Πίνακες αιτήσεων εισαγωγής μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

13/04/2023

Άκουσε το άρθρο

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Δ.Ε.Π.Π.Σ. και στην πλατφόρμα αιτήσεων στην Ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr:

  • ο προσωρινός πίνακας των αιτήσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία με αναφορά στον κωδικό της αίτησης (σε αύξουσα σειρά), στις επιλογές σχολικών μονάδων, στην επιλογή σχολείου λίστας επιλαχόντων.  Ο πίνακας εδώ
  • ο προσωρινός πίνακας των αιτήσεων για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία με αναφορά στον κωδικό της αίτησης. Ο πίνακας εδώ

Σε αυτή τη φάση, μπορείτε:

  • να εισέρχεστε με τους κωδικούς taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
  • να προβείτε σε έλεγχο των στοιχείων της αίτησης σας (αν αντιστοιχεί η τάξη/ βαθμίδα που έχετε επιλέξει στην ηλικία του μαθητή, ονοματεπώνυμο μαθητή, ένταξη σε ειδική κατηγορία)
  • να ενημερώσετε το Πειραματικό Σχολείο ή το Εξεταστικό κέντρο κατά περίπτωση, για τυχόν λάθος, το αργότερο μέχρι 19/4/2023, καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση για τις αλλαγές που ζητάτε να γίνουν.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορούν να διορθωθούν λάθη μόνο ως προς τα στοιχεία του μαθητή και όχι την επιλογή σχολείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr

Η τελική κατανομή των υποψηφίων Π.Σ. και Ε.Σ. σε εξεταστικά κέντρα καθώς και η ενημέρωσή τους για το Εξεταστικό Κέντρο που εξετάζονται θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των αιτήσεων και μέσω sms από 24 έως 25 Απριλίου 2023. Σε αυτή τη φάση  οι γονείς οφείλουν να ελέγξουν και να εκτυπώσουν την αίτησή τους για να την προσκομίσουν την ημέρα των εξετάσεων μαζί με αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο για όσους υποψηφίους έχουν κλείσει τα 12 έτη)

Σχόλια (13)

Πανελλαδικές ετών 12
|

@Όχι άλλα φροντιστήρια 18 Απρ 2023 15:52
Το ίδιο λέμε..... Φοβάμαι ότι με "διαβάσατε" βιαστικά, ως προς την απάντησή μου στον @Μπράβο! 16 Απρ 2023 08:44

Τα sos
|

@Tassos
Πάλι οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου φταίνε για τα φροντιστήρια.... και όχι ο ανταγωνισμός? ΟΛΟΙ οι μαθητές που γνωρίζουν "προβλήματα απλής αριθμητικής και γραφής στοιχειώδους έκθεσης ιδεών", μπορούν λέτε να εισαχθούν σ' αυτά τα σχολεία?

Όχι άλλα φροντιστήρια
|

@Πανελλαδικές ετών 12
Τι σχέση έχει η Νομική με τα Γυμνάσια; Τα Γυμνάσια είναι υποχρεωτικά για όλους. Η Νομική είναι επιλογή κι έχει περιορισμένες θέσεις. Τα Γυμνάσια πρέπει να είναι για όλα τα παιδιά χωρίς εξετάσεις και να προσφέρουν ο,τι καλύτερο μπορούν σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές. Διαχωρισμούς θα κάνουμε στην υποχρεωτική εκπαίδευση;

Όχι άλλα φροντιστήρια
|

@Tassos
Όταν βάζεις εξετάσεις αμέσως δημιουργείς στους γονείς την ανάγκη να τρέξουν στα φροντιστήρια. Γνωστό αυτό! Μήπως να βάλουμε κι εξετάσεις από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό για να πλουτίσουν περισσότερο οι φροντιστές; Ας κάνει πολλά πρότυπα ώστε να μην υπάρχει ανάγκη φροντιστηρίων...

Τα sos θα πέσουν?
|

@Tassos
Πάλι οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου φταίνε για τα φροντιστήρια.... και όχι ο ανταγωνισμός? ΟΛΟΙ οι μαθητές που γνωρίζουν "προβλήματα απλής αριθμητικής και γραφής στοιχειώδους έκθεσης ιδεών", μπορούν λέτε να εισαχθούν σ' αυτά τα σχολεία?
ΥΓ. Για την εισαγωγή πχ στο Χάρβαρντ δεν χρειάζεται λέτε extra βοήθεια, αρκεί να είχε κανείς καλό εκπαιδευτικό?

Tassos
|

Καταδικάζουμε πολύ σωστά την πρακτική των φροντιστηρίων στα παιδάκια του Δημοτικού, αλλά αφήνουμε στο απυρόβλητο τους εκπαιδευτικούς που τα διδάσκουν. Αν για προβλήματα απλής αριθμητικής και γραφής στοιχειώδους έκθεσης ιδεών τα παιδιά χρειάζονται φροντιστήριο, τότε κάτι δεν πάει καλά και δεν φταίει ο θεσμός των Προτύπων γι' αυτό.

@@Μπράβο
|

Και που να δεις ο αριθμός των κενών σε εκπαιδευτικούς στα ΠΣ & ΠΠΣ να δεις τί σημαίνει συνάδελφε...

Πανελλαδικές ετών 12
|

Προς @Μπράβο! 16 Απρ 2023 08:44
Δεν μας λέτε "αριθμούς" όμως.... και άρα δεν πείθετε. Πόσοι μαθητές στους 100, πέρασαν χωρίς φροντιστήριο? Γιατί αυτό που λέτε, ισχύει πχ και για τις Πανελλαδικές.
Ούτε η Νομική πρέπει να καταργηθεί ούτε τα φροντιστήρια για τη Νομική μπορούν (εύκολα) να καταργηθούν. Οι φοιτητές της είναι αυτοί, που πρέπει να διαβάσουν-προσπαθήσουν περισσότερο.
ΥΓ. Σε ποια άλλη χώρα?

Έλληνας
|

@Μπραβο!
Δυστυχώς την είδα κι εγώ!!! Στο υπουργείο την έχουν δει άραγε; Συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές; Παιδάκια Ε Δημοτικού να κάνουν καλοκαιριάτικα φροντιστήριο για τα πρότυπα; Πόσα λεφτά πρέπει πια να ξοδέψουν οι γονείς για την δωρεάν εκπαίδευση;

@Μπράβο!
|

@Μπράβο!
Έχω μαθητές σε ΠΠΣ οι οποίοι ΔΕΝ πήγαν φροντιστήριο για την εισαγωγή τους στο ΠΠΣ.
Αντιθέτως, ξέρω πολλούς που πήγαν φροντιστήριο και ΔΕΝ εισήχθησαν σε ΠΠΣ.
Το ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες για τις εξετάσεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός.
Εδώ υπάρχουν φροντιστήρια που προετοιμάζουν φοιτητές για να περάσουν τα μαθήματα της Νομικής. Θα πρέπει να καταργηθεί η Νομική του ΕΚΠΑ;

Ο αριθμός υποψηφίων για τα ΠΠΣ ένα πράγμα αποδεικνύει: την επιτυχία τους.
Μακάρι να πληθύνουν.

Διαβάστε σωστά
|

"Να ενημερώσετε" λέει.
Άσε που δεν όφειλαν να αφήσουν περιθώριο για διορθώσεις λαθών.
Και ίσως δεν έπρεπε κιόλας.

Μπράβο!
|

Σήμερα είδα διαφήμιση γνωστού φροντιστηρίου για θερινά τμήματα προετοιμασίας μαθητών που θέλουν να εισαχθούν σε πρότυπα. Απευθύνεται σε μαθητές που τελειώνουν την Ε Δημοτικού. Μπράβο στην υπουργό που στέλνει συνέχεια πελάτες στα φροντιστήρια!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
|

Επιτέλους δείξτε λίγη κατανόηση!
Ποιος θα είναι στα σχολεία μέχρι την Τρίτη του Πάσχα για να απευθυνθούν οι γονείς? Χρονιάρες μέρες, εσείς ξεπεράσατε τους προηγούμενους. Δώστε μια παράταση λίγες μέρες, είναι και της μοδός!
Εκτός αυτού κάποια σχολεία είναι ακέφαλα καθώς οι δντες έχουν αναλάβει σύμβουλοι μέσα στις διακοπές και δεν έχουν ενημερώσει ούτε τον υποθιευθυντή για ενέργειες που έγιναν ή πρέπει να γίνουν. Εξάλου όποιος φεύγει βροντά την πόρτα κσι μαύρη πέτρα!
Πρέπει να δώσετε χρόνο να ενημερωθούν οι εναπομείναντες που θα επιστρέψουν από τα χωριά τους, πού να ξέρουν τις εξελίξεις, πήγαν κι αυτοί στις διακοπές τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Μα πόσο ελληνικά πχια!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ