1 Πανεπιστήμιο και Περιφέρεια Πελοποννήσου συμπράττουν για την εδραίωση της καινοτομίας

22/02/2023

Άκουσε το άρθρο

Προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε,  μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης, μέσα από την υλοποίησης ενός έργου προϋπολογισμού 3,8 εκατομμυρίων που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στη διαμόρφωση δομών που θα στοχεύουν στην ανάδειξη μιας νέου τύπου επιχειρηματικότητας, εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας, που θα ενσωματώνει γνώση, καινοτομία και καλές πρακτικές, υποστηρίζοντας παράλληλα τις νέες επιχειρήσεις σε θέματα εξωστρέφειας, καινοτομίας και τεχνογνωσίας. Για την κάλυψη όλης της γεωγραφικής έκτασης της περιφέρειας, το έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση μιας κεντρικής δομής στην Τρίπολη, και τεσσάρων περιφερειακών δομών σε Κόρινθο, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Σπάρτη, που αφενός παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον και αφετέρου συνδέονται με τις περιοχές δραστηριοποίησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για την επίτευξη των παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν δράσεις, οι οποίες θα αποσκοπούν στην κινητοποίηση των ερευνητών, φοιτητών, νέων απόφοιτων, υφιστάμενων ή νέων επιχειρήσεων, καθώς και λοιπών ενδιαφερόμενων από την Περιφέρεια, ώστε τελικά να αναδυθούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις, αλλά και να προκύψουν ευκαιρίες χρηματοδότησης. Απώτερος σκοπός είναι η υποστήριξη τουλάχιστον 200 επιχειρηματικών σχημάτων σε βάθος τριετίας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Κατσής, τόνισε ότι με την υπογραφή της σύμβασης, έγινε ένα σημαντικό βήμα με στόχο την επιτάχυνση της σύνδεσης του Πανεπιστημίου και της γνώσης που παράγεται σε αυτό, με την επιχειρηματικότητα, κάτι το οποία αποτελεί προσπάθεια των τελευταίων χρόνων. Μέσω του συγκεκριμένου έργου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ως μοναδικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευση στην περιοχή, θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει και να εμπλουτίσει το ερευνητικό δυναμικό της Περιφέρειας (brain gain) και να διαμορφώσει μια επιχειρηματική κοινότητα με έμφαση στη γνώση, για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από τις τοπικές οικονομίες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι είναι καθήκον της Περιφέρειας να στηρίξει το Πανεπιστήμιο, καθώς η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ύπαρξη ενός δυναμικού Πανεπιστημίου, στο οποίο θα διαχέονται και θα αξιοποιούνται γνώσεις και ιδέες. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για καλύτερη συνεργασία στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ, με στόχο να ξεπεραστούν σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.
Η προγραμματική συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Μανώλη Σκαντζού και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Αντώνη Ψαράκη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ