Διευθυντές Σχολείων: Παράταση δηλώσεων μετά το χθεσινό "χάος"

Οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων, δήλωσε ο κ. Κόπτσης, θα γίνουν από 18 έως 20 Απριλίου-Έναρξη χρονικής περίόδου επεξεργασίας των δηλώσεων προτιμήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων από τις επιτροπές: Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 00:00

12/04/2023

Ενημερώθηκε: 12/04/2023, 19:19

Άκουσε το άρθρο

Όσοι από τους υποψηφίους Διευθυντές σχολικών μονάδων δεν υπέβαλαν δήλωση προτίμησης μέχρι τις 11:59 μ.μ. της 11ης Απριλίου 2023, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας πρόσβασης στη διαδικτυακή πύλη https://schooldirectors.minedu.gov.gr, καλούνται όπως υποβάλουν αίτημα/δήλωση προτίμησης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για τις οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, μέχρι σήμερα, 12 Απριλίου 2023 και ώρα 23: 59. μ.μ., επικαλούμενοι τους συγκεκριμένους λόγους της αδυναμίας αυτής.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά την έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας , της νομικής υπηρεσίας και υπηρεσιακών Παραγόντων,για το χθεσινό "χάος".

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι η αίτηση θα συνοδεύεται από πίνακα που θα εμπεριέχει την επωνυμία κάθε σχολικής μονάδας, στην οποία ο υποψήφιος επιθυμεί να τοποθετηθεί και τη σειρά προτίμησης. Όσον  αφορά στην πληροφόρηση για την επωνυμία των σχολικών μονάδων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ανατρέχουν στη διαδικτυακή πύλη https://schooldirectors.minedu.gov.gr, όπου και εμφανίζονται οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης επιλογής τους».

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστέθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Έναρξη χρονικής περιόδου επεξεργασίας των δηλώσεων προτιμήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων από τις επιτροπές: Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 00:00"

Αρμοδιότητα του Τ.Σ να κάνει δεκτές τροποποιήσεις σχολείων

Το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής είναι αρμόδιο να κάνει δεκτή τροποποιητική δήλωση υποψηφίου Διευθυντή. Το Τοπικό Συμβούλιο θα εκτιμήσει τους λόγους που επικαλείται  ο υποψήφιος Διευθυντής που θα καταθέσει την τροποποιητική δήλωση.

Τα παραπάνω  είπε  ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης , σε ερώτηση του esos.

Σε άλλη ερώτηση εάν διασφαλίζεται η μυστικότητα των δηλώσεων των υποψηφίων Διευθυντών  την οποία θα υποβάλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,, ο Αλ. Κόπτσης μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα.

Οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων, δήλωσε ο κ. Κόπτσης, θα γίνουν από 18 έως 20 Απριλίου.

Σχόλια (139)

καλάθι του νοικοκυριού...
|

...σπαγγέτι Νο 6!

ΝΤΑΚΟΣ
|

Διευθυντής, μάλλον απερχόμενος, χωρίς τη θέλησή μου!
Με "μαυρίσανε" στη συνέντευξη, αν και δεν τα είπα και τόσο χάλια!
Θα μου έρθει λοιπόν κουνάμενος- λυγάμενος/κουνάμενη -λυγάμενη ο νέος διευθυντής ή η νέα διευθύντρια σε 10-20 μέρες φέρνοντας γλυκά και με σκοπό να γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις.
Καλώς θα πράξει, αλλά σας ρωτώ, εγώ με τι όρεξη θα συνεχίσω και θα κλείσω το σχολικό έτος;
Δε σας τα γράφω για να μου δείξετε συμπόνια στο αποτέλεσμα αλλά
σύμπνοια στην αιτία!

@Dario Moutso
|

Ευχαριστώ πολύ. Κι εσύ σωστά μίλησες. Πόσο ήταν όμως το χρέος της χώρας το 2009 και πόσο είναι σήμερα, μετά από 14 χρόνια που πληρώνουμε?

Πιτσιφλής
|

@ DD 15 Απρ 2023 15:04
Ίσως να φταίμε κι εμείς οι δάσκαλοι γι' αυτές τις επιλογές. Ο Παπαδιαμάντης είναι ένας από τους Αγίους των Ελληνικών Γραμμάτων και η γλώσσα του, η γλώσσα μας - όλες οι μορφές της είναι περιουσία μας - ακούγεται όλες αυτές τις μέρες σ' όλες τις εκκλησίες, μικρές και μεγάλες του τόπου μας.
Καλή Ανάσταση

Dario Moutso
|

@Master chef (έτοιμος για ν' αμαρτήσει) 14 Απρ 2023 14:37

Πολύ σωστά μίλησες..
Καλά έλεγε ο πρόεδρος, και οι άλλοι πρόεδροι πριν από αυτόν..
Λεφτά υπήρχαν..
Αυτό που ξέχασαν να πουν όμως ήταν ότι τα αγοράζαμε ακριβά και ότι κάποτε θα έρχονταν η ώρα να τα πληρώσουμε. και δυστυχώς έσκασε σε μας το φέσι και έπρεπε να το πληρώσουμε. Θα μπορούσε να σκάσει 30 χρόνια αργότερα.

DD
|

@Πιτσιφλής 14 Απρ 2023 13:22

Ας πούμε κάτι Πασχαλινό γιατί τα καθαρευουσιάνικα κουράζουν

Φεγγάρι εδώ θα ψήσω τον αμνό
Γιατί οι vegan με ‘διωξαν απ' τη Γη μου

Ελάτε κόσμε μου εγώ κερνώ
Γιατί είμαι φύλακας και άγγελος του εθίμου

(Moon-dance!)

Γι’ αυτούς η τσίκνα είναι ντεμοντέ
Για μένα eau de cologne πολυτελείας
Ελάτε ψήστες μου, καμάρια του λαού
Μες το ντουμάνι να πνιγεί ο γαλαξίας

(Bye bye bunny!)

Γιε-Yes
|

Την επομένη της λήξης της προθεσμίας εξέτασης των ενστάσεων, για κάποιες ώρες νωρίς το πρωί ήταν ορατή η τύχη της ένστασης, με μια σύντομη αιτιολόγηση. Λίγες ώρες μετά εξαφανίστηκε.
Οπότε μην απορείτε και μην αμφισβητείτε τους συναδέλφους που λένε ότι είδαν τις τοποθετήσεις. Μπορεί να λένε αλήθεια...

Master chef (με διάθεση αυτοσαρκασμού)
|

@Ελένη 14 Απρ 2023 13:02
Αγαπητή μου Κυρία, πιστεύω ότι είδατε την απάντησή μου στο φίλο μας. Ελπίζω ότι τον κάλυψα, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα Βλάχικα -όχι απλώς είναι για εμένα- αλλά μέχρι και που "επιβάλλονται" κάποιες φορές.
Ο αγαπητός Πιτσιφλής, προφανώς ή ανησύχησε άδικα για την υγεία μου (καθώς είναι γνωστόν τοις πα΄σι ότι κακός σκύλος κλπ).... ή ανησύχησε (επίσης άδικα) για την κακοποίηση των γευστικών μου κάλυκων (καθώς είναι επίσης γνωστό ότι ο καλός ο μύλος κλπ).
Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά.

Πιτσιφλής
|

@ Master chef
Αυτό που φοβάσαι, το έπαθα πριν από λίγο καιρό σε πολύ γνωστό κρητικό μαγαζί της Αγίας Παρασκευής. Ήμουν με δυο φίλους και ξαφνικά "αρίστευσαν" όλα γύρω μας!
Μικρός τελικά ο τόπος μας!

@ @@ Απάντηση στον ,,,@πιο λιανα δεν γίνεται
|

Ο εργολάβος βάζει κάγκελα στα μπαλκόνια, γιατί ακριβώς έχει σημασία, το τι μπορώ να κάνω και όχι για το τι κάνω τελικά. Το ίδιο και ο νομοθέτης, βάζει δικλίδες-μέτρα ασφαλείας, για να ΜΗΝ μπορώ να παρανομήσω, άσχετα με το εάν εγώ θα παρανομήσω ή όχι. Και οι πινακίδες της τροχαίας μπαίνουν στο δρόμο, άσχετα με το εάν εγώ είμαι υπόδειγμα οδηγικής συμπεριφοράς.
Κι εδώ δυστυχώς..... δεν υπήρχαν "κάγκελα". Και στην τελική, που ξέρεις πχ εσύ, ότι ΔΕΝ το έκανε κάποιος?

Και στο Χονγκ Κονγκ ακόμα
|

Προς Απάντηση στον ,,,@πιο λιανα δεν γίνεται 14 Απρ 2023 04:41
"πολύπλοκη σατανική σκέψη" και "Χαιλαντερ διευθυντής"? Μήπως βλέπεις τίποτα εφιάλτες στις 04:41? ΦΥΣΙΚΑ και "καποιος θα δεχτεί να παει σε σχολείο που δεν θέλει και πολύ" προκειμένου να γίνει διευθυντής. Εάν δεν είναι η 1η επιλογή του αλλά πχ η 5η, πιστεύεις ότι δεν θα πάει? Ή ότι "θα κανει πισω" εάν πάει? Επίσης, δεν διεκδικεί κάποιος θέση διευθυντή, μόνο ή πάντα, με κίνητρο τα μόρια που θα πάρει "ώστε να ευνοηθεί στο μέλλον απο την συνέντευξη". Σε εκπαιδευτικό site είμαστε.... και καταλαβαίνουμε όλοι νομίζω.

Rip
|

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το λάθος που έγινε με την ηλεκτρονική διαδικασία προσπαθείτε να το δικαιολογησετε με διάφορες δικαιολογίες

@@ Απάντηση στον ,,,@πιο λιανα δεν γίνεται
|

Τελικα μπορούσες και πιο λιανα, αν θέτεις ενα ψετοδιλημμα. Γιατί, καμία σημασία δεν έχει τι μπορω να κανω, αλλά τι κανω τελικά. Φυσικα κα μπορω να πήδηξω απο το μπαλκόνι στον δρόμο, θα το κανω όμως τελικά ;

DD
|

@ΔΑΣΚΑΛΑ 13 Απρ 2023 15:00

Σωστέ σας είπε ο δικηγόρος ότι θα δικαιωθείτε αν αποδειχθεί ότι υπήρχε παρέμβαση ή παρανομία
Αυτό που πιθανώς να μην σας είπε είναι το πότε θα δικαιωθείτε.. ή σας το είπε και δεν μας το λέτε

@τζιμης
|

Σοβαρα; Είναι ντροπή και διασπορά ψευδών ειδήσεων να λέτε τέτοια πράγματα...Αποδείξτε το ,αν μπορείτε.!

Master chef (έτοιμος για ν' αμαρτήσει)
|

@Πιτσιφλής
Πάντα ευπρόσδεκτες οι συμβουλές σας (διατροφικές και μη) αγαπητέ μου Δάσκαλε. Δεν γνωρίζετε όμως ότι ΔΕΝ ερωτεύτηκα την κυρά, για τις ικανότητες-τα προσόντα της στην κουζίνα. Επιπλέον, αρνάκι και ροφό έχει να δει το σπιτικό μας, από την εποχή του αγαπημένου μας Πρόεδρου(εκείνου ντε.... με τα λεφτά υπάρχουν). Τώρα ειδικά με τους επενδυτές-φαντάσματα και με τις μπουλντόζες-τρίκυκλα τρακτέρ του Άδωνι στο Ελληνικό.... τρώμε ότι έχει στο "καλάθι του νοικοκυριού" μόνο. Με το ζόρι μεσογειακή-υγιεινή διατροφή 30 μέρες/μήνα. Ε δεν δικαιούμαι κι εγώ μια μέρα, λίγη παραδοσιακή τσίκνα? Μέρες που είναι, αμαρτάνω και μόνο στη σκέψη....
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και σε εσάς και σε όλους τους φίλους/φίλες (και μη) του αγαπητού esos και στην υπέροχη ομάδα του.
ΥΓ. Το "καλό παλαιό μαγέρικο" στο Χαλάνδρι, θα το τιμήσω δεόντως στην πρώτη ευκαιρία.... αλλά τώρα που το μαρτυρήσατε δημοσίως, φοβάμαι να μην πέσω πάνω σε κανέναν/καμία "υψηλόβαθμο" του γειτονικού Αμαρουσίου.... και μου κοπεί η όρεξη.

Πιτσιφλής
|

Δεν ξέρω τι να προσθέσω για το ''χάος''...
Για μια ανάσα προτείνω το παρακάτω που το πήρα από το Φωτόδεντρο:

“Ἤμην πτωχόν βοσκόπουλον εἰς τά ὄρη. Δεκαοκτώ ἐτῶν, καί δέν ἤξευρα ἀκόμη ἄλφα. Χωρίς νά τό ἠξεύρω, ἤμην εὐτυχής. Τήν τελευταίαν φοράν ὁπού ἐγεύθην τήν εὐτυχίαν ἦτον τό θέρος ἐκεῖνο τοῦ ἔτους 187... Ἤμην ὡραῖος ἔφηβος, κ' ἔβλεπα τό πρωίμως στρυφνόν, ἡλιοκαές πρόσωπόν μου νά γυαλίζεται εἰς τά ρυάκια καί τάς βρύσεις, κ' ἐγύμναζα τό εὐλύγιστον, ὑψηλόν ἀνάστημά μου ἀνά τούς βράχους καί τά βουνά.
....
Το υπόλοιπο στο Φωτόδεντρο

Ελένη
|

Καλέ μου Master chef ,γιατί ο Πιτσιφλής λέει ότι τα Βλάχικα δεν είναι για σένα; Υπονοεί κάτι;

@ Απάντηση στον ,,,@πιο λιανα δεν γίνεται
|

Και πάλι δεν ΘΕΛΕΤΕ να καταλάβετε. Δεν έχει σημασία αν το κάνει..... Σημασία έχει ότι ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει, εάν έχει "πληροφόρηση" για τις προτιμήσεις των συνυποψηφίων!

Θέλετε ακόμη πιο λιανά? Δείτε πχ το ΥΓ του @Master chef. Δεν έχει σημασία εάν θα πάει τελικά στα Βλάχικα ή όχι. Σημασία έχει ότι του δίνεται η "δυνατότητα" να πάει, εάν γνωρίζει τι μαγείρεψε η κυρά του.... ενώ εάν δεν γνώριζε, θα πήγαινε ανυποψίαστος (για την έκπληξη της μπάμιας) στο σπίτι.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει διευθυντής 6 χρόνια σε ένα σχολείο, χωρίς να το θέλει. Γιατί όμως να χάσει την ευκαιρία να γίνει διευθυντής και να αποφασίσει-ζυγίσει στο μέλλον, το τι θα κάνει. Κι ένα χρόνο να μείνει διευθυντής, όλο και κάποια μόρια θα πάρει, που θα του φανούν χρήσιμα με όποιον νόμο κι αν ισχύσει την επόμενη φορά.

Πιτσιφλής
|

@ Μaster chef
Δεν είναι τα Βλάχικα για την ηλικία μας, οι μπάμιες γίνονται, όπως γνωρίζεις πολύ καλά, και με αρνάκι ή μια φέτα ροφό. Στο Χαλάντρι, κοντά στο Μαρούσι, είναι ένα καλό παλαιό μαγέρικο που ετοιμάζει τέτοια πιάτα. Μια φορά έχω πάει, έμαθα την ιστορία του και στο συνιστώ! Δεν γράφω το όνομα του - δεν επιτρέπει ο Διευθυντής - αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το βρεις. Ένα είναι!...
Καλή Ανάσταση!
Υγεία να έχετε στο σπίτι.

Απάντηση στον ,,,@πιο λιανα δεν γίνεται
|

Μπορείς και πιο λιανα νομίζω. Δηλαδη καποιος θα δεχτεί να παει σε σχολείο που δεν θέλει και πολύ για 6 και βάλε χρόνια (με τις παρατάσεις), ώστε να ευνοηθεί στο μέλλον απο την συνέντευξη, που θα γίνει με τον ίδιο τρόπο, με τον ίδιο νόμο και με τους ίδιους ανθρώπους ; Δηλαδη ο .... Χαιλαντερ διευθυντής θα κανει πισω καθε εξαετία, ώστε να ξαναγίνει διευθυντής για να ξανακάνει πισω κ.ο.κ. Όχι, τόσο πολύπλοκη σατανική σκέψη με ξεπερνάει !

Master chef (δεν έχω χρόνο για άλλο πόνο)
|

@Μανώλης @ΝΟ
Με τα σχόλια σας απλά επιβεβαιώσατε ότι καταλάβατε πολύ καλά..... αλλά για κάποιο δικό σας λόγο, κάνετε πως δεν καταλάβατε.
Οι νόμοι (απόφαση στην προκειμένη περίπτωση) όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, δεν γίνονται με βάση το εάν κάποιος θα κλέψει ή δεν θα κλέψει ή εάν δεν θα προλάβει να κλέψει. Ούτε με βάση το εάν θα κλέψει ένας ή πέντε ή εκατόν πέντε. Ακόμα και ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ (δυνητικά) να κλέψει, ο νόμος-απόφαση πρέπει να διασφαλίζει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κλέψει (αυτό το ξέρουν και οι πρωτοετείς στη Νομική που θα έλεγε και ο Πλατάρος).
Αφήστε λοιπόν τις δήθεν συνωμοσιολογίες, τα στατιστικά στο καζίνο (ή στο πάμε στοίχημα) και το εάν κάποιος δηλώνει 5 ή 50 σχολεία. Εγώ ξέρω συνάδελφο που δήλωσε ΕΝΑ!
ΥΓ. Όσο για το εάν δεν θα προλάβαινε κάποιος ("ούτε ο χρόνος δεν αρκεί").... εμένα ακόμα και στις 14:00 να μου έλεγε πχ η κυρά, ότι έφτιαξε μπάμιες, στις 14:15 προλαβαίνω άνετα να είμαι στα Βλάχικα και να έχω ήδη παραγγείλει.

χμμμμ. Λες;;
|

Εφόσον επιτρέπονται και τροποποιήσεις των δηλώσεων, φαντάζομαι τι έχει να γίνει!!! Masterchef κατάντησε η διαδικασία.

ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ
|

Κάποιοι δεν κρατιούνται! Ψυχραιμία παιδιά δε χρειάζεται να μπαίνετε στην πλατφόρμα κάθε 5λ. Είπαμε Τρίτη θα ανακοινωθούν.

Μανώλης
|

Ως προς τις συνομωσιολογικές αναρτήσεις του τύπου ... δήλωσες 5 σχολεία και δεν τα πιάνεις.... Δε γίνονται αυτά. Αν είσαι νο 40 στον πίνακα, έχεις σίγουρα δηλώσει 40 σχολεία και θα γίνεις σίγουρα διευθυντής τουλάχιστον στο τελευταίο σε προτίμηση από τους προηγούμενους 39. Αν τελικά πιάσεις κάποιο που νόμιζες ότι ήταν περιζήτητο, απλά βρίσκεσαι μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη ή οι προηγούμενοι ήταν από αυτούς που δηλώνουν μόνο 5 σχολεία. Αυτοι, μάλλον δεν πρέπει να γίνουν διευθυντες, θα πρέπει να κάνουν καριέρα σε καζίνο.

ΝΟ
|

Ανόητα σενάρια, ούτε ο χρόνος δεν αρκεί να γίνουν. Όσο λιανα και να τα κάνεις, κανείς δεν δηλώνει μόνο 5 σχολεία, εκτός κι αν είναι στους πέντε πρώτους.

@Τζίμης
|

Τί εννοεί ο ποιητής; Που φαίνεται αυτό;

Σκακιστής
|

Ένας σωστός παίκτης τα έχει όλα αυτά πρόβλεψη. Λογικά χρειαζόταν να δωθεί παράταση αλλά όχι μέσω πλατφόρμας ώστε να γνωρίζουν οι πρόεδροι των συμβουλίων και όχι τα μέλη τα δεδομένα ώστε να κάνουν δύο τηλέφωνα για σχολεία που έμεναν κενά. Ηταν η μόνη λύση και θα γινόταν οπουδήποτε. Τώρα αν κάποιος περιμένοντας αυτό έπαιξε τους από πάνω μαγκιά του.

ΔΑΣΚΑΛΑ
|

Ο δικηγόρος μου είπε ότι η διαδικασία θα ακυρωθεί αν κάνουμε προσφυγές όσοι θεωρούμε οτι υπηρξε παρέμβαση ή παρανομία.
Φτωχοί είμαστε έτσι κι αλλιώς , ασ πληρώσουμε και κάτι ακόμη, δεν μπορούμε άλλη αδικία και άλλα καραγκιοζιλικια.
Τα δικαστήρια θα γίνουν , με την 3/κομματική κυβέρνηση , οπότε η δικαίωση
είναι σίγουρη και η ΝΔ θα είναι σε αγρανάπαυση.

@ΝΟ
|

Έχω δηλώσει πχ 5 σχολεία και "ενημερώνομαι", ότι και στα 5 έρχομαι τριτοδεύτερος. Κάνω λοιπόν τροποποίηση και δηλώνω 5 άλλα σχολεία, στα οποία (σύμφωνα με την ίδια "ενημέρωση") είμαι πρώτος. Πόσο πιο λιανό να σας το κάνουμε? Ποιες συνεντεύξεις πριν και μετά και Διαμαντοπούλου και γλυκούλιδες! Εκτός κι αν νομίζετε, ότι ούτε ο Δικαστής θα καταλάβει....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ