Ν. Φίλης: Αποδοχή ήττας Μητσοτάκη για νεολαία

11/05/2023

Άκουσε το άρθρο

Νίκος Φίλης, τομεάρχης παιδείας, πρώην υπουργός Παιδείας

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αφήσει εκτός της επιχειρηματολογίας του στo debate την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως επίσης να μην τολμήσει να υπερασπιστεί την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προτείνει η ΝΔ, δείχνει πόσο απομονωμένος είναι στο χώρο της νεολαίας.

Αντίθετα, στα θέματα αυτά συγκλίνουν, όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, οι απόψεις των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Στο χέρι των νέων ανθρώπων είναι αυτή η αποδοχή ήττας από τον Μητσοτάκη στο debate, να γίνει στρατηγική και διαρκής.

Θα το πετύχουν με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές. Μαυρίζοντας τη ΝΔ που θέλει να μαυρίσει τις ζωές τους.

Σχόλια (6)

Μαθητής Στ' Δημοτικού
|

@Φοιτητής 13 Μάιος 2023 06:09
Πείτε μας αν θέλετε ΜΙΑ χώρα που να υπάρχει "πανεπιστημιακή αστυνομία σε εστίες και ΑΕΙ", δηλαδή αστυνομία που να εντέλλεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι όχι από το πανεπιστήμιο.
"Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο" και για να σπουδάσει κανείς σ' αυτά ΠΛΗΡΩΝΕΙ ένα διαμερισματάκι (σε κάποια ανά έτος). Τέλος, "σε όλη την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο" υπάρχει επίσης ταυτόχρονα, ελεύθερη πρόσβαση "με ανοιχτές πόρτες" και χωρίς "βαθμό εισαγωγής" στα δημόσια ΑΕΙ τους.

Φοιτητής
|

Την πανεπιστημιακή αστυνομία σε εστίες και ΑΕΙ τη θέλουν οι ίδιοι οι φοιτητές και όχι οι μειοψηφίες που υποστηρίζουν το μπάχαλο. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο. Εσεις λέτε κι αλλά ΑΕΙ δημόσια με ανοιχτές πόρτες. Ποιος θα τα συντηρεί και θα τα πληρώνει με βαθμό εισαγωγής το 2;

Πιτσιφλής
|

Μη φοβάστε!
Έχουμε μια αριστερά ενωμένη και σε λίγες μέρες η Νίκη θα γίνει άπτερος...

@Οφθαλμίατρος από το Χάρβαντ
|

Και με τι θα ασχολούμαστε;

Οφθαλμίατρος από Χάρβαρντ
|

@Η πραγματικότητα
Σιγά να μην επηρεάσει ο συντελεστής ΕΒΕ καμιά γιαγιά, λες και θα δώσει Πανελλαδικές.... κι όχι η σύνταξή της, το μάρκετ, τα φάρμακα, οι γιατροί, το ΕΣΥ, ο λογαριασμός ρεύματος και ο ΕΝΦΙΑ μέχρι και για το κοτέτσι στο χωριό.
Πάρτε καλύτερα κανένα καλό κολλύριο, πριν δείτε τα ποσοστά.... και στις γιαγιάδες-παππούδες μας και στους 17-25.
Μετά τις 21, θα κάνουμε πολύ καιρό για να ξανά ασχοληθούμε με ΕΒΕ, με Ελληνικές ΠΙΣΕΣ, με αξιολογήσεις φασόν, με Πανεπιστημιακές Αστυνομίες (μ' αυτές δεν ασχολούμαστε ούτε καν τώρα), με μηλάκια στα σχολεία, με ρομποτικές στα νηπιαγωγεία .... και γενικά.... με μπλε άλογα στην εκπαίδευση.

Η πραγματικότητα
|

Την πρώτη χρονιά μπορεί να υπήρξαν αστοχίες και δικαιολογημένες γκρίνιες από υπερβολές των πανεπιστημιακών που όρισαν τον ψηλό συντελεστή βάσης 1,2 σε περιφερειακά Τμήματα και ειδικά μαθήματα, όπως σχέδιο για αρχιτεκτονική.
Οι συντελεστές βάσεων από πέρυσι όμως είναι εντελώς εξορθολογισμένοι.

Τα παιδιά στα Λύκεια γνωρίζουν και αδιαφορούν για την ελάχιστη βάση. Αυτά που λέει ο κ. Φίλης το πολύ να επηρεάσουν καμιά γιαγιά που δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς σημασία έχει ο συντελεστής ΕΒΕ.

Επίσης προκαλούν υπαρξιακό άγχος σε τμήματα της περιφέρειας (είτε καλώς είτε κακώς υπάρχουν) που δεν μπορούν ούτε τύποις να εγγράψουν φοιτητές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν όλοι να φοιτούν και ας μην γνωρίζουν τίποτα! Εξάλλου, το Υπουργείο από πέρυσι μείωσε τους αριθμούς εισακτέων σε πολλά περιφερειακά τμήματα (π.χ. Μαθηματικών), που φιλική κίνηση δείχνει ως προς την προσέγγιση μιας εξορθολογισμένης πορεία τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ