάννης
|

Kα Κεραμέως και οι εκπαιδευτικοί είναι καθημερινά στα χαρακώματα της Εκπαίδευσης για να ετοιμάσουν τους επόμενους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς... και οι εκπαιδευτικοί ήταν επί δύο χρόνια στη μάχη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που απαιτούσε ακριβό εξοπλισμό, πολλαπλάσια προετοιμασία κ.λπ. για να μην απωλέσουν τα ελληνόπουλα τα μαθήματά τους. Θα ΄΄έπρεπε να ήσουν η πρώτη που θα διεκδικούσε καλύτερες αποδοχές για τους εκπαιδευτικούς ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Βέτα Παπαδοπούλου
|

Η χειρότερη υπουργός Παιδείας που πέρασε ποτέ.

Νίκος
|

Πρώτα αξιολόγηση και μετά αύξηση. Διόρισαν χιλιάδες. Τόλμησαν και π΄ρέπει να το αναγνωρίσουμε. Για εμάς που διοριστήκαμε ήταν το πιο σημαντικό. Ίσως είναι μακριά από κάποιους που δεν καρδιοχτυπούν κάθε χρόνο πού θα βρίσκονται και γι αυτό ίσως υποτιμούν τους διορισμούς.

Γιώργος
|

Θα συνεχίσουν διορισμούς με το πελατειακό σύστημα Γαβρόγλου και προς το τέλος της επόμενης τετραετίας ίσως παρουσιάσουν κάτι που θα φαντάζει πιο αξιοκρατικό. Δεν προλάβαιναν τέσσερα χρόνια. Όχι άλλο κάρβουνο!

Στις εκλογές
|

Θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα ψηφίσω ΝΔ.

Μαργαρίτα
|

Δεν έχει άλλη τετραετία.... βασικά θα γίνεται όλοι τέως σαν τον αποθανόντα τέως.....

Λελάκη Π.
|

Άσε αυτά που ξέρεις και φέρε κυρία Νίκη νηπιαγωγό για το τμήμα ένταξης στο τρίτο νηπιαγωγείο Σητείας που ακόμα την περιμένουμε από το Σεπτέμβριο . Πήγε Ιανουάριος και ακόμα να φανεί. Γιατί;;;;

Σταματία Κιουφερη
|

Ένα πράγμα είναι αξιοκρατικό στην Ελλάδα ,η επετηριδα των εκπαιδευτικών, και αυτήν θέλουν να την χαλάσουν για να προσπεράσουν "τα δικά μας παιδιά ". Γιατί θα πρέπει να αποδείξουν ξανά και ξανά τα προσόντα τους οι εκπαιδευτικοί; Μήπως δεν το έχουν αποδείξει με το πτυχίο τους ,με τις τόσες εξετάσεις που έχουν περάσει; Χρειάζονται και άλλες εξετάσεις; Και άλλες αποδείξεις;

Μέχρι και αυτή άρχισε τα ψέμματα για αυξήσεις.
|

Και μου είχε λείψει το δούλεμα.
Ούτε ένα ευρώ και ποτέ με αυτούς.

Πέτρος
|

Καλά, φοβερή συνέντευξη. Tα είπε όλα η υπουργός. Σαφέστατη, ξεκάθαρη. Πόσο δούλεμα πια έλεος....
(Κάποτε κατηγορούσαν κάποιους για τη δημιουργική ασάφεια)

Μιχάλης
|

"Δημοσιογράφος: Το υπουργείο θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕ με τα πτυχία ΠΕ;

Ν. Κεραμέως: Σε ποιο κλάδο; Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο ακροατής ...."

Σοβαρά τώρα...τα κολέγια τακτοποιήθηκαν με διαδικασία fast track.
4 χρόνια μετά, είναι ντροπή να δίνει τέτοιες απαντήσεις η κα υπουργός.

Ψέματα και υποσχέσεις
|

Είχες 4 χρόνια για να αλλάξεις το προσοντολόγιο (προεκλογική δέσμευση). Δεν σου έφτασαν για το "διάλογο";

Και μόνο αυτό αρκεί
|

".. η τεχνική και η πανεπιστημιακή εκπαίδευση.."
Τι ακριβώς περιμέναμε από την εν λόγω πολιτικό; Ταυτίζει την τεχνολογική εκπαίδευση με την τεχνική δεύτεροβαθμία εκπαίδευση.. Μετά από 4 χρόνια θητεία ως Υπουργός παιδείας!

"Νέο σύστημα μετά από διάλογο..."
|

Η υπουργός είχε 4 χρόνια περιθώρια να διεξάγει αυτόν τον περιβόητο διάλογο για την αλλαγή του προσοντολόγιου, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά το 2019. Δεν το έκανε. Αντίστοιχα όλες και όλοι οι αποκλεισμένοι του ελιτίστικου νόμου Γαβρόγλου δεν έχουμε κανέναν λόγο να την ψηφίσουμε. Οι ήξεις αφήξεις και η αναβλητικότητα δεν είναι πολιτική. Είναι κοροϊδία.

Πε86
|

Με τα τόσα προβλήματα στην εκπαίδευση ο άλλος ρωτάει για τα λατινικά. Μια χαρά τα κάνει η υπουργός. Πάλι η ίδια θα είναι. Χωνέψτε το

ERT
|

Δημητράκη, δεν το σταματάτε το αστειάκι;

Steve
|

Έρχεται η ώρα της αξιολόγησης σου...

Δημήτρης
|

Οι μόνιμοι διορισμοί του 20,είναι σαν να μην έγιναν από την στιγμή που δεν έγινε μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν διετία τον Αύγουστο.

pakis
|

Θεωρείται συνέντευξη τώρα αυτό ;

ν
|

Εαν και εφόσον μας ψηφίσουν διαβάζω!Ε όχι κυρία Νίκη...είχατε τέσσερα χρόνια μπροστά σας για να δώσετε στα κατακαημένα καθηγητάκια έστω ένα ευρώ αύξηση!Τώρα μας λυπηθήκατε;Λίγο πριν τις εκλογές;Και εμείς βάλαμε πλάτη με την πανδημία και χρήμα από την τσέπη μας και γνώσεις που αποκτήθηκαν από όπου μπορούσε ο καθένας!Όχι δεν σας θέλουμε ΚΑΙ άλλη τετραετία!Ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Ik90
|

Παρατηρώ ότι ξημερώνουν εκλογές.
Νίκη Τε-τέ-λε-σται.

Αλέξανδρος
|

Στους λιμενικούς δίνετε, στους αστυνομικούς δίνετε, στους στρατιωτικούς δίνετε, στους υγειονομικούς δίνετε, στους συνταξιούχους δίνετε... στους εκπαιδευτικούς δεν πρόκειται να δώσετε ποτέ. Με το πρόσχημα ότι είναι πολλοί... Και δεν το πάω μακριά. Θα μπορούσατε έστω να δεσμευτείτε για το ξεπάγωμα της διετίας 16-17 που μας "φάγατε" ένα ΜΚ... Λοιπόν ας γίνετε λίγο ειλικρινείς. Κάθε φορά που σας ρωτάνε για αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς εσείς απαντάτε για διορισμούς. Έλεος... μαύρο θα φάτε σαν αντάλλαγμα για τον μεγάλο φόρτο στα διοικητικά και στον τομέα της εσωτερικής αξιολόγησης που μας φόρτωσε επιπλέον εργατοώρες απλήρωτες. Ειδικά ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι οι ο ποιο δυσαρεστημένος από το έργο της παρούσας κυβέρνησης ειδικά σε ότι αφορά την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Τυχαίο; Δεν νομίζω... Γι' αυτό φάτε ένα μαύρο από 160.000 ψηφοφόρους και τα ξαναλέμε αφού τελειώσετε με τις αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια και τους συνταξιούχους!!!

βοσκός
|

Παρατηρώ μια μικρή βελτίωση στη σαφήνεια και στη σχετικότητα των απαντήσεων.
Καλά, 6(έξι).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ