Διευθυντές Σχολείων: Το υπ. Παιδείας να στείλει διευκρινίσεις-οδηγίες στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής

22/02/2023

Άκουσε το άρθρο

Εάν το υπουργείο  Παιδείας δεν στείλει διευκρίνιση ότι δικαιολογητικά που έχουν αξιολογηθεί προηγουμένως από Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συμβούλων Εκπαίδευσης θα πρέπει να μοριοδοτηθούν ισάξια από τα τοπικά συμβούλια επιλογής διευθυντών κινδυνεύει να ακυρωθεί όλη η διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Παραβιάζονται οι αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του συντάγματος σε ένα κράτος δικαίου.

Έχω καταθέσει ένσταση γιατί περιφερειακό συμβούλιο έχει βαθμολογήσει τα ίδια επιστημονικά άρθρα με 2 μόρια και το τοπικό συμβούλιο με 0 μόρια.

Τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας και εάν δεν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις θα υπάρξουν προσφυγές στα δικαστήρια.

Υποψήφιος Διευθυντής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (20)

GRETTA
|

Μόρια από το εκδοτικό έργο βιβλίων - διπλωματικών εργασιών. Τα βιβλία αυτά έχουν εκδοθεί από νόμιμο εκδοτικό οίκο ( μπορείτε να αναζητήσετε στοιχεία για την έκδοση πολύ αξιόλογων επιστημονικών συγγραμμάτων από αυτόν) και διαθέτουν ISBN από το Εθνικό Τυπογραφείο. Η συγγραφή τους είναι προϊόν μελέτης και έρευνας, αξιολογημένης και βαθμολογημένης από το Πανεπιστήμιο. Έπειτα, είναι αναρτημένες στο αποθετήριο του Πανεπιστημίου και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο μελέτης από μεταπτυχιακούς φοιτητές!!! Ακολούθως, δεν βρέθηκε κάποια σχετική νομοθεσία που να απαγορεύει την έκδοση και την αναγνώριση πανεπιστημιακών διπλωματικών διατριβών ως δικαιολογητικών για την αξιολόγηση και επιλογή υπαλλήλων σε δημόσιες υπηρεσίες!!! Το γεγονός και μόνο, ότι οι διδακτορικές διατριβές αναγνωρίζονται ως εκδοτικό έργο και μοριοδοτούνται, ξεχωριστά, συνιστά κατάφωρη αδικία. Θα μπορούσαν, ενδεχομένως, αυτές να μοριοδοτούνται περισσότερο. Κατά συνέπεια, πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα και να δοθούν τα ανάλογα μόρια.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΕΠ
|

Η βεβαίωση ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ που αναφέρει ότι συμμετείχα στις υποστηρικτικές συναντήσεις και στην υλοποίηση της Πιλοτικής Εφαρμογής του Προγράμματος Σπουδών Νεοελληνική Γλώσσα (Λύκειο) Αγγλικά (Λύκειο) το σχολικό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035542, μοριοδοτείται ως συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα συναφή με το αντικείμενο απασχόλησης του υποψηφίου;

Εκπαιδευτικός !!!!
|

Περί ΤΠΕ...Αν δεν έχεις το Α΄' Επίπεδο ΤΠΕ δεν έχεις δικαίωμα να υποβάλεις αίτηση πχ για Δντής Σχολείου. Στην Ελλάδα όμως τα πάντα ρει....Υποβάλεις το
Β Επίπεδο ΤΠΕ , στη θέση του Α Επιπέδου στην ειδική θέση στην πλατφόρμα και καθάρισες....και για επιβράβευση...παίρνεις και την αντίστοιχη μοριοδότηση...
δηλ και προαπαιτούμενο και μοριοδοτούμενο το Β Επίπεδο...Γιάννης κερνά..Γιάννης πίνει!!
Ακούει το ΥΠΑΙΘ???

Αξιοκρατία
|

Τα περιφερειακά συμβούλια συνιστώνται από συμβούλους ΙΕΠ και Πανεπιστημιακούς. Τα τοπικά συμβούλια συστήνονται κυρίως απο απλούς καθηγητές που κάποιοι έχουν και θέση ευθύνης. Είναι γνωστό ότι χρονικά δεν έπαιρνε το Υπουργείο να ορίσει συμβούλους, ώστε οι σύμβουλοι να μπορούν να συμμετάσχουν στα τοπικά συμβούλια επιλογής.

Στη δική μου περίπτωση έχω διαφορά 4,6 (!!!) μορίων.... Δεν μοριοδοτήθηκαν από το τοπικό συμβούλιο δημοσιεύσεις IEEE, δημοσιεύσεις σε περιοδικά, ερευνητικά προγράμματα από Κέντρα Ερευνών Πανεπιστημίων, προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Γ' ΚΠΣ, ΕΠΕΑΕΚ κλπ

Προφανώς έγινε λάθος, αλλιώς η δικαστική οδός είναι μονόδρομος.....

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής
|

@ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
- Αυτόνομες είναι και οι πολεοδομίες. Για το ίδιο σπίτι όμως, δεν νομίζω η μία να σου το κατεδαφίζει ως αυθαίρετο, ενώ η άλλη σου δίνει πιστοποιητικό νομιμότητας. Αυτόνομες είναι και οι εφορίες. Για την ίδια φορολογική δήλωση, δεν σου βγάζει η μία πιστωτικό εκκαθαριστικό και η άλλη χρεωστικό.
- Πρέπει δηλαδή ένα Συμβούλιο, να "γνωρίζει τι έχει αναρτηθεί από τον καθένα υποψήφιο σε προηγούμενη κρίση", για να του αποδώσει για τα ΙΔΙΑ προσόντα και με τον ΙΔΙΟ νόμο, τα ορθά μόρια? Αυτό δεν το ήξερα η αλήθεια είναι.
- Τέλος, η διαδικασία των ενστάσεων, ούτε διασφαλίζει ούτε υποχρεώνει κανένα Συμβούλιο, να αποκαταστήσει αστοχίες και λάθη του (σας παρακαλώ όμως να μην μαρτυρήσετε.... ότι το μάθατε από εμένα).

Προς Gogo
|

Αγαπητή Γωγώ,

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος με Β1 να έχει πάρει μέχρι τον Γενάρη και Β επίπεδο. Οι έχοντες Β επίπεδο (μέχρι το 2017) δεν μπορούσαν να κάνουν Β1 γιατί είχαν ήδη το ανώτερο. Οι αποκτησαντες το Β1 από το 2019 κ.ε. μπόρεσαν, όχι όλοι τους, να κάνουν Β2. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του Β2 δεν έχουν βγει ακόμη. Άρα, όπου βλέπεις διπλή μοριοδοτηση, κάνε ένσταση. Ο υποψήφιος έχει αναρτήσει δύο φορές το ίδιο πιστοποιητικό ή έχει αναρτήσει τα αποτελέσματα του αυτοματοποιημένου από το Β2, που όμως δεν μοριοδοτειται. Επιμορφωτρια Β, Β1 και Β2 επιπέδου και μελος Συμβουλίου Επιλογής.

@ΠΟΛΙΤΗΣ
|

Εάν τα προηγούμενα (δηλ. τα περιφερειακά) συμβούλια έκαναν τα λάθη, τότε δεν σημαίνει, ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να έχουμε "λάθος" ΔΔΕ-ΔΠΕ και Σ.Ε., οι οποίοι μάλιστα θα κάνουν ΚΑΙ την αξιολόγηση 150.000 εκπαιδευτικών?
Η εμπειρία επίσης λέει, ότι τα δικαστήρια αποφασίζουν.... όταν έχουμε βγει πια στη σύνταξη....

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
|

Το κάθε Συμβούλιο Επιλογής είναι αυτόνομο. Επιπλέον δεν γνωρίζει τι έχει αναρτηθεί από τον καθένα υποψήφιο σε προηγούμενη κρίση. Εξάλλου προβλέπεται και η διαδικασία των ενστάσεων.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΕΠ
|

Η βεβαίωση ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ που αναφέρει ότι συμμετείχα στις υποστηρικτικές συναντήσεις και στην υλοποίηση της Πιλοτικής Εφαρμογής του Προγράμματος Σπουδών Νεοελληνική Γλώσσα (Λύκειο) Αγγλικά (Λύκειο) το σχολικό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035542, μοριοδοτείται ως συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα συναφή με το αντικείμενο απασχόλησης του υποψηφίου;

Μαρία Ν.
|

Όπως θα πρέπει να σταλούν άμεσα και διευκρινίσεις για το ποια από τα έγγραφα τα οποία υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας , μπορούν να γίνουν δεκτά από την επιτροπή και ποια όχι, ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το πρόσφατο φαινόμενο οι μισές ΔΔΕ να κάνουν δεκτά τα προσκομισθέντα έγγραφα και οι μισές όχι, παραβιάζοντας πάλι βασικές αρχές του Συντάγματος, εις βάρος αυτών των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε αυτές τις επιτροπές που δεν τα δέχονται!

Μαρία
|

Ερώτημα :
Εάν κάποιος είναι σύμβουλος εκπαίδευσης , συμμετέχει όμως και στις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και ΕΚ και αποφασίσει να γίνει διευθυντής σχολικής μονάδας αφού βρίσκεται σε επιλέξιμη σειρά στον οικείο πίνακα, μπορεί να υποβάλει αίτηση τοποθέτησης/ επιλογής σχολικών μονάδων και αυτοδίκαια να αναλάβει την νέα θέση ευθύνης; Στο νομό 4823/2021 δεν αναγράφεται κάποιος περιορισμός.

Teo
|

Ποιος είπε ότι η εξομοίωση δεν είναι πτυχίο, όταν κάποιος έχει δώσει κατατακτήριες για να περάσει; Πού αναφέρει στον νόμο ότι δεν μοριοδοτείται; Κι αυτός που έχει τελειώσει νηπιαγωγών κι έχει κάνει εξομοίωση στους δασκάλους δεν έχει δεύτερο πτυχίο, από τη στιγμή που δεν ήταν προϋπόθεση για να διοριστεί;

Χριστίνα Ηλ.
|

Στην περίπτωση υποψηφίων διευθυντών ΠΕ 79 (Μουσικής Επιστήμης), των οποίων ο βασικός τίτλος σπουδών είναι πτυχίο ωδείου, οι οποίοι, ωστόσο, διαθέτουν και πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, είναι ορθό να αποδίδονται μόρια για δεύτερο τίτλο σπουδών; Επειδή διαπιστώθηκε ότι αυτό εφαρμόζεται, τότε, αν κάποιος συνυποψήφιος άλλης ειδικότητας, πχ φιλόλογος, μαθηματικός κλπ, διαθέτει και τίτλο ωδείου, πρέπει αυτός να μοριοδοτείται ως δεύτερος ή τρίτος τίτλος;

Φρειδερικη
|

Αναρίθμητα τα λάθη. Ξέρετε γιατί;;; Γιατί
1) σε πολλές διευθύνσεις δεν προΐσταται το συμβούλιο... αλλά μέρος αυτού.
2) δε δόθηκε καμία οδηγία και το κάθε συμβούλιο έπραξε αυτοβούλως. Υπάρχει διεύθυνση που έχει υπερμοριοδοτησει τους πάντες και να μην έχουν ενστάσεις! Υπάρχει συμβούλιο που μέτρησε την εξομοίωση ως επιμορφωση ενώ άλλα συμβούλια δεν το μέτρησαν καθόλου. Επίσης, κάποια συμβούλια δέχθηκαν αμετάφραστα τα πτυχία ξένων γλωσσών και κάποια άλλα όχι. Επίσης, υπάρχει συμβούλιο που μέτρησε το μεταπτυχιακό ενός χρόνου ενώ κάποια άλλα συμβούλια όχι. Επίσης, υπάρχουν συμβούλια που μοριοδοτησαν αυτοεκδοση στο συγγραφικό έργο...και άλλα πολλά...

gogo
|

Επανέρχομαι στο θέμα των Β1 και Β επιπέδου. Είναι λογικό να παίρνει υποψήφιος 1 μόριο για το Β και 0,5 για το Β1; Κάτι δηλαδή 1 μόριο για Proficiency και ξανά μισό μόριο για το Lower; Δεν έχει μεγάλη επίπτωση στην σειρά, αλλά δεν είναι δίκαιο, καθώς πολλοί συνάδελφοι που είχαν το Β επίπεδο δεν θεώρησαν λογικό να πάρουν το Β1, καθώς ΄ήταν σε κατώτερο επίπεδο του Β. Το λογικό και δίκαιο θα ήταν, έχεις το Β1 μισό μόριο, έχεις το Β ένα μόριο, έχεις το Β1 και το Β πάλι ένα μόριο. Αρκετά με την "συλλογή μορίων" !

Βασιλική
|

Καθημερινά προκύπτουν λάθη από το υπουργείο και από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για τα οποία , βέβαια, υπάρχει κατανόηση. Όμως στις επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων εξαντλείται όλη η αυστηρότητα και δεν επιτρέπεται ΚΑΝΈΝΑ λάθος..

Αγαπητέ υποψήφιε
|

Αγαπητέ Υποψήφιε αν το τελευταίο συμβούλιο έκανε σωστά τη δουλειά του καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για τα προηγούμενα ;

ΠΟΛΙΤΗΣ
|

Αν δηλαδή το ένα συμβούλιο έκανε ανοησίες, πρέπει να κάνει και το άλλο. Φαντάζομαι το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει ποιο συμβούλιο εργάστηκε σωστά.

βασικά ερωτήματα
|

Δώστε μας στοιχεία. Τι εννοείτε; Σε ποια περιφέρεια;

Αλλαλουμ
|

Υπάρχει Περιφερειακό συμβούλιο επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης που έχει μοριοδοτήσει ως δεύτερο και τρίτο πτυχίο, το πτυχίο της εξομοίωσης και την ίδια ξένη γλώσσα που αποτελούσε προϋπόθεση συμμετοχής?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ