Δωρεάν διάθεση προσβάσιμων σχολικών βιβλίων και εκπαιδευτικού υλκού

27/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Καθολικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προσβάσιμου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» - Οριζόντια Πράξη και κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5001313, ΣΑΕ 2016ΣΕ34510090, Άξονες Προτεραιότητας 6, 8, 9, (https://prosvasimo.iep.edu.gr/el/) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς πόρους. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2013-2017» υλοποίησε την Πράξη με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες» -Οριζόντια Πράξη με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 299743. Μέρος των παραδοτέων που εκπονήθηκαν αποτέλεσε η προσαρμογή των σχολικών εγχειριδίων- βιβλίων μαθητή σε πολλαπλούς μορφότυπους προκειμένου να είναι προσβάσιμα από όλους τους/τις μαθητές/τριες, η ανάπτυξη οδηγών εκπαιδευτικού και η ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού και λογισμικού για την επίτευξη των στόχων των Προγραμμάτων Σπουδών.

Τα εν λόγω σχολικά εγχειρίδια μαθητών/τριών, οι οδηγοί εκπαιδευτικών και το προσβάσιμο εκπαιδευτικό υλικό με τις συνοδευτικές εφαρμογές διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ στις σχολικές μονάδες της χώρας. Βάσει της υπ ́ αρ. 707/Δ3/04-01-2023 Υπουργικής Απόφασης, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα εκτυπωθούν και θα διανεμηθούν στις σχολικές μονάδες της χώρας μας από το Ι.Τ.Υ. Ε. –ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, κατόπιν παραγγελίας από τον/τη Διευθυντή/ντρια του κάθε σχολείου με τη διαδικασία που ακολουθείται για την παραγγελία των σχολικών βιβλίων από το ΙΤΥΕ_ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ κάνοντας χρήση τον κωδικό του σχολείου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ