Φοιτητικές εκλογές: Δεν δέχθηκαν φοιτητή να ψηφίσει με ψηφιακή ταυτότητα

10/05/2023

Άκουσε το άρθρο

Σήμερα το πρωί φοιτητής προσπάθησε να ψηφίσει στη σχολή του επιδεικνύοντας την ταυτότητά του στο Gov.gr Wallet. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αρνήθηκαν να τον ταυτοποιήσουν, ισχυριζόμενοι ότι δεν αποτελεί νόμιμο έγγραφο.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ και υπενθυμίζει:

  • Ο νόμος είναι σαφής: τα έγγραφα του Gov.gr Wallet έχουν την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά για κάθε διαδικασία εντός Ελλάδος.
  • Μάλιστα, στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές επιτρέπεται ρητά η ταυτοποίηση του ψηφοφόρου μέσω των ψηφιακών πιστοποιητικών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Ερώτηση
|

Πόσο εγκυρες είναι τώρα αυτές οι εκλογές όταν αρνούνται σε ψηφοφόρους το δικαίωμα να ψηφίσουν και μάλιστα μπροστά στην κάλπη;
Πόσο έγκυρες είναι όταν η κάθε παράταξη βγάζει δικά της αποτελέσματα;
Οι κυβερνήσεις διαχρονικά κάνουν τον ψόφιο κοριό σε αυτή τη ντροπιαστική κατάσταση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ