Διευθυντές Σχολείων: Το χρονοδιάγραμμα

Μετ' εμποδίων η έκδοση των πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων

16/01/2023

Ενημερώθηκε: 17/01/2023, 11:44

Άκουσε το άρθρο

Μετ' εμποδίων γίνεται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η έκδοση των πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας , με μήνυμα που απέστειλε στους Διευθυντές Εκπαίδευσης έθεσε ως χρονικό όριο έκδοσης των πινάκων, αύριο 17 Ιανουαρίου.

Το πρόβλημα αφορά το Πιστοποιητικό  ΤΠΕ, το οποίο τέθηκε από Διευθυντές Εκπαίδευσης στον Αλ. Κόπτση στη διαδικτυακή συνάντηση της περασμένης Τρίτης, κι έλαβαν υπόσχεση ότι επ΄ αυτού θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιο, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Το πρόβλημα αφορά στο προαπαιτούμενο (στους δεκτούς και μη δεκτούς πίνακες) ως προς προς το Πιστοποιητικό ΤΠΕ Α Επιπέδου (ΠΔ 85/2020).

Ενώ έχει ξεκαθαριστεί ως προς την προσκόμιση άλλου πιστοποιητικού   δεν έχει διευκρινιστεί  εάν υποψήφιος προσκομίσει   Πιστοποιητικό Β Επιπέδου, το οποίο κατά πολλούς θεωρείται ανωτέρου επιπέδου με προαπαιτούμενο το Πιστοποιητικό  Α1.

Ωστόσο  αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να ισχύσει διότι το πιστοποιητικό Β1  μοριοδοτείται κατόπιν στην καταμέτρηση μορίων , γεγονός που έρχεται σε αντίθεση  με τον ίδιο το νόμο   σύμφωνα με τον οποίο το κάθε προαπαιτούμενο στοιχείο δεν μοριοδοτείται.

Το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα το οποίο έλαβαν    οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, σήμερα στο κινητό τους, από τον Γενικό Γραμματέα του υπ.Παιδείας, έχει ως εξής:

  • 17 Ιανουαρίου έκδοση  και ανάρτηση στις οικείες ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, των  προσωρινών πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων.
  •  Τριήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων.
  • 27 Ιανουαρίου: Έκδοση των οριστικών πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων.
  • Αμέσως μετά ξεκινά η προετοιμασία έκδοσης των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης.

 

Σχόλια (31)

Γ.Μ.
|

Δηλαδή, αν σε αντίστοιχη περίπτωση ζητούσαν απολυτήριο Δημοτικού και προσκόμιζες απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο πανεπιστημίου δεν θα γινόσουν δεκτός!!!

ΠΟΛΙΤΗΣ
|

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας της Δ' Αθήνας ανήρτησε τον πίνακα "Δεκτές, Μη Δεκτές" από χθες το βράδυ.

Κίμωνας
|

Τα συμβούλια επιλογής να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λέει επίπεδο Α πάει να πει ότι ο κάτοχός του πρέπει να γνωρίζει τις βασικές δεξιότητες γύρω από τις ΤΠΕ. Το Β επίπεδο (Β1 ή Β2) έχει να κάνει με την παιδαγωγική αξιοποίηση. Άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. Μια ερώτηση όμως, (εγώ το Α επίπεδο το έδωσα πριν 18 περίπου χρόνια), γιατί τόσα χρόνια δεν είχαν κάνει το Α επίπεδο να ξεμπερδεύουν;

Γιωργος
|

Ερώτημα
Κάποιος έχει πτυχίο εξωτερικού αναγνωρισμένο στην Ελλάδα
Μοριοδοτειται και ως γνώση ξένης γλώσσας ή ως προαπαιτούμενο για το διορισμό ,όχι...

Επίσης έχει πτυχίο εξωτερικού αλλά δίνει και στο ΔΙΚΑΤΣΑ εξετάσεις για αναγνώριση
Διαφέρει η δεύτερη περίπτωση από την πρώτη;

Και Α.... και Β.... και ουυυυ
|

Μάλλον πνιγήκαμε σε μισή κουταλιά νερό με τα Α και Β του καλυτερότερου.... Χάθηκε η μπάλα νομίζω.

Άλλα
|

Τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας. Αλλο λοιπόν το Α και άλλο το Β. (εξάλλου αν ήταν ίδια θα τα λέγανε Α και τα δυο) Όμως τι γράφει η προκήρυξη? Ότι γράφει η προκήρυξη ισχύει κιας μην αρέσει σε όλους.

ΝΟ
|

@ υποψήφιος
Αφού είναι προϋπόθεση γιατί ανέβασαν το Β και όχι το Α? Εκτός αν είναι πληροφορικοι, οι οποίοι έπρεπε να ανεβάσουν το πτυχίο τους.

Άλλο Το Α επίπεδο, άλλο το Β
|

Είναι 2 διαφορετικά πράγματα
ΤοΑ επίπεδο είναι απόδειξη γνώσεων χειρισμού Η/Υ, world, excel κλ
Το Β επίπεδο είναι διδασκαλία του μαθήματος σου με διάφορα λογισμικά
Έχουν προαπαιτούμενο το Α, για να ξέρουν αν μπορείς να χειριστεις Η/Η

Το Α, το Β και το Ω
|

Δεν μπορεί να έχεις Β (ή Β1) χωρίς Α. Άρα έχεις στην κατοχή σου και το Α. Άρα το καταθέτεις και τελείωσε η δουλειά. Γιατί να ρισκάρεις αναρτώντας άλλα αντί άλλων;

Η περίπτωση με τις γλώσσες είναι λίγο διαφορετική. Μπορεί κάποιος κάλλιστα να έχει το Γ2 χωρίς να έχει το Γ1 ή το Β.

Τέλος, τι σημαίνει «το οποίο κατά πολλούς θεωρείται ανωτέρου επιπέδου με προαπαιτούμενο το Πιστοποιητικό Α1»; Μόνο κατά πολλούς; Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που τα θεωρούν ισότιμα; Φυσικά και είναι ανώτερο το Β από το Α, μιας και οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτούνται στην επιμόρφωση Β επιπέδου προϋποθέτουν την ικανότητα απλής χρήσης ΗΥ (η οποία πιστοποιείται με το Α). Χωρίς φυσικά αυτό να δικαιολογεί εξυπνακίστικες επιλογές στην ανάρτηση δικαιολογητικών.

ΝΟ
|

@δεξιοστροφος αριστερός
Κατά την γνώμη μου, δεν μπορεί να λέει "τουλάχιστον". Το C2 είναι συνέχεια του B2. Το Β επίπεδο, δεν είναι συνέχεια του Α. Είναι δυο διαφορετικές δεξιότητες. Για αυτό στους ΠΕ 86 μοριοδοτει το Β, Β1 και Β2, ενώ δεν τους άφησαν να πάρουν το Α.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΠΕ, κλπ.
|

@ΠΛΑΤΑΡΟΣ
1. Μπορεί να γίνει δεκτός υποψήφιος χωρίς να έχει ανεβάσει pdf με πιστοποίηση Α' Επιπέδου που είναι και υποχρεωτική προϋπόθεση αλλά έχει ανεβάσει μόνο το ΠΥΜ που αναφέρει ότι έχει πιστοποίηση?
2. Μπορεί να γίνει δεκτός υποψήφιος χωρίς να έχει ανεβάσει pdf με Υπεύθυνη Δήλωση αλλά μπέρδεψε τα έγγραφα και ανέβασε λάθος έγγραφο στη θέση της Υ.Δ.?

Υποψήφιος
|

Προς NO...
Για να πάρεις το Β επίπεδο στις ΤΠΕ... ή να συμμετάσχεις στις εξετάσεις... προϋπόθεση είναι να έχεις αποκτήσει το Α επίπεδο... Ανεξάρτητα αν αναφέρονται σε διαφορετικές δεξιότητες...φυσικά και ο καθένας έχει τη γνώμη του...εδώ καταθέτουμε ο καθένας τη γνώμη του...και ευτυχώς το esos τις δημοσιεύσει....αυτό σημαίνει δημοκρατία...

Γ. Δ.
|

Θα συμφωνήσω αναφανδόν με τον κ. Χουρδακη. Καμία σχέση το πιστοποιητικό ΤΠΕ Α επιπέδου, το οποίο πιστοποιεί γνώσεις στο χειρισμό η/υ και σε εφαρμογές, κυρίως γραφείου, με το πιστοποιητικό ΤΠΕ Β επιπέδου που συνδέει τις ΝΤ με τη διδακτική αξιοποίηση στην τάξη. Οπότε καμία σχέση μεταξύ αυτών των δύο, αν και φαίνεται ότι το ένα είναι εξέλιξη του άλλου, όπως πχ στα πτυχία ξένων γλωσσών. Ας μην παραξενευονται λοιπόν οι άλλοι σχολιαστές και ας μην εξανιστανται. Όποιος έχει Β επιπέδου μόνο, δεν πληροί τα κριτήρια για τη θέση αυτή. Για την τάξη πάλι, μια χαρά είναι, σε θέση μέντορα πχ.

Δεξιόστροφος Αριστερός
|

"πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου" .... Εδώ λείπει η λέξη "τουλάχιστο" κάτι που υπάρχει για τους υποψήφιους συμβούλους για το Β2 στην ξένη γλώσσα. Τέτοια προβλήματα θα δημιουργηθούν και στην αποτίμηση κριτηρίων και η θέση που βρίσκεται το κόμμα θα παίξει ρόλο στην ερμηνεία

ΝΟ
|

@υποψηφιος
Η Ελλάδα έχει άλλο πρόβλημα. Ενώ η προκήρυξη ζητάει το Χ, εσύ καταθέτεις το Ψ. Μετά, θέλεις να μοριοδοτηθει κιόλας. Τώρα, ο καθένας μας έχει την άποψη του, αλλά η προκήρυξη έχει ως προαπαιτούμενο το Α επίπεδο. Δεν έχει καμία σχέση το Α με το Β πάντως. Εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

Δ.Χ.
|

Ποιος λέει ότι η πιστοποίηση Β επιπέδου είναι ανώτερη της Α;
Δηλαδή, το ότι έχει κάποιος C2 στα αγγλικά, σημαίνει ότι μπορεί να πάει να σπουδάσει στην αμερική ή στην αγγλία; Αμ δε... Γιατί; Eπειδή η γνώση C2 είναι εντελώς άσχετη με αυτή που απαιτούν τα πανεπιστήμια.

Υποψήφιος
|

Δεν μπορεί να έχει κάποιος το Β επίπεδο αν δεν έχει το Α...όπως αναφέρουν και αρκετοί σχολιαστές το γράφει και το ΠΥΜ....αν κάποια/ος έχει Α επίπεδο....

Υποψήφιος
|

Στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχεις κοινή λογική.....όταν θέλει βασικό επίπεδο....δεν μπορείς εσύ κύριε/α υποψήφιε/α να καταθέσεις ανώτερο πτυχίο...χαλάς την πιάτσα....οπότε δε θα γίνεις δεκτός....αν π.χ. ζητάει να ξέρεις να μετράς μέχρι το 10.....κι εσύ ξέρεις μέχρι το 2.000.... δεν έχεις το ανάλογο επίπεδο.....απλά ελληνικά....τι δεν καταλαβαίνετε????!!!!!!

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν η πιστοποίηση Β επιπέδου είναι ανώτερη από την Α (ουσιαστικά). Θα έλεγα ότι είναι δύο διαφορετικά προσόντα. Η Β είναι πιο πολύ τρόπος σκέψης στο μάθημα, η Α είναι πιο υπολογιστική ισχύς στη διοίκηση.

Κατά τη γνώμη μου όποιος δεν έχει το Α δεν κάνει για αυτή τη θέση. Εξάλλου, το Α μπορούσες να το δώσεις εξετάσεις πέρυσι χωρίς να παρακολουθήσεις τίποτα.

ΒκΛΜ
|

Αν έχεις το ανώτερο ( Β) δεν καλύπτει το κατώτερο?????(Α). Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε...

Πελοπίδας
|

Στο βάθος κήπος...
Αμ δε!!

εκπαιδευτικός δημοσίου
|

Η προκήρυξη ήταν σαφής για το ΤΠΕ Α επίπεδο. Είναι προαπαιτούμενο.
Πρέπει να αναγραφεί και στο ΠΥΜ.
Όσον αφορά στην Ξένη Γλώσσα, επίσης αναγράφεται στο ΠΥΜ ότι υπάρχει Βεβαίωση Ξένης Γλώσσας επιπέδου Β2 και άνω.
Εάν δεν υπάρχει κάτι από τα δύο η αίτηση δεν γίνεται δεκτή.
Και τα δύο θα πρέπει να αναγράφονται στο ΠΥΜ.

Φ.Φ.Φ.
|

Όταν ο καλυτεροτερος νόμος δεν μπορεί με την εγκυκλιο του / προκήρυξη του να διασαφηνισει το εξής απλο:
Όποιος έχει το ΤΠΕ Α ' καταθετει το ΤΠΕ Α' και σαν προαπαιτουμενο και σαν μοριοδοτηση( οκ,δε μοριοδοτειται. Μηδέν μοριοδοτηση). ΟΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΤΟ ΤΠΕ Β' καταθέτει το ΤΠΕ Β' και σαν προαπαιτουμενο και σαν μοριοδοτηση .
Τόσο απλό!!!!!!!!! Κοινως: το πτυχίο ΤΠΕ που έχει κάποιος το ανεβάζει και στο δύο πεδια( προαπαιτουμενο + μοριοδοτηση ) .Αν έχει και τα δύο ( Α και Β ) ανεβάζει το μεγαλύτερο. Δηλ το Β. Όπως γίνεται με τα αγγλικά.

Ελεοςςςςςς!!!!¡!!!!!!!!!!!!
|

Θα έπρεπε το προαπαιτουμενο ( για συμμετοχή υποψηφιότητας) να ισχύει μόνο γι αυτούς που ΔΕΝ έχουν καθόλου το Β επίπεδο ( κι επομένως δε θα μοριοδοτηθουν μιας και το Α' δε δίνει μορια) . Γι αυτούς που έχουν το Β1 ή Β2 ή Β ( β1 και β2 μαζι) να μη χρειάζεται κανένα προαπαιτουμενο, απλώς να μοριοδοτειται. Ή να έχει προαπαιτουμενο το Β/Β1/Β2

Μαρία Ασπασία
|

Πολύ παλιά επειδή επαψαν να γίνονται εξετάσεις για το Α' επίπεδο ΤΠΕ, μπορούσες να κάνεις Β επίπεδο χωρίς προαπαιτουμενο το Α...

Προς όποιον γνωριζει
|

Έχω καταθέσει το ecdl ως προαπαιτουμενο . Το οποίο αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ. Η ερώτηση μου είναι η εξης: μπορώ κάποια στιγμή να παρακολουθήσω το Β1 και να δώσω φυσικά και εξετασεις;;; Μπορώ δηλ έχοντας ecdl ??? Ή πρέπει να περιμένω μέχρι να δώσω ΤΠΕ Α'???¿

Νίκος
|

Aς διαβάζουμε καλύτερα τις προκηρύξεις.

Κρεων
|

Είναι αστείο....πραγματικά. Να έχεις β'επιπεδο ΤΠΕ και να κοντεύεις να αποκλειστείς επειδή κατέθεσες και στο προαπαιτουμενο το Β αντί το Α... !!!!! Παραλογο,ακούς???????
Δηλ να έχεις το proficiency και να αποκλείεσαι επειδη δεν κατέθεσες το lower... ή επειδή αντί για lower κατέθεσες το proficiency.

Δεξιόστροφος Αριστερός
|

Δεν κατάλαβα, στους συμβούλους το ίδιο δεν έγινε με το C2. Πολλοί δεν είχαν καν Β2 που ήταν προαπαιτούμενο και κατέθεσαν μόνο το C2 για το οποίο μοριοδοτήθηκαν κανονικά

Τπε
|

Το ΠΔ 85/2020 ίσχυε κατά την έκδοση της πρόσκλησης. Λογικά ισχύει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ