Χάνουν την ιδιότητα του Διευθυντή Σχολείου οι εκπαιδευτικοί υποψήφιοι Βουλευτές

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

25/04/2023

Άκουσε το άρθρο

Εκπαιδευτικοί που κατείχαν τη θέση διευθυντή σχολικής μονάδας και παραιτήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 56 του Συντάγματος και του άρθρου 30 του ΠΔ 96/2007 και δεν εξελέγησαν βουλευτές σε βουλευτικές εκλογές, επανέρχονται νομίμως στην ενεργό υπηρεσία, όχι όμως και στη θέση του διευθυντή σχολικής μονάδας. (πλειοψ.)

Την παραπάνω Γνωμοδότηση εξέδωσε η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου  του Κράτους, το έτος 2010 , ύστερα από σχετικό ερώτημα της Διεύθυνσης Προσωπικού του υπουργείου Παιδείας.

Εκκρεμεί η αποδοχή της Γνωμοδότησης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Σχόλια (7)

Ποπάυ ο Ναύτης
|

Όλο και κάπου θα τους βάλουν τα κόμματα.

good luck
|

Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους βουλευτές που είναι διευθυντές σχολείων και να συμβάλουν από την θέση αυτή στην αναβάθμιση της Παιδείας!!!

Steve
|

Έστω υποψήφιος βουλευτής ο οποίος είναι διευθυντής σε δημοτικό σχολείο, ο οποίος παύει να είναι διευθυντής από την προκήρυξη των εκλογών κι έπειτα. Ποιος γίνεται διευθυντής στο σχολείο του; Ο υποδιευθυντής; Αν ναι, και στη θέση του υποδιευθυντή ποιος ορίζεται;

Αν γνωρίζετε παρακαλώ με βάση ποιον νόμο γίνεται η αντικατάσταση;

Βασίλειος Στεφαν.
|

Για τους Υποδιευθυντές ισχύει το ίδιο;

ΑΣ
|

Ένας που εκλέγεται Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος΄;

Πιτσιφλής
|

Μακάρι να μπούνε στο Κοινοβούλιο. Μόνο να μην ξεχάσουν ποιοι είναι και από πού ξεκίνησαν... Και οπωσδήποτε να κλείσουν τα αυτιά τους στα γλυκόλογα τραγούδια των Σειρήνων, ειδικά όταν θα περνούν από το Κορωπί.

εεεεεεε
|

αμα είναι να τους κερδίσει η πατρίδα ας τους χάσουν οι μαθηταίιιιιιι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ