Προκήρυξη δύο (2) θέσεων μελών του Ανώτατου Συμβουλίου της ΕΘΑΑΕ

21/04/2023

Άκουσε το άρθρο

Η Εθνική  Αρχή  Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) προκήρυξε δύο   θέσεις μελών του Ανώτατου Συμβουλίου της, οι οποίες θα καλυφθούν από καθηγητές πρώτης βαθμίδας, εν ενεργεία ή αφυπηρετήσαντες, σε ελληνικά ΑΕΙ ή καθηγητές, εν ενεργεία ή αφυπηρετήσαντες, σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση  και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. Επισημαίνεται ότι η ιδιότητα του μέλους του Ανώτατου Συμβουλίου είναι ασυμβίβαστη με εκείνη του Πρύτανη, Αντιπρύτανη, Κοσμήτορα, Προέδρου Τμήματος και μέλους Συμβουλίου Διοίκησης των ΑΕΙ της ημεδαπής.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ και δύο καθηγητές πρώτης βαθμίδας, εν ενεργεία ή αφυπηρετήσαντες, σε ελληνικά ΑΕΙ ή καθηγητές, εν ενεργεία ή αφυπηρετήσαντες, σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Για την αξιολογική κατάταξη των υποψηφίων εκτιμώνται το επιστημονικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό τους έργο και συνεκτιμάται η εμπειρία στη διοίκηση ΑΕΙ και σε ζητήματα αξιολόγησης και διασφάλισης ποιότητας.

Ο αξιολογικός πίνακας κατάταξης κοινοποιείται από τον Πρόεδρο στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στους Πρυτάνεις των ΑΕΙ. Αν τα τρία τέταρτα των Πρυτάνεων εκφράσουν αντιρρήσεις για συγκεκριμένη υποψηφιότητα, εντός πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση, ο υποψήφιος διαγράφεται από τον οικείο πίνακα κατάταξης και τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος κατά σειρά υποψήφιος. Η επιλογή θα γίνει από τα υφιστάμενα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου που θα αποφασίσουν ως συλλογικό όργανο, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4653/2020 ως ισχύει.

Η υποβολή των παραπάνω εγγράφων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά, με την αποστολή των συνημμένων αρχείων στην ηλεκτρονική διεύθυνση proskliseis@ethaae.gr.

To ηλεκτρονικό μήνυμα στο πεδίο «Θέμα» θα πρέπει να φέρει την ένδειξη «Αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου της ΕΘΑΑΕ».

Η προθεσμία υποβολής λήγει την Τετάρτη 3-05-2023 και ώρα Ελλάδος 17:00.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ