Η ΠΟΣΔΕΠ για τις «άγονες» διατάξεις του νόμου 4957/2022

23/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Ο νόμος 4957/2022 συνεχίζει να ταλανίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, 8 ακριβώς μήνες μετά τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η κυρία Υπουργός, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, άρχισε να αναγνωρίζει κάποιες από τις σημαντικές δυσλειτουργίες που έχουν επιφέρει πολλές από τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή πλήθος τροποποιήσεων για την επίλυση προβλημάτων που η πανεπιστημιακή κοινότητα είχε επισημάνει αμέσως μετά τη δημοσίευσή του. 

Πρόσφατο παράδειγμα ο νόμος για τη Σχολική Βία με δεκάδες τροποποιήσεις επί των διατάξεων του ν.4957/2022 (βλ. παράρτημα).

Παρά ταύτα, η κυρία Υπουργός αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί τις λανθασμένες επιλογές στο μείζον ζήτημα της διοίκησης των ΑΕΙ. ΟΙ «άγονες» διαδικασίες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα 3 πανεπιστήμια, ενώ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής φαίνεται να εισέρχεται σε μια περίοδο διοικητικής περιδίνησης. Κι όλα αυτά λίγο πριν τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης σε άλλα 5 Ανώτατα Ιδρύματα, μεταξύ των οποίων τα κεντρικά ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και  ΕΜΠ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνει, για ακόμη μία φορά, ότι οι μεγάλες αστοχίες του νόμου 4957/2023 δεν δύνανται να θεραπευθούν ούτε με τροποποιητικές διατάξεις ούτε με την κήρυξη «άγονων» διαδικασιών. Η μόνη λύση είναι η πλήρης αλλαγή του υφιστάμενου υπερσυγκεντρωτικού και αντιδημοκρατικού μοντέλου διοίκησης των ελληνικών πανεπιστημίων στη βάση γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Σεϊμένης Καθηγητής

Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Πάλι τα ίδια
|

Όλα άγονα για την ποσδεπ . Όλα μαύρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ