Οι τεχνοβλαστοί του ΕΜΠ – Εκδήλωση του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας

24/04/2023

Ενημερώθηκε: 24/04/2023, 12:56

Άκουσε το άρθρο

Στις 5 Απριλίου 2023, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ, παρουσίασαν σε εκδήλωση, με ευρεία συμμετοχή, τους τεχνοβλαστούς/spin-off των ερευνητών τους.

Η εκδήλωση με τίτλο “Αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας: Υποστηρικτικές Δομές και Εργαλεία”, οργανώθηκε από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΓΜΤ), έγινε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με την παρουσία πολλών, και εξ αυτών ως ομιλητών, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του τραπεζικού κόσμου και του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας, που αναπτύσσεται δυναμικά στη χώρα μας. Περισσότερα στοιχεία είναι στο Πρόγραμμα της Εκδήλωσης και στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Οι τεχνοβλαστοί ΕΜΠ και ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ, 11 μέχρι στιγμής, είναι οι εξής:

PhosPrint, Datoptron, PRINSUS, LightCoce, Euclia, CIBOS,  Energy Competence Center, Emviotech, TopoTronics, R-AMS, NOUS4Health.

Η εκδήλωση ανέδειξε το νέο “τοπίο” στο ΕΜΠ που αφορά στη σύνδεση έρευνας-καινοτομίας-επιχειρηματικότητας που αντλεί κυρίως από το ισχυρό δυναμικό των νέων ερευνητών, εναρμονίζεται με τις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις και συμβάλλει στην ανάπτυξη του Ιδρύματος και της χώρας. Στην ίδια κατεύθυνση και “κλίμα” ήταν και οι πρόσφατες εκδηλώσεις του Ενεργειακού Κέντρου Ικανοτήτων και του Κόμβου Μεταφοράς Τεχνολογίας Science Agora.

Θερμές ευχαριστίες για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την όλη λειτουργία του ΓΜΤ στον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθ. Ι. Χατζηγεωργίου και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του ΓΜΤ Αν. Καθ. Ά. Τσακανίκα.

Ανδρέας Μπουντουβής
Πρύτανης ΕΜΠ

https://ntua.gr/el/news/announcements/item/3401-oi-texnovlastoi-tou-emp…

Σχόλια (2)

Πολυδεύκης
|

Έχει το καλύτερο δυναμικό από νέους ανθρώπους το ΕΜΠ. Αξίζει να ενισχυθεί κάθε τέτοια προσπάθεια που γίνεται στα πανεπιστήμια απο την κυβέρνηση κι απο τον ιδιωτικό τομέα.

Καθηγητής Παν. Πειραιά
|

Μπρα΄βο στο ΕΜΠ. Το θέμα είναι ποιές από αυτές τις spinoff θα καταφέρουν να σταθούν και να επιβιώσουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ