Κατόπιν εξετάσεων η εγγραφή των μαθητών στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια

Ο αριθμός εισακτέων

21/02/2023

Άκουσε το άρθρο

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των κενών θέσεων των εισακτέων μαθητών/μαθητριών στην Α ́ τάξη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή στην Α ́ τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, για το σχολικό έτος 2023-2024, ως ακολούθως:

ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Γυμνάσιο 12  Λύκειο 3

ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Γυμνάσιο 50  Λύκειο 24

 ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. ΛΑΜΙΑΣ

Γυμνάσιο 25  Λύκειο 10

ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. ΞΑΝΘΗΣ

Γυμνάσιο 50  Λύκειο 15

ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. ΠΑΤΜΙΑΔΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Γυμνάσιο 10  Λύκειο 6

ΓΕ.Ε.Λ. ΠΑΤΡΩΝ

Λύκειο 21

ΓΕ.Ε.Λ. ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Λύκειο 40

ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γυμνάσιο 20  Λύκειο 17

Η εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή των αποφοίτων της Γ’ τάξης γυμνασίου γενικής εκπαίδευσης ή Εκκλησιαστικού Γυμνασίου του ν. 3432/2006 (Α’ 14) στην Α’ Τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου γίνεται έπειτα από εξετάσεις ή δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων, στα μαθήματα των:

α) Μαθηματικών,

β) Γλώσσας και

γ) Θρησκευτικών,

οι οποίες διενεργούνται κάθε σχολικό έτος και ολοκληρώνονται με τη σύνταξη αξιολογικού πίνακα με φθίνουσα βαθμολογική σειρά.

 

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ