Στέλεχος Δευτ. Εκπαίδευσης τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής του ΙΚΥ στη θέση της Μ. Φουντοπούλου η οποία παραιτήθηκε καταγγέλλοντας μη νόμιμες διαδικασίες

Η Μ. Φουντοπούλου ήδη έχει μεταβεί στην εισαγγελία στην οποία κατέθεσε ότι στοιχεία διέθετε. Ανάλογη κίνηση έκανε και προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

23/04/2023

Άκουσε το άρθρο

Το στέλεχος εκπαίδευσης (πρώην Σχολικός Σύμβουλος και νυν Σύμβουλος Εκπαίδευσης) Δημήτρης Μυλωνάς   (κλάδου ΠΕ 80- Οικονομίας)τοποθετήθηκε, με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων  Ν. Κεραμέως, στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), κατόπιν της παραίτησης της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ  Μ. Φουντοπούλου.

Η επιλογή του Δ. Μυλωνά  έγινε από τον πίνακα υποψηφίων για τη  θέση του Γενικού Διευθυντή του ΙΚΥ, μετά από σχετική Πρόκληση.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το esos,  η Μ. Φουντοπούλου υπέβαλε επιστολή παραίτησης προς την υπουργό Παιδείας, κάνοντας σοβαρές καταγγελίες (Διαβάστε εδώ).

Μάλιστα η κ. Φουντοπούλου μετέβη στην εισαγγελία στην οποία κατέθεσε ότι στοιχεία διέθετε. Ανάλογη κίνηση έκανε και προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι το ΙΚΥ χειρίζεται ευρωπαϊκά κονδύλια.

Από την πλευρά του το ΙΚΥ ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη   κατά της Μ. Φωντοπούλου (Διαβάστε εδώ).

Σχόλια (8)

Λες και δεν έχουμε εμπειρία σ' αυτή τη χώρα
|

Προς @Εκπαιδευτικός 24 Απρ 2023 17:00
- "δεν εξαφανίζεται τίποτα"??? Στην Ελλάδα? Εδώ ολόκληρα καράβια και τρένα εξαφανίζονται που και που....
- "οι κατηγορίες θα είναι συγκεκριμένες" μεν.... είναι όμως απόλυτα σίγουρο, ότι όλοι οι αξιότιμοι κ. Εισαγγελείς τις διαβάζουν το ίδιο? Και γιατί το ίδιο το Υπουργείο, που ήταν ο αποδέκτης των καταγγελιών, δεν προσέφυγε το ίδιο από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ στον Εισαγγελέα.... αλλά διέταξε μετά από 5 μήνες "εσωτερική έρευνα στο ΙΚΥ"? Πόσο "νομικό", λογικό και ηθικό σας ακούγετε εσάς αυτό, για μια οποιαδήποτε προϊσταμένη πολιτική ηγεσία???
- "με απλές ηλεκτρονικές διαδικασίες σε λίγες ώρες επαληθεύονται όλα".... ναι ναι.... στις Βρυξέλλες σίγουρα ναι. Στην Ελλάδα όμως, προσπαθούμε να κάνουμε καμιά φορά καμιά ηλεκτρονική αίτηση (σε καμιά ακριβοπληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα).... και χρειάζεται παράταση ή/και μας βγάζει τα αποτελέσματα σε άπταιστα Κινέζικα....

ΓΔ
|

Η κυρία Φιυντοπουλου,επιλογή μέσω ΑΣΕΠ της παρούσας κυβέρνησης ήταν καθηγήτρια ΕΚΠΑ.Ο νέος ΓΔ ήταν μέχρι προτεινω σ απλός καθηγητης σε εσπερινό ΕΠΑΛ στη θες/νίκη και ανέλαβε όντως σύμβουλος εκπαίδευσης πριν δυο μήνες,ήταν δε όντως στο παρελθόν σχολικός σύμβουλος.Προφανως θα ήταν ο επόμενος στον πίνακα.Ελπιζω να έχει λάβει υπόψη του ότι διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ.Ιδωμεν

@Εκπαιδευτικός
|

αν υπάρχει θα βρεθεί, δεν εξαφανίζεται τίποτα, μην φοβάστε και μην προσπαθείτε να προλάβετε το γνωστό ρητό ΄'άνθρακες ο θησαυρός'.
Προφανώς στον εισαγγελέα οι κατηγορίες θα είναι συγκεκριμένες, το τάδε έργο, οι τάδε παράνομες ενέργειες και αποφάσεις, τόσα χρήματα σε αυτούς τους αποδέκτες, οπότε με απλές ηλεκτρονικές διαδικασίες σε λίγες ώρες επαληθεύονται όλα κτλ κτλ

Master chef (μετά την απομάκρυνση από το ταμείο?)
|

@master chef
Εσείς είστε δηλαδή αισιόδοξος/ξη για την εξέλιξη της υπόθεσης, όταν, ενώ πέρασαν ήδη 6 μήνες από την πρώτη φορά που έγιναν οι καταγγελίες... μέχρι σήμερα ΔΕΝ κουνήθηκε ούτε φύλλο? Γνωρίζετε εάν υπάρχει το παραμικρό νεότερο? Έχει επιληφθεί πχ η Δικαιοσύνη? Πρέπει δηλαδή να είμαστε Βρυξέλλες (όπως πολύ εύστοχα εννοεί και ο @Εκπαιδευτικός) για να γίνει κάτι όπως πρέπει και όπως ορίζει η νομιμότητα?

@master chef
|

μην βιάζεστε αφήστε να δείτε την εξέλιξη της καταγγέλλουσας και της καταγγελίας.

Εκπαιδευτικός
|

Ελπίζω μόνο να παρέμβει η ΕΕ. Βέβαια, τα πειστήρια και οι αποδείξεις μπορεί να έχουν εξαφανιστεί. Σε μια ευνομούμενη χώρα, αμέσως μετά την πρώτη καταγγελία, θα είχε επέμβει εισαγγελέας να σφραγίσει την Υπηρεσία και να κατάσχει όλα τα πειστήρια.
Αυτό, σε άλλη χώρα. Ποτέ εδώ.

Master chef (το μαχαίρι είναι πλαστικό για παιδικά πάρτυ)
|

@το μαχαίρι στο κόκκαλο
Τώρα "το μαχαίρι στο κόκκαλο"? Ένα μήνα πριν τις εκλογές? Η Βουλή έχει κλείσει και έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση νομίζω. Ποιός θα κάνει την "τομή" που μας λέτε?
Οι "επισημάνσεις" της κας Φουντοπούλου χρονολογούνται από το Νοέμβριο 2022 (πριν 5 μήνες). Η πρώτη της παραίτηση ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2023 (πριν 3 μήνες). Όλο αυτό το διάστημα, το μαχαίρι ήταν ξεχασμένο, βαθιά σε κάποιο υπουργικό συρτάρι. Μόλις ήρθε και η δεύτερη παραίτηση (τέλη Μαρτίου), τότε και μόνο τότε, η κα Υπουργός διέταξε (κάθεστε κάπου?) ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ έρευνα στο ΙΚΥ!!!....
Εάν θέλετε λοιπόν να δείτε κανένα μαχαίρι στο κόκκαλο, νομίζω ότι απείρως περισσότερες πιθανότητες έχετε να το δείτε, εάν πάτε για ψώνια στο συνοικιακό σας κρεοπώλη.

https://www.esos.gr/arthra/82561/ta-vrontixe-i-m-foyntopoyloy-apo-iky-k…

https://www.esos.gr/arthra/82576/esoteriko-elegho-sto-iky-dietaxe-i-n-k…

το μαχαίρι στο κόκκαλο
|

να διερευνηθεί η υπόθεση άλλωστε το ΔΣ του ΙΚΥ αποτελείται από εξαιρετικούς καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων και δεν μπορεί να μένουν υπόνοιες.
καλή επιτυχία στον νέο ΓΔ που καλείται να διατηρήσει το κύρος του Ιδρύματος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ