Ν. Κεραμέως: Το υπουργείο Παιδείας το αγάπησα

Στη χθεσινή 24ωρη απεργία συμμτείχε το 34% των εκπαιδευτικών

16/02/2023

Άκουσε το άρθρο

"Το υπουργείο Παιδείας το αγάπησα. Είναι ένα υπουργείο που στην καθημερινότητα έχει πολλές δυσκολίες και σχετίζεται άμεσα με την πλειονότητα των ελληνικών οικογενειών".

Αυτή ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων (στη σημερινή φιλική συνάντηση) εάν θα επιθυμούσε  να είναι και πάλι   υπουργός Παιδείας στο νέο  σχηματισμό της Κυβέρνησης , μετά τις εθνικές εκλογές.

Εξώδικα και αγωγές

Η Ν. Κεραμέως αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και αποφάσεις της που είχαν θετικές και αρνητικές αντιδράσεις,   και σημείωσε ότι έχει δεχθεί πολλά εξώδικα και αγωγές, από πολίτες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πέρσι που είχαν κλείσει τα σχολεία για ένα 24ωρο , λόγω κακοκαιρίας, είχε αποφασιστεί να μην γίνει τηλεκπαίδευση. 
Το  γεγονός ότι δεν έγινε τηλεκπαίδευση, είπε η Ν. Κεραμέως,   προκάλεσε αντιδράσεις γονέων οι οποίοι  κατέθεσαν αγωγές εναντίον της.

34% συμμετοχή στην απεργία

Σχετικά με τη χθεσινή 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών η Ν. Κεραμέως είπε πως συνολικά συμμετείχε το 34% των δασκάλων , νηπιαγωγών και καθηγητών.

Παράλληλα τόνισε ότι "αντιδράσεις    για την τηλεκπαίδευση  στα πρώτα βήματα. Ωστόσο τώρα η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται κανονικά. Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, οπότε προχωράμε".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι επιπτώσεις θα υπάρξουν σε περίπτωση που εκπαιδευτικός αρνηθεί να αξιολογηθεί η υπουργός υπενθύμισε ότι ο νόμος πειθαρχικές κυρώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (66)

Προς Εμπρός!
|

Εμπρός είναι γκρεμός! Να πάνε εμπρός;
Και να μην διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες, πιο δίκαιες, και αυξημένες μισθολογικές απολαβές;
Οι υπουργοί κι οι βουλευτές έρχονται και παρέχονται. Οι εκπαιδευτικοί όμως μένουν! Κι όλα μπορούν ν' αλλάξουν και να διορθωθούν. Με καλή θέληση που οφείλεται να υπάρχει, σεβασμό, ανοιχτό μυαλό και κουβέντα..

Ελίνα ##
|

Ναι, το θρόνο σου στο υπουργείο Παιδείας τον αγάπησες μαντάμ, τους εκπαιδευτικούς σίγουρα όχι . Το δημόσιο σχολείο το απεχθάνεσαι , είσαι άτομο εκδικητικό και τιμωρητικό όπως είναι και ο Μητσοτάκης εξάλλου, ο οποίος παριστάνει τον κεντρώο ενώ έχει υπουργούς ακροδεξιότατους Να φύγετε! Μας αξίζει κάτι καλύτερο.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (3)- Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ
|

Η κυρία Κεραμέως, μέσα στα 3,5 χρόνια διοίκησής του, και -με ποια ;-εκπαιδευτική εμπειρία, "αγάπησε" το Υπουργείο Παιδείας. Αναρωτήθηκε πόσοι εκπαιδευτικοί που μεταδίδουν την Παιδεία στα παιδιά για δεκαετίες επαγγελματικής ζωής (με τους οποίους κρατά ιδιαίτερα αδιάλλακτη έως υποτιμητική στάση και για τους οποίους εμμονικά αρνείται να αναθεωρήσει τα νομοσχέδια που προωθεί, ως "ανάγκη"), αγάπησαν/ αγαπούν κάθε μέρα τη δουλειά τους ;
Εντάξει, κάποιοι "δίνουν την ψυχή τους", κάποιοι άλλοι "κάνουν απλώς τη δουλειά τους" (επειδή πληρώνονται, μάλλον), το θέμα όμως είναι να μην αφήσουμε και τα κόκαλά μας στο σχολείο που ονειρεύεται και αγάπησε...

Μάχημος εκπαιδευτικός
|

Εγώ λέω να σας ξαναψηφίσω κα. Κεραμέως, βεβαίως βεβαίως... Έχω καθημερινά γύρω στις 2 ώρες ελεύθερες από τις 10 που δικαιούμαι ως εργαζόμενος, διότι τις 8 περίπου μου τις έχετε γεμίσει με εξωδιδακτικά καθήκοντα και ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ... Αν λοιπόν επανεκλεγείτε, προσδοκώ να μου γεμίσετε και αυτές τις 2 ώρες με κάποια επιπλέον ανάθεση ( εσείς γνωρίζετε καλύτερα), όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά έτσι για μην πλήττω!!! Γιαυτό λοιπόν στις εκλογές ένα είναι το σύνθημα:
Ν.Δ και Κεραμέως - δαγκωτό !!!!!!!

Με τη νικη
|

Αγαπάμε Νικη στηρίζουνε Νικη! Η καλύτερη μακράν!

Εμπρός
|

Μη πιέζεστε συνάδελφοι . Η αγορά εργασίας είναι μεγάλη. Ορμήστε για καλύτερες αποδοχές και χωρίς αξιολόγηση.

@Ηταν δικαιο έγινε πράξη
|

Χαχαχαχα χαχα
Τρομερο χωρατο...
Να στε καλα. Είχα ανάγκη να γελάσω. Είχα πολύ καιρό.

Λεωνίδας Κορινθος
|

Τι κρίμα που δεν μπορούμε να πούμε κ μεις το ίδιο για εσάς...ότι σας αγαπήσαμε...

@Ηταν δικαιο έγινε πράξη
|

Μας τρολαρετε,έτσι;;;

Γιώργος ΠΕ2
|

Στην τελετή παραλαβής παράδοσης να βάλετε τις κάμερες να μεταδοθεί στο webex δεν είναι δυνατόν να χαθεί αυτή η στιγμή που θα γλυτώσει ότι απέμεινε στα αποκαΐδια της Δ.Εκαπιδευσης

Madame Butterfly
|

@Πουλόπουλος
Δε λέω.... εξαιρετικός για την περίσταση ο Πουλόπουλος.... αλλά εγώ θα προτιμούσα τον Πουτσίνι, του οποίου τα έργα χαρακτηρίζονται από λυρισμό ενώ κυριαρχεί σε αυτά και η δραματική ατμόσφαιρα.....

Διορισμένος
|

Πάντα ευγνώμων. Πάντα διορισμένος. Η μόνη που τόλμησε αλλαγές και συγκρούστηκε με συμφέροντα.

JK
|

Μα να τα έχει πει όλα αυτο΄ς ο Σάκης Ρουβάς. Μετά από σένα το χάος μετά από σένα το τίποτα. Δικό σας!

Η καλύτερη είδηση
|

Μακάρι να βγείτε από το δρόμο μας, ούτε μας θέλετε ούτε σας θέλουμε! Καλή συνέχεια στη ζωή σας μακριά από υπουργεία που έχουν έμψυχο δυναμικό. Δεν το 'χετε.

Θα τα πούμε στις εκλογές
|

Αυτό το Υπουργείο όμως σε περιμένει πώς και πώς να αδειάσεις την καρέκλα.

Πουλόπουλος
|

Μεγάλος τραγουδιστής
για τραγούδια αγάπης
Πουλόπουλος

Ενδυναμωμένος εκπαιδευτικός
|

Εμείς τώρα πώς να αισθανθούμε; Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;
Χειρότερα και χειρότεροι γίναμε, όχι καλύτεροι.
Ένας κάποιος έλεγχος για το τι συμβαίνει στα σχολεία θα έπρεπε να υπάρχει, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Όμως πώς διασφαλίζετε την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη; Πρέπει να υπάρχει ειδική υπηρεσία που να την ελέγχει.
Εμείς χαιρόμαστε που φεύγεις Νίκη. Και μακάρι να μη σε ξαναδούμε, όπως έγινε με τον Αρβανιτόπουλο.

Κώστας Κ.
|

Από 18 χρονών μόνο
Ν. Δ. Τίποτε άλλο. Με είδατε πουθενά σε καμία προεκλογική συγκέντρωση αριστερών; ποτέ. Μόνο νι-κη.

Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
|

Η καλύτερη υπουργός Παιδείας. Εργατική, πρωτοπόρα, άνοιξε νέους ορίζοντες και συνεργασίες. Η ιστορία έχει καταγράψει το έργο της. Έσπασε αυγά και βολέματα και σε μερικούς κακοφάνηκε. Δε πειράζει.

Εύη
|

Κι εμείς σε αγαπήσαμε Υπουργάρα μου! Είσαι η υπουργός της καρδιάς μας... Δε θα σ' αφήσουμε ποτέ. Εδώ θα αφήσουμε τα κόκκαλά μας, εδώ θα αφήσουμε το αίμα μας, σε αυτό το υπουργείο, μέχρι να πάρουμε σύνταξη...! Δε θέλουμε τίποτα από εσένα... ούτε laptop... ούτε αύξηση... ούτε νέα βιβλία... ούτε ελάφρυνση φόρτου εργασίας... Τίποτα! Μόνον αξιολόγηση... μέχρι θανάτου!

Νεοδημοκρατης
|

Γιαυτο το διελυσες και καταφερες να σε βριζουν αντιπαλοι και δεξιοι το απολυτο μηδεν

ΣΙΑ
|

Να πάρετε μαζί σας και τον κ.Κόπτση όπου πάτε.Αμάν!

@Συνταξιούχος 17 Φεβ 2023 09:09
|

Αυτοί που θα στεναχωρηθούν περισσότερο, είναι οι φωτογράφοι της....

κωστας
|

αγάπησε τη δημόσια παιδεία.....η Κεραμέως, ....................

ΔΕΠ
|

Άντε να πας στο καλό να το αγαπήσει και κανένας άλλος :)

Κώστας
|

Να αναρωτηθείς αν σε αγάπησε κανείς, κάνε την αυτοαξιολόγησή σου....αλλιώς άνοιξε μια ιστοσελίδα να σε αξιολογήσουν οι άλλοι....

Πιτσιφλής
|

Εγώ, πάντως, τη Ζέττα τη συμπαθώ.

@Τουτέστιν: δήλωση αποχώρησης
|

Στάσου, ένα λεπτό! Είναι λάθος το σκεπτικό σου. Όταν η κα. Κεραμέως ανέλαβε το Υπουργείο ήταν μια Νομικός. Μηδέν εμπειρία στα της Παιδείας (δε "μετράω" την απλή φοίτηση σε ΑΕΙ), μηδέν εμπειρία σε Δημόσια Διοίκηση, Μανατζμεντ, κάτι. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, έχει 4 χρόνια προϋπηρεσίας, έχει μάθει!!! Στην πλάτη μας, δεν έχει σημασία. Γιατί να χαθεί αυτό; Σκέψου ότι ο/η επόμενος/η που θα έρθει θα είναι επίσης "άσχετος" με το αντικείμενο και θα πρέπει να μάθει απ'την αρχή!

Πιτσιφλής
|

"Από 18 χρονών"!...
Γιατί, βρε παιδί μου;

Ιστορικός
|

Το υπουργείο και γενικότερα το σύνολο των εκπαιδευτικών καθόλου...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ