Οριστικό: Το χρονοδιάγραμμα επιλογής των Διευθυντών Σχολείων

Η τροπολογία για την ανάληψης υπηρεσίας

05/04/2023

Ενημερώθηκε: 05/04/2023, 14:10

Άκουσε το άρθρο

Το οριστικό  χρονοδιάγραμμα για την επιλογή των Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει ως εξής: 

  • Η καταληκτική ημερομηνία για τιςσυνεντεύξειςτων υποφηφίων είναι η Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 23:59 για τις όποιες εκκρεμότητες.
  • Κύρωση από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης των  πινάκων μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών. Την ίδια ημέρα οι πίνακες θα αναρτηθούν   στις  ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και στη Διαύγεια.
  • ΧρονικήΠερίοδος δηλώσεων προτιμήσεων σχολικών μονάδων από τους υποφηφίους: Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 08:00 - Τρίτη 11 Απριλίου 2023 23:59
  • Έναρξη χρονικής περιόδουεπεξεργασίας των δηλώσεων προτιμήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδωναπό τις επιτροπές: Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 08:00

Η τροπολογία

Η τροπολογία την οποία έχει στα χέρια της η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και αναμένεται να την καταθέσει στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών   ορίζει τις ημερομηνίες ανάληψης υπηρεσίας των νέων Διευθυντών των σχολείων της χώρας, ως εξής  :

A. Για μεν τα Δημοτικά Σχολεία οι νέοι Διευθυντές αναλαμβάνουν υπηρεσία στις 22 Ιουνίου, την επομένη δηλαδή λήξης του διδακτικού έτους.

B. Για δε τα Γυμνάσια και Λύκεια η ανάληψη  υπηρεσίας θα γίνει την επομένη από τη λήξη του διδακτικού έτους, δηλαδή την 1η Ιουλίου, αλλά επειδή η ημέρα αυτή είναι Σάββατο οι νέοι Διευθυντές θα εγκατασταθούν από Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

Σε ότι αφορά του Συμβούλους Εκπαίδευσης  Α' και Β' Συμβουλίου Επιλογής όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης στους Διευθυντές Εκπαίδευσης:

Α. Η τοποθέτηση θα γίνει στις 6 Απριλίου

Β. Η ανάληψη υπηρεσίας μεταξύ 7 και 13 Απριλίου

Σχόλια (75)

DD
|

@Πιτσιφλής 10 Απρ 2023 11:29

Από την πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

προσωνυμία η [prosonimía] Ο25 : όνομα που προστίθεται στο κυρίως όνο μα ενός προσώπου και που έχει σχέση με κάποια χαρακτηριστική ιδιότητά του, θετική ή αρνητική, με την οποία έγινε ή είναι γνωστός· επωνυμία1. Πχ Προμηθέας Δεσμώτης

ψευδώνυμο το [psevδónimo] Ο41 : το πλαστό όνομα με το οποίο εμφανίζεται κάποιος (συγγραφέας, καλλιτέχνης, επαναστάτης κτλ.), όταν θέλει να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα: Kαλλιτεχνικό / λογοτεχνικό / φιλολογικό / επαναστατικό / συνωμοτικό ~. Εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με ~. Ποιος κρύβεται πίσω από το ~ «Εύβουλος»; Tο «Οδυσσέας Ελύτης» είναι ~ του Οδυσσέα Aλεπουδέλη.

Αυτά για να θυμηθούμε την σημασία των λέξεων

Μόνο προσωνυμίες δεν είναι το DD, Δισκοβόλος, πιτσιφλής Master chef κλπ κλπ κλπ.

Αυτά και δεν θα γράψω κάτι άλλο. Έχω καταχραστεί αρκετά την φιλοξενία του ιστότοπου. Κατατέθηκαν απόψεις, και οι αναγνώστες έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους.

Master chef (
|

@DD 10 Απρ 2023 09:49
"Αλλοίωση λόγου υπάρχει μόνο σε αυτούς που βγαίνουν επώνυμα και αρθρογραφούν (πχ. Αν βγει κάποιος σαν Πλατάρος, εκεί ναι είναι αλλοίωση ηθικά και ποινικά κολάσιμη)".

Αυτό που περιγράφετε δεν είναι "αλλοίωση".... αλλά πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία. Δεν μπορεί να υπάρξει όμως, ούτε αλλοίωση λόγου ούτε πλαστογραφία ούτε πλαστοπροσωπία, όταν πρόκειται για δημοσίευση άρθρου("αρθρογραφούν"), γιατί τα στοιχεία του αρθρογράφου (πχ το email του) ελέγχονται από το μέσο που δημοσιεύει το άρθρο.

Στα σχόλια αντίθετα, μπορεί κάποιος χρησιμοποιώντας πχ το δικό σας ψευδώνυμο, να εκφέρει πολύ εύκολα εντελώς αντίθετες απόψεις από εσάς, με σκοπό και με αποτέλεσμα να δημιουργήσει (με πρόθεση) σύγχυση στους αναγνώστες. Ακόμα και χωρίς κακή πρόθεση ή υστεροβουλία, πόσο δεοντολογικό ή ηθικό ή ακαδημαϊκά ορθό είναι αλήθεια, το να γράψει κανείς πχ ως Στράτος, ΞΑΝΘΟΣ, Pacific Anarchist, Polar_fish, Φιλελεύθερος, ΕΡΤ, ΝΟ, Πιτσιφλής, Γιε-Yes, Αριστεία όχι αστεία, Legent, Dario Moutso, TIRANTAKIAS THE UNEDUCATED, Αρθούρος.... κλπ.?

ΥΓ. Κι ο Πινόκιο δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο κι ο Καραγκιόζης επίσης. Φανταστείτε να παρουσιαστεί κάποιος ως Πινόκιο και να λέει αλήθειες.... ή ως Καραγκιόζης και να ζει στην Εκάλη....

DD
|

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός) 10 Απρ 2023 10:43

Οι απόψεις και των 2 μας κατατέθηκαν θα διαβαστούν και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αλλά σου έθεσα μια υπόθεση (είναι υπόθεση ή συμβαίνει;) εργασίας, ζήτησα την άποψή σου και απάντηση δεν πήρα.

Και επειδή δεν θέλω να σε κουράσω να την ψάχνεις θα την ξαναγράψω...

Σενάριο: Δόκιμος εκπαιδευτικός έχει επιλέξει να αξιολογηθεί για να μονιμοποιηθεί και έχει κλειστεί ραντεβού με τον σύμβουλο. Κάποιοι συνάδελφοι το μαθαίνουν και ειδοποιούν τους συνδικαλιστές (ΕΛΜΕ). Ο σύμβουλος πηγαίνει στο προγραμματισμένο ραντεβού και η τοπική ΕΛΜΕ δεν του επιτρέπει την είσοδο.

Ερώτηση νο. 1. Πως κρίνετε την στάση της ΕΛΜΕ ;

Ερώτηση νο. 2. Ο δόκιμος εκπαιδευτικός ζητάει από τον διευθυντή να κάνει όλες τις ενέργειες ώστε να γίνει σεβαστή η απόφασή του και να προχωρήσει η διαδικασία Τι θα πρέπει να κάνει ο διευθυντής;

Πριν την απάντηση θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι ο δόκιμος έχει αποφασίσει με ελεύθερη βούληση να αξιολογηθεί, και παρόλο που πιθανώς την ίδια μέρα να το συζήτησε με τον διευθυντή ή και κάποιους άλλους εμμένει στην επιλογή του.

Πιτσιφλής
|

@ DD
Πράττετε ό,τι προσάπτετε σε εμένα και στον Δισκοβόλο. Τρίτη προσπάθεια να διατυπώσω ισοδυνάμως την απάντησή μου δεν θα επιχειρήσω, δεν έχει νόημα, όταν το παράλογο στον λόγο σας υπερέχει εντυπωσιακά. Τα προσωνύμια, κύριε, έχουν σημαντική παρουσία στα ελληνικά γράμματα και στην ελληνική Ιστορία και πάντοτε το ουσιώδες ήταν ο λόγος τους και οι πράξεις τους. Είναι απαράδεκτη η θέση που έχετε γι' αυτό το θέμα.

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
|

@DD
Δε θέλω να συνεχίσω αυτόν τον κακοπροαίρετο εκ μέρους σας διάλογο, ο οποίος έχει ήδη πάρει χαρακτηριστικά προσωπικής προσβλητικής επίθεσης. Το μόνο που έχω να προσθέσω σε όσα ήδη έχω γράψει τελευταία με αφορμή τη δόλια υποκλοπή του προσωνυμίου μου με προφανή σκοπό να προκληθεί σύγχυση των θέσεών μου, είναι ότι δεν μπορώ να συγχύζομαι παραπάνω με βαλτούς προβοκάτορες που αδυνατούν να ξεκολλήσουν από τις κομματικές τους εμμονές και ενοχλούνται τόσο φανερά με την ασκούμενη κριτική στις πράξεις μιας υπουργού που κατά γενική πλέον ομολογία έχει αποτύχει παταγωδώς στο έργο της. Την αποτυχία της δεν την επικαλούμαι έτσι ξεκάρφωτα και δογματικά, αλλά την έχω αναλύσει διεξοδικά με εκατοντάδες ήδη αναρτημένα μου σχόλια, ώστε κανείς να μην μπορεί τουλάχιστον να μου προσάψει τη μομφή ότι μιλώ με συνθηματικό και όχι με απόλυτα τεκμηριωμένο λόγο κι εκφρασμένο με σωστά ελληνικά.
Θα συνεχίσω φυσικά να σχολιάζω πάνω σε ό,τι μου προκαλεί το ενδιαφέρον και θα το κάνω με την ίδια συνέπεια ακόμη κι αν αλλάξει η κυβέρνηση και κυρίως η υπουργός. Ας σημειωθεί αυτό για το μέλλον. Γιατί το μοναδικό μου κριτήριο, επαναλαμβάνω, είναι η ευαισθησία μου για το δημόσιο σχολείο και τη νέα γενιά που χτίζεται σ' αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι αληθινά καλοπροαίρετοι, οι οποίοι ίσως χρειάζονται τις δικές μου επισημάνσεις που πηγάζουν από το ισχυρό αυτό συναίσθημα που προανέφερα. Και πάντως είναι πάντα πιο χρήσιμη η επισήμανση των λαθών από την άκριτη και αγοραία (και με κακά ελληνικά γραμμένη) επευφημία πράξεων που επηρεάζουν τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Καλημέρα σε όλους, σεμνά και ταπεινά να περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα και να υποδεχθούμε το Πάσχα με ελπίδες για μια νέα Ανάσταση στην παιδεία μας...

DD
|

@Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)06 Απρ 2023 15:59

Εάν ήμουν στην θέση σου θα ρώταγα κάτι σαν και "Τεκμηρίωσε μου αυτά που γράφεις. Που έχεις εντοπίσει γκρίνια, μιζέρια, έπαρση στα γραφόμενά μου"

Αλλά δεν είμαι....

(Μην πέσεις στην παγίδα και ρωτήσεις, η απάντηση θα είναι Είχες την ευκαιρία σου και την έχασες)

DD
|

@Πιτσιφλής 08 Απρ 2023 11:44

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Συνήθως γράφεις ελάχιστα. (πολλές φορές κάτι τετράστιχα ή κάτι διαλόγους που δεν τα καταλαβαίνω, αλλά δεν φημίζομαι για την εξυπνάδα μου) Για να αφιερώσεις τόσο χρόνο να απαντήσεις σημαίνει ότι κάτι σε ενόχλησε σε αυτά που έγραψα. Συνήθως αυτά που ενοχλούν είναι οι αλήθειες.

Άφησε την επίκληση στο συναίσθημα (προδομένη γενιά, το πρεπό, αγράμματοι κλπ) Ξεπερασμένη... Κανείς δεν είπε ότι δεν είσαστε καλοί δάσκαλοι ή ότι δεν προσπαθήσατε και δεν κάνατε το καλύτερο για την μόρφωση των παιδιών.

Αλλοίωση λόγου υπάρχει μόνο σε αυτούς που βγαίνουν επώνυμα και αρθρογραφούν (πχ. Αν βγει κάποιος σαν Πλατάρος, εκεί ναι είναι αλλοίωση ηθικά και ποινικά κολάσιμη)

Η όποια κριτική όσο, μα όσο, σκληρή και αν είναι καλοδεχούμενη. Αυτό που δεν είναι καλοδεχούμενο είναι η ειρωνεία, η μείωση και τα αυθαίρετα συμπεράσματα για το άτομο στο οποίο ασκείτε η κριτική. Πράγμα το οποίο συνέχεια κάνει αυτός που αρθρογραφεί πίσω από το ψευδώνυμο "Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός) "

@ Μαγδαληνή - Ελένη
|

Κυρία μου, δε γίνεται να συμφωνούμε με όλους εδώ .Όταν δεν μας αρέσει κάτι / κάποιος καλό είναι να το λέμε και ακόμα καλύτερα να αιτιολογούμε την άποψή μας .
Μια χαρά το κάνει λοιπόν το esos και δημοσιεύει τα σχετικά σχόλια. Αφήστε "το διευθυντή" να κάνει τη δουλειά του.

Πιτσιφλής
|

- Μανώλη, κέρασέ τους όλους!
- Ήντα 'γινε πάλι;
- Ο Master chef με αξιολόγησε κι επήρα Άριστα!
- Μόρια πήρες;
- Όι, δε...

DD
|

@Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)

Θα ήθελα να κάνω μια υπόθεση εργασίας και να έχω την απάντησή σου

Σενάριο: Δόκιμος εκπαιδευτικός έχει επιλέξει να αξιολογηθεί για να μονιμοποιηθεί και έχει κλειστεί ραντεβού με τον σύμβουλο. Κάποιοι συνάδελφοι το μαθαίνουν και ειδοποιούν τους συνδικαλιστές (ΕΛΜΕ). Ο σύμβουλος πηγαίνει στο προγραμματισμένο ραντεβού και η τοπική ΕΛΜΕ δεν του επιτρέπει την είσοδο.

Ερώτηση νο. 1. Πως κρίνετε την στάση της ΕΛΜΕ ;

Ερώτηση νο. 2. Τι θα πρέπει να κάνει ο διευθυντής;

Πριν την απάντηση θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι ο δόκιμος έχει αποφασίσει με ελεύθερη βούληση να αξιολογηθεί, και παρόλο που πιθανώς την ίδια μέρα να το συζήτησε με τον διευθυντή ή και κάποιους άλλους εμμένει στην επιλογή του.

Πιτσιφλής
|

@ DD {08 Απρ 2023 00:08}
Το σχόλιό μου που αναρτήθηκε σ' αυτή τη στήλη στις 06 Απρ 2023 12:33 και η απάντηση που σας έγραψε ο Δισκοβόλος την ίδια ημέρα, στις 15:59 είναι απολύτως σαφή. Αν τα διαβάσετε με προσοχή θα έχετε την απάντηση στο σχόλιό σας. Και με άλλα λόγια:
Η αλλοίωση του λόγου ενός συναδέλφου με σκοπό να τον μειώσεις ηθικά είναι μία απαράδεκτη πράξη. Ο επιθετικός προσδιορισμός που μόλις χρησιμοποίησα είναι ιδιαίτερα επιεικής, άλλος είναι ο σωστός και είμαι βέβαιος ότι τον γνωρίζετε. Αυτό αρκεί.
Σχετικά τώρα με τον λόγο του, ε΄χω να προσθέσω το εξής:
Ο Δισκοβόλος, εγώ, και χιλιάδες άλλοι δάσκαλοι και καθηγητές είμαστε μια προδομένη γενιά εκπαιδευτικών που αγωνίστηκε ολομόναχη για τη μόρφωση των παιδιών της Πατρίδας. Χωρίς υποστήριξη, με βαθιά ενσυναίσθηση, με αναπόφευκτα λάθη, πράξαμε το πρεπό! Έτσι το μάθαμε να το λέμε εδώ στην Κρήτη από τους αγράμματους γονείς μας και τους παππούδες μας. Η πίκρα γεννά συχνά την αυστηρότητα. Ναι, είναι συχνά πολύ αυστηρός ο λόγος του, όταν λανθασμένες πολιτικές επιλογές δυσχεραίνουν αφάνταστα το έργο μας ή όταν το κομματικό συμφέρον υπερνικά τον υψηλό σκοπό της Παιδείας και της Εκπαίδευσης. Για τη μόρφωση των λιγοστών παιδιών της Πατρίδας ομιλώ.
Αλλού είναι το πρόβλημα, αγαπητέ συμπολίτη. Μακάρι να αξιωθούμε να το δούμε κάποια στιγμή και να πράξουμε αυτό που πρέπει*!

*'' Οι μισές δουλειές, οι μισές κουβέντες, οι μισές αμαρτίες, οι μισές καλοσύνες έφεραν τον κόσμο στα σημερινά χάλια. Φτάσε, μωρέ άνθρωπε, ως την άκρα, βάρα και μη φοβάσαι! ''

Μαγδαληνή-Ελένη
|

Καλό μου esos, μήπως άλλαξες κι εσυ διευθυντή; Μάλλον αυτό συμβαίνει. Φέρε πίσω τον προηγούμενο. Ήταν λίγο αυστηρός αλλα πολύ καλύτερος στη δουλειά του….

Master chef (χωρίς συνταγή σήμερα)
|

@ΤΙ.EM.
- Ξαναδιαβάζω το σχόλιό μου της 06 Απρ 2023 11:40 και δεν βρίσκω πχ σε αυτό, ούτε ένα από τα υλικά της συνταγής που περιγράψατε.

- Γράφω στο esos από το 2014 κι έχω χρησιμοποιήσει περίπου 999 διαφορετικά nickname-τίτλους. Εξάγετε συνεπώς συμπεράσματα, έχοντας γνώση ενός ελάχιστου ποσοστού (max 5%) από όσα έχω γράψει και συγκεκριμένα, από όσα αφορούν σχόλιά μου με αυτό το ψευδώνυμο. Στα 10 χρόνια πάντως είστε ο/η πρώτος/πρώτη, που με "κατηγορεί" για ψευδεπίγραφη ευγένεια και χιούμορ. Αλίμονο εάν αρέσαμε όμως σε όλους. Ούτε κι ο Χριστός.

- Ένας Master chef (οποιοσδήποτε) δεν αντιγράφει έτοιμες συνταγές αλλά προσπαθεί να δημιουργεί δικές του. Εάν καμιά φορά βαριέται και πάρει τον Τσελεμεντέ, και πάλι δεν αρκεί να ακολουθήσει απλά τη συνταγή για να βγάλει ένα νόστιμο πιάτο. Διαφορετικά θα είμασταν όλοι μάγειρες. Το επισημάνετε άλλωστε κι εσείς.

- Η αγαπητή Μαγδαληνή-Ελένη (που έχει επίσης γνώση του ίδιου 5% των σχολίων μου) διέκρινε ευγένεια και χιούμορ σε αυτά και απλά το κατέθεσε. Δεν νομίζω ότι διέπραξε κανένα έγκλημα.

- Είμαι μέγας θαυμαστής του Πιτσιφλή ήδη από το 2014, όταν υπέγραφε ως Δον Κιχώτης. Ούτε ταυτίζονται οι απόψεις, τα βιώματα, οι εμπειρίες, οι ιδεολογίες μας ούτε και συμφωνούμε σε όλα. Μάλιστα, έχουμε διαφωνήσει αρκετές φορές επί συγκεκριμένων θεμάτων. Όμως το ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ανθρωποκεντρικό πνεύμα του, το ήθος και η προσωπικότητα που διαφαίνεται πίσω από τα κείμενά του, καθώς και το έντονα προσωπικό συναίσθημα που τα διαπνέει, δεν αφήνουν κανέναν εύκολα ασυγκίνητο. Χωρίς να τον γνωρίζω, μου δίνει την αίσθηση του Δασκάλου πρότυπο.

ΥΓ. Ελπίζω να μην σας "αδίκησα" σε κάποιο σχόλιό σας. Εάν το έκανα, σίγουρα θα ήταν σε σχέση με τις θέσεις που διατυπώσατε και δεν πιστεύω ότι περιείχε κάποια προσωπική αιχμή.

Κ.Δ
|

@DD το « ουδείς αναντικατὰστατος» δεν του λέει κάτι. Έχει διαβάσει τόσες φορές εδώ το « είσαι ο ένας και μοναδικός» που του γράφει μὶα που προφανώς το έχει πιστέψει.

DD
|

@Πιτσιφλής 06 Απρ 2023 12:33

Ασχολείστε με το ποιος και όχι με το τι.

Ελάχιστη σημασία έχει το ψευδώνυμο αλλά το τι γράφει αυτός που είναι πίσω από το ψευδώνυμο.

Από την άλλη ναι θα μπορούσε το esos να έχει σχολιαστές με κατοχυρωμένα ψευδώνυμα αν το επέλεγε.

DD
|

@Πιτσιφλής 06 Απρ 2023 10:03

Ουδείς αναντικατάστατος.

Μαγδαληνή-Ελένη
|

@ΤΙ.ΕΜ.
Κι αν σκοτεινιάσαν οι καιροί
και ζούμε σε μια δίνη,
πάντα το φως της Ανάστασης
ελπίδα θα μας δίνει!

ΤΙ.EM.
|

@ Μαγδαληνη- Ελένη
Ευγενικός και με χιούμορ?
Εύκολη συνταγή με απλά υλικά: γράφεις, σχολιάζοντας τη γνώμη ανυποψίαστου σχολιαστή ,προσθέτεις ένα "αστειάκι", πασπαλίζεις με μπόλικη ειρωνεία ,την οποία συνοδεύεις πάντα με τον πληθυντικό αριθμό και ορίστε ! Έτοιμη η σπεσιαλιτέ . Δοκίμασε αλλά μην ελπίζεις ότι θα τον ξεπεράσεις. Δύσκολο.!

Μαγδαληνή-Ελένη
|

@Πιτσιφλής
Δεν απέχεις πολύ. Ευγενέστατος είσαι πάντα. Το χιούμορ του Master chef όμως δεν το έχει κανένας! Σε αυτό είναι αξεπέραστος!

Πιτσιφλής
|

@ Μαγδαληνή-Ελένη
Προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να τον φτάσω.

ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ
|

Αμάν με τα ψευδώνυμα, μην κοιτατε το ψευδωνυμο κι ασχοληθείτε με το περιεχομενο της ανάρτησης που είναι η ουσία.
Γκετ σαμ χιουμορ σταπ φάιτινκγκ μια ζούγκλα όλα μετά θέλετε δικαιώματα.

@ DD
|

Από @Δισκοβόλους 06 Απρ 2023 08:00 (κουβάρι γίναμε)
Απόλυτα σωστός, είσαι ένα σκαλί πάνω από μένα, σχολίασες το αίτιο:
Vanity. Παρεμπιπτόντως εξαιρετική ταινία.......

Μαγδαληνή-Ελένη
|

Ο πιο ευγενικός σχολιαστής είναι σίγουρα ο Master chef. Άριστο παράδειγμα προς μίμηση!

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
|

@Master chef
Ευχαριστώ για την παρέμβαση, φίλτατε. Δυστυχώς όμως δε φαίνεται να συνέβη κάτι τέτοιο κρίνοντας από τούτο το επιθετικό σχόλιο: Δισκοβόλος 06 Απρ 2023 07:51

@Πιτσιφλής
Δεν πειράζει που θα αλλάξω ψευδώνυμο. Ήδη υιοθετώ αυτό που εμφανίζεται και στο παρόν σχόλιο, το οποίο άλλωστε συμπεριλαμβάνει και τα δυο προηγούμενα προσωνύμιά μου, ώστε να καταλαβαίνει ο καθένας ποιος ακριβώς του μιλάει. Ευχαριστώ για τις πάντα καίριες και εύστοχες παρεμβάσεις σου!

@Αφροδίτη
Δικαίωμά σου να συμφωνείς με τον @DD ή να έχεις οποιαδήποτε άποψη για όσα σχολιάζω, αλλά επίτρεψέ μου να διευκρινίσω ότι δεν εννοούσα έτσι όπως το εισέπραξες αυτό το "εκλεκτούς συνομιλητές". Ανέφερα απλώς τα παραδείγματα δύο σχολιαστών, με τους οποίους έτυχε να έχω "συνομιλήσει" κάμποσες φορές ανταλλάσσοντας σχόλια σε ευπρεπές επίπεδο, αλλά εκλεκτούς θεωρώ τους πάντες εδώ μέσα και ζητώ συγνώμη αν το εξέφρασα με τρόπο που επιδέχεται παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις. Εκλεκτό σχολιαστή ακόμη ακόμη θεωρώ και τον Γιάννη Πλατάρο που συχνά βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής μου, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι γνωρίζει καλά τον εκπαιδευτικό χώρο ή ότι γράφει πάντα τη σκέψη του αναλυτικά και με την τεκμηρίωση που εκείνος θεωρεί επαρκή. Άλλο θέμα αν σε ιδεολογικό επίπεδο ή ακόμη και στην παιδαγωγική μας οπτική έχουμε χαοτικές διαφορές. Και όχι, δεν είναι τίμιο να "σφετερίζεται" κάποιος το ψευδώνυμο άλλου σχολιαστή, γιατί αυτό γίνεται με προφανή προβοκατόρικη διάθεση, προκειμένου να σπείρει τη σύγχυση, πράγμα που θα 'πρεπε κι εσένα να σ' ενοχλεί, όποιος κι αν το κάνει...

@DD
Δεκτή η κριτική σας. Συνήθως βέβαια η κρίση μας συναρτάται και με το ιδεολογικό μας υπόβαθρο. Κατανοητό λοιπόν ότι όντας προσκείμενος (-η) σε άλλο ιδεολογικό μετερίζι ενοχλείστε να διαβάζετε αιχμηρά σχόλια για τα έργα και τις πράξεις της υπουργού και των συνεργατών της. Εκείνο που δεν είναι κατανοητό είναι να ισχυρίζεστε ότι τα σχόλιά μου είναι απλώς μια ενοχλητική "γκρίνια και μιζέρια" παραβλέποντας ότι συνειδητά φροντίζω να τεκμηριώνω πάντα κάθε άποψη που εκφράζω, κάθε χαρακτηρισμό που αποδίδω σε κάποιον. Και γράφω βασισμένος στην εκπαιδευτική μου πείρα των 40 μάχιμων χρόνων θεωρώντας ότι η σωρευμένη αυτή γνώση αξίζει να μεταφέρεται σε νέους συναδέλφους αντί να περιοριστώ στο ρόλο που μάλλον εσείς θα επιθυμούσατε για μένα, δηλαδή ενός απόμαχου καφενόβιου συνταξιούχου. Εσείς αυτό το λέτε ματαιοδοξία! Εγώ το λέω αλληλεγγύη και δόσιμο ψυχής.

Πιτσιφλής
|

Κύριε Διευθυντά,
Δεν συμφωνώ με αυτό που προτίθεται να πράξει ο Δισκοβόλος, εξαιτίας όλων αυτών που αδυνατούν να αντικρούσουν με πειστικό λόγο τα σχόλιά του και προσπαθούν πλαγίως να αλλοιώσουν την ουσία του λόγου του.
Προτείνω, κύριε Διευθυντά, να ορίσετε έναν τρόπο κατοχύρωσης του προσωνυμίου που επιθυμεί να χρησιμοποιεί ο κάθε σχολιαστής, αφού είναι ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει ΄΄αλλη λύση και το κυριότερο: Να συμβάλλουμε έτσι, όλοι μας, στην αναβάθμιση της εικόνας του esos αποκλείοντας καθετί που το υποβαθμίζει.
Με εκτίμηση

Σκύρος
|

Το ερώτημα κατά πόσο η ανάληψη μετά την 1 Ιουλίου θα μπορεί να συμπεριλαμβάνει και αυτούς που συνταξιοδοτούνται 30 Ιουνίου 2024;

Η ανάληψη των διευθυντών πρέπει και θα γίνει Τις τρεις τελευταίες μέρες πριν τη λήξη τους διδακτικού έτους. (28-30/6)

Και φυσικά όπου οι Διευθυντές παραιτούνται!!! τοποθετούνται άμεσα αυτοί που είναι στην αποπφαση τοποθέτησης.

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
|

@Δισκοβόλος 06 Απρ 2023 07:51
Μην ανησυχείς, κράτα εσύ το κλεμμένο ψευδώνυμο, γιατί εγώ ήδη προχώρησα σε άλλο, ώστε να είναι διακριτική η παρουσία μας. Εγώ θα συνεχίσω να σχολιάζω για όσα θα προκαλούν το ενδιαφέρον μου τηρώντας πάντα ως πρωταρχικό μου κριτήριο το σεβασμό στην ελληνική γλώσσα, αλλά και στην ανάπτυξη τεκμηριωμένου λόγου χωρίς άναρθρες κραυγές! Προφανώς και δεν αρμόζουν στο δικό μου λόγο τα κάθε λογής ακατανόητα impostor! Προφανώς δεν θα κατανοήσω ποτέ την ανάγκη κάποιου να εντυπωσιάσει υποδυόμενος το ρόλο άλλου. Και προφανώς δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη κάποιος αρμόδιος του esos για όλη αυτή την απρέπεια, ενώ υποτίθεται ότι κάθε σχόλιο ελέγχεται πριν αναρτηθεί...

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
|

Το πρώτο ψευδεπίγραφο σχόλιο είναι αυτό με την ένδειξη: Δισκοβόλος 05 Απρ 2023 21:35.

Master chef(R)
|

Μπορεί να κάνω και λάθος..... αλλά νομίζω ότι το σχόλιο του Δισκοβόλος 05 Απρ 2023 21:35, ήταν πιθανόν απάντηση στο σχόλιο του Δισκοβόλος 05 Απρ 2023 14:55 και απλά παραλήφθηκε να μπει κάποιο διακριτικό (πχ @) ώστε αυτό να γίνει αντιληπτό.
Μπορεί να μην έχουμε το copiright των ψευδωνύμων μας..... αλλά ο "σεβασμός" σ' ένα άλλο ψευδώνυμο, είναι πρωτίστως θέμα αστικής ευγένειας. Ο "μη σεβασμός" του αντίθετα, μπορεί να υποκρύπτει σκοπιμότητα.

Αφροδὶτη
|

Συμφωνώ με αυτά που γράφει ο @DD. Και τι είναι αυτό που έγραψε ο Δισκοβόλος για « εκλεκτούς συνομιλητές» . Οι υπόλοιποι τι είμαστε;
Και σε άλλους σχολιαστές έχει συμβεί να «σφετεριστεί» άλλος /άλλη το όνομα/ ψευδώνυμο αλλά δεν αντέδρασαν με τέτοιο θυμό!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ